Posilstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 233 prispevkov
• Stran 14 od 16
•
Prejšnja
1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16
Naslednja
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
no, jaz za tako rešitev nimam idej.. težko je nekomu vbit človekove pravice v glavo, ki nima človeškega razumevanja. sploh ko je pohota zraven.
in dokler ne dobim kakšne ideje, se mi zdi čimbolj efektivna preventiva najboljša stvar. na kar so pa nekateri kreteni pač alergični, ker v tem vidijo neke obtožbe in omejitve pravic.
zakaj morma jaz zaklepat vrata svoje hiše? če bo kdo prišel noter, bo on krivec, ne jaz! imam PRAVICO da ne zaklenem vrat, ubistvu imam pravico da pustim vrata odprta, luč prižgani in ves svoj denar na tleh. in če kdo ukrade, ni pomembna škoda, ampak to da JAZ NISEM KRIVEC.
res, ne morem verjet kako idiotsko razmišljanje imajo eni na tem forumu ej.. gre se za VAS, VAŠO varnost, VAŠE dostojanstvo, in če ga cenite, ga VI zavarujte kakor le lahko.
ampak ne, raje se kregate o pravicah.. ja P***a no? a ste fuknjen al kaj vam je?
men se vse bolj zdi da seks poneumlja folk, ne pa daje življenjske izkušnje..
Picatinny, hvala ti lepa da nisi zabit ko noč
aja, pa da ne bo kak kreten spet gobec stegoval:
NIKOLI IN NIKJER NITI POD RAZNO NISEM NAPISAL DA JE ŽRTEV KRIVA! KRIV JE VEDNO IN 100% NAPADALEC.
ampak pozabljate, da je debata o PREPREČEVANJU posilstva, ne pa razglabljanje, kdo je kriv in kdo ne.
in dokler ne dobim kakšne ideje, se mi zdi čimbolj efektivna preventiva najboljša stvar. na kar so pa nekateri kreteni pač alergični, ker v tem vidijo neke obtožbe in omejitve pravic.
zakaj morma jaz zaklepat vrata svoje hiše? če bo kdo prišel noter, bo on krivec, ne jaz! imam PRAVICO da ne zaklenem vrat, ubistvu imam pravico da pustim vrata odprta, luč prižgani in ves svoj denar na tleh. in če kdo ukrade, ni pomembna škoda, ampak to da JAZ NISEM KRIVEC.
res, ne morem verjet kako idiotsko razmišljanje imajo eni na tem forumu ej.. gre se za VAS, VAŠO varnost, VAŠE dostojanstvo, in če ga cenite, ga VI zavarujte kakor le lahko.
ampak ne, raje se kregate o pravicah.. ja P***a no? a ste fuknjen al kaj vam je?
men se vse bolj zdi da seks poneumlja folk, ne pa daje življenjske izkušnje..
Picatinny, hvala ti lepa da nisi zabit ko noč
aja, pa da ne bo kak kreten spet gobec stegoval:
NIKOLI IN NIKJER NITI POD RAZNO NISEM NAPISAL DA JE ŽRTEV KRIVA! KRIV JE VEDNO IN 100% NAPADALEC.
ampak pozabljate, da je debata o PREPREČEVANJU posilstva, ne pa razglabljanje, kdo je kriv in kdo ne.
hej norci
- maniac
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 9. 2006
slovenc, ti si ena navadna reva. po internetu se vtakneš v vsak drek, v resnici pa nimaš jajc za ama ništa. in preden spet začneš trobentat: ne, me sploh ne zanima, če si že seksal ali pa če nikoli ne boš, res mi dol visi zate.
ne morem bit tiho, ker sem včasih delala z žrtvami spolnih zlorab in ti si zadnji, ki mi lahko govori, da sem česa na pamet naučena. žrtve posilstev (oz. kakršnegakoli spolnega nasilja) bodo do konca življenja imele občutke sramu in krivde, pa čeprav niso ničesar krive, ti si pa drzneš to še potencirat z glupimi komentarji. sram te je lahko!
@picatinny, tečem. včasih tudi sredi dneva, ker imam pač tako službo.
ne morem bit tiho, ker sem včasih delala z žrtvami spolnih zlorab in ti si zadnji, ki mi lahko govori, da sem česa na pamet naučena. žrtve posilstev (oz. kakršnegakoli spolnega nasilja) bodo do konca življenja imele občutke sramu in krivde, pa čeprav niso ničesar krive, ti si pa drzneš to še potencirat z glupimi komentarji. sram te je lahko!
@picatinny, tečem. včasih tudi sredi dneva, ker imam pač tako službo.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
maniac napisal/-a:slovenc, ti si ena navadna reva. po internetu se vtakneš v vsak drek, v resnici pa nimaš jajc za ama ništa. in preden spet začneš trobentat: ne, me sploh ne zanima, če si že seksal ali pa če nikoli ne boš, res mi dol visi zate.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- *Lani*
- Debatorica
- Na forumu od: 1. 12. 2011
slovenc79 napisal/-a:ker PRILOŽNOST DELA TATU.
Imaš prav, a ne na način na katerega misliš. Vsi podatki o posilstvih kažejo na to, da ima na posiljevalčevo odločitev za posilstvo vpliv to, kolikšen ima posiljevalec občutek, da bo lahko uspešno koga posilil in ne, kako je kdo oblečen.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
maniac, najprej se nauči brati moje poste, tudi v KREPEKEM tisku. če me pa še po tem obtožiš da krivim žrtve, bom pa pač vedel da ti manjka kar precej kolesc v glavi.
kaj pa ti? tudi ti si na internetu. če misliš d amaš več jajc kot jaz, pa daj, posnemi svoje trobentanje, pa daj na youtube, pa link tukaj, alo! do takrat pa mi ne govori reva
glede na to da maš tok izkušenj, potem pa PREKLET žalostno, da ne podpiraš PREVENTIVE, ki bi taka posilstva PREPREČILE, namest da trobentaš o pravicah.
tud če je napadalec obsojen, obglavljen, karkoli, a bo to pomagalo ženski ki je že bila posiljena?? NE! torej zapri svoj prekleti gobec o moraliziranju. PREVENTIVA je pomembna.
itak pa si očitno zblojena in razpizdena in itak boš najbrž na koncu še mene obtožila da sem posiljevalec, tko da nimam namena s čustveno razvalino tvoje sorte debatirat. objektivno razmišljaj, pa boš dojela kaj govorim, prej pa pač ne.
Dinoiz, pa se ti pokaži na netu. dokler se tebe ne vidi si tudi ti reva
Lani, mogoče res, so tudi različni tipi posiljevalcev, ampak vseen mislim da tudi oblačila vplivajo na to. seksi oblačila so pač seksi, na ženski to pri moškem poveča poželenje, tudi pri posiljevalcih.
kaj pa ti? tudi ti si na internetu. če misliš d amaš več jajc kot jaz, pa daj, posnemi svoje trobentanje, pa daj na youtube, pa link tukaj, alo! do takrat pa mi ne govori reva
glede na to da maš tok izkušenj, potem pa PREKLET žalostno, da ne podpiraš PREVENTIVE, ki bi taka posilstva PREPREČILE, namest da trobentaš o pravicah.
tud če je napadalec obsojen, obglavljen, karkoli, a bo to pomagalo ženski ki je že bila posiljena?? NE! torej zapri svoj prekleti gobec o moraliziranju. PREVENTIVA je pomembna.
itak pa si očitno zblojena in razpizdena in itak boš najbrž na koncu še mene obtožila da sem posiljevalec, tko da nimam namena s čustveno razvalino tvoje sorte debatirat. objektivno razmišljaj, pa boš dojela kaj govorim, prej pa pač ne.
Dinoiz, pa se ti pokaži na netu. dokler se tebe ne vidi si tudi ti reva
Lani, mogoče res, so tudi različni tipi posiljevalcev, ampak vseen mislim da tudi oblačila vplivajo na to. seksi oblačila so pač seksi, na ženski to pri moškem poveča poželenje, tudi pri posiljevalcih.
hej norci
- maniac
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 9. 2006
post sem napisala preden sem prebrala tvojega zadnjega, pa saj v končni fazi ni važno kaj točno si napisal. znam brat tudi med vrsticami in točno to sporočaš: žrtve so same krive, ker ne poskrbijo za svojo varnost. a ti sploh razumeš, da ni efektivne preventive pred posilstvom? ja, lahko ne hodiš ob polnoči v park, potem te pa posili tvoj fant. pokličeš taksi, ker te je strah peš domov, pa te posili taksist. na rojstnodnevnem žuru prijateljice te posili tvoj kolega s faksa, medtem ko se drugi zabavajo. a ti moram še naštevat? posilstvo se lahko zgodi kjerkoli, kadarkoli, kdorkoli je lahko storilec. kar ti misliš, je nepomembno, ker nimaš pojma. oblačila nimajo vpliva na to, kdo bo posiljen.
s tabo si je itak brezveze dopisovat, ker sploh ne premisliš o tem, kar ti drugi napiše, ampak goniš svoje do konca. pojdi si prebrat kaj o spolnem nasilju, če že meni ne verjameš. in branje ti priporočam, ker iskreno upam, da se ne boš nikoli srečal s posilstvom od blizu.
in če mi še enkrat napišeš, da naj zaprem svoj prekleti gobec, te bom prijavila.
s tabo si je itak brezveze dopisovat, ker sploh ne premisliš o tem, kar ti drugi napiše, ampak goniš svoje do konca. pojdi si prebrat kaj o spolnem nasilju, če že meni ne verjameš. in branje ti priporočam, ker iskreno upam, da se ne boš nikoli srečal s posilstvom od blizu.
in če mi še enkrat napišeš, da naj zaprem svoj prekleti gobec, te bom prijavila.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
maniac napisal/-a:moram komentirat, ker gre za enega največjih mitov glede posilstva: ni važno kako je ženska oblečena, koliko je stara, kako izgleda. tudi babice so lahko posiljene pri posilstvu ne gre za neustavljivo seksualno privlačnost, ampak za izkazovanje premoči storilca nad žrtvijo.
sicer pa ja, jaz nosim sprej v roki, kadar se ne počutim varno, npr. ponoči, če sem sama zunaj, čez dan v gozdu ipd.
Res je, saj to smo že večkrat predebatirali na forumu, pa se še vedno kdo najde s tistimi zlajnanimi miniči in podobnim Pogosto bo posiljevalec raje izbral manj opazno / navzven nesamozavestno žrtev, kot pa neko nališpano in izstopajočo (iz zgoraj omenjenega razloga, ker tako laže uveljavlja svojo premoč).
Tudi ko se je meni sredi belega dneva zgodil napad (sicer sem na srečo ušla), sem bila v jeans krilu skoraj do tal in v neki razvlečeni sivi dolgi jopici s kapuco, dokaj neurejena, gledala pa v tla in nosila vrečke iz trgovine
Še bolj pogosta je pa pomoje itak varianta, da se potencialni posiljevalec predhodno nameni poiskat / počakat neko žrtev in pač čaka nekje na nekem vogalu (kot so že večkrat posnele varnostne kamere)... in tista, ki bo pač prva prišla mimo, bo imela smolo. Ne pa, da bi nekega človeškega samca sredi ulice nenadoma tako vzburila neka noro zapeljiva ženska, da se ne bi mogel zadržat in bi jo živalsko šel naskočit.
Sprej sem pa tudi jaz imela par let ves čas v roki, ja.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
jaz mislim to, kar pišem. tvoje branje med vrsticami je pa branje iz svoje lastne subjektivnosti.
preventiva JE! tudi ti spreji/solzivci so preventiva.
ko berem dalje, vidim da si ubistvu paranoična kar se posilstev tiče. in se ne čudim, po vseh izkušnjah ki se si jih naposlušala.
vseeno pa ne razumeš posiljevalcev. gledaš jih kot pošasti, ki brezglavo napadajo. no, pošasti so, ampak, tudi oni imajo možgane, tudi oni razmišljajo, tudi njih je strah, posilstvo načrtujejo in TUDI poželenje imajo. VEČINO moških seksi perilo vzburja. no, guess what, tudi posiljevalce.
tko da ja, zapri svoj prekleti gobec, nauči se objektivno razmišljat, pa prijavljaj me komurkoli hočeš. ta forum je itak tako fuknjen da bo še dobro, če me izločijo. magari za vedno.
preventiva JE! tudi ti spreji/solzivci so preventiva.
ko berem dalje, vidim da si ubistvu paranoična kar se posilstev tiče. in se ne čudim, po vseh izkušnjah ki se si jih naposlušala.
vseeno pa ne razumeš posiljevalcev. gledaš jih kot pošasti, ki brezglavo napadajo. no, pošasti so, ampak, tudi oni imajo možgane, tudi oni razmišljajo, tudi njih je strah, posilstvo načrtujejo in TUDI poželenje imajo. VEČINO moških seksi perilo vzburja. no, guess what, tudi posiljevalce.
tko da ja, zapri svoj prekleti gobec, nauči se objektivno razmišljat, pa prijavljaj me komurkoli hočeš. ta forum je itak tako fuknjen da bo še dobro, če me izločijo. magari za vedno.
Zadnjič spremenil slovenc79, dne 16. Sep. 2013 23:18, skupaj popravljeno 2 krat.
hej norci
-
slovenc79 - Cosmopsiho
torej, mislite, da imata ženska, ki ponočuje in se oblači v izzivalno perilo in hodi taka skozi zakotne samotne ulice domov enako možnosti da je posiljena kot ena ženska ki gre sredi dneva navadno oblečena po nakupih?
hej norci
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 7:44, skupaj popravljeno 1 krat.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Slovenc79, pa kakšno perilo ves čas omenjaš, a ženske zunaj v perilu hodijo?
Ja, point je v tem, da so situacije zelo različne in ta stereotipna, kot bi jo nek povprečen državljan po svoji logiki napletel (tj. tema, zakotna ulica, nališpana izzivalna baba v mini krilu), ni nujna oz. se celo pokaže kot manj pogosta. Maniac je že naštela kup različnih možnosti, profili in motivi posiljevalcev so različni. Kot že rečeno, je pogosto izbrana žrtev tista manj opazna, te tvoje samozavestne zapeljive, glasne babe v mini krilu bi se po možnosti ustrašil oz. bi raje izbral neko ranljivejšo neopazno. Ti storilci kaznivih dejanj imajo povečini probleme v glavi, izkrivljeno dojemanje in zanje ni lepšega, kot če se lahko izživljajo nad nemočno osebo.
Posiljevalec predvsem išče lahko tarčo (pa ne v smislu lahkosti, kot jo ti prikazuješ, ampak da izgleda čim bolj šibko, brez predmetov, s katerimi bi se ga po možnosti ubranila, brez spremstva…), in če se odloči posiljevat, ga oblačila pri tem še najmanj zanimajo. Tako da žal ženske, če je normalno oblečena, to ne reši morebitnega posilstva, vplivajo bolj drugi dejavniki. Sem enkrat brala neko raziskavo, ki so jo naredili med obsojenci zaradi spolnih napadov in so pri izbiri žrtve vsi omenjali lahkost izvedbe, odsotnost kakšnih pripomočkov za obrambo itd., ne pa vpadljivega videza. Roko na srce, kolikor se zgodi posilstev, bi bilo tudi malo verjetno da bi kar večina teh nesrečnih žensk paradirala okoli v perilu? Sploh pa ne razumem, kaj bi rad povedal z 'načinom življenja'? A misliš, da ženske kar nad glavo nosijo svoj življenjepis in je napadalcem na ulici znan v tistem trenutku (ok, razen med poznanimi osebami)? In kaj naj bi imel način življenja pri tem kaznivem dejanju, naj bi bile 'prostitutkasto obarvane' osebe žrtve posilstev? Močno dvomim, sliši se prav neokusno do številnih žrtev. Ali pa tiste, ki redno ponočujejo? Dovolj je že, da se enkrat znajdeš na napačnem mestu.
Glede teme oz. ure v dnevu je pa seveda res več posilstev takrat, ker je to še en od dejavnikov, ki posiljevalcu olajša 'delo' (manj se ga vidi, manj prič je naokoli).
Ja, point je v tem, da so situacije zelo različne in ta stereotipna, kot bi jo nek povprečen državljan po svoji logiki napletel (tj. tema, zakotna ulica, nališpana izzivalna baba v mini krilu), ni nujna oz. se celo pokaže kot manj pogosta. Maniac je že naštela kup različnih možnosti, profili in motivi posiljevalcev so različni. Kot že rečeno, je pogosto izbrana žrtev tista manj opazna, te tvoje samozavestne zapeljive, glasne babe v mini krilu bi se po možnosti ustrašil oz. bi raje izbral neko ranljivejšo neopazno. Ti storilci kaznivih dejanj imajo povečini probleme v glavi, izkrivljeno dojemanje in zanje ni lepšega, kot če se lahko izživljajo nad nemočno osebo.
Posiljevalec predvsem išče lahko tarčo (pa ne v smislu lahkosti, kot jo ti prikazuješ, ampak da izgleda čim bolj šibko, brez predmetov, s katerimi bi se ga po možnosti ubranila, brez spremstva…), in če se odloči posiljevat, ga oblačila pri tem še najmanj zanimajo. Tako da žal ženske, če je normalno oblečena, to ne reši morebitnega posilstva, vplivajo bolj drugi dejavniki. Sem enkrat brala neko raziskavo, ki so jo naredili med obsojenci zaradi spolnih napadov in so pri izbiri žrtve vsi omenjali lahkost izvedbe, odsotnost kakšnih pripomočkov za obrambo itd., ne pa vpadljivega videza. Roko na srce, kolikor se zgodi posilstev, bi bilo tudi malo verjetno da bi kar večina teh nesrečnih žensk paradirala okoli v perilu? Sploh pa ne razumem, kaj bi rad povedal z 'načinom življenja'? A misliš, da ženske kar nad glavo nosijo svoj življenjepis in je napadalcem na ulici znan v tistem trenutku (ok, razen med poznanimi osebami)? In kaj naj bi imel način življenja pri tem kaznivem dejanju, naj bi bile 'prostitutkasto obarvane' osebe žrtve posilstev? Močno dvomim, sliši se prav neokusno do številnih žrtev. Ali pa tiste, ki redno ponočujejo? Dovolj je že, da se enkrat znajdeš na napačnem mestu.
Glede teme oz. ure v dnevu je pa seveda res več posilstev takrat, ker je to še en od dejavnikov, ki posiljevalcu olajša 'delo' (manj se ga vidi, manj prič je naokoli).
Prvi neprebran prispevek • 233 prispevkov
• Stran 14 od 16
•
Prejšnja
1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov