Obrezovanje otrok: za ali proti?

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Obrezovanje otrok: za ali proti?

za
12
21%
proti
46
79%
Skupaj glasov : 58

dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dodoman » 04. Jul. 2010 15:17

Pucca20 napisal/-a:Enkrat sem prebrala, da je kao obrezovanje starejših (torej polnoletnih) moških v ZDA pogosto. Ali obstajajo različne nevarnosti, glede na to pri katerih letih se odločiš za poseg?
http://sl.wikipedia.org/wiki/Obrezovanje_mo%C5%A1kih

Podaljša se zdravljenje, ker se otroško telo hitreje celi..to je pa tudi vse..

Obrezujejo se pa taki nesamozavestneži, ki hočejo biti usklajeni z okolico..

Kot sem že rekel..pri obrezanih ljudstvih je čudno, če nisi obrezan..

tako kot če greš ti v kako pleme afriško k obreujejo punčke...ti boš tačudna za njih itd.:)
če že nimate pametnih argumentov ne rabte jokcat adminom, da sm zlobn:)
Ašša
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Ašša » 04. Jul. 2010 20:23

No tut jst sm strogo proti obrezovanju dečkov in deklic, v vsakem primeru se mi zdi nehumano. Ne bom trdila, da je obrezovanje deklic bolj boleče, mislim pa, da so posledice pri dekletih na dolgi rok hujše kot pri dečkih, ker je deček ko odraste lahko normalno spolno aktiven, medtem ko ženska ne more biti, odvzeta ji je možnost, da bi uživala v spolnih odnosih, nekje sem prebrala, da imajo obrezane ženske tudi težave z menstruacijo, tudi bolečine pri spolnih odnosih so verjetno hude, če je ženska "zašita". Najbolj kruto sem mi zdi pa to, da recimo ženske v Afriki, ki jih v celoti obrežejo, zašijejo, in so dejansko v celoti ( razen majhne odprtine za menstruacijo in urin) zašite do poročne noči, potem mož "odšije" na poročno noč, da "omogči" spolni odnos.
Še enkrat poudarjam, da ne trdim, da je obrezovanje deklic bolj boleče od obreovanja dečkov.
Zadnjič spremenil Ašša, dne 04. Jul. 2010 20:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 04. Jul. 2010 20:25

Dodoman, downloadi si epizodo Circumcision od Penn and Teller, kjer je opisano vse o obrezovanju dečkov, pizdenje proti temu in norčevanje iz vseh, ki to podpirajo(je malo na humoren način prikazana resnica) samo upam, da te ne bo motilo, da sta glavni aktivistki, ki sta proti obrezovanu dečkov, pazi to, ženski!! :D
It was forever..but it didnt last long..
Kandelaber
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 7. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Kandelaber » 05. Jul. 2010 9:49

@dodoman
Po eni strani praviš, da te ne moti če se obrezujejo odrasli moški, po drugi strani pa jih v tvojem zadnjem postu zmerjaš kot nesamozavestnee, ki nočejo biti 'čudni'. Odloči se zdaj ali te moti ali ne...

Mene so tud obrezali v godnjem otroštvu zaradi infekcije pa bi se dalo to infekcijo verjetno odpravit tudi s kakšnim mazilom, antibiotikom... Zaradi tega se ne počutim nič slabše ali pa okraden človekovih pravic. Vesel sem, ker imam zdaj manjše možnosti za kakšno ponovno infekcijo ali podobne težave. Glej to kot nek preventiven poseg za celo življenje.

Nevem ali imaš ti travme, ker so tebi mogoče starši dali obrezat penis ali kaj, da se tko zagrizeno tule boriš proti obrezovanju. Sploh pa pri nas si lepo v anesteziji, ko opraljajo ta poseg in to ne le lokalna anestezija (vsaj jaz sem med posegom 'spal').

Aja še tole, a potem če mlada punčka dobi raka na dojki, ji je ne smejo odrezat, ker obstajajo druge možnosti za zdravljenje in ji bi s tem kršili človekove pravice?
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a dodoman » 05. Jul. 2010 13:04

Kandelaber napisal/-a:@dodoman
Po eni strani praviš, da te ne moti če se obrezujejo odrasli moški, po drugi strani pa jih v tvojem zadnjem postu zmerjaš kot nesamozavestnee, ki nočejo biti 'čudni'. Odloči se zdaj ali te moti ali ne...

