Razmišljam, da bi postala prostitutka

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 28. Mar. 2010 19:51

Alwaleed napisal/-a:
1sneguljčica napisal/-a:Zaenkrat samo ti posplošuješ tole knjigo za sveto in edino teorijo.

Ah daj no daj. Tebi samo manjka informacij.

Sex Workers' Rights
http://en.wikipedia.org/wiki/Sex_workers%27_rights

Sex Work Cyber Resource Center
http://www.sexwork.com/

Sex Workers' Outreach Project
http://www.swopusa.org/

Global Network of Sex Work Projects - Promoting Health and Human Rights
http://www.nswp.org/

Sex Workers Action New York
http://www.myspace.com/weareswank/

Tole sem našel v 5 minutah na Googlu po keywordih "sex workers".

Podatki so na dosegu prstov. Če hočeš dejansko doseči kaj napredka pri razbijanju svojih predsodkov, boš morala pa to delo opraviti sama.

eno je razbijanje predsodkov eno pa je raziskovanje kaj dejansko se dogaja z puncami, ki se prostovoljno določijo za tak poklic. Ti tvoji linki, so več ali manj prazni in nekoristni.

Namreč pri večini poklicev, so posledice opravljanja poklica raziskane in jasne .. tako oseba, ki se odloči da bo šivilja, je velika verjetnost, da bo imela čez npr 20 let težave z hrbtenico, oseba ki opravlja poklic brokerja na borzi, zaradi stresa lahko prenese to obliko dela max 3 leta (to ne velja za slovenijo :D ). Ne vem pa kakšne posledice ima oseba, ki se odloči za delo prostitutke.
Tako kot imajo dolečeni poklici prevlado fizičnih posledic, imajo drugi prevlado psihičnih. In po moje mnenju ima prostitucija večje psihične posledice, kljub temu da fizične niso zanemarljive (spolno prenosne bolezni, ki pa lahko doletijo vsako spolno aktivno osebo).

... prav tako je nekdo prej napisal, da ni isto delo prostitutke in delo smetarja ... način dela seveda ni isti, ampak po družbeni lestvici oba poklica veljata za nekakšna 'nečastna' in se nahajata na dnu družbene lestvice, še posebaj prostitutke. Kar ne pomeni, da je ok tako kot je, sam percepcija poklicev je zelo povezana s tem, kako vidimo določeno osebo ... na žalost.
Zato je verjetno zgodba, ki jo *mala* tako promovira :D zanimiva, saj oseba med drugim združuje poklic, ki je na samem vrhu družbene lestvice (zdravnica) in poklic, ki je na dnu družbene lestvice (prostitutka).
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 28. Mar. 2010 19:55

ampak jaz smetarja spoštujem, ker dela koristno delo! Zato da dva poklica nikakor ne moreš primerjati.

Drugače je napisano super.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 28. Mar. 2010 19:58

Da skočim nekaj konkretnih strani nazaj-prav skrbi me za današnjo miselnost, glede na to, da je prostitucija očitno nekaj običajnega.
Ok, saj je in vem da se dogaja, ampak da jih je kar nekaj tako sproščenih in prostomislečih glede teh žensk.Bruh.
In moja primerjava je bila tako ekstremna zato, ker so mi prostitutke ženske, ki jih nočem imeti niti v vidnem polju, tako da si ne morem predstavljati, da bi jih kateri tip hotel imeti za partnerko.Enostavno ne gre, pa če se še tako trudim.
Kakšne posledice bodo imele?Mogoče velike, mogoče pa nobenih.Bolj mislim, da če je ženska takšna, da seksa s kr enimi tipi za denar dlje časa, nima neke slabe vesti okrog tega .
The world is as you are.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 28. Mar. 2010 20:08

se popolnoma strinjam z emanuelo.

Zaradi takšnih kot ste tle na forumu in sprejemate takšne stvari, se to stanje ne bo nikoli izboljšalo.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 28. Mar. 2010 20:11

Izboljšalo se bo za moje pojme takrat, ko bo prostitucija legalna. To pomeni obvezne zdravniške preglede in preiskave, plačevanje davkov in način, kako stopit na prste prisilni prostituciji in trgovini z belim blagom.
A misliš, da ti ful pripomoreš k takemu razvoju dogodkov?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 28. Mar. 2010 20:12

Me pa zanima-ste res tako open minded tudi v resnici?
Bi npr imeli prijateljico, ki je prostitutka?Bi jo spoznale s svojim tipom npr?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 28. Mar. 2010 20:27

jullia_ napisal/-a:A misliš, da ti ful pripomoreš k takemu razvoju dogodkov?

nimam te moči da bi k tem kaj pripomogla na žalost.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 28. Mar. 2010 20:28

emanuela napisal/-a:Me pa zanima-ste res tako open minded tudi v resnici?
Bi npr imeli prijateljico, ki je prostitutka?Bi jo spoznale s svojim tipom npr?

itak bodo vse rekle ja zrd lepšega :D
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 28. Mar. 2010 20:30

Jaz priznam, da bi jo skenslala kakor hitro bi izvedela.Brez dvoma.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 28. Mar. 2010 20:40

tudi mene ni sram priznati, da si takšne prijateljice ne želim.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 28. Mar. 2010 20:44

puma napisal/-a:Ti tvoji linki, so več ali manj prazni in nekoristni.

Namen teh linkov je pokazati, da Belle de Jour ni edina (bivša ali sedanja) prostitutka, ki je ni sram svojega poklica, in ki želi, da bi bila njena svobodna izbira obravnavana in spoštovana kot taka.

puma napisal/-a:Tako kot imajo dolečeni poklici prevlado fizičnih posledic, imajo drugi prevlado psihičnih. In po moje mnenju ima prostitucija večje psihične posledice, kljub temu da fizične niso zanemarljive (spolno prenosne bolezni, ki pa lahko doletijo vsako spolno aktivno osebo).

Poklic prostitutke v primerjavi z drugimi ni niti psihično niti fizično tako nevaren, da bi bil to legitimen razlog proti prostovoljni prostituciji.

Nekaj poklicev, ki so fizično nevarnejši: drvar (najnevarnejši poklic v ZDA po stopnji umrljivosti), mizar (vedno jim manjka prstov), rudar, ipd.

Nekaj poklicev, ki so slabši psihološko: mornar (ga ni doma večino leta), podmorničar (ga ni doma večino leta in je zaprt s 100 moškimi v konzervo), patolog (režeš trupla vsak dan), klavec (vsak dan ubiješ N zavedajočih se živih bitij), šef velikega podjetja (delaš vsak dan 14 ur na dan, nimaš časa niti zase niti za družino).
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 28. Mar. 2010 20:50

nanamiša napisal/-a:ampak jaz smetarja spoštujem, ker dela koristno delo! Zato da dva poklica nikakor ne moreš primerjati.

Potem tudi maserk ne spoštuješ, ker masaža ni koristno delo?

Edini razlog, zakaj se ti prostitutke ne zdijo koristne, je zato, ker sama nimaš potrebe po njihovih uslugah, drugim pa te potrebe ne priznaš.

Razlog, da ne maraš prostitutk, je v tem, da njihovim strankam ne priznaš pravice, da bi tovrstno storitev potrebovali in jo uporabljali.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 28. Mar. 2010 20:50

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 28. Mar. 2010 20:51

nanamiša napisal/-a:tudi mene ni sram priznati, da si takšne prijateljice ne želim.

Tudi njih ni sram priznati, da si ne želijo take prijateljice, kot si ti :D
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 28. Mar. 2010 21:00

sirova štručka napisal/-a:In ne obsojam prostitutk, prej čutim usmiljenje do njih, ker nikomur ne privoščim slabega, si pa upam trdit, da je njim že v otroštvu nekaj manjkalo.

To je tvoja hipoteza, ki lahko ali pa ne drži. Gotovo je dosti prostitutk, ki jim je v otroštvu kaj manjkalo, tako kot je dosti takih ljudi v drugih poklicih. Ampak na to se je treba vprašati:

(1) Ali je delež ljudi s problemi v otroštvu bistveno večji pri prostitutkah, kot pri kakšnem drugem poklicu?

(2) Če je že ta delež večji, ali je to zaradi poklica kot takega, ali zaradi družbenih predsodkov?

Stavim, da se tudi med prostitutkami najdejo pridne punčke, v katerih otroštvu je bilo vse v redu.

In stavim, da bi bilo med prostitutkami še več pridnih punčk, če ne bi bilo družbenih predsodkov.

Predsodki pa so problem družbe, ne poklica.

sirova štručka napisal/-a:Že pri punci, ki pada na izključno starejše moške, se poraja vprašanje, glede njenih staršev-očeta.

Moja žena konkretno ni imela nobenih predsodkov do mlajših in enako starih moških, dokler ni ugotovila, da so večinoma nedozoreli in neizkušeni. Stara je 25 in njene najboljše izkušnje doslej so bile z moškimi, starimi od 35 do 50, proti katerim je v začetku imela predsodke zaradi razlike v starosti.

Glede na to, da zdaj vemo, da nisi psihologinja, se greš malo preveč popularne psihologije. ;)

sirova štručka napisal/-a:Kakorkoli, zanimivo bi bilo naredit raziskavo, kaj pripelje nekoga do tega, da se prostovoljno odloči za delo prostitutke. Ker nisem še slišala punčke, ki bi rekla: ko bom velika, bi rada bila prostitutka.

Jaz pa še nisem slišal fantiča, ki bi rekel: "Ko bom velik, bi rad bil modni oblikovalec."

What's your point?

sirova štručka napisal/-a:In ne, nisem študentka psihologije, je pa čudno, da me glede na nick, ki ga uporabljam ne označiš za peka!

Če bi bila pek, bi te prosil za sirovo štručko, ker mi non stop delaš lušte. :razz:
Zadnjič spremenil Alwaleed, dne 28. Mar. 2010 21:02, skupaj popravljeno 3 krat.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov