Poročne navade

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 21. Maj. 2012 9:36

Torej imam sledeče vprašanje.

S fantom sva vabljena na poroko, kjer so mu dodelili nalogo. Njegova naloga oziroma njegov naziv na poroki je "protfirer". Zdaj pa me zanima, če mi zna kdo povedat kaj točno on počne oziroma kaj je njegova naloga itd. Rečeno mu je bilo samo, da mora pazit vino. Več mu nočejo povedat naj se pozanima :P

Torej če mi do zna pomagat bi bila zelo srečna, ker ne najdem nič, od mojih domačih pa nihče ne pozna te navade. . :D
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 21. Maj. 2012 9:45

Kako ne najdeš, jaz sem za probo googlala zdajle, pa mi vrže ven kar nekaj zadetkov :) Še neko seminarsko o štajerskih porokah :D Na hitro sem videla, da naj bi čuval in ponujal blagoslovljeno vino, ostalega nisem šla brat..

Drugače pa prvič slišim izraz, mogoče bo kak Štajerec iz prve roke znal kaj več povedat :)
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 21. Maj. 2012 11:15

To da naj bi čuval blagoslovljeno vino vem. In sem vidla seminarsko, ampak notri nič konkretnega ne piše. Tako da bi rada kak konkretni primer, mogoče kako izkušnjo.
"Nicht die Schönheit entscheidet, wen wir lieben, sondern die Liebe entscheidet, wen wir schön finden." (Sophia Lauren)
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 21. Maj. 2012 11:23

Eh pa nej se pusti presenetit, where's the fun of that? :wink:
Uporabniški avatar
schpeltza
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a schpeltza » 21. Maj. 2012 11:25

Hja dobro že presenetit. samo kaj sploh počne je pa res treba vedt. :)
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 21. Maj. 2012 11:45

Jah, verjetno samo stoji zraven vina pa ga ponuja / naliva :) Glede na to, da nikjer nič drugega ne piše, je verjetno to to :nixweiss:
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 21. Maj. 2012 12:49

^ pomoje je tudi to to.

drugače pa, glede na to, da mu nočejo nič povedat, si lahko svojo vlogo tudi malo priredi. jaz ne bi zdja neke nenormalne energije porabljala za tako raziskovanje. pač iz informacij, ki jih imata naj zgradi neko svojo vlogo, pa še doda kak element in bo to to. še bolj zabavno pomoje ;)
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 21. Maj. 2012 13:19

Mislim,da je neka fora, da mu tistega vrča z vinom ne smejo vkrast, ker je to potem tak, ko da bi nevesto ukradli, al nekaj takega se mi svetlika nekje daleč v spominu iz ene poroke izpred let...ko so meli še ono za prežagat, pa plačat za nevesto pa take, ful tradicionalna poroka v glavnem =)
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 21. Maj. 2012 13:28

Če me spomin ne vara, mora ta tip plačati, če mu vino ukradejo...
The world is as you are.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 21. Maj. 2012 14:28

Tole ti ne bo čisto nič pomagalo :D, sori, ampak (ker je pač tema "poročne navade"): arrrgggh, kok so pa men krneki te fore! Bohnedej, če se kdaj poročim, da mi kdo kaj takega zganja! :D
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 21. Maj. 2012 16:34

emanuela napisal/-a:Če me spomin ne vara, mora ta tip plačati, če mu vino ukradejo...

bi bilo logično ja...hrvati imajo navado, da imajo zastavonošo in je tudi praksa, da če mu zastavo ukradejo, mora plačati.

no, lani sem na poroki ene prijateljice naredil pizdarijo, in sicer sem mu hrvaško zastavo "ukradel" pa slovensko nastavil... :D :D :D to je bila sramota zanj... :eek: :eek: :eek:
Edinstvena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 11. 2004
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Edinstvena » 21. Maj. 2012 20:09

drži... protfirer ima v roki celi čas liter vina :) to vino naj bi blo blagoslovljeno in mu ga pod nobenim pogojem ne smejo vzet :) to pomeni da z njim pleše (ga drži!), da ga mora držat ko je... vglavnem ga ne sme izpustiti iz rok, ker ostali samo čakajo na priložnos da mu liter vzamejo :)
Izziv je v tem da ostaneš to kar si,v svetu ki te poskuša narediti takšnega kot so vsi drugi!
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a delfinchek » 23. Maj. 2012 16:10

Ojoj, potem revež še uživat ne more čist, ker mora skoz na liter pazit.
Ok, saj razumem, da je fora, ampak meni se ne bi dalo celo poroko pazit neke steklenice.
Nyree
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Nyree » 24. Maj. 2012 21:31

Hahahahahaha kako super navada! Sem primorka in nisem še nikoli slišala za to- bi pa z veseljem bla ta "protfirer" (pa vsakem tolko bi si tudi prilastila malo vinčeka iz vrča :lol:). Očitno ne bo treba nobenih predpriprav :D
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 24. Maj. 2012 21:37

^^huh, ne vem če veš, ampak ene navade so tak blesave, da če se poročim in mi jih izvedejo...ma boljše, da samo spi*dijo :D (od kraje neveste, šrange, nekih blesavih pijanih igric, muzikantov vsepovsod...not my cup of tea... ).
The world is as you are.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov