Se me punce bojijo zaradi službe?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
positive vibration napisal/-a:Good to know, da sm površinska frajla.
A se ti ne zdi, da si pa tokrat mal prehitro presodla?
Uhmm, what? Kdo je pa tebe tukaj omenjal? Če se pa najdeš med tistimi, ki se z nekom nehajo spoznavati na točki, ko izvedo za njegov poklic, potem pa ja - spadaš med površinske frajle.
purple rain napisal/-a:mhm, se strinjam. Sploh pa z nadaljevanjem (o "zaželenih poklicih", dej ga srat).
Eni smo a.)bolj softiči, b.)bolj občutljivi zarad izgube nekoga ne dolgo nazaj, c.)zihr obstaja še več razlogov, ampak jz se najdem samo v a.&b. zato ostalih ne poznam
Ti si se tudi našla v opisu in sem ti stopila na žulj, ali kaj? Jaz sem govorila o takih, ki dajejo na to velik poudarek, če pa ti sebe mešaš tu zraven, pa je to tvoj problem.
In how the frack ima izguba bližnje osebe nedolgo nazaj povezavo s tem, da je nekdo, ki smo ga spoznali, po poklicu pogrebnik? Daj mi razloži prosim, ker sem jaz tudi utrpela izgubo bližnje osebe, pa zato to pri meni ne špila vloge, da se mi ta poklic ne bi zdel zaželjen pri potencialnem partnerju.
In kaj točno imajo te tvoje točke od a do c veze s tem, kar sem napisala jaz? Kje sem napisala, da morajo biti vsem všeč isti poklici? Pisala sem o tem, kakšen pomen nekateri pripisujejo poklicu, pa se dve na forumu najdeta noter in kontrirata z nečim, kar nima totalno nobene povezave z mojim postom.
All I want to say is:
Očitno pač nobeni ni bil všeč (od teh, ki so se ustrašile in odmaknile, ko je omenil svoj poklic), ali pa so to take površinske frajle, ki se pri videzu in poklicu ustavijo in jih karakter ne zanima, četudi jim je lahko bil na začetku všeč.
Ali če poenostavim - če mi bo nek tip všeč tako vizualno kot karakterno, se ga ne bom losala zato, ker je po poklicu pogrebnik. Če mi ne bo, mu pa tudi kakšen drug poklic ne bi prinesel plus točk.
Dear Lord koliko kompliciranja in užaljenosti.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^ne vem kje si najdla, da bi se kdo take osebe hotel kar znebit (in karkoli o nespoštovanju določenih poklicev).
Osebam, ki bi jih zmotil tak poklic, pa nisi dala drugih lastnosti kot "površinske frajle" - jz sem hotela prikazat še druge (ja, grobovi so mi morbidni; in v meni je spomin na bolečo izgubo še vedno ful močan).
Osebam, ki bi jih zmotil tak poklic, pa nisi dala drugih lastnosti kot "površinske frajle" - jz sem hotela prikazat še druge (ja, grobovi so mi morbidni; in v meni je spomin na bolečo izgubo še vedno ful močan).
Zadnjič spremenil purple_rain, dne 20. Mar. 2012 12:13, skupaj popravljeno 1 krat.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Tamala_mrha napisal/-a: In how the frack ima izguba bližnje osebe nedolgo nazaj povezavo s tem, da je nekdo, ki smo ga spoznali, po poklicu pogrebnik? Daj mi razloži prosim, ker sem jaz tudi utrpela izgubo bližnje osebe, pa zato to pri meni ne špila vloge, da se mi ta poklic ne bi zdel zaželjen pri potencialnem partnerju.
Sam res, w00t Hvala bogu, da imamo takšne poklice, saj ravno z njihovo pomočjo so potem te naše preminule bližnje osebe bile tretirane, kot se spodobi / si zaslužijo, in bile častno pospremljene na zadnjo pot če ne bi bilo teh ljudi, bi bilo precej težav in še večje žalosti pri žalujočih, če bi se morali sami z vsem direktno ukvarjat Sem bila tudi sama žal že na dveh pogrebih in te ljudi kvečjemu spoštujem, ne pa da bi se mi zdeli čudni.
Aja, pa kjut smešek na koncu, Tamala_mrha
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
Drugače pa, čist tko, a vam se nebi zdel nič čudno, da nek tip nonstop hodi po drinkih v črni obleki...
Končno vprašaš kaj dela, pa reče da je pogrebnik
Končno vprašaš kaj dela, pa reče da je pogrebnik
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
Jaz hvalabogu nimam službene oprave
Je pa on pisal o tem...
Je pa on pisal o tem...
sxe napisal/-a: To vprašanje se pojavi že zato, ker sem večinoma v obleki in kravati in potem vsak najprej pomisli na to, da prodajam kakšna življenjska zavarovanja.)
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Hehe, saj jaz je tudi nimam v bistvu (v smislu uniforme ipd.), samo se vseeno vedno preoblečem v druge cotke
Aja, pa res... no saj, obleka in kravata sta precej pogosta kombinacija.. če greš enkrat v času kosila preko centra, se cele trume takih moških zgrinjajo iz podjetij, sodišča ipd. Tako da sama obleka ga pomoje ne bi tok očitno izdala
Aja, pa res... no saj, obleka in kravata sta precej pogosta kombinacija.. če greš enkrat v času kosila preko centra, se cele trume takih moških zgrinjajo iz podjetij, sodišča ipd. Tako da sama obleka ga pomoje ne bi tok očitno izdala
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
purple_rain napisal/-a:^^ne vem kje si najdla, da bi se kdo take osebe hotel kar znebit .
Mogoče sodeč po tem?
sxe napisal/-a:No dokler klepet ne nanese na mojo službo. Sem namreč pogrebnik
Ponavadi je reakcija takšna, da mislijo, da se hecam. Potem, ko to potrdi še kakšen od navzočih je skoraj da že šok in ostanejo brez besed in me gledajo kot tele v nova vrata. Potem sledi to, da gredo počasi stran ali pa začnem dobivati razna bedasta vprašanja. Imam že občutek, da se me ženske prav bojijo in mislijo, da sem nekakšen psihopat.
purple_rain napisal/-a:Osebam, ki bi jih zmotil tak poklic, pa nisi dala drugih lastnosti kot "površinske frajle" - jz sem hotela prikazat še druge (ja, grobovi so mi morbidni; in v meni je spomin na bolečo izgubo še vedno ful močan).
Kaj pa je zgornji opis (od sxe) drugega kot površinskost? Druge možnosti, ki si jih podala ti, pa so meni (oprosti) totalno nesmiselne. Da argumentiraš izgubo zanimanja za nekoga zaradi neodobravanja njegovega poklica, ker si softič (?) ali ker si nedavno tega izgubil bližnjo osebo ... Tukaj ne vem sploh kaj bi komentirala.
Ne vidim smiselne povezave med tem, da nekoga spoznaš, a te odvrne zaradi poklica pogrebnika. Če hočeš povedati, da še vedno žaluješ za bližnjo osebo, ne vem kaj ima to sploh veze konkretno s tem poklicem, pa četudi bi ta fant bil konkretno povezan z zaključnimi zdravstvenimi deli pri tvoji bližnji osebi. Potem takem v tem trenutku (še) ne moreš spoznavati nikogar, ne glede na to, ali je pogrebnik ali profesor matematike, ne pa, da se zdaj vrtiš samo okoli tega poklica, ker ima poklic povezavo s smrtjo tvoje bližnje osebe.
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
Tamala_mrha napisal/-a:Ne vidim smiselne povezave med tem, da nekoga spoznaš, a te odvrne zaradi poklica pogrebnika.
Jaz vidim smislene povezave. Enim je zelo pomebna poklicna opredelitev partnerja in jim je intelektualno ujemanje na vrhu lestvice.
Poklic lahko tudi dosti pove o dolocenih lastnostih posamesnika, ker vsak v sluzbi prezivi vecji del dneva. Tvoj svet pa je tisto kar vidis okrog sebe in tisto kar delas. Meni je najbolj privlacna stvar pri ljudeh, ko mi z navdihom razlagajo o stvareh, ki jih pocnejo v zivljenju, ali je to sluzba, ali so to hobije, ali sport...pac ko zacutis neko strast v pogovoru.
Meni je najbolj padlo v oci, da sxe pravi, da ga poklic ne osrecuje.
Ne vem kaksno energijo oddaja sxe v okolico, ampak folk hitro zacuti transfer energije. Da delas vsak dan nekaj, kar te ne osrecuje, ni glih za pohvalo.
A imas kaksne hobije zraven? Kaj te veseli v zivljenju? Si imel sploh punce?
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Najverjetneje prav vsaka pomisli na psihično plat tega poklica, kakšen človek moraš biti, da se ukvarjaš s to stroko in ja, logično da to konvencionalna dekleta prestraši.. Če si boš našel kako gothičarko al kaj jaz vem, boš pa mogoče celo v prednosti zaradi tega poklica.
It was forever..but it didnt last long..
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
Akvamarin napisal/-a:
Jaz vidim smislene povezave. Enim je zelo pomebna poklicna opredelitev partnerja in jim je intelektualno ujemanje na vrhu lestvice.
S tem se absolutno strinjam, ampak je intelektualno ujemanje možno tudi z nekom, ki je pogrebnik (ali kaj drugega "neobičajnega"). Včasih te lahko nekdo s svojo izobrazbo preseneti, koliko je razgledan, pa ne rabi biti visoko izobražen oz. izobražen v smeri, ki nam je blizu. Če pa nekoga delo ne osrečuje, je pa druga stvar. Vsekakor pa boljše da ima vsaj službo, kot da bi ždel na Zavodu in bil po možnosti pasiven tudi na drugih področjih v življenju.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
sxe napisal/-a: To vprašanje se pojavi že zato, ker sem večinoma v obleki in kravati in potem vsak najprej pomisli na to, da prodajam kakšna življenjska zavarovanja.)
če boš prodajal življenjska zavarovanja v obleki in kravati, boš težko kaj prodal, ker boš veliko težje vzpostavil zaupanje stranke.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:06, skupaj popravljeno 1 krat.
- sxe
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 3. 2012
Akvamarin napisal/-a:Tamala_mrha napisal/-a:Ne vidim smiselne povezave med tem, da nekoga spoznaš, a te odvrne zaradi poklica pogrebnika.
Poklic lahko tudi dosti pove o dolocenih lastnostih posamesnika, ker vsak v sluzbi prezivi vecji del dneva. Tvoj svet pa je tisto kar vidis okrog sebe in tisto kar delas. Meni je najbolj privlacna stvar pri ljudeh, ko mi z navdihom razlagajo o stvareh, ki jih pocnejo v zivljenju, ali je to sluzba, ali so to hobije, ali sport...pac ko zacutis neko strast v pogovoru.
Meni je najbolj padlo v oci, da sxe pravi, da ga poklic ne osrecuje.
Ne vem kaksno energijo oddaja sxe v okolico, ampak folk hitro zacuti transfer energije. Da delas vsak dan nekaj, kar te ne osrecuje, ni glih za pohvalo.
A imas kaksne hobije zraven? Kaj te veseli v zivljenju? Si imel sploh punce?
Če bi me poklic pogrebnika osrečeval bi bilo z mano res nekaj narobe. S svojo službo sem čisto zadovoljen, tuja nesreča pa me ravno ne more osrečevati, čeprav imam jaz zaradi tega delo. To službo sem dobil po spletu naklučji, ko se mi je življenje rahlo postavilo na glavo zaradi okoliščin na katere nisem imel nobenega vpliva - bolezen v družini. Živel sem že na svojem (po rodu sem pravi Ljubljančan) in resno študiral potem pa sem se preselil v eno vas in dobil to službo. Kar šok za urbanega človeka.
O svojih hobijih pa ne bi razpredal ker so rahlo ekstremne narave. V bistvu me moje življenje občasno spominja na kakšen kar soliden akcijski film.
PLUS ULTRA
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
Tamala_mrha napisal/-a: Ne vidim smiselne povezave med tem, da nekoga spoznaš, a te odvrne zaradi poklica pogrebnika.
resno?
no jaz pa jo. ne govorimo o tem, da tak človek ni razgledan, le poklic, ki ga opravlja nam ni ljub in ne moremo biti s to osebo intimni. (govorim zase). seveda ne velja to nujno za vse, ampak očitno za veliko večino že, glede na to, da ima problem.
se pridružuje mnenju akvamarin in njenim vprašanjem na koncu posta.
ne, ne bi mogla biti s človekom, ki ima opravka s trupli. groza bi me oblila ko bi šel v službo, ko bi ga klicala "hej! kaj delaš?" bi mi rekel kaj? "lih truplo vozim?" ufff.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot], Google Adsense [Bot]