Prvi seks - nasveti

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 28. Sep. 2010 23:01

Konkubina* napisal/-a:@barbie girl
In nisem tak nora, da nebi tudi sama vedela, da morem k ginekologu pred prvim spolnim odnosom.

:? Seveda ti ni treba h ginekologu pred prvim spolnim odnosom, razen če si ne vem zakaj tega zelo želiš ali pa če greš po tabletke (pa tudi za to pregled ni potreben, kolikor vem). H ginekologu 'moraš' šele po 20. letu, takrat pa potem tudi začneš hoditi na redne preglede.
Every rose has its thorn
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 29. Sep. 2010 6:14

barbie_girl_85 napisal/-a:Kaj ti je rekla? Da naj greš po kontracepcijo? To je šele "neumno". Kot prvo, škodi, kot drugo, ne varuje pred spb.

Za nekoga, ki dela v zdravstvu, imaš presenetljivo nekalibriran odnos do tveganj v življenju.

Za žensko pri 16-ih je precej bolj tvegano, da ji bo življenje uničila neželjena nosečnost, ko se bosta s tipom igrala brez kondoma, kot pa "spolno prenosljive bolezni". Če gre punca na ziher, si lahko najde tabletke, ki ji ustrezajo, s čim manj neželjenimi učinki, potem pa še vedno uporablja kondome.

Da združim moje odgovore tebi na eno mesto: kot primer nekalibrirane ocene tveganja je tole dosti podobno neumnosti, ki si jo zapisala v eni drugi temi, češ da saj lepota danes ni nič vredna, kajti jutri bo naš partner že imel stomo ali pa bo brez joške ali brez nog.

Samo zato, ker ti delaš v zdravstvu in cel dan gledaš bolne ljudi, ne pomeni, da so na svetu vsi bolni. Velika večina ljudi bo učakala starost 60 z vsemi okončinami, z obema joškama, in brez stome.

In veliki večini ljudi, ki seksajo brez kondoma, se ne bo zgodilo res prav nič; samo uživali bodo. Če ne zanosijo!
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 29. Sep. 2010 6:21

Prav tako mi ni jasno, kje ženske pri postih od Konkubine vidite nezrelost. Meni se zdi po sporočilih sodeč čisto prav zrela za svoja leta.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 29. Sep. 2010 7:49

Alwaleed napisal/-a:
Za žensko pri 16-ih je precej bolj tvegano, da ji bo življenje uničila neželjena nosečnost, ko se bosta s tipom igrala brez kondoma, kot pa "spolno prenosljive bolezni".

Ne bi rekla. Res je, da je več neželjenih nosečnosti (hvala bogu), vendar je škoda, ki ti jo povzroči nezaželjena nosečnost relativno majhna kot tista, ki ti jo povzroči nezdravljena klamidija. Plus, pri 16. letih so kratke veze, veliko je menjavanja....
Govoriš o škodi, ko se bosta igrala brez kondoma. Enaka škoda, kot če se bo igrala, a ne bo dosledna pri jemanju kt. Tudi tu lahko zanosi. Ampak ne, pri tabletkah bo dosledna, pri kondomu pa ne more bit :roll:

Alwaleed napisal/-a: Če gre punca na ziher, si lahko najde tabletke, ki ji ustrezajo, s čim manj neželjenimi učinki, potem pa še vedno uporablja kondome.

Seveda, dvojna metoda je najzaneslivejša. Vendar pa ne sme kaditi :wink: Tukaj bi vprašala, koliko vas je tako neodgovornih, da jemlje kt kljub temu, da pokadi več kot 15 cigaret dnevno?

Alwaleed napisal/-a:Da združim moje odgovore tebi na eno mesto: kot primer nekalibrirane ocene tveganja je tole dosti podobno neumnosti, ki si jo zapisala v eni drugi temi, češ da saj lepota danes ni nič vredna, kajti jutri bo naš partner že imel stomo ali pa bo brez joške ali brez nog.

O tem lahko pišeš v tisti temi, ki je temu namenjena. Tlele ti ne bom odgovorajala, sploh pa ni noben rekel, da lepota danes ni nič vredna :wink: Le, da ni večna, in da če meniš, daje lepota potrebna za kakovosten seks, je velika verjetnost, da boš ostal brez le tega, ko bo partnerka ostala brez lepote. Kad tad.

Alwaleed napisal/-a:In veliki večini ljudi, ki seksajo brez kondoma, se ne bo zgodilo res prav nič; samo uživali bodo. Če ne zanosijo!

Glede na to, da imata odprto vezo......upam, da se takega razmišljanja ne posložuješ pri sebi :wink: Seveda, nič se ne zgodi, če seksaš brez kondoma. To se nam ne more zgoditi, to so bolezni drugih.....
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 29. Sep. 2010 7:59

ma joj- punca gre na ziher, si gre nabavit tabletke + kondom in potem je še nezrela?! :eek:
Okol prespati pri fantu, skor 100% sm da meni mama ne bi dovolili pri 16-ih prespat pri tipu. Še ko je moj prespal prvič pri meni sta me starša ful čudno gledala, aja nisva se takrat dala dol, pa bila sm stara več kot 16.
Ne vem no, očitno nimamo vsi staršev, da bi jih bilo vseeno za nas, moja mami mi po dolgi resni zvezi v kateri sm, ne dovoli iti prespati k prijateljem v tujino s tipom, OK, to je že mal too much, ker kao kaj če čez leto dni pridem prespat z drugim tipom?! to mi je mimo, ampak kaj naj... Ni treba zdej označit mojo mamo za čudno, samo primer sm povedala, ona je očitno starega kova, za njo se to ne spodobi...
Starši se razlikujejo, žal, pa je to lahko kom všeč al ne.

Ko bo avtorica teme pripravljena, bo to sama vedela in ne bo nas spraševala. Aja, pot do 1. spolnega odnosa je lahko tut malo daljša, če si čas vzameta in gresta postopoma, korak za korakom :)
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 29. Sep. 2010 8:07

barbie, ti torej predlagaš vzdržnost? glede na to, da tudi kondom lahko poči...
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 29. Sep. 2010 8:12

Če kondom poči, gremo lahko po urgentno kontracepcijo. Kondom pa je, kolikor jst vem, premazan z spermicidom, tako da je kljub temu, da poči, majhna možnost zanositve.

In ja, 16. letnicam predlagam kondom. Se mi ne zdijo dosti "zrele" za kt. Sej še navodil ne znmajo prebrat, sam odpri temo o kt. Da o kajenju, pozabljanju in ne uporabi dodatne zašččite sploh ne govorim.
Dvojna kontracepcija je sicer fajn, samo kaj, ko jo malo kdo uporablja.

Drugače pa...tudi če nezaželjeno zanosi, bo naredila splav. Škoda ne bo trajna, v naprej pa bo natikala po dva kondoma.

PS Sem šla gledat poste od Konkubine, k sem jo onačla za nezrelo zarad izjave: "Pri fantu si PRESPALA in sta samo film gledala :eek: ".
Mela težko delo, ker je večina psotov takih: ...
Pri tistih, ki jih pa ni izbrisala, pa vidim, da dejansko razmišlja o kt + kondomu, zato svojo izjavo o nezrelosti umikam in se uporabnici opravičujem.
Če dejansko razmišlja tako, kot piše (od postov, ki so ostali), je odgovorna.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 29. Sep. 2010 8:55

Sam tale tema pa je en LOL ja... :lol:

...potem pa vidiš v nedeljo ob treh zjutraj na urgenci totalno paničnega tipa, ki pride jokat za jutranje tablete za njegovo 16 letno dekle, ker je njo sram sploh pridet na urgenco kaj šele, da bi za tablete uprašala... :lol:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a monique* » 29. Sep. 2010 9:05

^^ se strinjam.
Ko se odločiš za spolnost moraš biti pripravljena sprejeti vse kar paše zraven tudi to da ti ni nerodno kupit kondomov, it na posvet/pregled h ginekologu (poznam primere ko so imele težave in jim je bilo nerodno it)
Ti si odgovorna zase in za svoje življenje in je prav da si se odločila o tem prej pozanimat in ne potem ko bi bilo lahko že prepozno.

Se pa lahko pohvalim da sem uporabljala dvojno začito, zdaj tabletk na žalost ne prenašam več najbolje.
Uporabniški avatar
black_ariella
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a black_ariella » 29. Sep. 2010 12:55

carrie94 napisal/-a: Nič mi ne teži, ampak zdi se mi, da bi rad, da postaviva najino zvezo na višji nivo. Zadnjič sem prespala pri njemu in sva na postelji gledala film in ko je bila v filmu ravno neka malo bolj erotična scena mi je vprašal, kdaj bom pripravljena, postala sem zelo živčna in rekla sem mu, da ne vem - to pa je tudi bilo vse kar sva se pogovarjala o tem.

men se zdi čist fajn, da se nista takoj dala dol, ko si prvič prespala pri njemu. super je, da te ni v nič silo...dal ti je vedet, da mu je do TEBE in ne samo do golega seksa. :wink:
drugače pa ti svetujem, da se probajta čimveč pogovarjat o vsem - tudi o seksu, o željah, o razmišljanjih... o vsem! komunikacija in medsebojno zaupanje sta v zvezah zelo pomembna!

glede pripravljenosti pa: sama boš vedela kdaj boš pripravljena... ne sili se, uživaj, zaupaj mu in prepusti se trenutku... ne razmišljaj preveč. :wink:
Uporabniški avatar
carrie94
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie94 » 29. Sep. 2010 15:29

No, vidm da je tukej pršlo do neki nesporazumov. :)

Konkubina* napisal/-a:Pri njemu si PRESPALA pa sta samo film gledala?! :eek: :eek: :lol:

Ja, prespala sem pri njem. Pač sva gledala film, js tuki ne vidm glih kkšnga problema :)

Konkubina* napisal/-a:Veš, nimamo vse takih mam ko bi nam pri polnoletnih fantih pustile prespat. Pa glede na to, da ji je že po 4 mesecih dovolila...? Nevem ali je njena mama tak na izi, ali jo en drek briga, ki se njena hčera okoli plazi ali pa se ji pridna hčerkica laže v obraz a la: "Pri kolegici bom prespala".

Moja mama ni na izi, mi zaupa. Sama mi je rekla da sem zelo odgovorna oseba in ve, da ne bom storila ničesar nepremišljenega. To pa ne pomen da jo en drek briga zame.

Upam da sem to zdej razčistila. Zahvlajujem pa se vsem za mnjenja in nasvete. :)
Passion for fashion. ♥
Oly
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Oly » 29. Sep. 2010 16:43

Tudi meni se zdi uporaba kondoma za 16 letnice bolj priporočljiva kot KT.
Se strinjam da je dvojna najboljša ampak če smo realni vemo, da to uporablja malo ljudi in, da se za to odloči malo žensk oziroma punc.
Poleg tega kar je že barbie omenila kot minuse kontracepcijskih bi lahko omenili, da ko jemlješ antibiotike se lahko zaščita KT občutno zmanjša..me zanima koliko najstnic in najstnikov to ve, koliko jih bo pri angini vprašalo zdravnike če bo antibiotik vplival na zaščito, bi rekla da so cifre porazno nizke.
Potem lahko upoštevamo še interakcije z drugimi zdravili

http://en.wikipedia.org/wiki/Combined_oral_contraceptive_pill#Drug_interactions
Sem vzela iz wikice, ki je še najbolj poljudna za takole uporabo.pa tole so samo najpogostejša.
Potem imamo vplive dolgiotrajnega jemanja na bodoče zanositve(so še vedno čeprav se tveganje počasi zmanjšuje z razvojem KZ), prav tako tromboza ipd.
Šansa, da dobiš klamidijo je realna, ta bolezen ni redka jo je pa težko odkriti ker večinoma ne kaže znakov, za info na porastu je trenutno tudi sifilis, če je vrjeti našim predavateljem za Infekcijske, sicer tukaj so malo bolj ogroženi MSM pa vseeno.Na splošno so spolnebolezni trenutno v porastu, valda se ena klamidija tipom ne bo zdela tolk huda ker njim v prihodnosti ne bo treba se matrat z zanositvijo(sarkazm).

Kar se pa za prespat tiče bi pa rekla, da je stvar samo v tem koliko starši sami sebi zaupajo, da so otroka dobro vzgojili in koliko zaupajo otroku, da se razvija v pravo smer.Mislim da, razen bolj krščanskim staršem, sami spolni odnosi niso toliko problematični kot to, da morajo otroku zaupati, da se bo znal zaščititi in ukrepati v primeru nezgode.Veliko nas je bilo tega sposobnih in nismo imeli problemov z uživanjem v spolnosti, poznam jih pa ogromno, ki imajo miljon spolnih frustracij ker so se zaradi vzgoje, predsodkov ipd bremzali predolgo in si morajo sedaj izbijati iz glave da je splnost nekaj prepovedanega, umazanega in tabu.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 29. Sep. 2010 19:13

Oly napisal/-a: za info na porastu je trenutno tudi sifilis, če je vrjeti našim predavateljem za Infekcijske,

Res? No, to pa nisem vedla. Hvala za info :D

Sem pa tudi sama na faksu začela razmišljat v tej smeti. Zarad velike splavnosti so vsi priporočali kontracepcijske tablete, zdravstvena vzgoja je delovala v tej smeri, ginekologi (so) jih na veliko pisali najstnicam.....vse v želji, da se zmanjša splavnost. Zdej je uporaba kt narasla in samo vprašanje časa je, kdaj nam bo to zmanjšalo splavnost a posledično prineslo porast vseh spb. Na žalost pa se krivulja rasti zaradi narave bolezni dviga hitreje, kot splavnost . Ena nosečnost ne bo verižno povzročila naslednjih pet, kar pa za spb pač ne moremo reči. Temu dodamo še vse slobodnejšo izbiro partnerja, porast odprtih zvez, odprtejši odnos do seksa, ff-je (ko sem bila jst 16, 17 let, vedela nisem, kaj ff pomeni) in katastrofa je neizogibna....

Ampak to je že druga tema.....
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 29. Sep. 2010 21:47

Lej, sej še vedno lohk kombinirata kondom in metodo umika, morda tudi "varne dni". Ob kombinaciji teh treh metod (tudi če kondom poči) bi moral biti tipo že pravi čarovnik, da mu uspe kej oplodit :wink:

Če te pa res fajn skrbi, je pa najboljše ne imeti spolnih odnosov do takrat, ko ti potencialna nosečnost ne bo predstavljala konec sveta. Ker če boš bala, tud uživat v spolnosti ne boš mogla. V tem primeru so že boljš tabletke.
Izida
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 3. 2010
Kraj: somewhere

Neprebrana objavaNapisal/-a Izida » 29. Sep. 2010 23:30

Konkubina* napisal/-a:
barbie_girl_85 napisal/-a:
Alwaleed napisal/-a: Če gre punca na ziher, si lahko najde tabletke, ki ji ustrezajo, s čim manj neželjenimi učinki, potem pa še vedno uporablja kondome.

Seveda, dvojna metoda je najzaneslivejša. Vendar pa ne sme kaditi :wink: Tukaj bi vprašala, koliko vas je tako neodgovornih, da jemlje kt kljub temu, da pokadi več kot 15 cigaret dnevno?

Daj prosim...ob to neodgovornost glede kajenja, kakor jo ti imenuješ, pa sem se res mogla spotakniti. Delaš v zdravstvu - OK. Ampak zaradi tega, ker nisi kadilka, nas kadilke, ki primerno poskrbimo za kontracepcijo ne proglašaj za neodgovorne. Koristno res ni, da kadiš, opozarjajo itak vsi v zdravstvu zaradi zdravja. Po 35. letu ženska KADILKA naj ne bi uporabljala KT zaradi venske tromboze. Nekajindvajset let starih "kadilk", ki pač ob kavi, po izpitu, pokadimo nekaj cigaretov na dan (pa čeprav je to 15 ali manj:) ), ne razglašaj za neodgovorne. Najbolj smešno pa je tvoje opominjanje, da punca ne sme kaditi, če ne, kao kontracepcijska metoda ne bo najzaneslivejša, kakorkoli že sem razbrala tvoj zgoraj citiran post :) , ob katerega sem se obvezno morala spotakniti:) Ne učiš se o venski trombozi samo v zdravstvenih šolah;)
It`s just me

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov