Posilstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 233 prispevkov
• Stran 15 od 16
•
Prejšnja
1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Naslednja
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
wasd: To je pa precej zgrešen komentar. Seveda ti je lahko všeč perilo, lahko so ti všeč sive trenerke ali pa mini krila ... v bistvu ti ne rabi bit všeč nič in lahko ti je všeč karkoli. Problem nastane, menda je to ja jasno, ko neko osebo prisiliš v kakršnokoli spolno dejanje. To je to.
In ne, problema se ne more reševati na ta način, da mora ženska hoditi okoli samo ob določenih urah, na določne kraje, v določenih oblačilih ... mislim; zakaj? Zakaj je treba omejevat potencialno žrtev? Zakaj se ne reče, da moški po tej in tej uri ne smejo več ven, ker je mogoče, da jih bo zamikalo dejanje posilstva? Ali pa da ne smejo obleči usnjene jakne, ker jim bo dala občutek, da so močnejši in lahko zaradi tega počno, kar hočejo? Zakaj se recimo ne bi prepovedalo, da se moškim v barih streže alkohol, ker lahko potem postanejo bolj agresivni? Mislim ... dajte no ...
In ne, problema se ne more reševati na ta način, da mora ženska hoditi okoli samo ob določenih urah, na določne kraje, v določenih oblačilih ... mislim; zakaj? Zakaj je treba omejevat potencialno žrtev? Zakaj se ne reče, da moški po tej in tej uri ne smejo več ven, ker je mogoče, da jih bo zamikalo dejanje posilstva? Ali pa da ne smejo obleči usnjene jakne, ker jim bo dala občutek, da so močnejši in lahko zaradi tega počno, kar hočejo? Zakaj se recimo ne bi prepovedalo, da se moškim v barih streže alkohol, ker lahko potem postanejo bolj agresivni? Mislim ... dajte no ...
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
no, sirova, končno da nekdo dejansko zastop kaj hočem povedat
abby, nikakor nisem mislil na kakršnokol prepoved izključno nasvet.
mislim, ženska je bolj, kako bi rekel, "zaželjena" tarča posiljevalca, če je že oblečena tako, da privlači moške, pa na kraju samem..
zase vem da če bi bil ženska in bi se bal posilstva, bi nasploh skušal preprečit da bi na videz izstopal in se naredil bolj opaznega.
je pa tako: napadalci se požvižgajo na zakone, tako da pri njih je nesmiselno delat pravila. kriminalc, ki bo hotel pijačo, jo bo dobil, če bo hotel bit za drevesom v parku in čakal, bo čakal. na žalost ni tok policistov da bi na vsakega posebej pazili, zato se mi zdi skrb za lastno varnost precej pomembna.
abby, nikakor nisem mislil na kakršnokol prepoved izključno nasvet.
mislim, ženska je bolj, kako bi rekel, "zaželjena" tarča posiljevalca, če je že oblečena tako, da privlači moške, pa na kraju samem..
zase vem da če bi bil ženska in bi se bal posilstva, bi nasploh skušal preprečit da bi na videz izstopal in se naredil bolj opaznega.
je pa tako: napadalci se požvižgajo na zakone, tako da pri njih je nesmiselno delat pravila. kriminalc, ki bo hotel pijačo, jo bo dobil, če bo hotel bit za drevesom v parku in čakal, bo čakal. na žalost ni tok policistov da bi na vsakega posebej pazili, zato se mi zdi skrb za lastno varnost precej pomembna.
hej norci
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
če ti pravijo ženske, da so brale raziskave, ki jasno kažejo, da so sive neopazne miške bolj pogosta tarča.
kaj ti je treba narisat al kako?
kaj ti je treba narisat al kako?
- *Lani*
- Debatorica
- Na forumu od: 1. 12. 2011
slovenc79 napisal/-a:mogoče res, so tudi različni tipi posiljevalcev, ampak vseen mislim da tudi oblačila vplivajo na to. seksi oblačila so pač seksi, na ženski to pri moškem poveča poželenje, tudi pri posiljevalcih.
Enostavno nimaš prav. Enega posiljevalca bodo privlekla ohlapna oblačila, ker bo mislil, da jih bo lažje slekel, enega čim bolj pusta oblačila, ker bo mislil, da bo manj opazen, enega čim manj oblačil, ker bo mislil, da jih bo hitreje slekel, ampak vsi, ampak res vsi podatki, ki so bili zbrani o posiljevalcih in posilstvih, kažejo na to, da si posiljevalci v enakih merah izbirajo žrtve v vsekakršnih vrstah oblačil. Posilstva se dogajajo vsem, na glede na to koliko so stari, kako so oblečeni, katero obdobje dneva je, kje so, kakšnega karakterja so in tako dalje. Se pa v večjih številih dogajajo na področjih kjer so družbeno sprejeti miti o posilstvih, kot je to, da posiljevalci napadajo večinoma ljudi, ki so na določen način oblečeni, so določenega karakterja in tako dalje, torej, če te že zanima preventiva, moraš razumeti, da preventive kot ti misliš, da obstaja, ni, obstaja pa drugačna preventiva, in to je zavedanje, da je žrtev posilstva lahko kdorkoli, kakorkoli, kadarkoli, kjerkoli in da v nobenem primeru ne moreš reči, da žrtev s svojimi dejanji ni naredila dovolj, da bi se zavarovala pred posilstvom. Ko boš to razumel in boš tako tudi nastopal v družbi, boš naredil več za preventivo kot bi katerakoli žrtev lahko naredila z upoštevanjem tvojih predlogov.
-
trust - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2012
haley napisal/-a:trust napisal/-a:Punce najbolje, da se naučite kakšne borilne veščine pa še nič ne rabiš s sabo nosit
Če te napade kakšen orjak ali pa da je več tipov hkrati, dvomim da ti kak kung fu takrat pomaga.
Ja tukaj ti tudi poprov sprej več ne pomaga, najbolje da potem pištolo sabo nosiš
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
^^ Seveda, ampak je malo zgrešeno prepričan o vzročnih zvezah pri tem kaznivem dejanju Čeprav verjamem, da dobronamerno piše.
Taka ženska je predvsem tarča gobezdavih primitivcev in pohotnih mulcev, in sicer za razne opazke, povabila, žvižganje, trobljenje in pač te ostale traparije, ki jih moški počnejo v bližini privlačnih in vpadljiveje napravljenih žensk To sigurno drži. To pa na srečo še ni isto kot kaznivo dejanje posilstva. Te opolzke opazke so le besede, vzbujanje pozornosti žensk (za kaj več ali dejansko povabilo na kavo po možnosti niti ne bi zbrali poguma), ne pa že dejanski fizičen napad. Pri kaznivem dejanju posilstva so pa odločilnejše ostale okoliščine, kot so bile že navedene... Jp, glede oblačil sem se spomnila podobno kot Lani, da so povedali, da gledajo na to, da se jih da z lahkoto in hitro strgati ali razrezati (nekateri storilci celo nosijo s seboj škarje v ta namen) Tako da ja, niti trenirka te ne obvaruje uspešno pred napadom... preventiva je pa seveda dobra stvar, ampak v tem primeru je to predvsem, da se ne zadržuješ sam na samotnih krajih, ostalo je bolj ali manj brez pravila.
Sem se spomnila, takrat pred leti, ko sem po napadu nekemu znancu ogorčena razlagala, kaj se mi je zgodilo, in se blazno čudila, da vendar nisem bila z ničimer vpadljiva, oblečena v dolge cunje, gledala v tla itd... pa mi je odvrnil, da je to logično in splošno znano, da se napadalci raje lotijo nevpadljivih in nemočnih žrtev, da se tako počutijo močnejše (in da jim napad uspe). Tako da očitno so tudi drugi, ne-pravniki seznanjeni s tem pojavom, jaz sem tudi včasih mislila, da so bolj tvegana klišejska mini krila in miganje z boki
slovenc79 napisal/-a: mislim, ženska je bolj, kako bi rekel, "zaželjena" tarča posiljevalca, če je že oblečena tako, da privlači moške, pa na kraju samem..
Taka ženska je predvsem tarča gobezdavih primitivcev in pohotnih mulcev, in sicer za razne opazke, povabila, žvižganje, trobljenje in pač te ostale traparije, ki jih moški počnejo v bližini privlačnih in vpadljiveje napravljenih žensk To sigurno drži. To pa na srečo še ni isto kot kaznivo dejanje posilstva. Te opolzke opazke so le besede, vzbujanje pozornosti žensk (za kaj več ali dejansko povabilo na kavo po možnosti niti ne bi zbrali poguma), ne pa že dejanski fizičen napad. Pri kaznivem dejanju posilstva so pa odločilnejše ostale okoliščine, kot so bile že navedene... Jp, glede oblačil sem se spomnila podobno kot Lani, da so povedali, da gledajo na to, da se jih da z lahkoto in hitro strgati ali razrezati (nekateri storilci celo nosijo s seboj škarje v ta namen) Tako da ja, niti trenirka te ne obvaruje uspešno pred napadom... preventiva je pa seveda dobra stvar, ampak v tem primeru je to predvsem, da se ne zadržuješ sam na samotnih krajih, ostalo je bolj ali manj brez pravila.
Sem se spomnila, takrat pred leti, ko sem po napadu nekemu znancu ogorčena razlagala, kaj se mi je zgodilo, in se blazno čudila, da vendar nisem bila z ničimer vpadljiva, oblečena v dolge cunje, gledala v tla itd... pa mi je odvrnil, da je to logično in splošno znano, da se napadalci raje lotijo nevpadljivih in nemočnih žrtev, da se tako počutijo močnejše (in da jim napad uspe). Tako da očitno so tudi drugi, ne-pravniki seznanjeni s tem pojavom, jaz sem tudi včasih mislila, da so bolj tvegana klišejska mini krila in miganje z boki
Zadnjič spremenil dot, dne 17. Sep. 2013 13:48, skupaj popravljeno 1 krat.
- *Abby**
- Cosmofrik
Jaz pa mislim, da je to, da ženska ne sme biti oblečena tako in tako, zato da se zavaruje pred posilstvom hudo omejevanje in sicer omejevanje ženske svobode, ki naj služi temu, da bo nek moški manj izzvan za eno najbolj odurnih kriminalnih dejanj sploh. Mislim oprostite, to je pa res lotevanje problema povsem s napačnega konca.
In se strinjam z Lani, da je to, da se na takšen način promovira kaj lahko ženske naredijo same, da bi ne bile posiljene, naravnost grozljivo zakrivanje problema, ki leži nekje čisto drugje.
In se strinjam z Lani, da je to, da se na takšen način promovira kaj lahko ženske naredijo same, da bi ne bile posiljene, naravnost grozljivo zakrivanje problema, ki leži nekje čisto drugje.
- dot
- Cosmofrik
Jp, to je res. Dr. Rugelj je nekaj takega zagovarjal, če se ne motim Ampak v osnovi itak nobeno kaznivo dejanje ni upravičeno, vsako pomeni nek poseg v zavarovane dobrine in dvomim, da bodo kdaj kazniva dejanja izginila... tako da se seveda lahko za lastno varnost tudi sami potrudimo, sploh če gre za telesno nedotakljivost. Kot recimo za varovanje premoženja in zasebne lastnine - načeloma ne bi smeli imeti preglavic z nameščanjem kamer, alarmov itd., saj se vendar nihče ne bi smel dotikat stvari na našem posestvu... pa žal ni vedno tako, storilci kaznivih dejanj se vsepovsod najdejo. Slovenc je verjetno želel to poudariti in dati nasvete, kako bi se nekako zmanjšala verjetnost napada, ne pa da bi na ta način prenašal odgovornost na potencialne žrtve.
Se pa seveda strinjam, da bi bilo treba izvajat ukrepe za zmanjšanje tovrstne kriminalitete
Se pa seveda strinjam, da bi bilo treba izvajat ukrepe za zmanjšanje tovrstne kriminalitete
- *Abby**
- Cosmofrik
dot: Ja, razumem tvoj point. Ampak se mi pa zdi, da je zaklepanje hiše/stanovanja/avtomobila nekaj, kar pade na vse in ne na eno družbeno skupino - samo na ženske npr. Seveda ne bom šla sama hodit po temačnih, praznih ulicah ob dveh zjutraj in hodila po cesti v bikiniju, ampak - a ni s tem nekaj narobe? S tem, da ne smem po ulicah hodit oblečena kakorkoli že hočem, kadarkoli že hočem? Lep primer tega je primerjava kriminala pri nas in npr. v Angliji ali huje; v Ameriki ... če spodbujaš tako mišljenje, nenadoma prideš do točke, ko je cela družba na policijski uri ... ne vem, a je samo meni to odvratno in popuščanje kriminalu?
- dot
- Cosmofrik
Če smo že pri tem, saj posilstvo lahko izvrši oseba kategakoli spola proti osebi kateregakoli spola Je pa res, da so ženske dosti bolj na udaru kot žrtve. Jp, žalostno / strašljivo je, da je takih preventivnih ukrepov potrebno vse več... čeprav pri nas je še kar ok, v kakšnih drugih državah in določenih okoliših je že celo bojno polje nastalo iz sosesk Oblačila pa, kot smo že razlagali Slovencu, niti nimajo veliko opraviti s posilstvi (no, bikinija ali perila že zaradi javnega reda ne smemo nosit po ulici ista omejitev velja tudi za moške, ponekod v LJ jih poleti tudi zgoraj brez ne pustijo v trgovine ali ustanove).
Še najboljša je kombinacija obojega, zmanjševanje kriminala s strani države in hkrati pazljivost posameznikov... zase še vedno sami najbolje poskrbimo, žal je norcev vse več naokoli in se moramo sprijaznit z določenimi omejitvami
Še najboljša je kombinacija obojega, zmanjševanje kriminala s strani države in hkrati pazljivost posameznikov... zase še vedno sami najbolje poskrbimo, žal je norcev vse več naokoli in se moramo sprijaznit z določenimi omejitvami
- neznanec
- Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 9. 2013
Podpis, dot.
Moških žrtev je cirka 10%, samo pomoje je ta procent še dost višji, ker je večja družbena stigma, če gre moški prijavit posilstvo, sej ga noben sploh ne jemlje resno. Zakaj ga noben ne jemlje resno? Jasno, zato ker se vedno čeblja samo o posilstvih žensk, tako kot ve tukej.
Se še spomnite takrat, ko je neka ženska držala nekega roparja v ujetništvu kot seksualnega sužnja in ga tri dni futrala samo viagro? No, ta ženska je dobivala masovne salve in hvalospeve od množic.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... iagra.html
Žrtev lahko res zlo malo naredi za zmanjšanje šans tega neprijetnega dogodka (no, razen če se zapre v hišo 24/7). Tko da je po moje najboljša pot, da se ne sekiraš in ne delaš nobenih posebnih preventivnih ukrepov.
Če se ti to zgodi je najboljš, kar lahko nardiš, to, da prijaviš. Ni je večje spodbude kot da jo storilec odnese brez. Sploh če je to kdo izmed bližnjih (kot je bil primer prej od sestre prijatelj).
Sicer pa ne vem točno, kako se to dokazuje na sodišču, ker je večinokrat beseda proti besedi (če je bil posiljevalec kolikor toliko pameten). Morda kdo od vs ve?
Moških žrtev je cirka 10%, samo pomoje je ta procent še dost višji, ker je večja družbena stigma, če gre moški prijavit posilstvo, sej ga noben sploh ne jemlje resno. Zakaj ga noben ne jemlje resno? Jasno, zato ker se vedno čeblja samo o posilstvih žensk, tako kot ve tukej.
Se še spomnite takrat, ko je neka ženska držala nekega roparja v ujetništvu kot seksualnega sužnja in ga tri dni futrala samo viagro? No, ta ženska je dobivala masovne salve in hvalospeve od množic.
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... iagra.html
Žrtev lahko res zlo malo naredi za zmanjšanje šans tega neprijetnega dogodka (no, razen če se zapre v hišo 24/7). Tko da je po moje najboljša pot, da se ne sekiraš in ne delaš nobenih posebnih preventivnih ukrepov.
Če se ti to zgodi je najboljš, kar lahko nardiš, to, da prijaviš. Ni je večje spodbude kot da jo storilec odnese brez. Sploh če je to kdo izmed bližnjih (kot je bil primer prej od sestre prijatelj).
Sicer pa ne vem točno, kako se to dokazuje na sodišču, ker je večinokrat beseda proti besedi (če je bil posiljevalec kolikor toliko pameten). Morda kdo od vs ve?
-
Picatinny - Picatinny 1. stopnje
- Na forumu od: 19. 8. 2013
dot napisal/-a:^^ Seveda, ampak je malo zgrešeno prepričan o vzročnih zvezah pri tem kaznivem dejanju Čeprav verjamem, da dobronamerno piše.slovenc79 napisal/-a: mislim, ženska je bolj, kako bi rekel, "zaželjena" tarča posiljevalca, če je že oblečena tako, da privlači moške, pa na kraju samem..
Po tej logiki so v bistvu močne, tesno oprijete kavbojke še najboljša 'zaščita', kar se tiče oblek...drugače pa vsi kriminalci praviloma izbirajo žrtve, pri katerih pričakujejo kar najmanj odpora, so pa pri tem presojanju navadno kar dobri, drža oz govorica telesa jim že pove zelo veliko.
- dot
- Cosmofrik
^^ V bistvu res, ja.
Podobno kot pri ostalih kaznivih dejanjih. Takoj je treba iti naredit zapisnik na policijo in podat izjavo, navadno odvzamejo žrtvina oblačila (tudi spodnje perilo, seveda) zaradi morebitnih DNK sledi na njem. Pa čim prej na urgenco, kjer ti popišejo morebitne sledi udarcev oz. vidne sledi nasilja na telesu, odvzamejo bris iz nožnice, včasih je bila še metoda izčesavanja sramnih dlak (če bi ostala gor kakšna storilčeva; ampak večina žensk se zdaj bolj ali manj depilira)... To je precej pomembno, ker veliko žrtev se je včasih raje zateklo domov, se šlo v svoji bolečini umivat in drgnit stran sledi posilstva in šlo prijavit šele čez več dni... tako se pa odstranijo tudi sledi, pomembne za postopek . Pa morebitne priče se zasliši, pogleda morebitne posnetke kamer itd.
neznanec napisal/-a: Sicer pa ne vem točno, kako se to dokazuje na sodišču, ker je večinokrat beseda proti besedi (če je bil posiljevalec kolikor toliko pameten). Morda kdo od vs ve?
Podobno kot pri ostalih kaznivih dejanjih. Takoj je treba iti naredit zapisnik na policijo in podat izjavo, navadno odvzamejo žrtvina oblačila (tudi spodnje perilo, seveda) zaradi morebitnih DNK sledi na njem. Pa čim prej na urgenco, kjer ti popišejo morebitne sledi udarcev oz. vidne sledi nasilja na telesu, odvzamejo bris iz nožnice, včasih je bila še metoda izčesavanja sramnih dlak (če bi ostala gor kakšna storilčeva; ampak večina žensk se zdaj bolj ali manj depilira)... To je precej pomembno, ker veliko žrtev se je včasih raje zateklo domov, se šlo v svoji bolečini umivat in drgnit stran sledi posilstva in šlo prijavit šele čez več dni... tako se pa odstranijo tudi sledi, pomembne za postopek . Pa morebitne priče se zasliši, pogleda morebitne posnetke kamer itd.
-
Mishela - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 6. 2012
sirova štručka napisal/-a:Mishela napisal/-a:namesto da se kregate, bi blo fajn najt rešitev, kako ljudem vtepst v glavo, kaj so to človekove pravice in kako jih spoštovat, ker ja.. res je, da jih (posiljevalce) ne brigajo. in to je najbolj žalostno.
pa glej, če ti niti svojih pravic, sebe in svojega telesa ne spoštuješ. Ne moreš spreminjati drugih. Spremeni sebe in boš sigurno z vsaj 3/4 manj idioti imela opravka.
ponavadi se ne dregnem ob komentarje, ampak tega ne razumem čisto.
to govoriš na splošno al se nanaša na to kaj se mi je zgodilo?
ker... kaj točno bi morala spremenit? svoja oblačila? nič dolgih kavbojk, tenisk in ohlapne majice? ali obnašanje? vredu, ne bom se več nikoli pogovarjala po telefonu.
če pa si mislila na splošno, pol pa okej.
Prvi neprebran prispevek • 233 prispevkov
• Stran 15 od 16
•
Prejšnja
1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov