Ovire pri ljubeni. Ena izmed teh je VERA?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
alenka1971988 napisal/-a:in kot drugo če si se že vpiknila v pravopisna ali kaj ti jaz vem kakšna pravila sem mislila da sva krasila smrekico ZA božič, se pravi na božični dan in ne vrsto smrekice
ti še kaj ni jasno?
Abies Alba 'Natalii' ?
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^ , itak, a še ne veš?
Sicer pa, ubistvu, ane .. my bad za "napad", res je to že pre-christian oz. poganska navada.
Sicer pa, ubistvu, ane .. my bad za "napad", res je to že pre-christian oz. poganska navada.
Zadnjič spremenil purple_rain, dne 01. Sep. 2010 19:01, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Rollin #2 - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 8. 2010
- Kraj: Izola
Jaz ni šans da sem s katolikom, muslimanom, whatewaaa. Je bilo stestirano in se definitivno ne obnese. Tako, da na novo sprejemam samo ateiste in recimo da še agnostike (tle je odvisno zakaj in kakšen je). To je že prepogoj. Tako da ja mislim da je pomembno v kaj človek veruje. Ampak to mislim jaz. Tebi maiteperroni je očitno vseeno in moje skromno mnenje je da se preveč sekiraš kaj ostali menijo.
Thanks to denial, I'm immortal!
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
purple_rain napisal/-a:Ne da "ne verjamem, da je možno", ampak se mi zdi narobe (enako kot "krstiti otroka, ker je pač lepo" - ajme). Ker pač, to naj bi blo v nasprotju s prepričanji (ne)ver(e).
Meni je pa to vseeno drugače od krščenja otroka zato, ker 'je lepo'. Krstiti otroka pomeni zapisati ga veri, ne glede na to, kako stvar obrneš. Božična smrečica je pa vendarle samo drevo, ki ima lučke gor. S tem, da decembra vzameš smrečico in jo okrasiš, ne izražaš nujno svoje vere, tako kot tudi tega ne delaš, ko barvaš pirhe. Samo če si ateist, ti pirhi verjetno ne predstavljajo Jezusove krvi (saj so pirhi kri? ), drevesce je pa tudi samo pač drevesce z lučkami. Pač, lepo izgleda, pa še v duhu praznovanja je. Ne zdi se mi, da bi samo preimenovanje običaja pa zdaj kaj spremenilo filozofijo za njim - ni zdaj tako, da ko si ateist, morata biti pa zate božični večer in velika noč povsem običajna dneva (no ... večera, noči, karkoli ), pa ne smeš reči božično drevesce in velikonočni pirhi. Konec koncev je kultura, v kateri živimo, še vedno pretežno krščanska oz. je ogromno podedovala od krščanske tradicije, zato je očitati človeku, da ni 'pravi' ateist samo zato, ker reče, da je krasil božično smrečico, meni malo mimo. Jaz sem tudi ateistka, pa bom še naprej imela svojo božično rastlino (ponavadi se ne spravim v nabavo jelke ), pa zato ne bom nič bolj verjela v Boga ali bilokaj.
Se opravičujem za offtopic Sicer pa ja, tudi jaz nisem taka oseba, da bi lahko prav dolgo zdržala s kakim hudo vernim človekom ob sebi.
Every rose has its thorn
-
purple_rain - Cosmopsiho
Dobro, primerjava res ni najbolša (zarad "posledic"), je pa - pri meni - tam-tam, zelo podobna stvar; razlogi se mi ne zdijo pravi(lni).*SunFlower* napisal/-a:Meni je pa to vseeno drugače od krščenja otroka zato, ker 'je lepo'. Krstiti otroka pomeni zapisati ga veri, ne glede na to, kako stvar obrneš. Božična smrečica je pa vendarle samo drevo, ki ima lučke gor. S tem, da decembra vzameš smrečico in jo okrasiš, ne izražaš nujno svoje vere, tako kot tudi tega ne delaš, ko barvaš pirhe. Samo če si ateist, ti pirhi verjetno ne predstavljajo Jezusove krvi (saj so pirhi kri? ), drevesce je pa tudi samo pač drevesce z lučkami. Pač, lepo izgleda, pa še v duhu praznovanja je. Ne zdi se mi, da bi samo preimenovanje običaja pa zdaj kaj spremenilo filozofijo za njim - ni zdaj tako, da ko si ateist, morata biti pa zate božični večer in velika noč povsem običajna dneva (no ... večera, noči, karkoli ), pa ne smeš reči božično drevesce in velikonočni pirhi.
Sej zato pa pravim zase, kako je pri nas doma, mogoče je res to samo "laganje samemu sebe" oz. karkoliže, ampak pri nas je to vedno bila "novoletna smrekca" - ker novo leto pa pač več al manj vsi praznujemo (v tem delu sveta, na tak način).
Sej, OK, naj človek počne doma kar hoče, seveda, sam nekako mi pač ne gre skupej..sploh, ker ima za zraven še muslimana za fanta.
(mogoče se pa iz enih stvari pač res ni za hecat, kot sem jz to nardila)
Da, krščanstvo je pa veliko navad pobralo iz raznih poganskih navad/običajev, tako da .. naj jim bo.*SunFlower* napisal/-a:Konec koncev je kultura, v kateri živimo, še vedno pretežno krščanska oz. je ogromno podedovala od krščanske tradicije
Hm, zakaj pa to?underdogy napisal/-a: nekak mi inteligenca in vera ne gresta skupaj..
-
Rollin #2 - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 8. 2010
- Kraj: Izola
purple_rain napisal/-a:Hm, zakaj pa to?underdogy napisal/-a: nekak mi inteligenca in vera ne gresta skupaj..
Hm, brezmadežno spočetje?
Kdor v to vrjame mislim da nima vseh čistih.
Ok saj ne da vpliva na točno inteligentnost (jezikovno, logicno, ...) mislim pa da je v dosti primerih povezano. (obstajajo izjeme). In tudi ok bibijo&comp se da interpretirat na 1001 način. Edino kar mi je pri njih všeč je to da se pogovarjajo o zadevah, ki se ljudje ponavadi ne.
Thanks to denial, I'm immortal!
-
purple_rain - Cosmopsiho
Evo mene, spet grem zagovarjat izjeme.Rollin #2 napisal/-a:(obstajajo izjeme).
Heh, ja sej, sicer bi se mogoče res lahko zdelo, da tisti, ki verjame v npr. zgoraj navedeno, nima pošlihtan vsega, ampak - upam, da jih je več kot si jz mislim, takih ki ločijo pač "nekaj čemur morajo verjeti", ter ostali, bolj resničen svet - ter da ga tudi razumejo.
..in ob vsem tem se počutim tolk bolj trapasto, ker "napadam" nekoga iz "mešane zveze", da postavlja božično smrekco. Eh.
- lutkica*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 9. 2005
Maite, ne sekiraj se. Bosanci so nova eksotika. Včasih je blo in, če je bil mož Italijan, zdaj je in, če je Bosanec.
Veš kako je to super, potem zna naredit pravi bosanski burek, hodita poleti dol v Bosno k njim na vikend, kupuješ cunje tam za 5 eur, spoznaš 20 bratrancev, dajo eno ovco na roštilj in mal zasvirajo.. zakon, res.
kot vidiš, močno priporočam. same pozitivne eksternalije so!
Veš kako je to super, potem zna naredit pravi bosanski burek, hodita poleti dol v Bosno k njim na vikend, kupuješ cunje tam za 5 eur, spoznaš 20 bratrancev, dajo eno ovco na roštilj in mal zasvirajo.. zakon, res.
kot vidiš, močno priporočam. same pozitivne eksternalije so!
when you wake up it's a new morning,
the sun is shining it's a new morning
i'm coming.. i'm coming home
the sun is shining it's a new morning
i'm coming.. i'm coming home
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
V zg. postu pa je opaziti malo veliko napačnih predstav.
"moj" kljub južnim koreninam ne zna kuhati balkanskih jedi, jih pomoje znam sama pripraviti več.Še manj ima 20 bratrancev, s katerimi bi karkoli pekli.Tudi cunje niso kaj preveč poceni.Kdo bi rekel, da ni pri vseh isto, kaj?
"moj" kljub južnim koreninam ne zna kuhati balkanskih jedi, jih pomoje znam sama pripraviti več.Še manj ima 20 bratrancev, s katerimi bi karkoli pekli.Tudi cunje niso kaj preveč poceni.Kdo bi rekel, da ni pri vseh isto, kaj?
The world is as you are.
-
somebody - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 6. 2005
Rollin #2 napisal/-a:purple_rain napisal/-a:Hm, zakaj pa to?underdogy napisal/-a: nekak mi inteligenca in vera ne gresta skupaj..
Kdor v to vrjame mislim da nima vseh čistih.
mogoče so pa že tkrt poznali umetno oploditev, samo da se je temu pač tako reklo
se opravičujem za OT
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
Rollin #2 napisal/-a:purple_rain napisal/-a:Hm, zakaj pa to?underdogy napisal/-a: nekak mi inteligenca in vera ne gresta skupaj..
Verniki imajo v povprečju okoli 6 točk nižji IQ od ateistov.
Še celo agnostiki imajo v povprečju okoli 2 točki nižji IQ od ateistov.
Države z višjimi IQ imajo pogosteje več ateistov, kot države z nižjimi IQ, ki so vse po vrsti zelo verne.
V bistvu me preseneča, da je razlika 6 IQ točk tako majhna (čeprav je statistično močna). Še vedno ima lahko človek visok IQ in je hkrati zelo veren. Ampak je takih manj.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Če se lahko samo vtaknem v te IQ teste. Prilagojeni so zahodnjaškemu načinu razmišljanja. Afriški otrok, ki se ni nikoli v življenju srečal z Računanje je igra, bo avtomatično slabše rešil IQ test, kot mali Francoz, ki so mu že od vrtca naprej dajali v reševanje podobne tipe nalog, tako da to ni ravno realni pokazatelj inteligence. Del uspeha seveda je inteligenca, del (in to ne majhen) pa dril.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov