Romantika (kaj, zakaj, kdaj, kako?)
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- pumpkin_pumpkin
- Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 6. 2013
(za začetek pozdravček in pohvala vsem cosmo forumašem - spremljam vas že leta - na pasivni/firbec strani)
Zdaj pa na vprašanje:
Kaj je za vas romantika?
.. včeraj sva se s fantom crkljala na kavču... pa sem potožila o tem, da že sto let nisva bila romatična... sledil je njegov prestrašen/zaprepaden pogled z vprašajčki v očeh...
...sledil je pogovor, v katerem sm jz zagovarjala idejo, da je romantika, če se za nekoga potrudiš, zorganiziraš lep večer, odtgaš rožico, skuhaš nenapovedano dobro kosilo... on pa je trdil, da je romatika, ko sva v naravi, pojejo ptički in žubori potoček... po njegovem je za romatiko dovolj, da sva v lepi kulisi, ki se na obzorju nariše sama... jz pa sem v nedogled trmoglavla, da to že ni dovolj, ker to se pač zgodi in je tam brez kakšnega koli truda ...
Zdaj pa na vprašanje:
Kaj je za vas romantika?
.. včeraj sva se s fantom crkljala na kavču... pa sem potožila o tem, da že sto let nisva bila romatična... sledil je njegov prestrašen/zaprepaden pogled z vprašajčki v očeh...
...sledil je pogovor, v katerem sm jz zagovarjala idejo, da je romantika, če se za nekoga potrudiš, zorganiziraš lep večer, odtgaš rožico, skuhaš nenapovedano dobro kosilo... on pa je trdil, da je romatika, ko sva v naravi, pojejo ptički in žubori potoček... po njegovem je za romatiko dovolj, da sva v lepi kulisi, ki se na obzorju nariše sama... jz pa sem v nedogled trmoglavla, da to že ni dovolj, ker to se pač zgodi in je tam brez kakšnega koli truda ...
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 8:07, skupaj popravljeno 1 krat.
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Mislim, da moraš malce razširit svoje pojmovanje romantike. Najbolj romantičen trenutek v mojem življenju se je zgodi brez načrtovanja, brez predpriprav - kosila, bonbonier in vrtnic; to so bedasti klišeji! Romantika se zgodi med dvema človekoma in je energija, ki jo delita.
Seveda pa to ne pomeni, da neko dejanje, ki je načrtovano, ne more biti romantično; samo ves pomen romantike ni v tistem, kar ''dobiš'' kot rezultat!
Seveda pa to ne pomeni, da neko dejanje, ki je načrtovano, ne more biti romantično; samo ves pomen romantike ni v tistem, kar ''dobiš'' kot rezultat!
Zadnjič spremenil *Abby**, dne 08. Jun. 2013 16:25, skupaj popravljeno 1 krat.
- Beya_
- Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2013
Se strinjam z Abby. Romantiko lahko predstavljajo tudi ''vsakdanje stvari'' in ni nujno, da se pogojuje z ''rečmi''. Lahko je zgolj sprehod, nenačrtovan objem in poljub, lepe besede ob katerih ti gre od same sreče na jok, skupno ležanje v postelji in uživanje v tišini. Res pa je, da se čedalje manj cenijo takšni trenutki in so v večini primerov zdijo preveč pocukrani. Se pa strinjam tudi s tabo, pumpkin. Zame je romantika tudi, če vidim, da se ljubljena oseba potrudi zame, da namesto mene opravi stvari, ki bi jih morala sama in ji bom zaradi tega 100x bolj hvaležna, kot če bi zame zapravljal lepe denarce za darila.
Sassy, Classy & a bit Smart Assy
- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 8:07, skupaj popravljeno 1 krat.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
- wasd
- Kofetarica
- Na forumu od: 10. 11. 2012
A ni romanticno, ko se lepo sprehajata s partnerjem in vidita zajcka kako skace po travniku, hop, hop. Potem pa prideta lepo domov in si privoscita romanticno vecerjo s sveckami, vinom, whole 9 yards pac, kjer je za glavno jed pecen zajec s prilogo.
-
rokerca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 20. 7. 2010
Meh, pomoje tudi ti znas bit romantičen, ampak se na vse pretege trudis izpasti ravno obratno . Drugace pa je tudi meni zajcek na zaru prav slasten. Z romantiko v stilu stiskanja ob pocukranih filmih ala Notebook, rdecih vrtnic, sladkih pomanjsevalnic, vecerjic, sveck in Co. pa se tudi jaz ne morem poistovetiti. Ce mi prinese cokolado, kljub temu, da povem, da je ne bom pojedla, me ze ne pozna dovolj oz mojih ciljev ne jemlje resno. Turn off. Ena izmed najbolj romanticnih stvari, ki jo je kdo naredil zame, je bila zame napisana pesem. Nekaj osebnega. Ali pa malenkosti, majhne pozornosti s pomenom, ki so mi dale vedeti, da je z mano, me podpira in steka. Nobeno darilo, nevemkako drag sampanjec in jacuzzi, se ne more kosati s tem.
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
- pumpkin_pumpkin
- Sramežljivka
^^ samo malo prehitra si bila z obsodbo... dan in pol - da se ponovno oglasim v temi res ni preveč... včeraj ni bilo časa za brskanje po roza forumu
v bistvu sem iskala različna mnenja... določene pojme mam precej drugače obarvane kot drugi ljudje... in več mnenj mi ponavad mal zbistri trmaste misli
nikjer nisem zapisala, da bi se moglo za izpolnitev moje ideje o romatiki pred mano zrisat kaj materialnega in tega tudi ne mislim, pravim samo, da se more za moje pojme vložit neka aktivna energija... kaj bo kdo naredil je pač njegova stvar... čvekal na kjut temo, pel, odtrgal rožico (ne me kle haklat z materialnostjo, ker kaj je džabe za moje pojme ne paše v isto košaro kot drage drage klišejsko kao romatične stvari)...
zajčka recimo vidim prav vsako jutro ko tečem s psom... je lep pa kjut in itak za pokazat celmu svetu... sam je pač prteku mim... zdej je tam, uživamo v pogledu, pol ga pa ne bo... če zeko ne bi prteku mim... bi pa na sprehodu/teku gledala kej drugza lepga... ker je pač spročena ura zame
isto mnenje mam o sončnem zahodu in zvezdah... če slučajno greva iz kina pa so zvezde na nebu, ker je noč so za moje pojme nič kaj romantične... če pa me dečko prime za roke, pa odvleče na travnik v poletni noči pod zvezdice... mmm.... romatično
.. in ja *Abby* po debatki, tuhatju pa prebiranju vaših idej - mislm, da bi res mogla mal razšit svoj pojem romatnike... kak korak proti njegovemu bom (zdej ko sm mal razmisnla o svojih idejah) zih naridla
v bistvu sem iskala različna mnenja... določene pojme mam precej drugače obarvane kot drugi ljudje... in več mnenj mi ponavad mal zbistri trmaste misli
nikjer nisem zapisala, da bi se moglo za izpolnitev moje ideje o romatiki pred mano zrisat kaj materialnega in tega tudi ne mislim, pravim samo, da se more za moje pojme vložit neka aktivna energija... kaj bo kdo naredil je pač njegova stvar... čvekal na kjut temo, pel, odtrgal rožico (ne me kle haklat z materialnostjo, ker kaj je džabe za moje pojme ne paše v isto košaro kot drage drage klišejsko kao romatične stvari)...
zajčka recimo vidim prav vsako jutro ko tečem s psom... je lep pa kjut in itak za pokazat celmu svetu... sam je pač prteku mim... zdej je tam, uživamo v pogledu, pol ga pa ne bo... če zeko ne bi prteku mim... bi pa na sprehodu/teku gledala kej drugza lepga... ker je pač spročena ura zame
isto mnenje mam o sončnem zahodu in zvezdah... če slučajno greva iz kina pa so zvezde na nebu, ker je noč so za moje pojme nič kaj romantične... če pa me dečko prime za roke, pa odvleče na travnik v poletni noči pod zvezdice... mmm.... romatično
.. in ja *Abby* po debatki, tuhatju pa prebiranju vaših idej - mislm, da bi res mogla mal razšit svoj pojem romatnike... kak korak proti njegovemu bom (zdej ko sm mal razmisnla o svojih idejah) zih naridla
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
No, čakaj malo ... seveda se mora vložit neka energija, saj ''romantika'' dejansko tudi je energija, ki se pretaka med dvema. In se strinjam, da zajček na travniku ni romantičen, lahko pa je, če ti ga fant pokaže in ti reče, da si tudi ti tako ljubka in te pri tem zaljubljeno gleda ...
Ne mislit, da je zdaj to, da sta vidva skupaj na kavču, jesta čips in gledata nek neumen resničnostni šov, že romantika, samo zato, ker sta skupaj tam ... lahko pa je, ampak to se vidi v energiji med dvema, v tem, kaj čutita ...
Se ti zdi mogoče, da je fant vate bolj zaljubljen (bolj brezpogojno) kot ti vanj in se mu zdi romantično vse, samo da si ti zraven, ti pa nisi več tako zaljubljena in zato potrebuješ več vzpodbude?
Ne mislit, da je zdaj to, da sta vidva skupaj na kavču, jesta čips in gledata nek neumen resničnostni šov, že romantika, samo zato, ker sta skupaj tam ... lahko pa je, ampak to se vidi v energiji med dvema, v tem, kaj čutita ...
Se ti zdi mogoče, da je fant vate bolj zaljubljen (bolj brezpogojno) kot ti vanj in se mu zdi romantično vse, samo da si ti zraven, ti pa nisi več tako zaljubljena in zato potrebuješ več vzpodbude?
- pumpkin_pumpkin
- Sramežljivka
Ok to bo zvenelo malo čudno ampak meni se zdi romantično tudi če sem npr s kolegico na kakšnem lepem kraju in se imamo umirjeno fajn
No hehe... zame pa to vseen obvezno vključuje tipčka - vsaj simpatijo, če že ni ornk moj
Mi je pa vseen všeč tvoj komentar - dojemanje romantike je očitno res res široko
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov