Rabim mnenje!
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Sicer sem zamudila celotno zgodbo, načeloma pa lahko rečem, da sem sicer do fanta ful radodarna, ampak v primeru, da bi on kljub temu, da bi bil brez službe in denarja, hotel lutat naokrog in celo svojo družbo častit, bi bil pa to čisto njegov problem, ni šans, da bi to jaz financirala.
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
Ta tema kaže na očiten obstoj dvojnih meril glede obeh splov.
Če žensko tip preživlja, je nihče ne bo obsojal.
Če tipa ženska preživlja, bo hitro označen za luzerja itd.
Samo je pa problem, da se ženske obešate na dvojna merila, ko so le-ta moškim v prid in zahtevate enakopravnost.
Če žensko tip preživlja, je nihče ne bo obsojal.
Če tipa ženska preživlja, bo hitro označen za luzerja itd.
Samo je pa problem, da se ženske obešate na dvojna merila, ko so le-ta moškim v prid in zahtevate enakopravnost.
-
jullia_ - Cosmopsiho
Džeki napisal/-a:Če žensko tip preživlja, je nihče ne bo obsojal.
Jaz jo bom. Brez heca.
Ajd, pustimo situacije, ko ima par 5 otrok in žena ostane doma, ok. Tukaj itak ne govorimo o preživljanju, ker (kolikor sem uspela razbrat iz editiranih postov) oba še živita doma pri starših, torej ne gre za preživljanje, ampak za financiranje nenujnih zadev. Zdrave mlade punce, ki jih financirajo tipi, še zlasti, če imajo v osnovi na razpolago primerljivo količino sredstev, pa obsojam.
- rebelgirl
- Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 4. 2008
men se pa zdi, da je vedno več tipov, ki se prilepijo na žensko in jo hočejo skoriščat. mene sta dva resna in več občasnih s kerimi sem se dobivala. imam avto, denar večinoma vedno, včasih več, včasih manj. če ga nimam, grem delat,si privoščim manj, ne pa da se lepim na druge ali bognedaj svojga tipa. ni mi problem plačat, če se mam z nekom fajn. ko se bom poročila bo moj denar njegov denar, skupen torej,saj to je bistvo partnerstva. tako mata moja starša.
isto pričakujem od tipa, ne da bo škrtaru. pričakujem tudi da moški večkrat plača. navsezadnje njemu ni treba plačevat kozmetike, kupovat tolk cot, spodnjega perila, depilacij, itd.... me pa velik tega počnemo TUDI zato da smo njemu privlačne. nikol nism nobenmu rekla naj mi tanka avto, to je res bolno. da bi ti od punce to pričakoval glih tak! daj bodi dec pa si najdi šiht! dejstvo je, da če ma tip dnar za pijače s frendi, pol bo mogu dat tut neki za punco! drgač naj je nima, saj ženske nismo glupe da bomo deda financirale. meni se je clo zgodilo da sem šla na zmenke, pa sem se ponudila za plačat iz vljudnosti in so tipi pustili. drugega zmenka ni blo. to za mene ni moški da niti prvega zmenka ne more, noče plačat.
ne more ženska živet moškega, razen če sta poročena in je on trenutno brez službe. emancipacija do neke mere je OK, samo za vraga naj moški ohrani nekaj ponosa, ostane ded in poskrbi za žensko. če me povabi nekam pa ne more plačat naj niti vabi ne! sem malo OT in se opravičujem za to.
isto pričakujem od tipa, ne da bo škrtaru. pričakujem tudi da moški večkrat plača. navsezadnje njemu ni treba plačevat kozmetike, kupovat tolk cot, spodnjega perila, depilacij, itd.... me pa velik tega počnemo TUDI zato da smo njemu privlačne. nikol nism nobenmu rekla naj mi tanka avto, to je res bolno. da bi ti od punce to pričakoval glih tak! daj bodi dec pa si najdi šiht! dejstvo je, da če ma tip dnar za pijače s frendi, pol bo mogu dat tut neki za punco! drgač naj je nima, saj ženske nismo glupe da bomo deda financirale. meni se je clo zgodilo da sem šla na zmenke, pa sem se ponudila za plačat iz vljudnosti in so tipi pustili. drugega zmenka ni blo. to za mene ni moški da niti prvega zmenka ne more, noče plačat.
ne more ženska živet moškega, razen če sta poročena in je on trenutno brez službe. emancipacija do neke mere je OK, samo za vraga naj moški ohrani nekaj ponosa, ostane ded in poskrbi za žensko. če me povabi nekam pa ne more plačat naj niti vabi ne! sem malo OT in se opravičujem za to.
-
jullia_ - Cosmopsiho
rebelgirl napisal/-a:pričakujem tudi da moški večkrat plača. navsezadnje njemu ni treba plačevat kozmetike, kupovat tolk cot, spodnjega perila, depilacij, itd.... me pa velik tega počnemo TUDI zato da smo njemu privlačne.
A tip tudi lahko svojo letno karto za fitnes vkalkulira v stroške razmerja?
- rebelgirl
- Komunikatorka
jullia, mislim da je velik več punc ki dajo kaj nase in porabijo zase velik več denarja kot tipi, kot je tipov ki hodijo v fitnes. ni tu primerjave. in fyi-tudi ženske mamo fitnes karte ) poleg vsega ostalega. blagor puncam ki majo neškrte fante, js jih poznam čist preveč in se mi gabijo.
-
jullia_ - Cosmopsiho
Ja, ampak to, koliko to denarja zase porabiš, je tvoj problem. Ti si kupiš kavbojke, tip gre pa na pir. In tebi se zdi tu legitimno zahtevat, da on potem časti pico, ker so bile tvoje kavbojke investicija v vajino zvezo?
Saj ne pravim, da ni lepo, če tip plača, ampak na takšen način to utemeljevat se mi zdi pa res trapasto. Moja kolegica ima enako logiko. Njo baje zmenki ful stanejo že itak, ker potrebuje makeup, štikle, likalnik za lase,... in je edino prav, da tip potem pijačo časti. Tudi če to ekonomsko drži, se tu lepo vidi, kaj je po njenem mnenju njena vloga in njen prispevek k zvezi - da je lepa in uštimana. A moram posebej poudarjat, da ima ona tudi grozno smolo s tipi?
Saj ne pravim, da ni lepo, če tip plača, ampak na takšen način to utemeljevat se mi zdi pa res trapasto. Moja kolegica ima enako logiko. Njo baje zmenki ful stanejo že itak, ker potrebuje makeup, štikle, likalnik za lase,... in je edino prav, da tip potem pijačo časti. Tudi če to ekonomsko drži, se tu lepo vidi, kaj je po njenem mnenju njena vloga in njen prispevek k zvezi - da je lepa in uštimana. A moram posebej poudarjat, da ima ona tudi grozno smolo s tipi?
- rebelgirl
- Komunikatorka
jullia sej če si brala eno temo ki si j odprla si verjetno vidla da sem sovražno nastrojena proti tipom ki žensko skoriščajo ker se je to dogajalo meni, dvakrat. povabljena na pico, plačala sama. ne enkrat. isto s kinom. da ne naštevam naprej. pa vozim (in tankam) jaz okoli, ker nima avta, vedno ga grem iskat na železniško, pa živim 15km stran, tja in nazaj, tja in nazaj...
tut jst mam ene kavbojke nism razsipna in ne pričakujem da me tip živi. ne mislim ga pa jst financirat, sploh če on sili da greva vn jest pa mu stokrat rečem da bom skuhala, no na konc pa sama plačam.
tut jst mam ene kavbojke nism razsipna in ne pričakujem da me tip živi. ne mislim ga pa jst financirat, sploh če on sili da greva vn jest pa mu stokrat rečem da bom skuhala, no na konc pa sama plačam.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ Izkorišča te lahko le toliko, kolikor mu pustiš. In sem prepričana, da bi te ta fant s parimi sladkimi besedami spet prepričal, da mu vse plačuješ
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Sarissima - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 26. 12. 2010
se strinjam. Meni je najbolj kul če se stroški nekako porazdelijo. Pač če greva na morje z mojim avtom, js kupujem za jest in smo v našem vikendu, potem pričakujem da bo ko greva na kafe zvečer plačal on :p. Izkoriščat se pa res ne bom pustila
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
mater, dejte še začeti en drugemu za seks računat...tisti, ki je pobudnik, naj plača!
mislim, so vaši partnerji, dajete jim sebe, svoje telo, morda bodo z vami do konca življenja, očetje vaših otrok...ve pa sedaj štejete cente, kdo bo kaj plačal pa kdo je več plačal pa kdo bi moral plačati...
mislim, so vaši partnerji, dajete jim sebe, svoje telo, morda bodo z vami do konca življenja, očetje vaših otrok...ve pa sedaj štejete cente, kdo bo kaj plačal pa kdo je več plačal pa kdo bi moral plačati...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]