Mene so tud obrezali v godnjem otroštvu zaradi infekcije pa bi se dalo to infekcijo verjetno odpravit tudi s kakšnim mazilom, antibiotikom... Zaradi tega se ne počutim nič slabše ali pa okraden človekovih pravic. Vesel sem, ker imam zdaj manjše možnosti za kakšno ponovno infekcijo ali podobne težave. Glej to kot nek preventiven poseg za celo življenje.

Nevem ali imaš ti travme, ker so tebi mogoče starši dali obrezat penis ali kaj, da se tko zagrizeno tule boriš proti obrezovanju. Sploh pa pri nas si lepo v anesteziji, ko opraljajo ta poseg in to ne le lokalna anestezija (vsaj jaz sem med posegom 'spal').

Aja še tole, a potem če mlada punčka dobi raka na dojki, ji je ne smejo odrezat, ker obstajajo druge možnosti za zdravljenje in ji bi s tem kršili človekove pravice?

če ima otrok raka na penisu mu ga naj obrežejo, vendar to če ga imam nepa, da se obrezuje kar tako za lepš.

in ja...obrezat se dajo v ameriki moški zato, da bi ugajali ženskam, saj tam velja pravilo: obrezano je normalno, neobrezano je nenormalno. (zato je to tipičn primer nesamozavesti).

vse to sem že opisal pa očitno nisi prebral postov...

Ja vem, da se v Sloveniji obrezuje šele po 2. letu z anastezijo..sem kdaj trdil drugače v katerem postu?

V prejšnih postih sem že omenil, da do travme prihaja pri otrocih, ki so obrezani brez anastezije...torej ne toliko v Sloveniji ampk v večini držav po svetu.

Veš zakaj ne pogrešaš ničesar?..ker nikoli ničesar nisi imel že na začetku, da bi pogrešal.
ne moreš ti vedeti, da ti kaj manjka, če nisi imel pred kratkim oboje 100% funkcionalno ali se nisi o tem izobrazil s strokovnega vidika ala biologije/medicine.

Infekcije preprečiš z umivanjem, tko kot sem navedel v prvem postu.

Tudi deklice, ki se jih pohablja v nekaterih državah trdijo, da jim nič ne manjka in normalno uživajo sex, čeprav jim odrežejo zunaji del klitorisa.
mlade punce celo prostovoljno se uležejo in pustijo rezati( ponekod jih držijo in fante in punce, spet drugje je to pranje možganov do neke starosti in potem prostovoljni obrez).

Argumenti obrezovanja deklic so zelo podobni tvojim argumentom pa vendarle je zdrava pamet, da nekaj tukaj ne štima.

Boš rekel, da ni to nekaj, kar bi se moralo osebi prepustiti, da izbira pri svojem telesu??? (ne govorim tukaj o nujnih medicinskih posegih tipa "rak" mod, ko moraš moda odrezat, ampak točno temu kar si ti reku zase..da se obreže za vsako malenkost ala vnetje).
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a dodoman » 05. Jul. 2010 13:10

..Evelyn.. napisal/-a:Dodoman, downloadi si epizodo Circumcision od Penn and Teller, kjer je opisano vse o obrezovanju dečkov, pizdenje proti temu in norčevanje iz vseh, ki to podpirajo(je malo na humoren način prikazana resnica) samo upam, da te ne bo motilo, da sta glavni aktivistki, ki sta proti obrezovanu dečkov, pazi to, ženski!! :D

sem videl že nešteto raznoraznih parodij in debat na to temo...ene boljše ene slabše:)

sej ti lahko veliko stvari prilimam z youtube o tej tematiki, če želiš:)

maš tudi židovske zdravnike, ki so proti temu in se jim zdijo argumenti za totalna bedarija..
vraga..celo veliko obrezanih se smeje argumentom o raku in aidsu...
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 05. Jul. 2010 13:11

Si vedel, da odrezano kožico s penisa otrok uporabljajo za testiranje kozmetike? :D
It was forever..but it didnt last long..
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a dodoman » 05. Jul. 2010 13:30

..Evelyn.. napisal/-a:Si vedel, da odrezano kožico s penisa otrok uporabljajo za testiranje kozmetike? :D

da...vedel sem...sej pravim, da sem podrobno poučen v temu:)

al obrezovanje je nekaj kar bi lahko argumentiral na 10 straneh...sam pač sm izpostavil samo par osnovnih dejstev, ki se tičejo celga sveta.
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a dodoman » 05. Jul. 2010 13:41

sej nevem, če ljudem tko težko odpret recimo youtube in pogledati te stvari podrobneje...

raje živijo v ignorantstvu..

celo amnesty.si se zavzema samo proti pohabljanju deklic, medtem ko pohabljanje fantkov se jim ne zdi relevantno..žalostno.
Zadnjič spremenil dodoman, dne 05. Jul. 2010 13:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 05. Jul. 2010 13:51

wtf? za tebe deklice niso otroci??? :eek:
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a dodoman » 05. Jul. 2010 13:52

Dioniz napisal/-a:wtf? za tebe deklice niso otroci??? :eek:

narobe sem napisal..sem popravil:)
Kandelaber
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 7. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Kandelaber » 05. Jul. 2010 14:42

dodoman napisal/-a:
če ima otrok raka na penisu mu ga naj obrežejo, vendar to če ga imam nepa, da se obrezuje kar tako za lepš.

Ne za lepše, temveč se s tem močno zmanjša možnost raznih infekcij. In ja seveda se infekcije preprečijo z redno higieno, vendar je ob redni higieni vseeno manjša možnost za bolezni pri obrezanem penisu.

dodoman napisal/-a:in ja...obrezat se dajo v ameriki moški zato, da bi ugajali ženskam, saj tam velja pravilo: obrezano je normalno, neobrezano je nenormalno. (zato je to tipičn primer nesamozavesti).

No kje je tukaj problem, če se sami zato odločijo, ko so polnoletni sploh ni debate. Pa kaj če je obrezano normalno, sej je tudi normalno, da se ženske brijejo ali depilirajo a te to tudi moti?

dodoman napisal/-a:vse to sem že opisal pa očitno nisi prebral postov...

Ja vem, da se v Sloveniji obrezuje šele po 2. letu z anastezijo..sem kdaj trdil drugače v katerem postu?

Od druge strani naprej nisem prebral vseh postov ja. Pa če se vse dogaja z anestezijo in se s tem posegom zmanjša riziko za zdravstvene težave nevem kaj govori proti.

dodoman napisal/-a:V prejšnih postih sem že omenil, da do travme prihaja pri otrocih, ki so obrezani brez anastezije...torej ne toliko v Sloveniji ampk v večini držav po svetu.

Če pa se to dogaja brez anestezije a tudi jaz tega absolutno ne podpiram.

dodoman napisal/-a:Veš zakaj ne pogrešaš ničesar?..ker nikoli ničesar nisi imel že na začetku, da bi pogrešal.
ne moreš ti vedeti, da ti kaj manjka, če nisi imel pred kratkim oboje 100% funkcionalno ali se nisi o tem izobrazil s strokovnega vidika ala biologije/medicine.

Wau res nisem vedel da sem bil z 2cm2 kožice ful bolj funkcionalen. In dokler mi ki smo obrezani ničesar ne pogrešamo in nismo zaradi tega v nikakršnem hendikepu mi je kul tudi če sem obrezan. Kot sem že 100krat napisal imam le plus v smislu manjših možnosti za infekcijo.

dodoman napisal/-a:Tudi deklice, ki se jih pohablja v nekaterih državah trdijo, da jim nič ne manjka in normalno uživajo sex, čeprav jim odrežejo zunaji del klitorisa.
mlade punce celo prostovoljno se uležejo in pustijo rezati( ponekod jih držijo in fante in punce, spet drugje je to pranje možganov do neke starosti in potem prostovoljni obrez).

Argumenti obrezovanja deklic so zelo podobni tvojim argumentom pa vendarle je zdrava pamet, da nekaj tukaj ne štima.

Sem proti obrezovanju deklic, ker to nima nikakšnih zdravstvenih prednosti, le možne težave po mojem vedenju...

dodoman napisal/-a:Boš rekel, da ni to nekaj, kar bi se moralo osebi prepustiti, da izbira pri svojem telesu??? (ne govorim tukaj o nujnih medicinskih posegih tipa "rak" mod, ko moraš moda odrezat, ampak točno temu kar si ti reku zase..da se obreže za vsako malenkost ala vnetje).

Tu imaš nekako prav, vendar če je proces neboleč in preprečuje možne težave v otrošvu in tudi kasneje... nevem no jaz nimam argumenta proti obrezovanju pač.

Pa starši nas 'zaznamujejo' tudi v drugi pogledih, krst, prehrana, praktično v vsem. Potem je najbolje da otoke damo v nekakšne kempe kjer bodo nastajali superljudje...

Nočem ti stopiti preblizu ampak ne morem razumeti da tako paniko delaš zaradi nečesa kar nikakor ne škoduje v nobenm pogledu v življenju in sploh ne vpliva na nič. Pomoje ti nebi dal niti organov po smrti nekomu, ker je to tvoje in noben nima pravice se tega dotikat čeprav tebe to nič ne košta...
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 05. Jul. 2010 15:04

Tole s higijeno je tud ena blodnja, da glava boli... Kot, da se neobrezanga tiča ne da umit. To je samo izgovor tistih prascev, ki jim ni do tega, da bi med tuširanjem potegnili kožo dol in umili glavo, kar je narejeno v 10s maksimalno. :roll:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 05. Jul. 2010 15:06

No, ja, sicer ne spoznam na tematiko, vendar sem posredno vseeno povezana z njo, tak da se čutim dolžno dat svoje mnenje...
in se pač tukaj strinjam s kandelabrom.
Moj moški je bil obrezan že kot fantič, pa niso nobeni muftiči al pa afričani pri njemu, lol. Enako kot pri kandelabru, so ble neke težave tam dol in so ga tudi obrezali v bolnici.
In moram rečt, da se men ne zdi, da bi on kaj manj intenzivno doživljal spolnost kot pa bi jo drugače :D Ma glih tolk dovzetnega lulčija za dražljaje kot kakšen drug moški. In seveda, je bolj čisto.
Kot pravim, ne poznam tematike na svetovnem nivoju in verjamem tebi, dodoman, da se to v deželah tretjega sveta dogaja na živo. No, pri nas obrez poteka pod anastezijo, hope so. Bo vedla barbie girl povedat iz prve roke, glede na to, da dela na anasteziji, se mi zdi.
In se mi to ne zdi v naših pogojih nič tako hudega, da bi blo proti temu delat celo kampanjo. Glede na to, da moškemu potem nič ne manjka, kar lahko rečem iz prve (no, druge :razz: ) roke.
Sicer je res, da, če obstojijo tudi druge, manj radikalne vrste zdravljenj, je obrez nepotreben v določenih primerih. Ampak potem bi lahko zganjali tudi kampanjo proti odstranitvi mandljev na primer. Ali pa slepiča.
Se mi pa zdi neumno to početi zgolj iz estetskih razlogov in na tem področju se strinjam, da ne bi smelo biti dovoljeno.
Je pa dejstvo, da je higieno pri obrezanem moškem definitivno lažje vzdrževati. In menim, da bi bilo prav, da se predlaga obrez pri tistih, za katere se ve, da bodo tudi pri intimni negi vse življenje potrebovali pomoč drugih ljudi.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
dodoman
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a dodoman » 05. Jul. 2010 15:18

ste si vi sploh prebrali vse moje argumente v prvem postu?

obrezovanje brez anastezije se dogaja v večini držav po svetu, tudi ZDA, ki naj bi bila tko zlo "humana".

samo v Zda umre letno 200 novorojenčkev zaradi te bedarije, kar je že samo po sebi umevno, da ni prav in bi bilo treba to zreducirati na minimum.

Zreduciraš pa to na minimum samo tako, da ne obrežeš če ni neke res nujne potrebe.

Da v sloveniji je anastezije, ker je po 2. letu starosti to že dovolj varno...ampak povečini po svetu nimamo zakona o 2. letu starosti.

vsak človek mora imeti pravico odločati o tako drastičnih zadevah kot je poseg v njegovo telo.

positive vibration...daj logično pomisli...če ti izsušiš jezik, še vedno enako čutiš kaj ješ?...niti pribilžno ni isto..

to kar sem opisal so znanstvena dejstva, ki jih dokažeš že tako, da prebereš kako medicinsko/biološko knjigo o človeški anatomiji itd.

obrezovanje deklic bi bilo identično obrezu dečkov, če obrežeš samo sramne ustnice( faraonski obrez je bolj krut priznam).

posledica obreza sramnih ustnic bi bilo izsušenost spolovila in bi stem dosegli identične "anti-infekcijske" rezultrate, kot pri obrezu moškega..
Toliko o medicinskih "plusih" ženskega obreza.

Ženske imajo infekcije veliko pogosteje kot moški, pa nihče ne pomisli, da bi malo obrezali sramne ustnice, medem ko obrezani doktorji kar posiljujejo ljudi, da naj hitro obrežejo fantke

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]