Odprta zveza

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 13. Avg. 2010 15:48

**
Zadnjič spremenil Led Zeppelin, dne 13. Dec. 2012 23:42, skupaj popravljeno 2 krat.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 13. Avg. 2010 15:50

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 13. Avg. 2010 16:00

LedZeppelin napisal/-a:Ljudje smo črni in beli,vsak ima svoj mnenje,jaz si ne moram predstavljati da bi bil jaz v takem odnosu ,če pa to tebi in tvoji partnerici predstavlja obogatitev odnosa,in imata vse razdelano,temu seveda ne morem oporekat. :idea: :wink:

Hej, me veseli.

Mislim, da tudi monogamno romantična zveza lahko odlično uspeva. (Pravim monogamno romantična, ker je najina tudi romantična, samo ni monogamna.)

Poznam vsaj en tak več let srečen monogamen par. Od pogovora z njima sem dobil vtis, da doživljata seks drugače, kot midva.

Mislim, da seks tudi moraš doživljati drugače, da se ne naveličaš celo življenje seksa z eno in isto osebo, brez da bi začel dobivati apetite za popestritev. Če si tak človek, da si z enim partnerjem večno zadovoljen, super.

Midva seksa pač ne doživljava tako. Po eni strani je seks definitivno lep, in je lahko močna čustvena izkušnja med dvema človekoma. Ampak za naju je močna komponenta seksa tudi živalsko strastna, in če ne bi izživela te komponente, se nama ne bi zdelo, da je najino seksualno življenje izpolnjeno. Se mi pa zdijo čisto lepe tudi zveze med ljudmi, ki najdejo vse zadovoljstvo, ki ga rabijo, od ene osebe.
Zadnjič spremenil Alwaleed, dne 13. Avg. 2010 16:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 13. Avg. 2010 16:02

sirova štručka napisal/-a:Kakopak je tvoja primerjava totalno mimo, ker se okna, ki se odpirajo, obravnavajo kot "normalna", plus zgodbica, ki si jo navrgel o zlih duhovih, ne more niti približno pasat v "realno" primerjavo.

Vidim, da ne premoreš domišljije, da bi zgodbo dojela, kot je bila mišljena: kako izjemno nori so tvoji predsodki iz mojega vidika.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 13. Avg. 2010 16:03

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:36, skupaj popravljeno 1 krat.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 13. Avg. 2010 16:09

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 13. Avg. 2010 16:15

sirova štručka napisal/-a:
Alwaleed napisal/-a:Vidim, da ne premoreš domišljije, da bi zgodbo dojela, kot je bila mišljena

Dojamem že, dojamem, ampak ne paše, glede na to, da si jo šel ravno v kontra smer gnat.

Če ti hočem podat primerjavo, jo moram zasnovat tako, da je premisa obrnjena. Da bi lahko razumela, moram spremeniti situacijo tako, da je normalnost čudna in čudnost normalna.

Ampak ja, to je zgleda za dojet kriza. :)

sirova štručka napisal/-a:
Alwaleed napisal/-a:kako izjemno nori so tvoji predsodki iz mojega vidika

vidiš kako lepo se dopolnjujeva :)

Kolikor vem, se dopolnjujeva samo v tem, da imam jaz lastnost X, ti pa te lastnosti ne razumeš in imaš o njej zgrešene ideje. Obratno ne velja. Tvoja nesposobnost razumeti je torej celota najinega dopolnjevanja.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 13. Avg. 2010 16:19

Haha, cela situacija me spominja na dialog, kot je takle.

- "Recimo, da imaš dve kravi..."
- "Ampak nimam krav."
- "No, ampak predstavljaj si, da imaš dve kravi."
- "Ampak če nimam krav!"
- ...
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 13. Avg. 2010 16:35

jaz sem pa na štručkini strani. ker je hotela povedati, da si nekdo nekaj izmisli, neko besedo/besedno zvezo (konkretno "odprta zveza"), ki z zvezo kot tako, nima toliko skupnega kot pripadniki "odprte" zveze hočejo prepričati nasprotno misleče. mene še najbolj od vsega moti to, da jo skorajda enačijo z intimno zvezo dveh. (sem že rekla, da ne verjamem v ljubezen v "odprti" zvezi).

če smo že pri primerih. dejanskega fuzbala se ne da primerjati z ročnim. če si v enem dober ni nujno, da si tudi v drugem (so pa izjeme). zato ne gre trditi, da je roči fuzbal le pomanjšana oblika velikega, ker to ni res. tudi če perfektno igram ročni fuzbal, bom na travi popušila brez talenta, treningov in kondicije.
tako bi lahko recimo uspešno furala "odprto" zvezo, zveze v dvoje pa ne bi bila sposobna, ker bi mi bil sex s samo eno osebo premalo, toda zato tega ne morem imenovati zveza, če je zvestoba "nujna".
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 13. Avg. 2010 16:51

sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 13. Avg. 2010 17:00

...
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 13. Avg. 2010 17:03

sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 13. Avg. 2010 17:06

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 13. Avg. 2010 17:12

claire napisal/-a:jaz sem pa na štručkini strani. ker je hotela povedati, da si nekdo nekaj izmisli, neko besedo/besedno zvezo (konkretno "odprta zveza"), ki z zvezo kot tako, nima toliko skupnega kot pripadniki "odprte" zveze hočejo prepričati nasprotno misleče.

Ti niti ne veš, kaj odprta zveza je, ker si je ne znaš predstavljati. V tej temi si imela že nešteto priložnosti, da bi prek napisanega dojela, da čustva v odprti zvezi niso bistveno drugačna od čustev v monogamni. Razlika je v detajlih, specifično v nekaj malega detajlih, ki se tičejo dojemanja seksa.

Če je teh nekaj detajlov tebi ključnih za definicijo zveze, potem je tvoja definicija precej neuporabna, ker ji ne ustrezajo le odprte zveze, temveč ji ne ustreza večina zvez sploh. Če je tvoja zahteva, da v zvezi ljudje čutijo identično, kot čutiš ti, potem je v tvojih očeh edina legitimna zveza samo tvoja. To ni uporabna definicija zveze.

claire napisal/-a:mene še najbolj od vsega moti to, da jo skorajda enačijo z intimno zvezo dveh. (sem že rekla, da ne verjamem v ljubezen v "odprti" zvezi).

Odprta zveza je intimna zveza dveh. Samo zato, ker si ti tega ne znaš predstavljati, ne pomeni, da ne obstaja. Zaradi mene ti ni treba verjeti, da je Zemlja okrogla, pa se dejstva glede tega ne bodo spremenila.

claire napisal/-a:tako bi lahko recimo uspešno furala "odprto" zvezo, zveze v dvoje pa ne bi bila sposobna, ker bi mi bil sex s samo eno osebo premalo, toda zato tega ne morem imenovati zveza, če je zvestoba "nujna".

Zvestoba je pogoj za vsak odnos. Za nekatere pač seksualna vzdržnost ni nek bistven element zvestobe.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 13. Avg. 2010 17:12

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]