Po razhodu je življenje postalo muka

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 28. Maj. 2014 20:45

težko je najti nekoga absolutno kompatibilnega, v razmerjih se je vedno potrebno prilagajat in sklepat kompromise.

take mlade, najstniške zveze so običajno najbolj omejujoče in terorizirajoče (sej nevem, če sem prav napisala :) ) ter z najmanj spoštovanja. za zrelo razmerje je potrebna tudi osebna zrelost. in to, da svojo punco pustiš brez nekega resnega poskusa reševanja razmerja kaže, da ti je za to razmerjo dol viselo. potem pa še nek ego in floskule zraven mešaš, da za svojo odločitvijo pač stojiš itd.

včasih pač zajebemo v življenju. in včasih je smiseljno požret svoje stališče, se opravičit in poskusit zadevo popravit. konkretnih razlogov razhoda nevem, naj ti bo pa vse skupaj šola za naprej, ko se boš naslednjič znašel v podobni situaciji. razhodi so težki, ampak s časoma tudi bolečina izgine, pozabiš in živiš dalje.

lahko pa kako pesem napišeš ;)
Vsak raj ima svojo kačo.
neznanec19
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 5. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a neznanec19 » 01. Jun. 2014 7:16

s0nckic4 napisal/-a:težko je najti nekoga absolutno kompatibilnega, v razmerjih se je vedno potrebno prilagajat in sklepat kompromise.

take mlade, najstniške zveze so običajno najbolj omejujoče in terorizirajoče (sej nevem, če sem prav napisala :) ) ter z najmanj spoštovanja. za zrelo razmerje je potrebna tudi osebna zrelost. in to, da svojo punco pustiš brez nekega resnega poskusa reševanja razmerja kaže, da ti je za to razmerjo dol viselo. potem pa še nek ego in floskule zraven mešaš, da za svojo odločitvijo pač stojiš itd.

včasih pač zajebemo v življenju. in včasih je smiseljno požret svoje stališče, se opravičit in poskusit zadevo popravit. konkretnih razlogov razhoda nevem, naj ti bo pa vse skupaj šola za naprej, ko se boš naslednjič znašel v podobni situaciji. razhodi so težki, ampak s časoma tudi bolečina izgine, pozabiš in živiš dalje.

lahko pa kako pesem napišeš ;)

ne ne daleč od tega, da bi mi za razmerje dol visel. Jz sm se zlo trudu in ona tudi ampak preprosto ni šlo. Kljub temu, da sva oba vedela, da nekaj ni v redu oz. da nekaj ne štima, ni noben nič glede tega naredil oz. se pogovoril. Mah pustil bom da nekaj časa mine pa bom potem videl kako bo vse skupaj teklo.
realen
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 6. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a realen » 02. Jun. 2014 21:09

na lep ali grd način, prav imajo tisti ki pravijo da nehaj jokat. Imaš 19 let, sploh nisi še oblikovana osebnost, v življenju nimaš praktično nobenih problemov (vsaj resnih ne). Še kar nekaj punc boš dal skozi preden se boš za res ustalil. Ona je prva ki si jo imel...potem veš koliko je še takih, če si že na prvo tako "puko". Naredi šolo al kar maš, začni delat in ne jokat za vsako..uživaj zaenkrat še brezskrbno življenje in izboljšaj svoje socialne sposobnosti..pusti facebook in te pizdarije in pejdi ven spoznat kakšno punco...vzpostavi stik in se pogovarjaj z njo brez da ti po petih minutah spizdi...
neznanec19
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 5. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a neznanec19 » 03. Jun. 2014 8:39

realen napisal/-a:na lep ali grd način, prav imajo tisti ki pravijo da nehaj jokat. Imaš 19 let, sploh nisi še oblikovana osebnost, v življenju nimaš praktično nobenih problemov (vsaj resnih ne). Še kar nekaj punc boš dal skozi preden se boš za res ustalil. Ona je prva ki si jo imel...potem veš koliko je še takih, če si že na prvo tako "puko". Naredi šolo al kar maš, začni delat in ne jokat za vsako..uživaj zaenkrat še brezskrbno življenje in izboljšaj svoje socialne sposobnosti..pusti facebook in te pizdarije in pejdi ven spoznat kakšno punco...vzpostavi stik in se pogovarjaj z njo brez da ti po petih minutah spizdi...

Verjemte zadost problemov mam in sm jih že dal čez da sm si že oblikoval osebnost. In to niso kreni problemi k grejo usi čez to... Daleč od tega pa verjam mi, da ne zmišljujem si. Saj hodim ven sam še useen mi ni čist sproščeno..nevem kako naj razložim
Ferbc002
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 4. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a Ferbc002 » 03. Jun. 2014 12:23

Neznanec!

Sam sem pustil punco po dobrih 3 letih. Mel sm use z njo, ne vem zakaj naneslo je tko, da sm se takrt tko odloču.
Glavo gor! Zadej si cilje(karierne) in naredi nekaj koristnega, sedaj ko imaš čas zase!
Življenje je borba, pridejo trenutki, k ne vidš da sploh lahko še zmagaš, ampak stisn zobe, dvign se, zber se, pober se!
Svetujem ti šport, laufat, dvigvt uteži, se skurt na pouno, kšno noč zapit, pa mine. Edino zdravilo je čs, si navezan nanjo in ne boš takoj prebolu, tut sam nism, pa sm jo suvereno pustil, še danes se kdaj spomnim nanjo, po letu dni.
Vsaka odločitev v življenju, prinaša nove opcije. Slaba odločitev je lahko najbolša odskočna deska, sam najd pozitivo notr.
In še enkrat, GLAVO GOR!
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 03. Jun. 2014 17:07

neznanec19 napisal/-a:Jz sm se zlo trudu in ona tudi ampak preprosto ni šlo. Kljub temu, da sva oba vedela, da nekaj ni v redu oz. da nekaj ne štima, ni noben nič glede tega naredil oz. se pogovoril.

Tole je rahlo kontradiktorno sicer. Pogovor je v zvezi zelo pomemben, sploh ko se pojavijo nesoglasja in neumejanja. Če praviš da sta se trudila - mogoče sta se res, a premalo. In ni nujno da nenamerno.

V zvezi ni samo ljubezen vodilna sila, da uspešno zvezo je pomembno tudi ujemanje - karakterjev, pogledov na svet, na življenje, na zvezo, na prihodnost. Vidva sta se v teh točkah očinto razhajala in bolje je, da vsak od vaju najde osebo, s katero se bo v vseh teh točkah našla.

Glede na to da praviš, da si jo pustil, ker si imel občutek da te je omejevala - najprej si verjetno čutil olajšanje, zdaj pa te daje občutek praznine, ker si je bil navajen. Ti ne pogrešaš nje kot nje, ampak pogrešaš nekoga, aktivnosti, ki sta jih počela in čas ki sta ga preživljala skupaj. In ker ti je ona "poznan teren", te sedaj vleče k njej nazaj. Ampak, kot ti je že bilo povedano, pusti preteklost za sabo, si še mlad in veliko te še čaka, naokoli pa je tudi mnogo fajnih punc in med njimi tudi takšna (takšne?), s katero boš lahko zgradil bistveno kvalitetnejšo in srečnejšo zvezo. :)
elektrobum
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 7. 2012
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a elektrobum » 03. Jun. 2014 19:49

Po toči zvoniti je prepozno! čas gre naprej!
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo
Uporabniški avatar
Malishka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 2. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Malishka » 05. Jun. 2014 18:45

Če bi blo v zvezi vse tko idealno, ne bi šla narazen, verjemi. Je že prav tako. Ne gede na to, koliko te sedaj boli bo boljše, sej veš da čas celi rane :wink: Drugače pa, ko gremo z nekom narazen se itak spominjamo samo lepih stvari, grde pa nekako "pozabimo". Mogoče ti bo lažje če se boš spomnil vseh prepirov, nestrinjanj, omejevanj,...
Stvar si 19 let, vse maš še pred sabo in enkrat bo ta punca samo še bežen spomin.
"Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi." - N. Zaplotnik
Uporabniški avatar
sun
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sun » 20. Jun. 2014 21:26

Ah naj še js zatežim s svojimi problemom.. predvsem me zanima mnenje pa naj bo dobro ali slabo 
Pred slabim mesecem sem zaključla 9 mesečno zvezo. Razlog: delo v tujin, ja ker fant ni pri nas dobil dela in ker se mu je ponudila priložnost po super zaslužku v Nemčiji je pač šou, ga popolnoma razumem in pri vsem skupaj podpiram glede na položaj tu. No in po 1 mesecu v tujini sma se nekako začela oddaljevat, glede na to da je delal po 12 ur ali več dnevno čeprav se je potrudu, da mi je poslal sms.Vse uredu in prav in ko končno pride domou, se vidiva in kr sma oba vedla da neki ni uredu, sma se odločla da grema narazn oz. se je to odloču bol on kr je reku da enostavno ni sposobn met tako zvezo in da je prepičan da noben od naju ni srečn.. še vseeno pravi da mu je zlo žau da se je tak zgodilo in pred odhodom ni razmišlu da bi šla narazn kr pač enostavno ni čutu te potrebe. Še vedno pravi, da sem mu všeč in da me ma rad ampak verjetno ne dost da bi se takle trudu 2 leti. Večkrat je ponovu da mu bo verjetno žau, kr sem punca k mu je do zdej največ pomenla in ji je lahko največ zaupou, je pa priznau da o vsem skupi ni najbolj razmišlu kr je reku majn razmišlam lažje mi je pri srcu čeprav je reku da še to ne pomeni da ne pomisli in da ga ne špikne. Prav tako pravi da še tega vsega skupej kmal ne bo pozabu. Res po vsem skupej sem zmedena, boli me to kr sma mela skupne kolege (ja žvela sma 2 km narazn) in k se srečamo si nismo sposobni nič kej več rečit kot zdravo. Sama sma stike popolnoma prekinla in to me po vsem skupi bega in se sprašujem zakaj, mogoče zato kr noče da bi mi blo še bol hudo al enostavno me hoče zbrisat s svojga življenja, čeprav je izrazu željo če mi lahko čez čas reče za kavo.
res sem zmedena in me resnično zanima kako fantje dojemate razhod zveze oz. kk se ob vsem tem počute/ počutjo? :S nočem se ravno tolažit z mislijo, da še kdaj kej bo, kr se mi zdi da je škoda da žvim v neki iluziji in upanju in posledično odrivam ljudi od sebe.
naj povem da sma oba stara 21 – hja relativno mlada, pa vseeno niti ne tolko če pogledaš okol sebe in opaziš da že veliko ljudi načrtuje svoje družine itd.. :)
Uporabniški avatar
Green Cookie
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 10. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Green Cookie » 21. Jun. 2014 12:51

nečesa res ne razumem v tvoji zgodbi..imela sta skupne KOLEGE, zdej se pa komi še pozdravte? res dobri kolegi, ni kej..
Uporabniški avatar
sun
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sun » 21. Jun. 2014 15:18

Green Cookie napisal/-a:nečesa res ne razumem v tvoji zgodbi..imela sta skupne KOLEGE, zdej se pa komi še pozdravte? res dobri kolegi, ni kej..

no mogoče sem mal površno napisala.. vsi ti kolegi so bolj tesni kolegi od bivšega, js sama nisem nikol hodila z njimi na kavo, sem jih pa pred tem srečevala pri gasilskih kjer smo si vedno mel kej zapovedat.. no zdej pa pač si nismo sposobni rečit kej več kukr zdravo, nevem verjetno jih je pač šokiralo kr sma šla narazn in pač niti ne vejo kak se naj tak zgodi po razhodu menjo z mano.. tak awkward feeling :D glede na to da se poznamo z njimi že od malih nog.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 21. Jun. 2014 16:54

Na tvojem mestu bi jaz naslednjič kolegom povedala, da bi se še dalje družila z njimi, ker so ti prijetna družba. Pač to je začetni po-break up awkwardness;)

2 leti daljave ni nobena doba za resen par. Pa Nemčija tudi ni lih na koncu sveta. Ni najenostavneje, je pa popolnoma premagljivo, če se partnerja za to odločita in se podpirata med sabo. Ampak zgleda da te pač nima dovolj rad. Ali pa hoče bit samski v tujini. Kje v Nemčiji pa dela? Po možnosti še kak Munchen-okolica ko je lih par urc vožnje :)
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
sun
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sun » 21. Jun. 2014 17:56

hmm ja verjetno se bo to poleglo, čez čas ampak bom mogla dat še par neprijetnih mescov čez :S :D sej po eni strani jih poskušam razumet, ampak ja sej pravim bo še trajalo da se prah poleže..

hjaa pri nama je biu resnično problem to, da nama komunikacije nikakor ni šla preko sporočil, fb.ja.. nekak sma se vedno narobe razumela in sma se zato verjetno posledično ful bolš razumela k sma vikende preživlala skupi (med tednom študiram v Lj) in če sma že mela ''probleme'' sma se pogovorila in ne kuhala zamir in trmarila vsak na svojem koncu kr sma se rajš mela fajn..... glede njegovega dela je pa tak da pač preko slo firme dela pač po evropi in ni točnega urnika ja grem za npr.14 dni ni, kr ponavadi se je vse skupaj zavleklo še za kk tedn pa je pride za 1 tedn domou in spet drugam. zdaj naj bi celo šel za 1 mesec v London. v nemčiji je delal v berlinu oz njegovi okolici. pa tut njegov urnik ni nekako fleksibiln npr 8 ur dela in potem fraaaj ceu popoudan tak da hja.. :/
res je bedno kr je vse skupi padl z neba oz je prišla priložnost za zaslužek tk 123 in je oba šokirala in ja bi še lažje sprejela dejstvo če bi že prejt veza škripala in bi mela probleme in bi se že pred tem pogovarjala al pa vsaj razmišlala o razhodu..
Uporabniški avatar
Green Cookie
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 10. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Green Cookie » 21. Jun. 2014 18:04

tle men neki smrdi...najlažji je rečt, da pač tole nebo šlo in je problem rešen. Če imaš nekoga res rad, se za zvezo maximalno potrudiš, tle pač ne vidim nobenega truda..
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 21. Jun. 2014 18:58

sun napisal/-a:Še vedno pravi, da sem mu všeč in da me ma rad ampak verjetno ne dost da bi se takle trudu 2 leti.

No, sej s tem si si nekako že sama odgovorila :wink:

Ce bi slo tu za neko ekstra resno in tesno zvezo bi najbrz hotel vsaj probat nekako speljat tole (ce te ze ne bi vprasal za mnenje glede odhoda, ker ko ti je zveza na prvem mestu se tako velike odlocitve - za moje pojme - sprejema v dvoje)

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov