Posilstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- me,myself&I
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 11. 2006
MilkyWay napisal/-a:če smo že pr tem...posilstvo in to...ste vidli en posnetek, k so enmu pedofilu in posiljevalcu vtaknili palico za biljard u u rit...pole so mu neki vrteli uno palco not, in nazadnje palco prbili na tla, on pa je v zraku "stal" na tisti palci!! prou mu je!! prase!!
To je najlepše ja, ko ljudke množice, raja, vzamejo zakon v svoje roke, potem pa udri pa na grmade. Kaj se sploh ukvarjajo z iskanjem sodnikov, sej vendar vsak k ma pet minut časa najboljše ve, kako se komu sodi.
Za popizdit no. Sej mogoče zakon ne deluje popolno, ampak to je najboljša možnost. Ker ko ljudje vzamejo pravico v svoje roke, je lahko vsakomur sojeno. Krivim in tstim za katere se nekomu zdi, da so kaj storili. Ali pa npr. ti nekomu rukneš avto on pa stopi vn in te ustreli. Kje je meja?!
Aja, pa zgoraj opisan primer je pomoje samo izživljanje enih sadistov. Kaj pa če bi bila žrtev (ja, ne glede na to, kaj je tip prej delal je v tem primeru žrtev) nedolžna? Se previ, da tip ni naredil stvari, zaradi katerih so ga "kaznovali"?!!!
- ashley_li
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 6. 2007
na to temo se bi dalo veliko povedta.
mojo sosedo so pred leti posili v naši prestolnici in to 4fantje.
po naglasu baje so bili južnjaki.
kako naj se ženske branimo, če pa te zaokroži množica moških, ki si jim v nemoč.
jst bi predlagala tečaj samoobrambe...
mojo sosedo so pred leti posili v naši prestolnici in to 4fantje.
po naglasu baje so bili južnjaki.
kako naj se ženske branimo, če pa te zaokroži množica moških, ki si jim v nemoč.
jst bi predlagala tečaj samoobrambe...
-
slivica - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 1. 2006
Pa tud bolj malo vrjetno, ce te napade eden orenk ded. Se predn bi ga hotla poskodovat bi te vrtjetno tak zgrabo, da migat ne bi mogla.
Sama si sploh ne predstavljam kaj bi naredila v takem primeru. In sploh nikoli ne hodim sama zvecer kje. Se ko grem od avta do nasega bloka obicajno koga klicem in se pogovarjam po telefonu. Se pocutim bolj varno
Sama si sploh ne predstavljam kaj bi naredila v takem primeru. In sploh nikoli ne hodim sama zvecer kje. Se ko grem od avta do nasega bloka obicajno koga klicem in se pogovarjam po telefonu. Se pocutim bolj varno
- nezaupljiva_strahopetnica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 5. 2007
No, jz sem ratala nezaupljiva strahopetnica, ko me je napadu en tip, sred belega dne na javnem mestu! Strah te tako paralizira, da ne moreš nič druzga kot si vrtet filme v glavi. K sreči so takrat prišli ljudje in je ostalo samo pri poskusu, tko kot še pri eni 14-letnici, ki jo je prav tako napadu.
Pri nas so kazni še vedno nizke po zakonu, sodniki pa ponavadi izrekajo še nižje. Predvsem pa ljudje ne razumejo, da pri pedofiliji in posilstvu ne gre za seksualni užitek, ampak za užitek v premoči, kontroli, superiornosti nad žrtvijo. To je tisti pravi fiks.
Edini kolikortoliko učinkovit nasvet: SOLZILEC! vedno s sabo, pa niti dragi niso.
Pri nas so kazni še vedno nizke po zakonu, sodniki pa ponavadi izrekajo še nižje. Predvsem pa ljudje ne razumejo, da pri pedofiliji in posilstvu ne gre za seksualni užitek, ampak za užitek v premoči, kontroli, superiornosti nad žrtvijo. To je tisti pravi fiks.
Edini kolikortoliko učinkovit nasvet: SOLZILEC! vedno s sabo, pa niti dragi niso.
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Že mogoče, je pa vprašanje, če bi bila ob šoku, ko te nekdo napade, toliko prisebna, da bi se spomnila, da imaš solzilec ali pa če bi ga imela čas potegniti iz žepa.
-
srčica* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 6. 2005
- Kraj: v njegovem srčku
me,myself&I napisal/-a:MilkyWay napisal/-a:če smo že pr tem...posilstvo in to...ste vidli en posnetek, k so enmu pedofilu in posiljevalcu vtaknili palico za biljard u u rit...pole so mu neki vrteli uno palco not, in nazadnje palco prbili na tla, on pa je v zraku "stal" na tisti palci!! prou mu je!! prase!!
To je najlepše ja, ko ljudke množice, raja, vzamejo zakon v svoje roke, potem pa udri pa na grmade. Kaj se sploh ukvarjajo z iskanjem sodnikov, sej vendar vsak k ma pet minut časa najboljše ve, kako se komu sodi.
Za popizdit no. Sej mogoče zakon ne deluje popolno, ampak to je najboljša možnost. Ker ko ljudje vzamejo pravico v svoje roke, je lahko vsakomur sojeno. Krivim in tstim za katere se nekomu zdi, da so kaj storili. Ali pa npr. ti nekomu rukneš avto on pa stopi vn in te ustreli. Kje je meja?!
Aja, pa zgoraj opisan primer je pomoje samo izživljanje enih sadistov. Kaj pa če bi bila žrtev (ja, ne glede na to, kaj je tip prej delal je v tem primeru žrtev) nedolžna? Se previ, da tip ni naredil stvari, zaradi katerih so ga "kaznovali"?!!!
o fak ja... jaz sem vidla tisti posnetek... ampak mi ej blo tak hudo grozno tisto... res grozno, ko mu nazadnje palica pri ključnici ven pride, pa vse krvavo... jaz sn bla hin polek, tri dni spat nisem mogla, pa še mali otorci so bli zraven... po eni strani grozno da mali kaj takega vidijo, po drugi strani pa če bo zdaj videl kaj se je s totim zgodlo, mu bo to v poduk!
sicer pa jaz ne morem verjet kak so lahko taki prasci na svetu, da ženskam uničijo življenje s tem ko ne more kurca obdržat v hlačah.... prokleti prasci... ne morem drugače rečt
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
-
deniro - Komunikatorka
- Na forumu od: 4. 1. 2007
- Kraj: Ljubljana
Malo bi pokomentiral izjave, ki so jih napisale uporabnice par strani nazaj o pomanjkljivem oblačenju.
Res je, da žensko ne sme noben moški posilit ali na kakršen koli drugačen način napast samo zaradi pomanjkljive obleke, vendar ne razumem žensk, ki kljub nevarnosti, ki jo lahko opazijo, vseeno "tvegajo". Včasih opažam ženske na kšnih žurih, ki pridejo napol nage (minica je tako kratka, da ji samo "tamalo" skrije, majca z dekoltejem pa služi samo temu, da se ji bradavice ne vidijo) in v taki "podobi" flirtirajo z totalno nalitimi tipi, ki itak samo čakajo da kšno podrejo. Takim ženskam se bo 100x prej kej nevarnega zgodilo kot tistim, ki pridejo normalno oblečene in se dostojno obnašajo.
Seveda, da nobeno obnašanje ženske ni razlog da jo nekdo posili, vendar včasih se tud same s svojim nepremišljenim obnašanjem, postavijo v nevarne situacije. Dejstvo je, da bi nek manijak prej napadel "napol nago" žensko, ki se šeta po nekih temnih ulicah, kot pa neko ki bo normalno oblečena in bo hodila v bolj osvetljenih prostorih.
Skratka, tud ženske malo pazite nase, saj previdnost nikoli ni odveč!
Res je, da žensko ne sme noben moški posilit ali na kakršen koli drugačen način napast samo zaradi pomanjkljive obleke, vendar ne razumem žensk, ki kljub nevarnosti, ki jo lahko opazijo, vseeno "tvegajo". Včasih opažam ženske na kšnih žurih, ki pridejo napol nage (minica je tako kratka, da ji samo "tamalo" skrije, majca z dekoltejem pa služi samo temu, da se ji bradavice ne vidijo) in v taki "podobi" flirtirajo z totalno nalitimi tipi, ki itak samo čakajo da kšno podrejo. Takim ženskam se bo 100x prej kej nevarnega zgodilo kot tistim, ki pridejo normalno oblečene in se dostojno obnašajo.
Seveda, da nobeno obnašanje ženske ni razlog da jo nekdo posili, vendar včasih se tud same s svojim nepremišljenim obnašanjem, postavijo v nevarne situacije. Dejstvo je, da bi nek manijak prej napadel "napol nago" žensko, ki se šeta po nekih temnih ulicah, kot pa neko ki bo normalno oblečena in bo hodila v bolj osvetljenih prostorih.
Skratka, tud ženske malo pazite nase, saj previdnost nikoli ni odveč!
- Sramežljivka
To je že arhaični mit, ki absolutno ne drži! Storilec bo prej napadel žensko, ki se bo vedla neodločno in nesamozavestno (kot žrtev) kot žensko, ki obleče takšno minikrilo. Osnove psihopatologije...
Da ne omenimo tega, da bi te feministke za jaja obesle, ker ohranjaš te patriarhalne mite...
Je pa res, da se z nevarnim izpostavljanjem na praznih ulicah ponoči, lahko postavi v najbolj nevarno situacijo, ne glede na to, kaj nosi.
Da ne omenimo tega, da bi te feministke za jaja obesle, ker ohranjaš te patriarhalne mite...
Je pa res, da se z nevarnim izpostavljanjem na praznih ulicah ponoči, lahko postavi v najbolj nevarno situacijo, ne glede na to, kaj nosi.
-
deniro - Komunikatorka
- Na forumu od: 4. 1. 2007
- Kraj: Ljubljana
Tvoj drugi odstavek je močno kontradiktoren prvemu! Če malo raztolmačim, osnove psihopatologije torej v primeru temne ulice ne držijo, saj ji tam ne pomaga nobena samozavest oz. odločnost?! En nasvet: razmišljaj kaj pišeš!
Ne mi rečt, da so vse posiljene ženske delovale nesamozavestne in so se v storilčevi bližini obnašale kot strahopetne miši. Mogoče tvoja trditev drži v primeru, ko posiljevalec žrtev že dlje časa pozna, recimo iz družinskega kroga, in na tak način pozna njene reakcije, vendar posilstva se dogajajo tudi med tistimi, ki se med seboj nikoli v življenju niso srečali. Posilstvo se lahko zgodi vsaki, še tako "osebnostno močni" osebi! Sploh pa so posiljevalci motene osebe ali osebe pod vplivom določenih substanc, ki večinoma niso možni razsojanja neke "psihologije" človeka, ki so v takih primerih totalni bullshit!
V takih situacijah ne gre za nobeno "višjo psihologijo" ampak gre za fizično moč, ki večinoma z moške strani prevlada! Z drugimi besedami: taki osebki imajo moč v rokah in ne v glavi!
In ja, še zmeri ostajam pri svojem mnenju, ki definitivno ni arhaični mit...
Ne mi rečt, da so vse posiljene ženske delovale nesamozavestne in so se v storilčevi bližini obnašale kot strahopetne miši. Mogoče tvoja trditev drži v primeru, ko posiljevalec žrtev že dlje časa pozna, recimo iz družinskega kroga, in na tak način pozna njene reakcije, vendar posilstva se dogajajo tudi med tistimi, ki se med seboj nikoli v življenju niso srečali. Posilstvo se lahko zgodi vsaki, še tako "osebnostno močni" osebi! Sploh pa so posiljevalci motene osebe ali osebe pod vplivom določenih substanc, ki večinoma niso možni razsojanja neke "psihologije" človeka, ki so v takih primerih totalni bullshit!
V takih situacijah ne gre za nobeno "višjo psihologijo" ampak gre za fizično moč, ki večinoma z moške strani prevlada! Z drugimi besedami: taki osebki imajo moč v rokah in ne v glavi!
In ja, še zmeri ostajam pri svojem mnenju, ki definitivno ni arhaični mit...
- Sramežljivka
deniro napisal/-a:Tvoj drugi odstavek je močno kontradiktoren prvemu! Če malo raztolmačim, osnove psihopatologije torej v primeru temne ulice ne držijo, saj ji tam ne pomaga nobena samozavest oz. odločnost?! En nasvet: razmišljaj kaj pišeš!
Hehe, očitno imaš ti probleme z razumevanjem. Logično, da v temni, prazni ulici obstaja večja nevarnost, da se kaj hudega dejansko zgodi, ker ni ljudi, ki bi te videli/slišali. Verjetnost napada pa se ne spremeni, če je dan/noč. Kot že rečeno, mene so napadli sredi belega dne in se k sreči ni nič zgodilo, ker so mimo prišli ljudje. Razumeš zdaj?
Da ti povem preprosto, če pride storilec kamorkoli in bo videl na eni strani ulice plašno srno in na drugi samozavestno žurerko, se bo stoposto najprej zapodil za srno. Ker pri posilstvu ne gre za seksualni užitek, ampak najprej za kontrolo, dominacijo nad žrtvijo. To je pravi fiks, kot že rečeno. Kot psi, ki zavohajo strah.
Skratka, psiho bo napadel kadarkoli in kdajkoli, ker je ženska v vsakem primeru šibkejša! To res ni višja psihologija, ampak so njene osnove. Nisem rekla, da ne obstaja možnost, da bo samozavstna ženska napadena, samo da ne bo izbrana, če ima naš psiho še kakšno drugo izbiro v svojem vidnem polju.
-
just_a_girl - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 4. 2008
- Kraj: Primorska
Slišala sem pretresljivo zgodbo o nasilju med partnerjema.
Vas pa sprašujem kje je tista meja, ki se že lahko reče posilstvo.
Je to takrat, ko si fant na silo vzame punco ALI se lahko reče posilstvo tudi takrat, če punca sexa s fantom samo zato, da je ne bi pretepel ali da bi se izognila prepiru?!
Poleg tega me zanima še, če kdo ve, koliko je pri nas zagrožena kazen za posilstvo in pretepanje?!
Lp
Vas pa sprašujem kje je tista meja, ki se že lahko reče posilstvo.
Je to takrat, ko si fant na silo vzame punco ALI se lahko reče posilstvo tudi takrat, če punca sexa s fantom samo zato, da je ne bi pretepel ali da bi se izognila prepiru?!
Poleg tega me zanima še, če kdo ve, koliko je pri nas zagrožena kazen za posilstvo in pretepanje?!
Lp
-
jagodka85 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2006
http://www.zakonodaja.com/zakoni/v/1/kz ... n/180.clen
http://www.zakonodaja.com/zakoni/v/1/kz ... n/181.clen
http://www.zakonodaja.com/zakoni/v/1/kz ... n/182.clen
http://www.zakonodaja.com/zakoni/v/1/kz ... n/184.clen
http://www.zakonodaja.com/zakoni/v/1/kz_upb1/kz_upb1
Tukej si preber ... sam ne vem, alč je zdj, k so neki spreminjal, kej drugač al ne.
http://www.zakonodaja.com/zakoni/v/1/kz ... n/181.clen
http://www.zakonodaja.com/zakoni/v/1/kz ... n/182.clen
http://www.zakonodaja.com/zakoni/v/1/kz ... n/184.clen
http://www.zakonodaja.com/zakoni/v/1/kz_upb1/kz_upb1
Tukej si preber ... sam ne vem, alč je zdj, k so neki spreminjal, kej drugač al ne.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov