Se me punce bojijo zaradi službe?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
jaz sem ob smrti očeta po dolgih letih srečal enega iz paralelke iz OŠ, ki je pogrebec...pa sem ga malo zasliševal...
kakšno kopanje jame pozimi ni glih najbolj luštno, pa strganje žrtev prometnih nesreč pa pobiranje kakšnih napol razpadlih kadavrov...
pa dnevno se srečuješ z žalujočimi...
verjetno moraš čustva pustiti ob strani, poleg tega pa moraš sočustvovati z žalujočimi oz. znati imeti tisto žalujočo faco....
jeb** posel....kapo dol...
kakšno kopanje jame pozimi ni glih najbolj luštno, pa strganje žrtev prometnih nesreč pa pobiranje kakšnih napol razpadlih kadavrov...
pa dnevno se srečuješ z žalujočimi...
verjetno moraš čustva pustiti ob strani, poleg tega pa moraš sočustvovati z žalujočimi oz. znati imeti tisto žalujočo faco....
jeb** posel....kapo dol...
- *Žuža*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 9. 2011
Nincha II napisal/-a: Če že, bi se mogoče prej ognila človeka, ki bi mi rekel, da izvaja obdukcije in secira razna trupla. V tem primeru res ne vem, če bi si želela zveze s takim človekom .
Zakaj pa to? Mislim, ne razumem, kje je ločnica med tema dvema poklicema, da ti je eden "no go" drugi pa "nič takega".
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
s0nckic4 napisal/-a:sej so tudi plusi tega poklica: npr ni nobene panike, da mi ga bo kaka stranka speljala
Se strinjam - ni velikega straha.
Jaz bi verjetno tudi malo presenečeno pogledala, če bi mi tip rekel, da opravlja tak poklic, ampak bi me pa potem zagotovo res vse zanimalo kako je prišel do te službe, kako se opravlja to delo... Ne bi tipa odjebala zaradi tega, ker opravlja nek 'čuden' poklic.
-
posh_girl - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 3. 2008
sxe napisal/-a:večina dela je itak čisto organizacijsko birokratske narave, lahko si mislite koliko papirologije je potrebno v Sloveniji...
Zemlja mi ne bo padla iz škornja, tisto so grobarji
No, vidiš, da nisi pogrebnik. Puncam pač poveš, da delaš administrativna dela v nekem komunalnem podjetju..... to se sliši čisto drugače
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Kaj konkretno pa je sploh tvoje delo? Mislim, v čem pa je razlika med pogrebniki in grobarji?
Hm, jz sm verjetno ena tistih, ko bi kr cmok v grlu dobila, če bi povedal, da si pogrebnik. Pa ne zaradi tega, ker bi se bala, da si psiho. No, mogoče tud to enmal. Ampak pač, tk zelo negativn prizvok je zraven...kr avtomatsko mi pride naprej vonj po razkužilu, pušpanu in svečah. Brrrr. Sorry, ne se zdaj slabo počutit zarad tega.
Hm, jz sm verjetno ena tistih, ko bi kr cmok v grlu dobila, če bi povedal, da si pogrebnik. Pa ne zaradi tega, ker bi se bala, da si psiho. No, mogoče tud to enmal. Ampak pač, tk zelo negativn prizvok je zraven...kr avtomatsko mi pride naprej vonj po razkužilu, pušpanu in svečah. Brrrr. Sorry, ne se zdaj slabo počutit zarad tega.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
posh_girl - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 3. 2008
Po moje je delo pogrebnika sprejemanje strank, ko pridejo uredit stvari za pogreb (izrazit želje, izbrat krsto, žaro), potem navezava z njimi, v zvezi z urejanjem in organizacijo pogreba, da ta nemoteno teče, kot je treba, mogoče nošenje krste, sveč, pobiranje rož, umivanje trupla mogoče tudi, po moje tudi poskrbijo za pevce in to.
Grobar pa je tisti delavec komunale, ki samo skoplje grob...
Lhk bi tudi rekel puncam, da organiziraš evente LOL
Grobar pa je tisti delavec komunale, ki samo skoplje grob...
Lhk bi tudi rekel puncam, da organiziraš evente LOL
-
Anjeske - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 1. 2011
Hm, če bi te srečala, bi ziher imela ogromno vprašanj na temo poklica. Če me oseba odbija, me zaenkrat še nikoli ni zaradi poklica, ki ga opravlja, ampak zaradi obnašanja ali tega, kar ima v glavi.
Sicer pa, opravljaš delo na najbolj romantičnem kraju! Na pokopališču maš skoz dost svečk pržganih
Sicer pa, opravljaš delo na najbolj romantičnem kraju! Na pokopališču maš skoz dost svečk pržganih
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
sirova štručka napisal/-a:Pa si ziher, da bi znal biti problem samo glede poklica? Če sicer deluješ prijeten in vse, potem pa poveš, da si pogrebnik, dvomim, da to tak odpor sproži.
ah kje. to bi jih lahko odbilo šele pol. naprej in takoj jih odbije pogrebnik. in pika.
jaz mislim, da predvsem zato, ker je to služba, kjer se človek ukvarja z rečjo, ki se je mnogi bojijo - smrtjo.
mislim, mene je groza, da bi tip rekel, da gre v službo in bi pred sabo že imela žalni sprevod, krsto, objokano punco tega tipa, ki je padel z motorjem...
tako da jaz sem 100%, da punce odbije poklic. kar je zelo žalostno je to, da smrt ni nekaj groznega, ampak pri nas je to pa vsidrano tako zelo negativno. "pokopališča so samo za umore, pogrebniki pa psihopati s problemi v lajfu."
meni je žal, ampak mislim, da bi blo fajn menjat službo.
(jaz priznam, bi težko imela tipa s takim poklicem, mi preveč na psiho udari).
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:08, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
tu ni vprašanje, če ga lahko ima ampak, če bi ga hotla. In mislim, da je odgovor NE.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- spelcaaa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 12. 2007
drugač je dan danes že dosežek da ma tip službo, če je pa še čeden po vrhu pa pomoje sploh ne bi smel biti problem
Ja pač reč da opravljaš zaključna dela v zdravstvu... sej ni treba da rečeš da si pogrebnik... pomoje se najde še kar nekaj sopomenk ali pa besed s katerimi bi lahko opisal svojo službo.
Mene vrjetno to ne bi odbilo, sploh če si ok fant.
Ja pač reč da opravljaš zaključna dela v zdravstvu... sej ni treba da rečeš da si pogrebnik... pomoje se najde še kar nekaj sopomenk ali pa besed s katerimi bi lahko opisal svojo službo.
Mene vrjetno to ne bi odbilo, sploh če si ok fant.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
haley napisal/-a:s0nckic4 napisal/-a:sej so tudi plusi tega poklica: npr ni nobene panike, da mi ga bo kaka stranka speljala
Se strinjam - ni velikega straha.
No ja, če je tip good looking, se ga nobena ne bi branila, ne glede na to, da je pogrebnik, oz. če tip začuti željo po varanju, bo žensko prevaral izven službe. Čeprav - povsod lahko spoznaš koga, ki te zmede, ne vem, zakaj ne bi bilo možno, da med delom naleti na kakšno seksi vdovo ali hčer pokojnika (kogarkoli pač). Očitno pač nobeni ni bil všeč (od teh, ki so se ustrašile in odmaknile, ko je omenil svoj poklic), ali pa so to take površinske frajle, ki se pri videzu in poklicu ustavijo in jih karakter ne zanima, četudi jim je lahko bil na začetku všeč. Ne vem, ene so take, da jim je pomembno, kaj bodo rekle bližnjim, ko jih kdo vpraša s kom se dobivajo, in namesto pogrebnika bo takšne vrste ženska raje videla, da je tip nogometaš, odvetnik, malo jači biznismen ipd., ker se tudi lepše sliši (pa še večina žensk ima to čudno "navado", vcepljeno toliko da ne v DNK, da padajo na tipe, ki opravljajo dela, zaradi katerih padajo nanje še druge ženske, saj se tako počuti pomembno ob takem moškem)
No, kakorkoli že ... A pred to službo si imel kakšno punco? Pa ne rečt, da kar vse izgubijo zanimanje zate, ko pride debata do pogrebnika? Če je temu tako, potem se očitno giblješ v takšnih krogih, kjer so same plitke lovače.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]