Se me punce bojijo zaradi službe?

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sxe
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sxe » 24. Mar. 2012 12:30

A zdaj če mam punco, po tej logiki ne smem več komunicirat z ostalim nežnejšim spolom po raznih žurih? To vprašanje sem zastavil zato, ker se mi pred to službo to res ni dogajalo ni si nisem mislil, da ima lahko tak vpliv poklic, ki ga moški opravlja na prvi vtis o njem. Čeprav imam punco, pač rad vidim, da sem še vedno zanimiv in ne vem kaj je s tem narobe, če si dva res zaupata.

Jaz svoje punce nisem nikoli prevaral niti je nikoli ne bom, čeprav sem imel veliko priložnosti, sem vedno pravočasno odšel. Če bi prevaral svojo punco bi v bistvu prevaral in izdal sebe, ker se držim mota: Moja čast je moja zvestoba. Na vseh področjih, ne samo na ljubezenskem. Nikoli ne bom izdal nikogar in ničesar, čemur sem se zaprisegel. Pa naj gre za žensko, domovino (vojaška prisega), prijatelje, ki mi ogromno pomenijo, družino, nogometni klub ali kar koli že pač. Dokler je človek trdno trdno zvest svojemu (čemur koli že), se mu ni treba bati, da se bo to spremenilo v stiku z drugim.
PLUS ULTRA
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 24. Mar. 2012 12:40

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:02, skupaj popravljeno 1 krat.
sxe
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sxe » 24. Mar. 2012 12:55

Na vseh teh straneh nikjer nisem napisal da iščem punco ali avanturo, res pa na začetku nisem napisal da jo že imam, zato, da sem dobil iskrene odgovore, da ne bi bil takoj deležen teh očitkov, ki sem jih zdaj.

Tisti posti so samo odgovori na druge poste in so čisto vzeti iz konteksta, pa tudi v njih ni nič tako eksplicitnega.

Ni blablabla, samo ker me niti ne poznaš tega ne veš, kdor pa me, ve da sem zvest svojim ljudem in svojim načelom do konca in to ne v besedah, ampak ko gre zares.
PLUS ULTRA
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 24. Mar. 2012 12:58

Tudi če je temu tako, da si zvest svojim bližnjim oz. v tem primeru svoji punci, ne razumem, zakaj se obremenjuješ s tem, kakšen se tvoj poklic zdi drugim. Poleg tega si cel čas omenjal samo to, kako ob omembi tvojega poklica reagirajo ženske, ne pa tudi moški. Zakaj bi se nekdo, ki je vezan, ukvarjal s tem, kaj si o njegovem poklicu misli nasprotni spol oz. sploh kdorkoli? V tem primeru še debata tukaj več ni zanimiva, ker se zdi brezplodna.
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 24. Mar. 2012 13:20

sxe napisal/-a:Torej mi ženske svetujete naj uporabim malo kreativnosti pri opisu mojega dela drugim ženskam, če iz vsega skupaj nastane kaj več pa bo za resnico že vseeno :)

Tale post pove vse.
sxe
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sxe » 24. Mar. 2012 13:34

To vprašanje sem tu zastavil ravno zato, ker si nisem mislil, da igra to kaj moški dela, tako pomembno vlogo pri ženskah na sploh. Ker sem šele od kar imam to službo opazil to ogromno razliko. Prej so se mi ženske na faksu, itd. praktično metale pred noge, dokler niso izvedele da imam punco, kakšne pa še to ni odvrnilo. Seveda ko se to neha dogajati to potem zmede moškega. :)

Kar se tiče moških imam svoj stalen krog prijateljev iz nekih drugih scen, znotraj katerega se ponavadi gibam. Tam smo pa itak že vajeni vsega mogočega, tako da je poklic pogrebnika še najmanj ekstremna zadeva. :)

Skratka, ženske očitno date veliko na to kaj moški dela. Čeprav mene osebno, moj poklic sploh ne definira. Verjetno imajo enake probleme tudi razni smetarji, komunalci itd. čeprav dobijo na koncu meseca na TRR višjo cifro (poznam njihovo kolektivno pogodbo in večina lahko samo sanja o čem takem) od marsikaterega "perspektivnega" poklica ki ga opravlja kdo s fakulteto, kar pomeni, da je njihov poklic na trgu (ne v glavah ljudi) realno višje cenjen.

Očitno je razlog tudi v tem, da je v Sloveniji vrednota nedelo. Starši otroke forsirajo na fakultete za to, da jim "ne bo treba delat". Folk se hvali s tem kako hodi v službo in tam "nič ne dela". Kdor nič ne dela in živi na nekem nivoju od kakšnega mutenja je itak spoštovana osebnost. Očitno ta družbena klima močno vpliva tudi na ženske in jih človek, ki dejansko počne nekaj kar noben drug noče avtomatsko odbije.
PLUS ULTRA
sxe
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sxe » 24. Mar. 2012 13:40

Akvamarin napisal/-a:
sxe napisal/-a:Torej mi ženske svetujete naj uporabim malo kreativnosti pri opisu mojega dela drugim ženskam, če iz vsega skupaj nastane kaj več pa bo za resnico že vseeno :)

Tale post pove vse.

Tale post je vzet iz konteksta in je odgovor na poste žensk, naj se zlažem oziroma zamolčim kaj delam, ker se ženske zaljubite v moške, ko bo resnica prišla na dan bo pa itak že vseeno za to. V bistvu sem v tem stavku povzel tuje nasvete, če si prebereš temo in je to razvidno že iz začetka posta: TOREJ MI ŽENSKE SVETUJETE... To ni bila moja pogruntavščina.
PLUS ULTRA
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 24. Mar. 2012 13:52

sxe napisal/-a:Očitno je razlog tudi v tem, da je v Sloveniji vrednota nedelo. Starši otroke forsirajo na fakultete za to, da jim "ne bo treba delat". Folk se hvali s tem kako hodi v službo in tam "nič ne dela". Kdor nič ne dela in živi na nekem nivoju od kakšnega mutenja je itak spoštovana osebnost. Očitno ta družbena klima močno vpliva tudi na ženske in jih človek, ki dejansko počne nekaj kar noben drug noče avtomatsko odbije.

Ti si pa res en zanimiv pogrebnik. Vedno bolj se mi zdi, da si to temo odprl (poleg drugih namenov) tudi zato, da malo povzdigneš svoje in še čigavo delo, za katero ne rabiš diplome ter tako izkoristiš priliko, da govoriš čez vse študente oz. dipl., magistre in doktorje česarkoli že. To je namreč že drugi post, kjer poudarjaš, kako ima nekdo z nizko izobrazbo višjo plačo od marsikaterega visoko izobraženega človeka.
Odloči se že, kaj bi rad od te teme. Če si želiš debatirati o stopnjah izobrazbe v povezavi z delom oz. višino plače, odpri novo temo.
sxe
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sxe » 24. Mar. 2012 15:06

Mogoče je razlog res tudi v "študentski perspektivi", ker večina žensk danes dejansko "nekaj študira". O čem je govora iskreno povedano:

Ko sem bil sam študent se je dan začel okrog 9-ih (seveda po neprespani noči) do ene 10-ih sem se spravil do faksa čepel na tistih dveh predavanjih (od katerih sem eno izpustil), potem je seveda sledila pijačka v lokalu pred faksom, malo poziranja v knjižnici pred laptopom in kupom zapiskov (na ekranu je bilo itak vse drugo). Potem je seveda sledilo kosilo na bone z nevem kom vse. Odhod v center in henganje s prijatelji. Že med faksom sem delal (seveda na črno) neko najbolj bizarno delo, ki pa ga ni hotel nihče drug in sem bil plačan 10 eur/h. Delal sem enkrat ali pa dvakrat na teden po cel dan, tako da sem zaslužil dovolj, da sem si lahko privoščil vse živo in še kaj prihranil, da sem lahko kupil še kaj dražjega, ker itak nisem imel z življenjem kakšnih resnih stroškov (tiste sem seveda pokril s štipendijo). Skratka v očeh drugih (vključno z ženskami) sem bil velik car, čeprav sem dejansko zabijal svoj čas in davkoplačevalski denar.

Kasneje sem videl, da praktično vsi ki doštudirajo, delajo še naprej enaka banalna dela, kot so jih do takrat preko napotnice in tako bluzijo najmanj do 30-ega leta. Doma so nastali eni problemi zaradi očetove bolezni. Preselil sem se nazaj, čeprav sem bil že na svojem. Prostovoljno sem se odpovedal študentskemu statusu, čeprav bi ga lahko nategoval še z raznimi absolventi, ker sem videl da to nikamor ne pelje in se lotil iskanja dela. Hvala bogu da sem že kot študent delal nekaj kar še "Bosanci" niso hotel delat čeprav je bilo odlično plačano. Tako mi je bilo jasno, da je bv da pošiljam na stotine prošenj za neke "normalne" šihte in zabijem eno leto samo za to. Prošnje sem poslal za taka dela, za katera sem vedel, da jih nihče noče opravljati in so solidno plačana. Sedaj imam redno službo, solidno plačo za današnje razmere, delam dejansko nekaj kar ljudje potrebujejo in jim je v pomoč, državi posredno ali neposredno plačam za 700€ davkov na mesec. Skratka rekel bi da sem koristnejši tako zase, kot za družbo kot sem bil prej.

In sedaj sem v očeh istih ljudi kot prej (vključno z ženskami) en čudak.
PLUS ULTRA
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 24. Mar. 2012 15:24

Ma ne, jaz sem že na prejšnjih straneh napisala, da se meni poklic sploh ne zdi iz "drugega sveta" oz. čudaški, kakršen bi naj bil tudi človek, ki ga opravlja - po mnenju večine žensk, kot praviš. Samo nesmiselno se mi zdi dajati v nič vse tiste, ki še študirajo ali so že doštudirali, ker nekatere dejansko veseli smer, ki so jo izbrali in bodo v tem fohu kasneje tudi delali.

Banalna dela (na napotnice in kasneje kot redna zaposlitev) ... Hja, odvisno kaj je zate banalno. :) Če misliš recimo delo tajnika ali prodajalca ki ga študent opravlja preko napotnice, kasneje z diplomo pa opravlja isto delo, čeprav se ni šolal za to, potem se strinjam o banalnosti. A še vedno bolje to, kot biti brez službe, samo zato, ker ne bi želel opravljati dela, ki si ga pred leti preko napotnice.

Sicer pa ne razmišljajo vsi na tak način, da bodo doštudirali (primer) pravo, in če po dveh letih iskanja pripravništva ne bodo našli službe, se bodo odločili za delo, ki jih sicer niti malo ne veseli, je pa delo take narave, da ga marsikdo noče. To pride kvečjemu v poštev pri tistih, ki so doštudirali na kakšnem ne najbolj perspektivnem faksu, kjer so se učili o vsem in ničemer, pa jim na koncu ne preostane kaj drugega, ker neke izbire niti nimajo. :wink:
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 24. Mar. 2012 18:53

Tamala_mrha napisal/-a: Vedno bolj se mi zdi, da si to temo odprl (poleg drugih namenov) tudi zato, da malo povzdigneš svoje in še čigavo delo, za katero ne rabiš diplome ter tako izkoristiš priliko, da govoriš čez vse študente oz. dipl., magistre in doktorje česarkoli že. To je namreč že drugi post, kjer poudarjaš, kako ima nekdo z nizko izobrazbo višjo plačo od marsikaterega visoko izobraženega človeka.

Saj ne govori čez njih, na žalost je povečini res tako :D . Okrajni sodnik ima pri nas npr. okoli 1400 plače o.O Baje podobno kot tudi kakšen uslužbenec komunale.. Pa je sodnik, se pravi ima za sabo že leta izobraževanja, pravniški državni izpit, predpisano dobo del. izkušenj... :? Diplomiran pravnik na lj. sodišču ima po diplomi toliko, kot so eni tukaj dajali kot primer najbolj bedne plače za vmes, ko človek še vedri in čaka na boljšo službo :D , in tako naprej... Še Ninča (iz tiste druge teme), ki se ji ni ljubilo študirat, ima po svojih besedah dosti več :D .. Nasploh pravnikov je zdaj preveč in s(m)o baje najtežje zaposljivi.. Tako da me ne čudi, da se je npr. tista pravnica Angelika Mlinar že pred nekaj leti raje vrgla v peko domačih piškotov (je bila nekaj časa po vseh časopisih, ne vem, a ji pekarna z Angelskimi keksi še laufa), pravnik Bojan Požar je itak zgodba zase itd... :D

No, še vedno pa ostajam pri tem, da se mi poklic pogrebnika ne zdi čuden oz. sporen :)
Zadnjič spremenil dot, dne 24. Mar. 2012 19:07, skupaj popravljeno 1 krat.
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 24. Mar. 2012 19:07

@sxe, na tvojo žalost, jih očitno res odbija tvoje delo, ti verjamem. Ker po pisanem deluješ zelo odprt, zanimiv človek. Sicer imaš punco, kaj se sekiraš potem? :)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 24. Mar. 2012 19:32

sxe, jaz mislim da če imaš punco že, se ne rabiš sekirat za tole ;) če neka punce gre stran zarad tvojega dela, itak ne more bit prava prijateljica, niti ne rabiš nujno imet ženske prijateljice. ko se boš s kakšno razumel, pa boš, skrbet zaradi tega pa ni treba.

kar se tiče služb, izobrazbe itd.. študij je pametna stvar, da imaš neka dokazila. v nečem moraš biti dober, imet osnovno znanje, da si za neko službo bolj primeren od raznih drugih ljudi. AMPAK, taka idealna služba ne bo padla z neba. treba jo je iskat, iskanje traja lahko tud leta, medtem pa moraš od nekje dobit denar za hrano, stanovanje, itd, zato pa moraš delat kjer se delo ponudi, in med delom iščeš pravo službo.
narobe je kar folk počne, da ima diplomo, potem pa je na zavodu dokler ne dobi mega službe, ali pa biti čist brez izobrazbe, češ saj je bv, pa delat mala dela do konca življenja. vsaj meni se tako zdi no..
hej norci :)
Logitech
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Logitech » 25. Mar. 2012 17:49

tor napisal/-a:@sxe, na tvojo žalost, jih očitno res odbija tvoje delo, ti verjamem. Ker po pisanem deluješ zelo odprt, zanimiv človek. Sicer imaš punco, kaj se sekiraš potem? :)
Menda zato ker vidi kaj vse ga čaka, če bi se z zdajšnjo punco nekega dne razšla in bi želel spoznat novo partnerico. :)
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 25. Mar. 2012 20:58

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:01, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov