Samoumnevnost v zvezi

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 15. Feb. 2010 20:40

Horus napisal/-a:Ko sem to prebral je bila prva stvar, ki mi je padla v glavo - punca ne izvaja blowjobov xD A sem zadel? :P
+1 :D
Uporabniški avatar
Dead_kid
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Dead_kid » 15. Feb. 2010 22:18

Samoumevna mi je zvestoba, to da se čez dan slišva, ko se ne vidiva, da zvečer pride k meni (mal sm se razvadla :D ), d se zjutri pocrkljava, prav tako pred spanjem.
In ja, mi je samoumeven tud blowjob :P , sploh zdej k mam jst menstro, da ni bogi. :D
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 15. Feb. 2010 23:13

če en partner ne sprejme, da drugemu nekaj ni samoumevno, potem gre za problem- kar pomeni da samoumevno ni samoumevno in ne bi vsega smeli jemati za samoumevno ampak upoštovati tudi želje partnerja :roll:
Uporabniški avatar
undercover
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a undercover » 16. Feb. 2010 17:57

hmm. pa delaš te stvari ki si jih naštela ?? ker so res nekot samoumevne.. pa še par jih je. usaj zame.. če pa to ni.. potem pa ja. kot so že rekli.. je še samo kaj s sexom lahko;) najbolj preprosto.. pomenita se o tem odkrito. če ne veš kaj moraš popraviti na sebi.. ne vem če ti mi lahko povemo če ti on ne more :)
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 17. Feb. 2010 9:30

NOVO - še z drugega vidika:

Včeraj smo imeli zanimivo debato o tem. Nekdo je trdil, da je samoumevnost v partnerski zvezi zadeva, k kateri sam stremi in da je to "višja" oblika povezanosti v partnerski zvezi. Po njegovem bi partnerja morala biti samoumevna drug drugemu in tudi "dejanja ljubezni" (pripraviti partnerju kosilo, četudi si sam na tesnem s časom; kupiti mu darilce kar tako, da pokažeš, da si se spomnil nanj, ipd), ki načeloma niso čisto samoumevna, naj bi bila taka. Pravi, da drugače ni iskrenosti v partnerskem odnosu, saj obstajajo pričakovanja. Pričakovanje pa bi v tem primeru bilo na strani partnerja, ki je "dal", da tisti, ki je prejel pozornost, to pove, se zahvali oziroma da vedeti, da to ni bilo samoumevno.

Kaj menite o tem? Pa o samoumevnosti v partnerski vezi na splošno? Se kdaj počutite samoumevni partnerju? So vaša dejanja iz ljubezni/prijaznosti/ipd tretirana kot samoumevna oziroma se vam tako zdi? Koliko samoumevna naj bi si po vašem postala partnerja tekom dolgotrajne veze? Ste vi tisti, ki menite, da vam partner mora biti samoumeven ali pa ga trenirate tako in to želite spremeniti?

Hvala za odgovore. Niso samoumevni. :D
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 17. Feb. 2010 10:24

Biti partnerju samoumeven definitivno ni dobra zadeva... Mnogi nehajo izkazovati pozornosti, ko mislijo, da jim je partner samoumeven, mu ne povejo več koliko jim pomeni... Ko ti je nekdo samoumeven te pač ne skrbi več toliko, da ga boš izgubil... Občutek je že dober, ko misliš da je tvoj partner samoumeven, vendar to ne sme pomeniti, da pa mu boš nehal izkazovati pozornost! To mora biti vedno prisotno, pa tudi če je v obliki zelo majhne malenkosti kot je lizika v obliki srčka... Pač majhna pozornost, ki pa vseeno pokaže, da ti partner veliko pomeni in da misliš nanj.

Stvari, ki so zame samoumevne v zvezi (ali naj rečem za naju):
- zaupanje (brez tega ni dobre zveze)
- zvestoba (NUJNA)
- razmevanje
- da se (ponavadi) vsak večer slišiva (vidiva se ob vikendih) oziroma če to ni mogoče ni panike
- tudi poljub ko se vidiva mi je samoumeven, pa tudi če je samo cmok na usta, kar ponavadi je
- da se prilagajava drug drugemu in upoštevava želje drugega
- v trenutnem položaju, ko se vidiva samo ob vikendih, je samoumeven tudi sex

Je pa vse različno od zveze do zveze, nekaterim moje naštete stvari niso samoumevne, drugim so... Je pa tudi odvisno od karakterjev obeh partnerjev. Midva sva oba zelo sproščeni osebi, tako da dejansko nimava nikakršnih problemov z naprier razumevanjem, ali pa da ga jaz nebi spistila ven s prijatelji ipd. Se odlično ujameva in nama zelo lepo vse skupaj laufa.

Me pa res zanima, kaj je za fanta od uganke samoumevno, če za njo ni... Vrjetno je res kaj povezano s sexom, ker kar se čustvene strani tiče, so ponavadi ženske ta zakomplicirane.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nixie » 17. Feb. 2010 12:09

Večkrat se zgodi, da je nekdo v zvezi močnejši in šibkejši je za njega pač samoumeven...nekaj časa ta trpi in se prilagaja, potem pa ponavadi zapusti partnerja (poznam nekaj primerov) In komaj takrat se tisti "pameten" zave, da partner ni samoumeven...Prepozno.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 17. Feb. 2010 12:10

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a nixie » 17. Feb. 2010 12:42

Js mislim, da to ni nujno... Argumentiraj malo :)
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 17. Feb. 2010 12:49

Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a nixie » 17. Feb. 2010 12:57

Če je ženska dovolj pametna in zrela ne bo grozila s seksom. To sploh ni nekaj s čim bi lahko izsiljeval, ker drugih žensk ne manjka.
In če v zvezi nihče ne izsiljuje, se partnerja razumeta in podpirata ni nujno, da ima nekdo premoč. Pravtako se lahko oba enako trudita za zvezo.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 17. Feb. 2010 13:08

Uporabniški avatar
nixie
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a nixie » 17. Feb. 2010 13:17

Še vedno sta lahko enakopravna...Če ima nekdo krmilo še ne pomeni, da je močnejši. Mož in žena npr. gresta na dopust in ona vozi, to pomeni, da je glavna kao...on pa ima zemljevid in ona brez njega ne bi prišla nikamor kdo je v tem primeru glavni?
Tudi v paru lahko en bolj odloča in ima smisel za organizacijo stvari, to pa še ne pomeni, da ima premoč. :)
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 17. Feb. 2010 13:20

Uporabniški avatar
čokolinček
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a čokolinček » 17. Feb. 2010 14:25

Čim bi začutila, da sem partnerju samoumevna, bi ga pustila. Pa naj potem vidi, kako samo po sebi umevna sem bla. :?
Sem že bila v taki situaciji, samo malo drugače no - Ker se ni več trudil za najino vezo ampak mu je blo vse, kar sm js predlagala okej in tega se človk sčasoma naveliča. Ko sva se pogovorila glede tega, mi je rekel, da si on želi izpolnjevat moje želje in da hoče, da bi blo tko kot si js želim. Pa sem rekla, naj da še on kdaj kakšno idejo, karkoli pač... Pa je rekel da zato ima mene in naj se js s tem bavim. Ja, mi je všeč da upoštevaš moje želje ampak hudiča, js rabm ob sebi človeka s hrbtenico ki zna vozit normalno vezo in ne otroka, ki me bo ubogal :? . Eh, sej brezveze, itak sm bla še najstnica tkrt in se je končalo po pol leta ( :lol: ).

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]