Rabim mnenje!

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 24. Okt. 2011 20:10

Na.svet napisal/-a:Prvinski nagoni. Huh, dvomim da je v nagonu "zapisano", da ženska pomiva posodo, moški pa služi denar.

No da ti razložim. Moški, kot vemo, je močnejši spol (vsaj pri sesalcih, da ne boste zdej mutili o klopih recimo blablabla)
In ker je moški močnejši, je hitreje ujel žival in jo prinesel domov za pojest. In tudi branil se je bolje, ker je pač močnejši. Tako si je moški pridobil funkcijo varovanja, nosil domov hrano.

No kako pa je to povezano z sodobnim človekom: danes je denar sveta vladar. In pač v moški naravi je, da ON poskrbi za svojo žensko, za otroke.

Pri ženskah isto. Pač ženska nima v genih pomivanje posode, pač pa stransko delo, medtem ko moški služi kruh, ona skrbi za red doma. Kot medvedka, ki varuje mladiče. Lahko pa je tudi obratno, ker DANES MOČ NI VEČ POGOJ ZA SLUŽENJE DENARJA. Zato lahko oba spola delata kakorkoli se pač zmenita, ni več kdo mora to in kdo to.

Nima veze kako je človek razumno bitje ipd., še vedno imamo nagone, ki so VEČ VREDNI od razuma, in nujno potrebni za življanje. Razum je praktično neuporaben, razum le ovira in prikriva nagone, zato pa je človeški svet tako pokvarjen. Če ne bi bilo razuma, ne bi imeli danes nobenih problemov - niti ne bi vedeli kaj to je.
*Žuža*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a *Žuža* » 24. Okt. 2011 20:54

claire napisal/-a:
*žuža*- kje je fora da ženska mora bit 24/7 z otrokom. ker če ga da v vrtec in gre ta čas naredit tudi kaj zase, je že smatrana kot slaba mati? ker namreč ženska mora na prvem mestu poskrbeti zase, šele nato lahko primerno poskrbi tudi za otroka. pa seveda je fajn da si skrb zase poštima še preden zanosi. ne da komaj ob otroku spozna, da rabi mogoče kakšno kavico s prijateljico in kakšen sprehod sama.
otrok seveda je obveza, ampak da bi obsojali mater, ki gre na fitnes, medtem ko je njen otrok v vrtcu med vrstniki... no to je pa enostavno too much. (in kaj/kje/kdaj/zakaj ta ženska dela, ima/nima službe,.. vse to nima popolnoma nobene zveze z njenim solarijem. ali je to tako da če ima službo pa lahko gre na manikuro?

mah, svašta.

Uf, malo sva se narobe razumeli. Odgovarjala sem Na.svet, ki je rekel, da je za žensko zelo sprejemljivo, da jo moški preživlja in da se najde milijon opravičil za to, da ne dela. Poanta je bila v tem, da je prva ženska nezaposlena zato, ker je očitno polno zaposlena s četico otrok. Druga pa dela zato, ker se ji ne ljubi. Lahko bi napisala tudi, da sedi doma in cel ljubi dan gleda v luft (namesto, da sem napisala da hodi v kozmetični salon:)). Mislim, saj vem, da v partnerstvu stvari niso več moje in tvoje, pač pač najine, ampak...meni je takšnole trošenje denarja pač izkoriščanje, žal. Pač sem od mladosti navajena, da sem si za svoj luksuz (razna ne nujna kozmetika, masaže, manikure ipd.) služila sama. In da ženska sedi doma, gleda v luft in čaka da bo dragi prinesel denar, ki ga bo ona veselo porabila ZASE?!

Seveda je pa prav, da si vsaka ženska privošči čas zase (pa karkoli že to je)...tudi in še posebej mamice. :)

Na.svet tudi jaz se sprašujem, kaj pa je narobe s tem dam imamo ženske in moški svoje vloge v svetu? A je res treba vse obrnit na glavo? Pa saj ni, da ne bi znala pokositi trave...ampak, če se da, to raje prepustim moškemu, jaz pa bom oprala in zlikala perilo. Pa ne sedaj metat v isti koš tega "da potem pa naj imajo samo moški pravico do izobraževanja" - nisem za to, da gremo nazaj v srednji vek, ampak neke tradicionalne vloge pa po mojem mnenju lahko ostanejo.
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
Tezej
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Tezej » 24. Okt. 2011 21:16

Na.svet napisal/-a:
Nesanica napisal/-a:
Džeki napisal/-a:Resna zveza, v kateri ima ženska bistveno več keša, od tipa, na dolgi rok itak ne more funkcionirat. Obratno pa z lahkoto.

se strinjam. Zveza kjer ženska financira moškega mi je pa sploh smešna.

Ja, res čudno. Me prav zanima kakšni bi bili vaši odzivi v primeru, da bi tip izjavil, da se mu zdi zveza smešna v primeru:

- Da je moški manj izobražen.
- Da je ženska pobudnik seksa.
- Da ženska zaseda višji položaj.
- Da mora ženska opravljati gospodijska dela.

Meni se zdi pa smešno, ko vas je toliko z raznoraznimi predsodki.
Mogoče edini od upravičenih razlogov je tista izobrazba. Pa še to niti slučajno ne mislim na formalno izobrazbo ampak na to, da sta oba na vsaj približno podobni intelektualni ravni. Zaradi mene bi punca lahko imela dokončano samo triletno poklicno šolo in če bi se dalo z njo normalno pogovarjati me nebi to prav nič motilo.

Kar se pa ostalih stvari tiče.. Če bi bila punca uspešnejša od mene in če bi zaslužila več od mene, bi bil pa na vsak način vesel zanjo in daleč od tega, da bi se počutil manjvrednega in res ne razumem zakaj bi taka zveza bila obsojena na propad. Iz moje strani prav gotovo nebi bila.
Včasih se tudi motim :)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 24. Okt. 2011 21:18

*žuža* gledati v luft in trošiti možev denar zase, je dogovor med dvema. med dotičnima partnerjema. če se tebi zdi prav ali narobe, tu sploh ne igra vloge. (pa pustimo ob strani razno zanemarjanje otrok- kar obisk kozmetičarke pač ni).
nekaterim je baš vseeno če se vozijo s katro, glavno jim je da jim na obleki piše dior, nekateri vozijo težke avte, doma pa imajo že 100 let popokane ploščice v kopalnici, nekateri hodijo okrog kot da so najmanj klošarji, imajo pa tri vile na morju in jahto. prioritete ljudi so različne. (saj v bistvu te razumem kaj hočeš reči).

ampak reči "ta je pa grozna, hodi v salon z moževim denarjem" je ravno tako neumno kot govoriti da imajo samo moški volilno pravico.

pač ti bi ne trpela da bi tvoj mož porabljal tvoj denar za golf, torej verjetno z njim ne bi bila. amen, rešeno. nekateri moški so pa radodarni in če zaslužijo veliko denarja, ga lahko porabi žena za lasten luksuz.

kaj se pa meni/tebi/onemu in tistemu zdi prav in fer je pa zanemarjajoče.

poglej- temu kaj je že (nasvet) se zdi čist logično da bi tudi ženska morala delati težke fizične reči. in se pri tem opira na dejstvo enakopravnosti. (v resnici seveda ne loči osnovnih pojmov- like enakopravnost, enakost, edinost, bratstvo- in vleče ven neke praprastare sisteme, kjer so se dejansko samo moški izobraževali. pozabi povedati pa vse okrog tega. npr. da so se izobraževali samo bogati dečki. skoraj prepričana sem pa, da mi ne zna iz glave povedati niti kdaj so se pojavile prve šole, kaj šele kdaj je prišlo do revolucije šoslkega sistema in kdo je napisal glavno delo o tem. on samo vleče neke povezave med "pravičnim deljenjem dela" (za katerega smatra da je najbolj pravilno) in totalno diskriminacijo- samo moški se lahko izobražuje (in s tem hoče nakazati, kako je on napreden in svobodomiseln- ????). ha?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
tanF
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 4. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a tanF » 24. Okt. 2011 22:00

claire je čisto prav povedala. Če je od soseda punca doma in troši ves njegov denar je to njihova zadeva. Pač ima fant verjetno res rad punco, da ji želi tako olajšati njeno življenje, samo po drugi strani je pa najbolj sebična stvar, ki ti jo lahko partner naredi. Jaz bi umrl od sramote, da sem cele dneve doma, moj fant pa dela. In potem je problem še to, da zaslužita polovico manj denarja kot bi ga lahko, kar pomeni - manj dopustov, ličil in vsega. Zakaj? Ker se njej ne ljubi :roll:
evropejka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a evropejka » 24. Okt. 2011 22:17

...
Zadnjič spremenil evropejka, dne 25. Okt. 2011 18:42, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 24. Okt. 2011 22:19

To je pa že izkoriščanje in lenoba. Ampak ok, mu je pa šlo, dokler mu je lahko šlo.
The world is as you are.
Na.svet
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Na.svet » 25. Okt. 2011 14:11

Clare, ne podtikaj! Nisem rekel, da mora ženska, katera je fizično šibkejša opravljati težja fizična dela. V primeru, da je moški močnejši naj jih. Ampak naj jih zato, ker je močnejši, ne pa zato, ker je moški. Razumeš razliko? Če je ženska fizično močnejša, kar je sicer redkost pa naj jih ona. Ali pa v končni fazi skupaj.

Vsak naj dela, kar je sposoben. Sposobnost pa ni določena s spolom, čemur ti praviš neenakost. Ja, seveda moški in ženska nista enaka. A v kako daleč gre ta neenakost. Imata različni telesi, ok, to je zagotovo. Kaj pa pripravljanje solate? A misliš, da je sposobnost tpriprave solate in želja glede tega določena s spolom? :roll: :roll: Isto velja za vsa fizična dela. In katero fizično delo je po tvojem takšno, ki je izrazito pogojeno s fizično močjo? Menjanje žarnic, šravfanje... :lol:

Pri tebi pa sem izpostavil prav to, da že v naprej določaš razlike. Ključ pa je (zgolj) spol.

Nisem rekel, da se lahko moški izobražuje. To sem navedel kot bolj radikalen primer te delitve vlog, s katerim se seveda ne strinjam. In argumenti zanj so bili podobni tvoji solati, češ "saj ni sposobna, ker je ženska, tako smo pač narejeni".

Brezveze, kajne?

Zakaj bi imeli vloge? No, imejmo jih, a ne glede na spol. Iz tega razloga ne, ker s tem marsikaj otežimo. Npr. moški faše eno tradicionalno, ki rad kuha pa ne more, ker je moški. Zato je to nesmiselno.

Slovenc79, ti pogledi so marsikje poenostavljeni. Tipičen primer tega je to, da moški nosi hrano domov. Kje, pri kateri vrsti si že videl to? Pri večini vrst samica skrbi sama za otroke, torej mora samica nositi hrano. Kot primer poenostavljanja.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 25. Okt. 2011 14:31

^^ aha. in kako bi v povprečju razdelil po moči ženske in moške? govoriš, kot da je zgolj izjema, da je moški močnejši od ženske.

jaz sem tebe marsikaj vprašala. nič mi nisi odgovoril.
- a boš šel na porodniško?
- na kaj je letela rigidnost?

zakaj ti ne liči svoje ženske? enkrat bi se sama, drugič bi jo ti. zakaj se sam ne ličiš? kaj pa si ti dec kaj manj od ženske da seti i treba naličiti? ali kaj več?

i'm out. sami norci so na tem forumu, res, brezveze totalno.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
*Žuža*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Žuža* » 25. Okt. 2011 14:33

claire napisal/-a:ampak reči "ta je pa grozna, hodi v salon z moževim denarjem" je ravno tako neumno kot govoriti da imajo samo moški volilno pravico.

pač ti bi ne trpela da bi tvoj mož porabljal tvoj denar za golf, torej verjetno z njim ne bi bila. amen, rešeno. nekateri moški so pa radodarni in če zaslužijo veliko denarja, ga lahko porabi žena za lasten luksuz.

kaj se pa meni/tebi/onemu in tistemu zdi prav in fer je pa zanemarjajoče.

Res, to je moje mnenje. Kako imajo/imate to urejeno je stvar vas in vašega partnerja. Podobno tudi glede gospodinjskih opravil (ko smo se že ravno na to spravili :) ) - kakor komu ustreza. :)

Ampak, se mi pa zdi popolnoma umestno obsojati žensko, ki na veliko zapravlja, pa magari SKUPEN, denar (ker vidim, da te ta "možev" moti ;) ) za luksuz, pri čemer mož nima neke bajne plače (beri: komaj preživi družino iz meseca v mesec). To sem namreč imela v mislih, se bolj sklada s situacijo, ki jo opisuje tale Gregor. (da ne bomo čisto OT)
Ampak, konec koncev jo moški tudi prenaša, tako da je konec koncev tudi to "dogovor"...:D

Če bova z možem primerno situirana me ne bo popolnoma nič motilo če bo hodil na golf (v kolikor ne bo to "golf" :D ). Če bo doma hladilnik prazen, bo pa druga pesem.
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 25. Okt. 2011 14:58

Tudi meni se zdi, da je to, ali oba delata ali ne, dogovor med dvema. Poznam poročeni par, kjer je on zaposlen, zasluži zelo dobro. Ona je pa doma. Otrok je v šoli, tako da ni doma zaradi skrbi za dom in otroka. Oba se s tem strinjata, njej je super, ker se ji pač ne da delat. Sicer ni neka huda zapravljivka, bolj za kako kavico in kakšno cunjico. Tak dogovor se mi ne zdi popolnoma nič napačen, če se oba strinjata, oz., kdo smo mi, da bi obsojali, če se imata onadva fajn.

Meni sicer tako ne bi odgovarjalo, ker bi se skoz nekaj počutila dolžno in bi mi bilo neprijetno. Drugače se mi pa ne zdi pomembno, kdo več zasluži, kdo je bolj izobražen, kdo kaj postori v hiši...
*Žuža*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *Žuža* » 25. Okt. 2011 15:17

Ga izkorišča? Da. Se on tega zaveda in na to pristaja? Da. Match made in heaven. :D No, kakor komu paše, se strinjam. Saj sem ji malo fovš...predvsem zato ker jaz nisem tako flegma, da bi bila lahko taka sponzoruša. :/

Izobrazba, denar, hišna opravila...pa lahko postanejo zelo pomembni - predvsem kot kamen spotike. Ne sicer v svežih zvezah, kasneje ko zaživita skupaj pa kakršnakoli nesorazmerja udarijo ven.
Na.svet
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Na.svet » 30. Okt. 2011 23:09

claire napisal/-a:^^ aha. in kako bi v povprečju razdelil po moči ženske in moške? govoriš, kot da je zgolj izjema, da je moški močnejši od ženske.

jaz sem tebe marsikaj vprašala. nič mi nisi odgovoril.
- a boš šel na porodniško?
- na kaj je letela rigidnost?

zakaj ti ne liči svoje ženske? enkrat bi se sama, drugič bi jo ti. zakaj se sam ne ličiš? kaj pa si ti dec kaj manj od ženske da seti i treba naličiti? ali kaj več?

i'm out. sami norci so na tem forumu, res, brezveze totalno.

Ti si dejansko "mojstrica" podtikanja. Poglej kaj sem v prejšnjem postut napisal glede moči.

Če je ženska fizično močnejša, kar je sicer redkost pa naj jih ona. Ali pa v končni fazi skupaj.

Obesla si se na to fizično moč, koliko pa je dejansko del pri hiši, ki jo zahtevajo? Recimo a je košnja trave neko težko fizično delo? :roll:

Zakaj jaz ne ličim svoje ženske? Prvič zato, ker se tudi sama ne liči. Če bi se pa... Imam precej raje, da se ne. Če pa bi to, da se, požrl je ne bi ličil iz istega razloga, kot je ne umivam. Pač njeno telo.

Zakaj sebe ne?

- Ne da se mi.
- Ne vidim v tem potrebe.
- Škoda časa in denarja.

Ne, noben ni nič več nič manj. Naličenost moškega in ženske je z moje strani enako obravnavana.

Na porodniško bi šel. Saj to se je že zdavnaj uveljavilo.

O rigidnosti pa sem že prej govoril. Kako ne moreš mimo določenih stvari.
brandibelle
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a brandibelle » 30. Okt. 2011 23:20

KAJ je narobe s tipom na dopustu za očke?! (aka porodniški)
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 31. Okt. 2011 9:05

Vpraši šefa :D
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov