Romantika (kaj, zakaj, kdaj, kako?)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- pumpkin_pumpkin
- Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 6. 2013
Se ti zdi mogoče, da je fant vate bolj zaljubljen (bolj brezpogojno) kot ti vanj in se mu zdi romantično vse, samo da si ti zraven, ti pa nisi več tako zaljubljena in zato potrebuješ več vzpodbude?
V vezi - čustva in hrepenja vedno nihajo - in enkrat z naklonjenostjo zmaguje eden, drugič drug čist možno je, da je vaga ta trenutek na njegovi strani...
Namen teme je bil bolj zbiranje mnenj in pogledov... sama sem se vpiknla v svojo idejo in protestno bevskala na svojem bregu... mi je kr nucal, da sem od vas v bistvu slišala predvsem njegovo mnenje z drugimi besedami... od tega, da se je treba mal potrudt, sicer ne odstopm, je pa res, da bi lahko mal zadihala
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Niha že, ampak ne v takšne ekstreme - to po mojem ni dobro.
Lahko je pa seveda tudi obratno; on vate sploh ni zaljubljen več, ne da se mu potrudit in zato potem reče, da je ja strašno romantično karkoli že počneta skupaj, v resnici se mu pa ne da potrudit.
In vprašanje je predvsem, če se v splošnem trudi ali se ne trudi v ničemer. Ti pokaže, da te ima rad, naredi zate kaj lepega ali ne ...
Lahko je pa seveda tudi obratno; on vate sploh ni zaljubljen več, ne da se mu potrudit in zato potem reče, da je ja strašno romantično karkoli že počneta skupaj, v resnici se mu pa ne da potrudit.
In vprašanje je predvsem, če se v splošnem trudi ali se ne trudi v ničemer. Ti pokaže, da te ima rad, naredi zate kaj lepega ali ne ...
- pumpkin_pumpkin
- Sramežljivka
Še enkrat point teme - je bil samo nabiranje mnenj.. ker pač včasih kaj štekam čist po svoje
Ko bom hotla džabe psihoanalizo sebe al pa veze bom odprla drugo temo
Ko bom hotla džabe psihoanalizo sebe al pa veze bom odprla drugo temo
- *Abby**
- Cosmofrik
Daj punca, umiri se malo. Zbrane ideje o tem, kaj komu pomeni romantika si dobila, res je, ampak če bi bila sposobna gledat širše, bi vedela, da ni problem v tem, da vidva različno gledata na romantiko, ampak to, da v vajini zvezi nekaj očitno(!) manjka/ne funkcionira. Tudi če boš ti zdaj adaptirala svoj pogled na romantiko se ne bo dejstvo, da se v vajini zvezi ne počutiš najbolje, nič spremenilo. Lahko si zdaj še malo trmasta, kot ti je očitno v navadi, lahko se pa soočiš s tem.
- pumpkin_pumpkin
- Sramežljivka
Ko te kak mladič na cosmo forumi pikne, kot roza starešina vedno napadeš z psihoanalizo - in vezo ter vse vključene v temo opišeš kot nezrele al pa itak zavožene... včasih ljudje res mislijo in sprašujejo samo to kar piše....
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
pumpkin preprosto ignoriraj odgovore, ki se ti ne zdijo vredni branja in je..
Osebno ne verjamem v romantiko, samo po sebi, verjamem samo v momente in iskre, ki se pojavijo in preskočijo v kateremkoli obdobju, lahko tudi v najbolj banalni in brezvezni, nenačrtovani situaciji.. mogoče sem tako bližje koncepciji romantiki tvojega fanta, kakor tvoji..
Osebno ne verjamem v romantiko, samo po sebi, verjamem samo v momente in iskre, ki se pojavijo in preskočijo v kateremkoli obdobju, lahko tudi v najbolj banalni in brezvezni, nenačrtovani situaciji.. mogoče sem tako bližje koncepciji romantiki tvojega fanta, kakor tvoji..
It was forever..but it didnt last long..
- *Abby**
- Cosmofrik
pumpkin_pumpkin napisal/-a:Ko te kak mladič na cosmo forumi pikne, kot roza starešina vedno napadeš z psihoanalizo - in vezo ter vse vključene v temo opišeš kot nezrele al pa itak zavožene... včasih ljudje res mislijo in sprašujejo samo to kar piše....
Resnično mi je žal zate, če v preprostem, povsem kmečkem sklepanju iz primera, prepoznavaš psihoanalizo. O kateri očitno nimaš pojma, sicer bi vedela, moj odgovor ni vseboval niti ene poteze psihoanalitične interpretacije. Prav tako mi ni jasno, s čem si me ''piknila'', se mi zdi, da se ti počutiš napadeno. Nikjer tudi nisem napisala, da je kdo v tejle zgodbi nezrel. Še. Zdajle pa bom.
Se mi zdi situacija zelo jasna, ja.
1. Tvoj fant dojema romantiko drugače kot ti.
2. Ti z njegovim dojemanjem nisi zadovoljna (potožila si, da že dolgo nista bila romantična).
3. Tvoj fant o tem nič ne ve - je zaprepaden/presenečen.
4. Vsak je gnal svojo in noben ni popustil.
5. Kar si izpostavila kot romantiko je preprosto trud zate. Tega tvoj fant očitno ne počne, ker drugače ti ne bi čutila, da tega ne počne, razen, če si patološko potrebna stalnega fokusiranja fantove pozornosti nate.
6.Tvoja reakcija je trma.
7. Njegova reakcija je očitno tudi trma.
8. Ti ne slišiš njega in on ne tebe.
Ja, ti si nezrela, ker je trma značilnost nezrelega značaja. On je najbrž tudi nezrel, ker je prav tako trmast. Med vama je komunikacijski zid in očitno se ne zavedata potreb, ki jih ima drugi: on ni bil sposoben prepoznat, da je tisto, kar ti želiš malo truda, ti pa nisi sposobna prepoznat njegovega izražanje ljubezni, ki je očitno drugačno, kot bi ti želela. Mogoče te veliko objema in poljublja? No, to je prav tako izraz ljubezni kot denimo to, da ti prinese rožo.
Tako nekako. Ampak ja, če misliš, da bo problem rešilo kopičenje mnenj drugih ljudi (zunanja potrditev, ker sama za svojim mnenjem ne znaš stat ali pa pretehtat tujega), potem izvoli sanjati naprej. Posebej dolgo tako ali drugače ne bo šlo.
In tole zgoraj ni nobena psihoanaliza. To je logično sklepanje iz premis, ki se jih da postavit iz tvojega pisanja. In malo izkušenj z medsebojnimi odnosi.
-
sweety87 - Debatorica
- Na forumu od: 26. 5. 2008
- Kraj: pod svobodnim soncem
Meni osebno ni treba veliko, da so stvari, dogajanja romantična. Veliko mi je že to, da greva s tipom kam sama, na sprehod, v naravo,... V bistvu je lahko veliko stvari romantičnih. Kar se tiče pa raznih večerij, svečk in ostalih podobnih stvari, so to samo dodatni plusi. Imam srečo, da sva oba s tipom dost nezahtevna glede teh stvari in si lahko narediva romantiko že z majhnimi pozornostmi.
OT: mislim, da je zelo nezrelo od Abby, da daje neke argumente, ki sploh niso bili predmet vprašanja. brez zamere Abby, samo včasih je bolje biti tiho ali pa kakšno temo preskočit, kot pa da daješ take neprimerne odgovore....pa ne samo v tej temi.
OT: mislim, da je zelo nezrelo od Abby, da daje neke argumente, ki sploh niso bili predmet vprašanja. brez zamere Abby, samo včasih je bolje biti tiho ali pa kakšno temo preskočit, kot pa da daješ take neprimerne odgovore....pa ne samo v tej temi.
"Life's a journey, not a destination."
- *Abby**
- Cosmofrik
^^Preskoči in ignoriraj, če ti kaj ne paše. Komentirala sem pa samo stvari, ki jih je napisala avtorica teme. Če jih ne bi napisala, jih tudi komentirat ne bi mogla, kajnede? In če bi jo res zanimalo samo to, kaj cosmo forum razume pod romantiko, bi tudi napisala točno to, ne pa razložila svoje osebne situacije.
-
OranGina - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 11. 2011
pomoje je interpretacij kaj je romantika toliko, kolikor je ljudi na tem svetu...vsakemu pomeni nekaj drugega, ni neke absolutne resnice.... in če se lahko tudi jaz vtaknem malo na osebni nivo (ko je avtorica ravno izpostavila svoj primer)....se strinjam z Abby, da je pri vama glavni problem slaba komunikacija, nočeta slišati in razumeti kaj drugemu pomeni romantika (in mu jo kasneje izkazovati na njegov način....ali pa pač dosečt nek kompromis, 1x na moj, drugič na tvoj način)....ampak namesto tega hoče vsak uveljavljat samo svoj prav, "trmari" (v smislu: "ne, to pa že ni to"...kako ni? JE, samo ne po tvoji interpretaciji)....bistvo vsega je, da razumeš njegovo interpretacijo, jo sprejmeš in se potrudiš da svojega dragega osrečiš na način ki je njemu blizu/všeč (če ti je kaj do tega, seveda)...isto velja za njega:)
Life isn´t about finding yourself....it´s about creating yourself! (George Bernard Shaw)
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov