Pustiti resno zvezo zaradi x osebe?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
serena86 - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 8. 2010
Oly, kolikor sem razumela, njen tip o njeni prevari ne ve ničesar (ni mu povedala, da ga je prevarala). če mu bi povedala, jo bi verjetno pustil.
_erika, nezrela si in podla. kako lahko govoriš, da ti tvoja načela prepovedujejo varanje, če na koncu narediš ravno to? ali nimaš načel, ali pa si navadna hinavka, ki svoja načela zanimari ob prvi priložnosti, ko ji to zapaše. tvoja zveza pa bo prej ali slej pomoje razpadla, ker ti tvoj fant več kot očitno ni dovolj in ti ne ustreza. varanje pa ni rešitev nobenega problema, ampak je samo še dodaten problem. če pa si se že na začetku odločila, da boš prevarala svojega fanta s tistim kretenom, ki vara svojo punco, je brez veze, da iščeš podporo in moralno razbremenitev tu na forumu, ker je ne boš dobila.
kot je rekel Džeki, v zvezo je treba vlagat in najboljše je učiti se iz napak drugih, če ti uspe. problem je, ker je ponavadi težko razumeti, kako dober nasvet ti nekdo daje, dokler se ne znajdeš v taki situaciji in narediš točno tisto napako, pred katero so te svarili. strah, da bi bil nekdo, ki se uči na napakah drugih, prikrajšan za osebno rast, pa je pomoje čisto odveč, ker je tudi tak način učenja že osebna rast in ker ga itak ni takega človeka, ki ne bi v življenju naredil nikoli niti ene napake. nobody's perfect.
_erika, nezrela si in podla. kako lahko govoriš, da ti tvoja načela prepovedujejo varanje, če na koncu narediš ravno to? ali nimaš načel, ali pa si navadna hinavka, ki svoja načela zanimari ob prvi priložnosti, ko ji to zapaše. tvoja zveza pa bo prej ali slej pomoje razpadla, ker ti tvoj fant več kot očitno ni dovolj in ti ne ustreza. varanje pa ni rešitev nobenega problema, ampak je samo še dodaten problem. če pa si se že na začetku odločila, da boš prevarala svojega fanta s tistim kretenom, ki vara svojo punco, je brez veze, da iščeš podporo in moralno razbremenitev tu na forumu, ker je ne boš dobila.
kot je rekel Džeki, v zvezo je treba vlagat in najboljše je učiti se iz napak drugih, če ti uspe. problem je, ker je ponavadi težko razumeti, kako dober nasvet ti nekdo daje, dokler se ne znajdeš v taki situaciji in narediš točno tisto napako, pred katero so te svarili. strah, da bi bil nekdo, ki se uči na napakah drugih, prikrajšan za osebno rast, pa je pomoje čisto odveč, ker je tudi tak način učenja že osebna rast in ker ga itak ni takega človeka, ki ne bi v življenju naredil nikoli niti ene napake. nobody's perfect.
Če človek nima cilja, mu je vsaka pot prava.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:19, skupaj popravljeno 1 krat.
-
serena86 - Komunikatorka
ja, ZAENKRAT je vse kul. kot pa je že ena rekla, če jo je sedaj zamikal drugi, jo bo lahko še kdaj kdo drugi. če ti partner ne ustreza, ti pač ne. poišči si drugega. ampak ja, težko je, če nisi sposoben biti samski. in če varanja ne odobravaš, ga pač ne, ne pa da ga "ne odobravaš", sam pa prevaraš svojega partnerja, pri tem pa še iščeš razno razne izgovore.
ta film pa sem že videla. in kaj hočeš z njim povedat? kolikor se ga spomnim, prikazuje poročeno žensko, ki jo je popolnoma obnorel tujec (in to od prvega trenutka, ko ga je videla), pa je bila popolnoma nesposobna samo 4 dni (ker več časa tam ni ostal) zadržat svoje noge skupaj, ker je bila prepričana, da je ta tujec ljubezen njenega življenja. nato je celo življenje obžalovala, da je ta romanca trajala tako malo, in prosila, da jo upepelijo in njen pepel raztresejo tja, kjer je bil raztresen pepel njenega ljubimca. hočeš povedat, da je storila prav? no, kakor za koga. svojemu moži prav gotovo ni izkazala ljubezni in spoštovanja. in takih primerov, kot je njen, je pomoje bolj malo (to je tipičen primer iz pocukrane drame).
ta film pa sem že videla. in kaj hočeš z njim povedat? kolikor se ga spomnim, prikazuje poročeno žensko, ki jo je popolnoma obnorel tujec (in to od prvega trenutka, ko ga je videla), pa je bila popolnoma nesposobna samo 4 dni (ker več časa tam ni ostal) zadržat svoje noge skupaj, ker je bila prepričana, da je ta tujec ljubezen njenega življenja. nato je celo življenje obžalovala, da je ta romanca trajala tako malo, in prosila, da jo upepelijo in njen pepel raztresejo tja, kjer je bil raztresen pepel njenega ljubimca. hočeš povedat, da je storila prav? no, kakor za koga. svojemu moži prav gotovo ni izkazala ljubezni in spoštovanja. in takih primerov, kot je njen, je pomoje bolj malo (to je tipičen primer iz pocukrane drame).
- _erika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
serena86 napisal/-a:nezrela si in podla.
tvoja zveza pa bo prej ali slej pomoje razpadla
da iščeš podporo in moralno razbremenitev tu na forumu
Kej ti si pila tinto??? Si nepismena? Če bo zveza razpadla, bo razpadla. Realno gledano, lahko tudi tvoja (če jo imaš) razpade jutri. Ker bo tvoj mož/poba se šeč vlačit z drugo, ali karkoli drugega. Ne govort o perfekcionizmu v današnjih zvezah, tako poročenih kot neporočenih, ker to redko, ampak redko obstaja.
To da sem enzrela in podla, ne moreš govoriti, ker me ne poznaš. In žal moram rečt, da sem za svoja leta zelo zrela.
Nisem iskala nobene podpore, če nisi zasledila je tema eno leto stara. Samo zanimalo me je mnenje. Takrat ko se mi je še ''frkljalo''. Si pomisnla, da se mi mogoče ne več. Glede na to, da je že leto perfektne zveze mimo. In je odlično. Si pomisnla, da sem mogoče pridobila eno izkušnjo, katero nebom nikoli več ponovila?
Je veliko stvari v ozadju. Ljudje pa tako al tako sodijo, samo po tem kar preberjo. Če sem zate, zaradi enega takega ''izpada'', kot sem razbrala nizkotno padla, odlično. Sem. Ampak življenje teče dalje. In nažalost je tako kratko, da je treba živet za danes, ne pa za včeraj in za jutri.
Bouha
-
serena86 - Komunikatorka
_erika napisal/-a:serena86 napisal/-a:nezrela si in podla.
tvoja zveza pa bo prej ali slej pomoje razpadla
da iščeš podporo in moralno razbremenitev tu na forumu
Kej ti si pila tinto??? Si nepismena? Če bo zveza razpadla, bo razpadla. Realno gledano, lahko tudi tvoja (če jo imaš) razpade jutri. Ker bo tvoj mož/poba se šeč vlačit z drugo, ali karkoli drugega. Ne govort o perfekcionizmu v današnjih zvezah, tako poročenih kot neporočenih, ker to redko, ampak redko obstaja.
To da sem enzrela in podla, ne moreš govoriti, ker me ne poznaš. In žal moram rečt, da sem za svoja leta zelo zrela.
Nisem iskala nobene podpore, če nisi zasledila je tema eno leto stara. Samo zanimalo me je mnenje. Takrat ko se mi je še ''frkljalo''. Si pomisnla, da se mi mogoče ne več. Glede na to, da je že leto perfektne zveze mimo. In je odlično. Si pomisnla, da sem mogoče pridobila eno izkušnjo, katero nebom nikoli več ponovila?
Je veliko stvari v ozadju. Ljudje pa tako al tako sodijo, samo po tem kar preberjo. Če sem zate, zaradi enega takega ''izpada'', kot sem razbrala nizkotno padla, odlično. Sem. Ampak življenje teče dalje. In nažalost je tako kratko, da je treba živet za danes, ne pa za včeraj in za jutri.
opala! pa sem zadela v polno. kaj pa ti mene greš žalit, ker o meni sploh nič ne veš? jaz o tebi vem vsaj to, kar si tu pisala. in kritizirala sem te (oz. tvoje dejanje) na podlagi napisanega. (btw, itak so te tudi že drugi kritizirali, kaj se si name tako napičila? )
ja, zame je nezrelo in podlo, če govoriš, kako imaš svojega rada in kako ne toleriraš varanja, na koncu pa svojega ljubljenega prevaraš z nekom, s katerim (upam da) veš, da ne boš nikoli imela resne zveze, sama pa hočeš biti v zvezi (če sem prav razumela). in če ti tvoj partner ne nudi tega, kar si želiš, je boljše, če ga pustiš (če ti tega nikoli ne bo nudil, tebi pa je to zelo pomembno). če nisi sposobna biti samska, ja, si nezrela. in sploh nisem govorila o perfekcionizmu! glede tvoje zrelosti na drugih področnjih življenja nisem govorila (ker kot si rekla, te ne poznam). o razpadli zvezi sem govorila zato, ker ponavadi če te nekaj tako zelo moti na partnerju, te bo verjetno tudi v prihodnosti. in zato zakaj trpeti v zvezi, ki ti ne paše? si pač drugega partnerja poiščeš. kako pa je lahko ta tvoja avanturca rešila tvojo zvezo, pa ne vem. osebno sem še vedno mnenja, da varanje samo uniči zvezo, ne pa reši. ampak ok, ti veš zase.
mnenje? zakaj hočeš mnenje, če se si že sama odločila (pomoje že prej)? in mnenja so bila, da pusti svojega ali pa ga ne prevaraj. zakaj hočeš mnenje, če ga na koncu ne upoštevaš? ali je to samo firbec?
zate je to morda bila izkušnja, zame je napaka. itak ni pomembno, ker boš itak sama s tem živela, in če je tebi prav, je tudi meni. jaz sem samo povedala svoje mnenje o tej zadevi in o tvoji odločitvi. zato pa je ta forum. in ja, seveda je treba uživati v življenju. ni pa nujno, da za vsako ceno (za nekatere pač obstajajo tudi načela in zavore). zato potem ne reči, da ti tvoja načela ne dopuščajo varanja, ampak reči, da je zate najbolj pomembna le tvoja lastna rit, tvoje ugodje in uživanje, ne glede na to, za kakšno ceno.
-
serena86 - Komunikatorka
^^ah neeeeeee. jaz nimam nobenega povišanega pritiska zaradi tega, pa niti moraliziram ne. samo svoje mnenje o tej zadevi sem povedala. tudi jaz sem proti varanju in zato, če bi to naredila svojemu partnerju, bi me verjetno pekla vest celo življenje in ne bi nikakor mogla živeti mirno kot ona (ki pa je tudi trdila, da je proti varanju).
cena je to, da prevaraš partnerja, mu zariješ nož v hrbet (če si nasprotnik varanja; drugače pa seveda problema ne vidiš).
in kot sem rekla, osebno mislim, da varanje je znak, da nekaj v zvezi ne štima in zato ne more rešiti zveze, ampak jo lahko samo poruši. če je ona tako rešila svojo zvezo in je sedaj srečna, ok, boljše zanjo.
cena je to, da prevaraš partnerja, mu zariješ nož v hrbet (če si nasprotnik varanja; drugače pa seveda problema ne vidiš).
in kot sem rekla, osebno mislim, da varanje je znak, da nekaj v zvezi ne štima in zato ne more rešiti zveze, ampak jo lahko samo poruši. če je ona tako rešila svojo zvezo in je sedaj srečna, ok, boljše zanjo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov