Samoumnevnost v zvezi

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 23. Mar. 2010 22:47

jullia_ napisal/-a:
nanamiša napisal/-a:Mogoče prideš enkrat sama do te faze in boš razumela.

A do faze, ko bom citirala ljubavne romane in trmasto molčala, ko bom ugotovila, da moje izjave pri najboljši volji nimajo smisla? Hope not. :P

:D

Res mi je všeč kako je spet moj komentar pritegnil vse 3 kokoške tega foruma na kup :D
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 23. Mar. 2010 22:49

Če nekaj napišeš in stojiš za tem, ponavadi ni problem razložit ostalim če slučajno narobe razumejo, si narobe predstavljajo, karkoli že. Ampak seveda če tvoja izjava nima smisla, je res težko razložit :D Verjamem :lach:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 23. Mar. 2010 22:54

nanamiša, takšnega bluzenja pa že dolg nisem vidla!
Vprašamo te kako si ti določeno stvar predstavljaš, ker je očitno drugačna od naše predstave, potem se pa zapleteš v neko kvazi izmikanje odgovoru.
:lach:
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 23. Mar. 2010 23:03

če vidve pravita tako, bo že držalo :D
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 23. Mar. 2010 23:07

nanamiša napisal/-a:Res mi je všeč kako je spet moj komentar pritegnil vse 3 kokoške tega foruma na kup :D

A ti je poznan koncept Occamove britve?
Če ti nekaj govoriš in te živ bog ne razume, je bistveno bolj verjetno, da ti bluziš, kot da smo vsi ostali bedaki. Tako da ni kakšne posebne potrebe po obkladanju z živalskimi vzdevki.

EDIT: to skoraj za ziher ni prav sklanjano. Tista britev... tiste... na pomoč, slovenistke :)
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 23. Mar. 2010 23:09

Ja saj, če so zanjo druge na tem forumu kokoške, je potem takem tudi sama, ane :D
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 23. Mar. 2010 23:11

že mogoče da za vas bluzim a še vedno očitno pritegnem :D Če me živ bog ne razume potem se tudi ti ne trudi preveč da bi me razumela in ti bo lažje :D
Je bilo potrebno :P
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 23. Mar. 2010 23:17

^^pritegneš ali ne, to je manj pomembno; bluziš še vedno.
In če te živ bog ne razume..jah, ne vem, srečno. :tach:

Ne razumem pa, res ne, zakaj je v takih primerih določenim tolk težko obrazložit svoje drugačno mnenje od splošnega, namesto da se debate vedno tkole trapasto zapletajo.

jullia_ napisal/-a:A ti je poznan koncept Occamove britve?/.../EDIT: to skoraj za ziher ni prav sklanjano. Tista britev... tiste... na pomoč, slovenistke :)
Nisem stručko, ampak men deluje prav :), pa sskj tud zgleda se strinja.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 23. Mar. 2010 23:19

Lažje že, ampak jaz imam rada izziv. Sploh, če lahko s pomočjo logičnega sklepanja človeku dokažem, kako zelo bluzi.

nanamiša napisal/-a:meni se pa v zvezi nič ne zdi samoumnevno....

Nič je zelo absolutna izjava. Nič je nič, ni skoraj nič.

nanamiša napisal/-a:že pol leta nimaš želje po sexu in seksaš le zato da on ni žalosten?
Kolkr vidim to ni edini problem v vajini zvezi in zaradi takšnih stvari, ki ji omenjaš po mojem ena zveza ne more normalno funkcionirati.
Zdj al se spraviš v red, ali greta s fantom narazn..( mogoče si ne želiš več zveze). Ker je malo čudno da si živčna če želi sexati..

Opa, kaj pa je to? Tukaj ven se da čisto jasno razbrat, da se ti zdi povsem samoumevno, da človek ni živčen zaradi seksa s partnerjem. In s tem je tvoj "nič v zvezi se mi ne zdi samoumevno" izničen, ker se ti očitno seks v zvezi zdi precej samoumeven. Sicer ne bi ženski svetovala, naj se spravi v red ali gre z njim narazen, ker bi se ti tudi taka zveza zdela čisto kul.
You have just been lawyered in zdaj grem lahko mirno spat. Aajde.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 23. Mar. 2010 23:20

jullia_ napisal/-a:You have just been lawyered
:respekt:
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 23. Mar. 2010 23:23

Logika ti ravno ne gre od rok. Tista izjava iz druge teme nima nobene povezave z mano in mojo samoumnevnostjo tko da...malo še išči po forumu in mogoče še kej pametnega najdeš :D
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 23. Mar. 2010 23:25

purple_rain napisal/-a:^^pritegneš ali ne, to je manj pomembno; bluziš še vedno.
In če te živ bog ne razume..jah, ne vem, srečno. :tach:

Ne razumem pa, res ne, zakaj je v takih primerih določenim tolk težko obrazložit svoje drugačno mnenje od splošnega, namesto da se debate vedno tkole trapasto zapletajo.

To je moj namen :D Gre mi čist dobr, tko da... Saj marsikaj ne razumeš zato nimam potrebe po razlaganju svojega (drugačnega) mnenja.

Sem že dosegla svoje :cool:
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 24. Mar. 2010 0:11

/facepalm

:lol:
Uporabniški avatar
FannyRae
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 11. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a FannyRae » 24. Mar. 2010 15:34

Več kot je povedanega o bluzenju bluzačev, bolj srečen je zabluzeni.

O samoumevnosti pa: v zvezah vidim dve vrsti samoumevnosti - dobro in slabo.
Dobra vključuje splošen portret "klasične" dobre zveze: zaupanje, zvestobo, intimnost, spoštovanje, ljubezen, ipd. Odstopanja se dogovorijo med partnerjema. Gre za samoumevne vsebine zveze.
Slaba samoumevnost je obravnavanje partnerja kot kosa pohištva, njegovi uspehi so postranskega pomena, kakovost njegovih dejanj pa je odvisna od koristi, ki jih imajo za drugega partnerja. Gre za odnos "jazjazjazjaz...kdo si pa ti?". Tu je samoumevnost kot lastnost odnosa med dvema.

Uganka ima uganko pri "dobri samoumevnosti", ki pa se jo že po definiciji ne da rešit brez dogovora. Zavedno ali nezavedno neprestano določamo, katere stvari so nam v zvezi samoumevne ("interna pravila"). Predlagam iskren pogovor.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov