Prvi seks - nasveti

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

OdgovorNapisal/-a barbie_girl_85 » 29. Sep. 2010 23:43

Izida napisal/-a:
Konkubina* napisal/-a:
barbie_girl_85 napisal/-a:
Alwaleed napisal/-a: Če gre punca na ziher, si lahko najde tabletke, ki ji ustrezajo, s čim manj neželjenimi učinki, potem pa še vedno uporablja kondome.

Seveda, dvojna metoda je najzaneslivejša. Vendar pa ne sme kaditi :wink: Tukaj bi vprašala, koliko vas je tako neodgovornih, da jemlje kt kljub temu, da pokadi več kot 15 cigaret dnevno?

Daj prosim...ob to neodgovornost glede kajenja, kakor jo ti imenuješ, pa sem se res mogla spotakniti. Delaš v zdravstvu - OK. Ampak zaradi tega, ker nisi kadilka, nas kadilke, ki primerno poskrbimo za kontracepcijo ne proglašaj za neodgovorne. Koristno res ni, da kadiš, opozarjajo itak vsi v zdravstvu zaradi zdravja. Po 35. letu ženska KADILKA naj ne bi uporabljala KT zaradi venske tromboze. Nekajindvajset let starih "kadilk", ki pač ob kavi, po izpitu, pokadimo nekaj cigaretov na dan (pa čeprav je to 15 ali manj:) ), ne razglašaj za neodgovorne. Najbolj smešno pa je tvoje opominjanje, da punca ne sme kaditi, če ne, kao kontracepcijska metoda ne bo najzaneslivejša, kakorkoli že sem razbrala tvoj zgoraj citiran post :) , ob katerega sem se obvezno morala spotakniti:) Ne učiš se o venski trombozi samo v zdravstvenih šolah;)

Narobe si ga razbrala. Oziroma jst nerazločno podala. Kajenje ne vpliva na zanesljivost, ampak pomembno dviguje tveganje za nevarne učinke na srce in ožilje. Kamor spada seveda tudi venska tromboza. VSEM ŽENSKAM (ne samo tistim po 35. letu) zato odsvetujemo kajenje. Po 35. letu pa je kontraindicirano. Do takrat sicer ni kontraindikacije, zdravnik ti jih bo predpisal, je pa še vedno zelo veliko tveganje. Dobiš pa samo opozorilo :wink:
Ma nič vas ne obsojam, je pa to neodgovorno do zdravja.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

OdgovorNapisal/-a Alwaleed » 30. Sep. 2010 8:34

Barbie, menim, da je za kogarkoli precej bolj verjetno, da se bo glede kontracepcije spozabil(a) v trenutku užitka in ne bo uporabil kondoma, kakor pa da se bo spozabila ob uri, ko je treba vzeti vsakodnevno tabletko.

Dva človeka, ki imata malo izkušenj in seksata predvsem drug z drugimi, nista v krizni skupini glede SPB.

Fant in punca, ki si zaupata in že nekaj časa seksata samo drug z drugim, bosta verjetno od začetka uporabljala kondome, kasneje bosta pa čedalje bolj eksperimentirala brez.

Če seksaš z več partnerji ali s partnerji, ki seksajo z drugimi, je seveda priporočljivo uporabljati kondome, ne glede na starost.

Če misliš, da obstaja tveganje za klamidijo in druge SPB, se je najbolje it testirat.

Ampak za povprečno najstnico, ki ne seksa veliko naokoli, in ki je s povprečnim tipom, ki tudi ne seksa naokoli, je večje tveganje nosečnost, kot pa SPB.

Ti pa gor predlagaš za najstnike še metodo umika, pa varne dni. Jao, jao. To bi pa res priporočal samo ženskam, ki so že v stabilnih razmerjih in ki sicer ne mislijo še takoj zanositi, jim pa ne bi bilo tako narobe, tudi če bi.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

OdgovorNapisal/-a rinca » 30. Sep. 2010 8:40

Izida napisal/-a:Daj prosim...ob to neodgovornost glede kajenja, kakor jo ti imenuješ, pa sem se res mogla spotakniti. Delaš v zdravstvu - OK. Ampak zaradi tega, ker nisi kadilka, nas kadilke, ki primerno poskrbimo za kontracepcijo ne proglašaj za neodgovorne. Koristno res ni, da kadiš, opozarjajo itak vsi v zdravstvu zaradi zdravja. Po 35. letu ženska KADILKA naj ne bi uporabljala KT zaradi venske tromboze. Nekajindvajset let starih "kadilk", ki pač ob kavi, po izpitu, pokadimo nekaj cigaretov na dan (pa čeprav je to 15 ali manj:) ), ne razglašaj za neodgovorne. Najbolj smešno pa je tvoje opominjanje, da punca ne sme kaditi, če ne, kao kontracepcijska metoda ne bo najzaneslivejša, kakorkoli že sem razbrala tvoj zgoraj citiran post :) , ob katerega sem se obvezno morala spotakniti:) Ne učiš se o venski trombozi samo v zdravstvenih šolah;)

to pa ni res. moji nekajindvajsetletni kolegici kadilki se je zgodilo ravno to zaradi kombinacije kt in kajenja. so ji tudi povedali, da ni osamljen primer. s tem ne mislim, da boste imele vse, ki jemljete kt in kadite, probleme, ampak ne mislit da se ne more zgodit ker ste mlade.

in btw, če se prav spomnim tudi barbie kadi.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

OdgovorNapisal/-a barbie_girl_85 » 30. Sep. 2010 8:56

Alwaleed - predlagam KOMBINACIJO kondoma in metode umika za tiste, ki se bojijo, da zanosijo kljub kondomu.

In OK, sej razumem. Ti predlagaš KT, jst jih odsvetujem in predlagam kondom. Zdej si lahko do onemoglosti podajava psote kot so: Jst mislim tko.... Sem dojela, kaj misliš, ti pa tudi, kaj mislim jst :wink: Mislim, da lahko končava.

In ja rinca, kadim. Nimam pa oralne kontracepcije (več). Sem bila pa tudi sama neodgovorna, priznam. Oziroma mi je bilo takrat malo mar za zdravje (kot velikemu deležu mladih). Hvala bogu se ni nič zgodilo.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

OdgovorNapisal/-a rinca » 30. Sep. 2010 8:59

sej to sem napisala zato, ker je Izida najbrž mislila, da si ena čistunka, ki teži vsem kadilkam :wink:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

OdgovorNapisal/-a barbie_girl_85 » 30. Sep. 2010 9:01

:D :D :D Sem šele sedaj opazila, da je res napisala:

Izida napisal/-a: Ampak zaradi tega, ker nisi kadilka, nas kadilke, ki primerno poskrbimo za kontracepcijo ne proglašaj za neodgovorne.
Uporabniški avatar
Shimmie_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 4. 2008

OdgovorNapisal/-a Shimmie_ » 30. Sep. 2010 9:09

Ker že ravno omenjate kajenje in KT. Zakaj je to tako nevarno? Sicer sama ne kadim, ampak me pa zanima, ker poznam ful punc, ki združujejo to dvoje...
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

OdgovorNapisal/-a Jochie » 30. Sep. 2010 9:33

barbie_girl_85 napisal/-a:Alwaleed - predlagam KOMBINACIJO kondoma in metode umika za tiste, ki se bojijo, da zanosijo kljub kondomu.

jaz pa predlagam metodo vzdržnosti... :D :D :D
Uporabniški avatar
Limeta.*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 9. 2010

OdgovorNapisal/-a Limeta.* » 30. Sep. 2010 13:18

Ah krneki js sm pa lih nasledn mesc misnla it na kontracepcijske, sam ste me zdj čist prestrašle s tem kajenjem, ker namreč kadim :?
wнoever ѕαιd мoɴey cαɴ'т вυy нαppιɴeѕ doeѕɴ'т ĸɴow wнere тo ѕнop :grinsevil:
Horus

OdgovorNapisal/-a Horus » 30. Sep. 2010 14:36

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Izida
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 3. 2010
Kraj: somewhere

OdgovorNapisal/-a Izida » 30. Sep. 2010 21:19

[quote="barbie_girl_85"]:D :D :D Sem šele sedaj opazila, da je res napisala:

O torej sokadilka:) Se pardoniram:)
It`s just me
Pikica_4
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 12. 2010

OdgovorNapisal/-a Pikica_4 » 10. Dec. 2010 19:39

Tudi zame je prišel tisti "prvič", oz nameravam v kratkem. :lol:
Zanima me pa, če lahko kdo pove s čim lahko primerjamo to bolečino "prvič"....me malo skrbi, pa čeprav sem že krepko čez 20 :oops: :oops: :oops: :oops: :? :eek:

Hvala vsem!!
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

OdgovorNapisal/-a Jochie » 10. Dec. 2010 19:45

s puljenjem glave... :)
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a nanamiša » 10. Dec. 2010 19:49

zelo si duhovit
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

OdgovorNapisal/-a Jochie » 10. Dec. 2010 19:51

I now! :D :D :D :D

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]