prevaral me je pred letom dni

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 30. Nov. 2012 13:31

be nevem če bi lahko imela. je pa res, da pameten folk ti tega ne bo šel govorit ampak bo pač tiho o tej malenkosti in ne bo po nepotrebnem vznemirjal partnerja,sploh če si prihodnost predstavja in želi s tem partnerjem.

slovenc, ko je moja sestrična rodila leta 98 sem brala da naj bi ta generacija imela pričakovano življensko dobo 100 let (zaradi napredka medicine). po tej logiki začet ustvarjat družino pri 40 niti ni tako pozno. je res da je genski materjal starejši in da so večje možnosti za napake, ampak again zaradi napredka medicine se da tudi to preprečit. pač ta ideja da je treba met družino pred 40 je predvsem sad preteklih družbenosocialnih razmer. moja 85 letna babi, ki se je poročila pri 30 in imela otroke po 30 je bila za takratne razmere stara devica najstarejša prvorodnica na vasi pa še treh vaseh zraven. danes je pa to popolnoma normalno. stvari se spreminjajo in vsak se odloča pač po svoje. in ko je bila moja babi mlada je bil pritish na neporočene 20+ letnice velik, tako kot je danes na 30+ letnice, tiste pri štiridesetih so pa itak že odpisane, včasih so pa pri teh letih že babice ble. :D
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 30. Nov. 2012 13:41

no, js mislm da ni glih dobro zavlačevat in bolje načrtovat otroke mal prej.. neki na hitro ko se čas izteka, ne vem no..

to je res, življenjska doba se daljša, ampak ta "plodna" doba al kako bi temu rekel.. kukr vem je vedno več starejših mamic in tudi prizadetih otrok se vedno več rojeva glede na št. rojstev. (to da se možnost da je otrok prizadet vedno bolj veča nekje 35. letu je verjetn že znano)
hej norci :)
browneyes
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a browneyes » 30. Nov. 2012 14:57

sončkica, v bistvu je blo vprašanje za avtorico.

pismo ja, npr. "esmeralda" je potem rodila otroka z downovim sindromom, potem pa še enega normalnega.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 30. Nov. 2012 15:22

^ aja, my bad.

drugače pa mislim da so testi, ko že na zarodku naredijo teste, če je ok. mislim itak da je večje tveganje če si starejši, ampak tudi mlade mamice niso brez tveganja. tak da hitet z družino če nanjo še nisi pripravljen oz če meniš da nimaš pravega partnerja se meni zdi popolnoma narobe. ker se čist lepo da met zdrave otroke tudi kasneje.

drugače pa ja, leta tečejo hitro. in ogromno nas je imelo neke plane pri 20, kako bomo poročeni in z otroki pri 25, ker se to pač zdi še ful daleč stran. meni se je folk pri 25+ takrat dejansko zdel star. no zdaj sem v teh letih in mi na kraj pameti ne pade, da bi pa zdaj imela družino. ne gre vedno po planih. zdaj sem prav vesela, da se mi tisti plan ni izšel.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 30. Nov. 2012 17:30

Pocakaj, vidva sta naredila pavzo in on takrat je bil z bivso? To ni prevara!
Povedal ti je takrat, da rabi cas za razmislek, ker sta se vidva odtujila, ker te je nekaj zacelo motit, ane?

Jaz iz tvojega posta sem razumela, da v sedajnosti nisi nic prikrajsana!

Jaz bi prekinila zvezo, ce bi bila v sedajnosti prikrajsana za kaksno drugo zensko in ce bi se pocutila prazno in nezauplivo v zvezi! Zagotovo pa ne bii se ukvarjala z nekimi duhovi iz preteklosti.
micikamala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a micikamala » 30. Nov. 2012 18:20

Hvala za vaša prijazna mnenja. Glede na starost precej zrela. Sicer pa kaj dosti več kot 5 let nisem starejša od povprečja kar tudi ni tolk strašne razlike.

Še enkrat, malo manj zmedeno. ni bil z bivšo, ko sva imela pavzo ampak sva imela pavze en teden medtem ko je on tri tedne pihal bivši na dušo. Ker sva se začela odtujevat. Mene boli predvsem to, da ni nikol začel pogovora, zakaj se umikava en drugemu, ampak... Da je bil z bivšo pa mi ni nikol povedal sam. Slučajno sem odkrila na njegovem kompjutru. Naj povem, da nisem nikol brskala po njegovih stvareh, ker se mi zdi to čist mim. Ljudem zaupam na besedo, če pa nekoga dobim na laži, pa se potem pač drugače menimo. Jasno. da je imel neko bivšo fatalko mi je sicer povedal še v času 'dvorjenja' ampak da sta zaključila do konca.

Poznam kar nekaj prvikrat mamica pri 40-46letih. Današnja medicina dela čudeže, kaj čmo. Razni dodatni pregledi pa to. To pa ne pomeni, da si želim čakat do takrat. Otroke sm si želela že leta nazaj, pa se nažalost ni izšlo z bivšim. Plus da sem zvedela na koncu, da gleda za drugimi - že sama misel, da bi me rad prevaral je bila dovolj, da sva šla narazen - brez debat.
micikamala
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a micikamala » 30. Nov. 2012 18:59

sej tud sama bi verjetno požrla, če bi blo kr neki s kr eno. da pa nobene več nebo imel tko rad kot nje.... tud mene to vrta na velko... in tud sama vedno težje razmišljam o tem, da bi z njim imela naraščaj... umetna oploditev mi je bila dolgo zadnja opcija, po drugi strani pa je to precej cenejša in manj stresna reč kot ločitev po par letih zakona... dober, zdej bom pa še slišala, da sem feministka :roll: :evil:
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 30. Nov. 2012 20:50

micikamala napisal/-a: umetna oploditev mi je bila dolgo zadnja opcija, po drugi strani pa je to precej cenejša in manj stresna reč kot ločitev po par letih zakona...

Saj umetna oploditev samske ženske pri nas itak ni dovoljena, kolikor vem :) To je samo skrajni ukrep v primeru para (moškega in ženske, istospolni so tudi izvzeti), ki ima zaradi neplodnosti onemogočen naraščaj, v ostalih primerih pa ni dovoljeno.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 30. Nov. 2012 23:34

micikamala napisal/-a:sej tud sama bi verjetno požrla, če bi blo kr neki s kr eno. da pa nobene več nebo imel tko rad kot nje.... tud mene to vrta na velko... in tud sama vedno težje razmišljam o tem, da bi z njim imela naraščaj...

Če te nima rad kot še nobene doslej, potem ga pusti. Zaslužiš si več in več je tudi to, da si sama in se ceniš in imaš rada. Več kot to, da si z nekom, ki si mu ekvivalent sprijaznosti z manj.

Definitivno človek, ki ti je nekoč nekaj prikrival, te je varal, ki ti je sam priznal, da nisi oseba, ki bi jo imel najrajši in bil vanjo najbolj zaljubljen, ki se v stiski odmakne in ne pogovori in tako dalje - ni oseba, ki bi bila prava izbira za očeta tvojih otrok. Sploh ker si z bivšim šla narazen ko si izvedela, da je samo gledal za drugimi, tale te je pa celo varal in še pomišljaš... wtf?

Stara sem 22, živim skupaj s fantom dobro leto in pol ... res sem še mlada, družino načrtujem nekje pri 28, če bo vse tako kot si želim, seveda, ampak vsekakor pa vem že zdaj, da nikoli ne bi imela otrok s človekom, ki me nima absolutno najrajši, da sem jaz zanj tako prava kot tudi edina, odkar mi je prvič rekel, da me ima rad. Že zato, ker mislim, da je to nujno za srečno družinico. In jaz si kakšne drugačne ne želim in dvomim, da si ti jo.

Pa ne - sama v Sloveniji ne moreš na umetno oploditev.
Uporabniški avatar
carrie_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a carrie_ » 30. Nov. 2012 23:48

Jaz ti svetujem, da pozabiš vse, kar je bilo v preteklosti,

... in se osredotočiš na to, kako se sedaj počutiš ob njemu. Se počutiš tako, kot da te ljubi, ti to izkazuje, si z njim srečna, z nasmeškom na obrazi, te preseneča z malenkostmi, ki kažejo na to, da mu veliko pomeniš? Te redno pokliče, ko nista skupaj, bi rad večino časa preživljal s tabo? Govori o vaju (v dvojini, ne o sebi v ednini), ko kam gresta, o vajinih skupnih planih, načrtuje družino? Sex lavfa, se ti posveča, mu je mar za tvoj užitek? Imaš občutek, da si ljubljena? Te vključuje v svojo družino, želi biti del tvoje družine? Se trudi zate? Imaš občutek, da je nor nate? Se vidita drug z drugim v prihodnosti?

Ko odgovoriš na vsa ta vprašanja, bi morala vedet pravi odgovor.
-Ena, ki je 25+ ;)
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 01. Dec. 2012 10:36

če te je že varal, potem počakaj da boš imela otroka z njim. Takrat boš šele videla njegov pravi obraz. Ker se boš že tako več posvečala otroku in potem ko se bo on počutil zanemarjen bo šele zares začel skakati okrog...
Uporabniški avatar
*daisy*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 10. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a *daisy* » 01. Dec. 2012 21:37

Pojdi stran in najdi nekoga,ki bo vreden tvoje ljubezni :)
micikamala
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a micikamala » 31. Dec. 2012 7:00

Kako se mesec dni lahko hitro obrne ;)

Žal je tako, da je pri dvajsetih prag tolerance občutno prevelik, pri tridesetih pa čudžno postane občutno prenizek. Razbrano iz vaših odgovorov, pogovora s prijateljicami različnih starosti in pometeno pred lastnim pragom. Verjetno je bilo ravno zato pravzaprav dobro, da sem takšno vprašanje postavila na tem forumu, ne na kakšnem ža 'starejše' :twisted: Če hočeš videt še drug zorni kot moraš vprašat tiste, ki niso v isti škatli kot si sam.

Carrie_ žal sem si vsa ta vprašanja postavila ničkolikokrat že sama. Na večino sicer lahko pritrdim, na vsa pa ne vem če da ali ne.

Varanja je v reali očitno veliko. Do zdaj sem imela srečo, da se mi to ni nikoli zgodilo. Je pa vse skupaj stvar tolerance. Zame je zaupanje in lojalnost osnova vsakega odnosa. Začenjši s službenimi, prijateljskimi odnosi, partnerskimi pa še toliko bolj, saj se nas najtesneje dotikajo.
browneyes
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a browneyes » 31. Dec. 2012 13:07

meni se zdi, da je tukaj (pri 20ih) prag tolerance zelo nizek, ker tukaj vsi mislijo da imajo še 10 let časa za najti pravo in idealno ljubezen. ko si čez 30 nimaš več kaj dosti mutit.

in kako si se odločla?
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 31. Dec. 2012 13:15

Tudi mene zanima, kako si se odločila?

Po mojem je to poudarjanje razlike med ljudmi, ki s(m)o stari nekaj čez dvajset in tistimi malo pod trideset, povsem precenjeno. Samo nekaj let nas ločuje, hkrati pa nekateri pri 22 že imajo otroke in službo, drugi pa pri 28 še vedno ne vedo kaj bi sami s sabo in jim je poglavitna stvar v življenju še vedno brezskrben žur!
In oprosti, jaz zase vem, da ne bom ne zdaj, ne ko bom stara 35 hodila//živela/bila poročena/imela celo otroka z nekom, ki bi mi priznal, da nisem tista, do katere je čutil največ ali pa celo z nekom, ki me je nekoč prevaral! Kaj šele, da bi me prevaral z žensko, za katero bi trdil, da je oseba, ki jo je imel najrajši na svetu!

In ne: tega ne trdim zato, ker sem mlada (22), to trdim zato, ker se prekleto dobro zavedam, kaj prevara naredi prevaranemu, hkrati pa tudi nikakor nočem družine, kjer ne bi bila v harmoniji s svojim partnerjem. Doma sem imela čudovit primer zakonske ljubezni, v okolici pa en kup primerov, kjer tega ni bilo in: Ne, hvala.
Si želim otrok, ampak ne zgolj iz svojih egoističnih nagibov k temu, da bi enkrat bila mamica in skrbela za eno majhno bitje. Ravno zaradi tega otroka ne bo, dokler ne bom 100%, z najvišjimi možnimi kriteriji prepričana, da bo otrok imel starša, ki se ljubita in ki sta sposobna ponudit trdno in zdravo družinsko okolje.

In še to: po mojem so ravno obupane skoraj/malo čez 30-letnice krive, da na koncu pristanejo v zvezi brez prave ljubezni in perspektive.

P.S.:Sem še enkrat prebrala tole celo temo! O MOJ BOG! Kaj si se imela za spraševat?? In ti bi rada nasvete starejših? S takim kretenom se spravljaš skupaj, razmišljaš o družini in ne vem kaj še vse ... tip se obnaša kot en 17-letni otrok! Vse to, kako se je umaknil, kako sta imela ''pavzo'' (a to res ima kdo v resni, odrasli (!!!!!!!!) zvezi? :eek:), kako ti je lagal in prikrival, ti si šla potem še živet z njim ... saj ne morem verjet! In potem bi rada nasvet od nekoga, ki je več kot 25? ... Po mojem mnenju bi ti vsi tam nekje stari in odrasli (za božjo voljo no!), rekli da si povsem nezrela! ...

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]