Prevarala sem ga, naj mu to povem?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
dolce_chicco - Debatorica
- Na forumu od: 11. 11. 2009
OMB no, očitno vas je kar dosti, ki vam je bližje "kar ne veš, ne boli" kot pa "če hočeš resnico, jo je treba znati prenesti". Raje vem, da sem bila prevarana in bom rabila svoj čas, da se spet sestavim po delcih kot pa da me fant veselo vara za mojim hrbtom (pa četudi samo enkrat), po možnosti celo tako, da vedo vsi razen mene.
- Trdonja
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 3. 2010
Tu zdaj filozofirat kaj je boljše, če ti partner pove, da te je prevaral al ne, je popolnoma nesmiselno. Vse skupaj je odvisno od vsakega posameznika.
Osebnostno nezreli ljudje se rajši ne soočajo s težavami in rajši živijo v "iluziji". Pa ne rečem, da je to narobe, ker nekateri dejansko niso sposobni čustveno in mentalno predelat tega problema in lahko zaradi tega pride do resnih osebnostnih motenj.
Osebnostno zrelejši ljudje pa so uspešnejši v bitki s težavnimi osebnostnimi problemi, jih znajo znotraj sebe rešit in se na koncu celo zaradi te izkušnje osebnostno utrdijo (pa to ne pomeni, da jih takšne ipd. situacije ne prizadenejo).
Po domače rečeno: Kar te ne podere, te okrepi. In ja, lahko te tudi podere.
Osebnostno nezreli ljudje se rajši ne soočajo s težavami in rajši živijo v "iluziji". Pa ne rečem, da je to narobe, ker nekateri dejansko niso sposobni čustveno in mentalno predelat tega problema in lahko zaradi tega pride do resnih osebnostnih motenj.
Osebnostno zrelejši ljudje pa so uspešnejši v bitki s težavnimi osebnostnimi problemi, jih znajo znotraj sebe rešit in se na koncu celo zaradi te izkušnje osebnostno utrdijo (pa to ne pomeni, da jih takšne ipd. situacije ne prizadenejo).
Po domače rečeno: Kar te ne podere, te okrepi. In ja, lahko te tudi podere.
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:25, skupaj popravljeno 1 krat.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Štos je glih v tem, kako bi prevarani prenesl situacijo.Horus napisal/-a:Ni stos v tem, ali preneses ali ne. Stos je v tem, da je skoda zavreci zvezo zato, ker se je eden enkrat spozabil. Ce mene punca prevara jo moram iz principa pustit, ceprav se mi sicer mogoce zadeva ne bi zdela big deal. V tem je stos. Prevarani s tem, da izve resnico, ni na boljsem. Na boljsem je le varalica, ker si olajsa duso.
OK, ajde, recimo, da se "spozabi" - rečmo, da prevarani skuša razumet razloge za to dejanje (npr., stres, težave v zvezi, whatever; nič pa sicer ni opravičljivo) in živet s tem ter nadaljevat zvezo;
kaj pa če ni samo enkratno dejanje? In potem prevarani to zve? Se tebi to še vedno zdi "sicer super zveza"?
Potemtakem si pa ti zrel za odprto zvezo.
In prevarani je vsekakor na boljšem - in the long run - vsaj ve s kakšno osebo ima opravka.
- Horus
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:25, skupaj popravljeno 1 krat.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:59, skupaj popravljeno 1 krat.
-
tmis_ - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 9. 2005
Raje vem, da sem bila prevarana in bom rabila svoj čas, da se spet sestavim po delcih kot pa da me fant veselo vara za mojim hrbtom (pa četudi samo enkrat), po možnosti celo tako, da vedo vsi razen mene.
Kdo je tu govoril o večkratnem varanju, nimam pojma. Ampak ok, recimo da se spet polaga besede v usta.
Zame je mišljenje "resnica je vedno prava pot" en navaden idealiziran popularen bullshit, ki se ga rado ponavlja (predbsem s strani ljudi, ki še nikoli niso bili v taki situaciji in predvidevajo kako bi kao reagirali), v resnici pa je v bistvu tako, da je dosti situacij v življenju, ko je bolje neko stvar ne-vedet.
- Horus
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:26, skupaj popravljeno 1 krat.
-
čokolinček - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 2. 2010
Jaz sem sicer proti varanju, ampak... nevem, včasih se vprašam če je moje mišljenje sedaj vplivalo to, da je moj oče tako odkrito varal mojo mamo (da je ta celo spoznala njegovo ljubico, bli so skupaj v kinu, pa pri nas doma in tko naprej, oče je ves čas govoril da jo bo pustil in mama mu je verjela... res jo je pustil, ampak na meni je očitno to naredilo eno posledico... stara sem bila 13let komaj ko sem to doživljala in tolažila mami, ko je ta dobivala skoraj živčne zlome zaradi njega... no kljub vsemu sta še zdaj skupaj in sta kolikor je videt najbolj srečna šele zdaj). Namreč ja... Enkrat sem se zapletla z nekom zasedenim in se dobivala z njim (jaz sem bila samska še), me je pač obnorel. Potem sem s tem istim prevarala svojega fanta s katerim sem bila pol leta skupaj (tačas je pa tisti zasedeni postal samski) in ga pustila čez dva dni... Nikoli nisem zbrala poguma, da bi mu povedala kaj sem naredila. In nekako sem si rekla, da ne bom nikoli več prevarala niti se dobivala s komerkoli zasedenim... Ampak pač, nikoli ne reci nikoli.
Jaz sem v sebi čutila kot neko zadoščenje, neke vrste maščevanje za to kar se je meni takrat dogajalo skoraj dve leti...Kot češ; Naj še kdo trpi.
Evo, še ena izpoved na forumu...
Jaz sem v sebi čutila kot neko zadoščenje, neke vrste maščevanje za to kar se je meni takrat dogajalo skoraj dve leti...Kot češ; Naj še kdo trpi.
Evo, še ena izpoved na forumu...
-
Nastja Krivec - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2010
- Kraj: Rogoza
Hja, dvomim da ti bo tole SPLOH KDAJ oproščeno če mu poveš. tudi sama sem že prevarala fanta. ampak samo enkrat in to je kakšno leto nazaj. in takrat me je mola slaba vest izučila, da tega nisem naredila nikoli več. Verjamem da sta imela krizo, ampak dvomim da bo on na to gledal kot na opravičilo =)
-
Rebeka Kupec - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 3. 2010
- Kraj: Hrastnik
Brez veze se mi zdi prizadeti nekoga, če ni treba. Varanje, tako v pijanem kot v treznem stanju nima nobenega opravičila in je izvrstni indikator za to, da ti pač ni do tvoje zveze. Obžalovanje nima nič z ljubeznijo. Po mojem mnenju je treba takšno zvezo dostojno prekiniti in to je to.
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
čokolinček napisal/-a:Jaz sem v sebi čutila kot neko zadoščenje, neke vrste maščevanje za to kar se je meni takrat dogajalo skoraj dve leti...Kot češ; Naj še kdo trpi.
Veliko se mi zdi vredno, ko ljudje povedo resnico o svojem doživljanju, tudi kadar ni lepo. Manj lepa čustva so prav tako del naše realnosti in vplivajo na lep del naših odločitev, je pa težko o njih iskreno govorit.
Hvala.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov