Rabim mnenje!
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Gregor23456
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 9. 2011
Moja punca in jaz sva skupi že 2 leti. Ko spiva je to ponavad pri njej, ker doma imam skupaj sobo z bratom, in ne gre. A je normalno da ti punca posodi kdaj ce rabiš....voziva se ponavadi z njenim avtom, zunaj pa oba plačujeva.
Zadnjič spremenil Gregor23456, dne 06. Sep. 2011 1:34, skupaj popravljeno 2 krat.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 14:14, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
lej, živi svojim zmožnostim primerno. žal mi je, da si brez službe in da komaj shajaš, ampak avto je v teh primerih luksuz. pojdi z busom/vlakom/biciklom do nje... meni osebno bi bilo neumno pričakovati, da bi mi punca tankala, kaj šele da bi jo prosil...zakaj pa staršem ne rečeš da ti posodijo?
ne zdi se mi prav, da pričakuješ od punce, da ti bo tankala avto.
ne zdi se mi prav, da pričakuješ od punce, da ti bo tankala avto.
- Gregor23456
- Sramežljivka
tudi jaz plačujem velikokrat
Zadnjič spremenil Gregor23456, dne 06. Sep. 2011 1:45, skupaj popravljeno 1 krat.
-
¤Crysstal¤ - Sramežljivka
Če se vozita večinoma s tvojim avtom in naredita dosti km, bi bilo fer, da si stroške za bencin razdelita. Ne vem, zakaj se o tem ne bi mogla dogovoriti (tu tudi ne bi šlo za prosjačenje).
Prav je, da si partnerja med sabo pomagata, torej tudi v finančno kriznih situacijah, a to naj bi bilo kratkoročno in partner, ki ima težave, v tem primeru torej ti, se mora obenem maksimalno truditi, da izboljša svoje finančno stanje, intenzivirati iskanje dela, se čemu odreči, si morda najti kakšno priložnostno delo.. Ne moreš se z vso težo nasloniti na drugega, najsi ima tudi prav lepo plačo.
Praviš, da ti pomaga, torej ni kaj reči, ne moreš zahtevati, da bo zdaj ves zaslužen denar porabila za zapolnjevanje tvojih lukenj, sploh vsled dejstva, da se to vleče že nekaj mesecev. Razumljivo, da poskrbi, da je zadoščeno minimalnemu standardu, da lahko spodobno živiš, ni pa ti dolžna zagarantirati udobnega življenja kar tako, ker je pač tvoja punca in ona bi ja naj zate storila vse.
Bila sem izkoriščana in še danes vem, da težko najdem mejo med potrebno pomočjo in radodarnostjo, čeprav to pri meni trenutno, na srečo, ni aktualna problematika. Hitro se pokaže resnica o ponujenem prstu in pograbljeni celi roki..
Ne trdim, da bi bil ti nehvaležen ali pohlepen, čeprav mogoče tudi nisi dovolj skromen. Samostojen, z dovolj volje, se znajdi, možnosti je vedno več, ne obremenjuj izključno nje, naj ne bo ona tvoj edini plan B, edina rešiteljica..
Prav je, da si partnerja med sabo pomagata, torej tudi v finančno kriznih situacijah, a to naj bi bilo kratkoročno in partner, ki ima težave, v tem primeru torej ti, se mora obenem maksimalno truditi, da izboljša svoje finančno stanje, intenzivirati iskanje dela, se čemu odreči, si morda najti kakšno priložnostno delo.. Ne moreš se z vso težo nasloniti na drugega, najsi ima tudi prav lepo plačo.
Praviš, da ti pomaga, torej ni kaj reči, ne moreš zahtevati, da bo zdaj ves zaslužen denar porabila za zapolnjevanje tvojih lukenj, sploh vsled dejstva, da se to vleče že nekaj mesecev. Razumljivo, da poskrbi, da je zadoščeno minimalnemu standardu, da lahko spodobno živiš, ni pa ti dolžna zagarantirati udobnega življenja kar tako, ker je pač tvoja punca in ona bi ja naj zate storila vse.
Bila sem izkoriščana in še danes vem, da težko najdem mejo med potrebno pomočjo in radodarnostjo, čeprav to pri meni trenutno, na srečo, ni aktualna problematika. Hitro se pokaže resnica o ponujenem prstu in pograbljeni celi roki..
Ne trdim, da bi bil ti nehvaležen ali pohlepen, čeprav mogoče tudi nisi dovolj skromen. Samostojen, z dovolj volje, se znajdi, možnosti je vedno več, ne obremenjuj izključno nje, naj ne bo ona tvoj edini plan B, edina rešiteljica..
- Gregor23456
- Sramežljivka
Saj o tm govorim. Sploh se ne obešam nanjo, če sam ogromnokrat plačam ko greva vn. Vstrajam pri večini plačil(pijača, kino, sladoled itd).
Zadnjič spremenil Gregor23456, dne 06. Sep. 2011 1:36, skupaj popravljeno 1 krat.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
A ti delo iščeš že več mesecev?
Glede na to, da pišeš, da tankaš samo rezervo itd, zakaj pa ne greš delat nekaj za prvo silo (ala fizično delo, tovarne itd)?Ponavadi se kaj takšnega dobi, plača je le plača...
Glede na to, da pišeš, da tankaš samo rezervo itd, zakaj pa ne greš delat nekaj za prvo silo (ala fizično delo, tovarne itd)?Ponavadi se kaj takšnega dobi, plača je le plača...
The world is as you are.
- Tezej
- Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 4. 2011
Gregor23456 napisal/-a: ona pa mi odgovori da "kaj mi te zdaj te zgodbice govoriš, jaz ti lahko dam denar ja, se mi pa ne zdi prav , da greš ven za dve uri z kolegi , da za to imaš denar
In kje je poanta tvojega pritoževanja?
Pa saj se ti je sama ponudila, da ti lahko da. In, če se ji ne zdi prav, da greš ven z njenim denarjem, potem mal potrpi dokler ga ne boš imel. Kje je problem?
Sicer pa jo prosi, da gresta večkrat z njenim avtom in bo stvar rešena.
Glede na to, da ona večkrat plačuje, ker je pač v boljši finančni situaciji lahko rečem, da maš fajn punco in si lahko vesel, da je taka kot je!
Če pa si preveč ponosen, da bi jo prosil naj ti posodi (čeprav se sama ponuja) si si pa sam kriv.
Sori ampak tako jst vidim vso stvar.
Včasih se tudi motim
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Ne moreš vsega kar dat na stran. Sirova ima popolnoma prav. Prvo, živiš pri starših? Koliko stroškov doma plačuješ? Kam gre tvojih 230eur?
It was forever..but it didnt last long..
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
Ti pricakujes od nje, da ti bo brala misli in po ovinkih namigujes, da nimas denarja. Pod castjo ti je prositi za denar, prav tako pa ji ne upas povedati, da se recimo ne mores zapeljati do nje, ker nimas denarja. Ona ob vsem tem izpade "the bad guy", ker ne dojame, kaj ji ti hoces s svojim jamranjem po ovinkih povedat. Kako lahko pricakujes, da se ji bo posvetilo sami od sebe, ce ji ne poves direktno? Nehaj mencati, zacni odkrito komunicirati z njo, pogovorita se o situaciji. Ce nimas denarja za bencin, ji pac odkrito povej, da ne mores prit do nje, ne pa da stokas, da ne ves, ce ti bo zneslo cez mesec itd.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
Gregor23456 napisal/-a:Saj o tem govorim. Sploh se ne obešam nanjo, če sam ogromnokrat plačam ko greva ven. Vstrajam pri večini plačil če si lahko to privoščim tisti trenutek (pijača, kino, sladoled itd).Pustim pa da sama plača tudi seveda, saj vsega res ne morem.
bi rekla, da če nimaš denarja - živi svojim zmožnostim primerno. Namesto pijačk, večerjic in podobnega razmetavanja (ki je tebi v trenutni situaciji, pač, luksuz), imaš piknik dekice, romantične sprehode in domačo kuhinjo.
Tud se mi ne zdi prav, da ti pričakuješ od nje, da bo tankala tvoj avto. Ti kdaj tankaš njenega?
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
sori, meni bi šlo tut to čist na živce...sem mela tipa, k me je fehtaru, če mu posodim 20 eur in sem vsakič izgubila mal spoštovanja do njega. Lej če bi šlo za res kej resnega, sem prepričana, da bi ti bejba dala denar, sam za tale drobiž, pa da ji pol še jamraš, pa namiguješ, to ni ok...kot ti je reku Jochie, zgubu jo boš
Sploh ne vem, kaj maš za hodit v kino, na sladolede in pijačke, če si broke Mislim to baš niso neke eksistencialne potrebe Ne vem, kako folk lahko od tebe pričakuje, da boš dajal za pijačo, lol. Zgleda sem precej taka, kot tvoja punca. Jaz bi od tebe pričakovala, da ne hodiš po kinih, pijačkah in sladoledih ampak si intenzivno iščeš službo.
Sej se lahko družiš, če greš na sprehod, al pa laufat, al pa kolesarit, ne vem. Da si pa tok smotan, da daš svoj keš za pijače kolegom, pol pa njo fehtariš za drobiž za bencin, ne vem no. Men tut to ne bi bilo kul. RES NE. Sploh ne vem, kako ji lahko namiguješ, nej ti tanka avto. Jaz nikakor ne bi pustila, da mi tip tkole plačuje, če nisva najmanj zaročena oz imava skupno gospodinjstvo, kjer mava keš skupi. Raj ne bi prišla, kot da bi mogla za keš prositi.
Sploh ne vem, kaj maš za hodit v kino, na sladolede in pijačke, če si broke Mislim to baš niso neke eksistencialne potrebe Ne vem, kako folk lahko od tebe pričakuje, da boš dajal za pijačo, lol. Zgleda sem precej taka, kot tvoja punca. Jaz bi od tebe pričakovala, da ne hodiš po kinih, pijačkah in sladoledih ampak si intenzivno iščeš službo.
Sej se lahko družiš, če greš na sprehod, al pa laufat, al pa kolesarit, ne vem. Da si pa tok smotan, da daš svoj keš za pijače kolegom, pol pa njo fehtariš za drobiž za bencin, ne vem no. Men tut to ne bi bilo kul. RES NE. Sploh ne vem, kako ji lahko namiguješ, nej ti tanka avto. Jaz nikakor ne bi pustila, da mi tip tkole plačuje, če nisva najmanj zaročena oz imava skupno gospodinjstvo, kjer mava keš skupi. Raj ne bi prišla, kot da bi mogla za keš prositi.
- Gregor23456
- Sramežljivka
želim si njeno pripravljenost da mi pomaga TU PA TAM...
Zadnjič spremenil Gregor23456, dne 06. Sep. 2011 1:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov