Razlike v moški in ženski seksualnosti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Sansa
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 11. 2012
Praktično vse raziskave seksualnosti kažejo, da imajo moški večji libido. Mislite, da smo si ženske in moški na tem področju res tako različni? Ali pa se vzrok za takšno odstopanje skriva kje drugje? Mogoče fantje velikokrat kakšno stvar "prenapihnejo", dekleta pa zamolčijo? Vesela bom vseh komentarjev !
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Ne, ženske imajo enako visok libido kot mi.
Gre se samo zato, da se veliko žensk ne počuti dobro v svoji koži, se same premalo sexualno poznajo, mislijo da bi jih partnerji čudno gledali če bi predlagale kakšno specifično sexualno aktivnost (BDSM, domino..), ali pa so zrasle v konzervativnem okolju kjer se jim je uničila domišljija.
Ali pa imajo fanta ki je slab v postelji.
Ali so pa one gnile v postelji.
Gre se samo zato, da se veliko žensk ne počuti dobro v svoji koži, se same premalo sexualno poznajo, mislijo da bi jih partnerji čudno gledali če bi predlagale kakšno specifično sexualno aktivnost (BDSM, domino..), ali pa so zrasle v konzervativnem okolju kjer se jim je uničila domišljija.
Ali pa imajo fanta ki je slab v postelji.
Ali so pa one gnile v postelji.
Zadnjič spremenil Led Zeppelin, dne 07. Nov. 2012 18:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
-
Mishela - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 6. 2012
ne bi bilo lažje, če bi nardila anketo ? pač daš odprte odgovore pa je to to.
__
men se tudi zdi da je isto visok. mogoče so mislili, da imajo ženske nižjega, ker jih večina uporablja tabletke, pri katerih je ponavadi stranski učinek takšen da zniža libido.. ne vem točno kako so potekale raziskave in kaj vse so upoštevali...
__
men se tudi zdi da je isto visok. mogoče so mislili, da imajo ženske nižjega, ker jih večina uporablja tabletke, pri katerih je ponavadi stranski učinek takšen da zniža libido.. ne vem točno kako so potekale raziskave in kaj vse so upoštevali...
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Sansa, razdelila sem tvojo prošnjo za anketiranje v poforum Splošno, tema Ankete, ker bi se tu spet razcvetela debata bolj o študiju in tvojemu anketiranju, kot o temi, o kateri sprašuješ.. (pogovor, ki se je tle razvil pa je v klepetalnici -Kariera)
pa še dodam svoj kratek odgovor, ker se mi trenutno ne da filozofirat. Ja, ženska in moška seksualnost se izjemno razlikujeta, ker se razlikuje vzgoja, socializacija, družbene norme in pričakovanja po spolu. V osnovi pa mislim, da so si najverjetneje ženske in moški po libidu in ostalemu precej podobni.
pa še dodam svoj kratek odgovor, ker se mi trenutno ne da filozofirat. Ja, ženska in moška seksualnost se izjemno razlikujeta, ker se razlikuje vzgoja, socializacija, družbene norme in pričakovanja po spolu. V osnovi pa mislim, da so si najverjetneje ženske in moški po libidu in ostalemu precej podobni.
Zadnjič spremenil ..Evelyn.., dne 07. Nov. 2012 23:52, skupaj popravljeno 1 krat.
It was forever..but it didnt last long..
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
In kako bos s parimi primeri ugotovila, ce je razlika res taksna kot v raziskavah. Kaj pa ce dobis samo cudake, ali pa atipicne ljudi za nek spol? Ali pa vsaj toliko le-teh, da ti povsem pokvarijo sliko? Nic cudnega, da je sociologija proto-znanost, in prav nic ne kaze, da bo kaj drugace.Sansa napisal/-a:@Mahagonij: se zavedam, da obstaja že ogromno raziskav na to temo in moj namen ni vprašati 5 posameznikov ista vprašanja, ki jih zastavljajo v nacionalnih raziskavah spolnosti, ampak ugotoviti ali so razlike res takšne, kot se kažejo v kvantitativnih raziskavah.
Osnovna razlika je bioloska.Sansa napisal/-a:posameznikov in predvsem na zelo mikro nivoju osebnih zgodb raziskati podlago, na kateri se ustvarja družben fenomen razlik v spolnosti dveh spolov.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Sociologija kot znanost ali ne.. tukaj
It was forever..but it didnt last long..
-
_Matej_Z_ - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 11. 2012
Mishela napisal/-a:ne bi bilo lažje, če bi nardila anketo ? pač daš odprte odgovore pa je to to.
__
Dobra tema moram priznati.
Miškolina:) Mislim, da bi anketa imela malo smisla, ker bi morala biti uravnotežena, pa ne vem, če bi bil ravno pravi vzorec.
Na libido vpliva mnogo stvari, od hormnov, pa tudi vpliva okolja itd. Dejstvo je, da moški imajo več testosterona kot ženske, ker se le-ta proizvaja na več mestih (največ v modih), pri ženskah pa temu ustrezno manj.
Ampak, kot sem že nekje drugje napisal, ljudje smo si različni (in velik dolgčas bi bil, če bi si bili povsem enaki), tako tudi pri tem. Tako, da na libido vpliva še kaj drugega, kot samo hormoni. Tudi okolje (npr. so družbe, kjer je spolnost bolj odprta, nekje bolj potlačena), stres (če si pod stresom, manj misliš na to logično), obveznosti (za to enostavno nimaš časa ali pa ga imaš preveč..) itd...
- vrocamucka
- Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 5. 2011
hehe, tle sploh ni nobenega dvoma in vprašanja: itak imajo moški OGROMNO večjega kot ženske.
Kaj je po tvoje večje, sonce ali luna? Neko podobno vprašanje si ti postavila...
Kaj je po tvoje večje, sonce ali luna? Neko podobno vprašanje si ti postavila...
-
schpeltza - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
Ni rečeno, da imajo moški večji libido! To je popolnoma neumno sklepanje oziroma neka splošna trditev. Na libido vpliva toliko stvari, da je kar joj. Je pa res, da je vrjetno pri ženskah več dejabnikov, ki znižujejo libido, kot pri moških (vsaj meni se tako zdi).
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
- Fatalna
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 7. 2012
Kaj pa vem, moški bolj izražajo ta svoj libido, ker ni ničesar, ki bi ga bremzal. Družbeno je sprejemljivo, da ga izražajo in zaželjeno je, da ga izražajo čimveč. Pri ženskah pa vemo, da temu ni tako. Mogoče je pri ženskah tudi kar nekaj mešanih pričakovanj. Po eni strani morajo biti voljne za moškega, ki si jo zaželi, če ne, je frigidna, če pa vse splošno kaže svoj libido je pa kurba.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
Hm, jaz mislim da bi moral biti po večini približno enak, je pa res da ga ponavadi punce skrivajo - kot da je to nekaj slabega.
Ubistvu se strinjam s fatalno, da imajo pričakovanja družbe (pre)velik vpliv na to izražanje libida.
Ubistvu se strinjam s fatalno, da imajo pričakovanja družbe (pre)velik vpliv na to izražanje libida.
-
schpeltza - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
Ja tudi družba ima vpliv na to. Kot e bio rečeno, tista ženska, ki kaže svoj visok libido izpade kurba in ga zato vrjetno tudi ne.
Drugo je v spalnici s partnerjem. Tam pa vsak ve zase.
Drugo je v spalnici s partnerjem. Tam pa vsak ve zase.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
Po moje pa je problem drugje, ženske naj bi itak pri tridesetih znale najbolj uživati v seksu (so izjeme, BAJE naj bi bilo to splošno pravilo), pri tridesetih pa je problem da se dostikrat razmerje začne po nekaj letih ohlajati, kar se kaže tudi na spolnosti. Če imajo otroke pa sploh.
Sploh pa pri ženskah ni nekega splošnega cilja, kaj je point sekxa in kaj bi bilo potrebno doseči. Itak se stremi orgazmu, ampak pri ženskah je doseganje le-tega itak ponavadi bolj zapleteno. Pri tipih je glavni cilj seksa jasen - izprazniti jajca. Pri njih je problem da če dolgo ne seksajo, mrajo prazniti sami, če ženska dolgo ne seksa, dostikrat nima več nobene želje po seksu.
Tole sem napisala zelo zelo posplošeno, ampak mislim da se razume kaj je moj point.
Sploh pa pri ženskah ni nekega splošnega cilja, kaj je point sekxa in kaj bi bilo potrebno doseči. Itak se stremi orgazmu, ampak pri ženskah je doseganje le-tega itak ponavadi bolj zapleteno. Pri tipih je glavni cilj seksa jasen - izprazniti jajca. Pri njih je problem da če dolgo ne seksajo, mrajo prazniti sami, če ženska dolgo ne seksa, dostikrat nima več nobene želje po seksu.
Tole sem napisala zelo zelo posplošeno, ampak mislim da se razume kaj je moj point.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov