Se me punce bojijo zaradi službe?

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sxe
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sxe » 19. Mar. 2012 21:22

slovenc79 napisal/-a:se čisto strinjam z white widow. ravno zato danes ljudje tarnajo da "ni služb", ker hočejo uizi delo z 2000 evri na mesec. medtem pa mrgoli malih služb, ki jih priseljenci (in slovenci ki imajo več pameti kot potrebe po polni riti) z veseljem opravljajo in čisto normalno živijo.

Se povsem strinjam s tem. Predvsem je razlog temu tudi v preizobraženosti. Danes je 3/4 generacij že na fakulteti. Logično je, da ne trg ne država nista sposobna zagotoviti toliko delovnih mest za visoko izobražen kader. To je po koncu študija katastrofa za 3/4 generacije. Je pa velika prednost za 1/4 generacije, ki dejansko ta čas raje dela.

Nekdo, ki se je odločil, da bo pleskar ali keramičar je storil 10 x boljšo odlolitev kot nekdo, ki se je odločil da bo magistriral na FDV-ju ali FF-ju. Dve leti je delal prakso pri kakšnem privatniku, kjer je dobil vso potrebno prakso in naredil narobe vse kar se da narediti narobe na tuje stroške. Potem je šel na svoje in čez nekaj let je lahko že sam koga zaposlil. Predvsem je delal 10 let več. Tudi če je delal v proizvodnji in zaslužil samo 800 eur na mesec je to v 10 letih (kolikor je nekdo zabil za faks skupaj z gimnazijo) kar 100.000 evrov. Razlike 100.000 evrov nekdo s fakulteto, v svoji delovni dobi ne bo nadoknadil, četudi je povprečna plača izobraženih večja.
PLUS ULTRA
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 19. Mar. 2012 21:37

Jaz bi namesto "sem pogrebnik" na tvojem mestu rekla "delam v pogrebnem zavodu". Se takoj mnogo bolje sliši, pa v bistvu nič ne ovinkariš s tem.
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 19. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a keepsake » 19. Mar. 2012 21:51

White_Widow napisal/-a:
kar je pa dost manj "strašno" od pogrebnika

kaj pa je pogrebnik po tvoje? ker jaz sem si predstavljala točno to, kar avtor opisuje..pač pogrebne storitve, torej pogrebnik :)

Zato je beseda strašno v narekovajih... Meni ni bit pogrebnik nič "strašnega" sem si pa predstavljala točno to, kar je on povedal.
Gre se pač za to, da zaviješ stvar v celofan, če pogruntaš da to ljudi odbija.
Se strinjam z julio_
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 19. Mar. 2012 21:58

Mah, resno?

Zakaj bi človek prirejal resnico, pač ti si to in delaš to.

Če je delo pošteno plačano in je denar pošteno pridelan, ni vprašanj.

Potem če delaš res en shitty job, potem bi se moral po teh kriterijih reči da, namesto osemenjevanja krav, delaš v službi ki se ukvarja z genetiko :stupid:
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
sxe
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sxe » 19. Mar. 2012 21:58

Torej mi ženske svetujete naj uporabim malo kreativnosti pri opisu mojega dela drugim ženskam, če iz vsega skupaj nastane kaj več pa bo za resnico že vseeno :)
PLUS ULTRA
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 19. Mar. 2012 22:07

Ne vem zakaj sem pri tej štoriji dobil asociacijo na tole:

http://www.youtube.com/watch?v=BWkqBRuwjeY

:lol:
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 19. Mar. 2012 22:11

Led Zeppelin napisal/-a:Mah, resno?

Če je delo pošteno plačano in je denar pošteno pridelan, ni vprašanj.

Potem če delaš res en shitty job, potem bi se moral po teh kriterijih reči da, namesto osemenjevanja krav, delaš v službi ki se ukvarja z genetiko :stupid:

Sem pogrebnik in delam v pogrebnem zavodu je popolnoma isto. To nima nobene veze z genetiko in osemenjevanjem krav. Kje tu vidiš kakšno prirejanje resnice?
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 19. Mar. 2012 22:36

^ Mislim da je hotel reči, da je bv nekaj zavijati v celofan. Kot eni, ki čistilki ne rečejo čistilka ampak 'tehnik v vzdrževanju higiene' al kej podobnega.. Preseravanje, če se vpraša mene. (Nič proti čistilkam, da ne bo kdo mislu :wink: )

Drugače pa se strinjam da je vsako pošteno delo spoštovanja vredno - osebno mi je tvoje še toliko bolj, ker si sama ne bi želela imeti opravka s trupli, (pa naj bo smrt še tako naravna).. vsakemu svoje.
Mr. Nobody
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Mr. Nobody » 19. Mar. 2012 22:43

White_Widow napisal/-a:^^ nevem sicer za njega, kolega je delal prek študenta, malo čez 10€ na uro

Hvala za info. :D

Daj še ti odgovori, sxe.

Mr. Nobody napisal/-a:Sxe, kolikšno plačo imate pogrebniki? Pred leti, ko smo imeli še tolarje, je kolega dobival po nekaj tisoč tolarjev na uro, res bajna plača. Koliko so sedaj urne postavke?
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 19. Mar. 2012 22:49

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 11:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 20. Mar. 2012 0:00

Led Zeppelin napisal/-a:Mah, resno?

Ker očitno ima s tem "kar je" težave oz. je opazil, da če direktno pove, marsikoga odvrne - in tko "površinske frajle" niti ne morejo ga najprej mal bolš spoznat, vzljubit in potem sprejeti še tole..
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 20. Mar. 2012 0:07

Meni se tudi ne zdi, da bi bilo, če bi rekel, da dela na pogrebnem zavodu, kakšno zavijanje v celofan, ampak čista resnica :) Saj tudi ostali ponavadi povemo na tak način (npr. rečeš, da delaš v pekarni, ne pa 'jaz sem pek' ali pa da prodajaš cunjice v tej in tej prodajalni, ne pa 'jaz sem prodajalka', ali pa da pač delaš v neki firmi, ne pa 'jaz sem tajnica' ipd.) :)

Sploh če se ti zdi naziv / poklic moteč oz. izstopajoč (čeprav moram reči, da meni se ta poklic nikoli ni zdel prav nič čuden in me preseneča ta stigmatiziranost), ga nima smisla še bolj forsirat v pogovorih :D
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 20. Mar. 2012 2:28

naj bo tvoj moto "zvestoba do groba" ;)
hej norci :)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 20. Mar. 2012 8:48

^^hehe :D

Torej sem si prav predstavljala, kaj počneš. Tudi jaz bi ti predlagala, da rečeš vsaj, da delaš v pogrebnem zavodu. S tem se izogneš direktnemu stigmatiziranju sebe: jaz=pogrebnik. Pa mogoče tisti del o prevzemu trupel spustiš vsaj na začetku spoznavanja...za take podrobnosti je še čas kasneje.
Seveda je razlika, če najprej spoznaš nekoga, na kogar se že navežeš ali pa si v zvezi z njim, pa ti potem reče, da se mu je npr. ponudla dobro plačana služba v pogrebnem zavodu, kot pa če na novo spoznaš človeka, ki je sicer simpatičen, ampak ti pove, da je pogrebnik. Ko človeka na novo spoznaš, lažje narediš "cut", ker nimaš kaj izgubit. Če pa bi meni npr. moj zdaj povedal, da gre delat na pogrebno podjetje maribor, bi pa rekla hvala bogu, da se bo rešil te fukjene službe, ki jo ima zdaj.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Summer055 » 20. Mar. 2012 9:15

mene pa to ne bi odbilo- se mi je vedno zdel zanimiv poklic. Sigurno pa bi postavila miljon enih vprašanj :D
Don't worry, be happy!!

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov