Obrezovanje otrok: za ali proti?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
dodoman napisal/-a: primerjat stil oblačenja z fizičnim pohabljanjem/rezanjm telesa je spet absurd, da večjega ni.
..ne govori prosim na pamet, ker te ženske so dokaj srečne za svoj life.
zakaj? a ni res, da je psihične tramve težje zdraviti?
tudi ti govoriš marsikaj na pamet. nekatere so srečne -da. nekatere niso- da. tudi moški nekateri so srečni z obrezanim, drugi niso.
meni se zdi blazno smešno, da protestiraš tako zelo vneto le proti obrezanim tičem. a otroci, ki se rodijo neumnim staršem se ti pa ne smilijo do te mere, da bi jih branil? in imajo tudi hude travme zaradi pijanca in narkomanke npr.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
- dodoman
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 5. 2010
claire napisal/-a:dodoman napisal/-a: primerjat stil oblačenja z fizičnim pohabljanjem/rezanjm telesa je spet absurd, da večjega ni.
..ne govori prosim na pamet, ker te ženske so dokaj srečne za svoj life.
zakaj? a ni res, da je psihične tramve težje zdraviti?
tudi ti govoriš marsikaj na pamet. nekatere so srečne -da. nekatere niso- da. tudi moški nekateri so srečni z obrezanim, drugi niso.
meni se zdi blazno smešno, da protestiraš tako zelo vneto le proti obrezanim tičem. a otroci, ki se rodijo neumnim staršem se ti pa ne smilijo do te mere, da bi jih branil? in imajo tudi hude travme zaradi pijanca in narkomanke npr.
S takšnimi otroci se že ukvarja tako sociala kot drugi ljudje in prav tako bi se potegnil za te otroke tudi jaz, če se nihče drug nebi... tukaj pa sem odprl to tematiko, ker se stem ne ukvarja nihče, medtem ko nekateri urologi in pediatri zavajajo ljudi preko forumov tako, da strašijo mamice o tveganm raku, če se otrok ne obreže.
Glede travme sem podal raziskave...tako da nisem ravno govoril na blef kajne?
Ti po drugi strani izvoli podati kakšno podobno raziskavo o travmah žensk, ker moraj nosit tiste obleke..potem bom verjel.
Kot sem že rekel..sem tudi proti temu, kar se dela tem ženskam...vendar se stem ukvarja tako amnesty, eu, franicija je dejansko tudi prepovedala taka oblačila...
tako da nima smisla, da se vmešavam tam, kjer se že vsi ukvarjajo s tematiko kajne?
Jaz se potegujm za tiste, za katere se noben drug noče.
Prvotni namen teh forumov je bil dejansko samo kontrirati zdravinkom, ki zavajajo starše z rakom penisa in izobraziti ljudi tudi o negativnih posledicah obrezovanja, ki po mojm in mnenju večine moških pretehtajo argumente za obrez.
če že nimate pametnih argumentov ne rabte jokcat adminom, da sm zlobn:)
- dodoman
- Komunikatorka
purple_rain napisal/-a:Mah, pejta v rit, oba.. tolkrat sem šla čez svoj spisan post, da še sama sebe ne razumem več..
Sem že prej enkrat priznala, a.)nimam zares oblikovanega mnenja o tematiki, b.)kontriram, ker je dodoman siten & he brings the worst out of people, c.)verjamem v starševsko pravico o odločanju o otroku - karkoli že to pač je; težko sodimo o nečem, česar ne poznamo in nismo nikoli bili soočeni s tem. Torej tud ne vem kaj bi sama nardila, ko/če bi kdaj imela sina..nisem apriori za, ampak bi razmislila v skladu z okoliščinami (predvsem, če bi obstajal obstoj infekcij in bi bile druge možnosti izčrpane (antibiotiki)).
odebeljeni del je bistvo najinenega vprašanja..
Bi te motilo, če bi se starši odločali o čem, kot je odrez dekličinih dojk na podlagi preventive pred rakom dojk in bi pri temu se jih še dodatno prepričvalo, da je to kul za dekle?
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Primerjava odrezanja dojke in kožice je nesmiselna, ker ima dojka sama po sebi pomembmno vlogo (proizvodnja mleka), medtem ko vloga kožice ni temu ekvivalentna. In ja, če bi mi odkrili že v otroštvu okvarjen gen BRCA1 ali pa če bi ugotovila sedaj, da ga imam, sem za preventivno amputacijo dojk. In bi bila potem v spolnosti prikrajšana za erogeno cono, pa kaj, zdravje ima prednost (vsaj pri meni), sploh če je govora o tako resnem obolenju kot je rak.
Torej smo spet na istem, če obstaja utemeljena indikacija (v vseh primerih), je medicinski poseg smiseln. Če je ni, nima poante. Kolkrat bo treba še to ponovit?
Torej smo spet na istem, če obstaja utemeljena indikacija (v vseh primerih), je medicinski poseg smiseln. Če je ni, nima poante. Kolkrat bo treba še to ponovit?
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:34, skupaj popravljeno 1 krat.
- dodoman
- Komunikatorka
Tearjerker napisal/-a:Primerjava odrezanja dojke in kožice je nesmiselna, ker ima dojka sama po sebi pomembmno vlogo (proizvodnja mleka), medtem ko vloga kožice ni temu ekvivalentna. In ja, če bi mi odkrili že v otroštvu okvarjen gen BRCA1 ali pa če bi ugotovila sedaj, da ga imam, sem za preventivno amputacijo dojk. In bi bila potem v spolnosti prikrajšana za erogeno cono, pa kaj, zdravje ima prednost (vsaj pri meni), sploh če je govora o tako resnem obolenju kot je rak.
Večina obrezovanj nima zdravstvene utemeljitve, vendar se to počne množično.
In reči, da kožica nima pomena samo dokazuje tvoje nepoznavanje moške anatomije.
Kožica penisa varuje glavico penisa, jo pomaga ohranjati vlažno in mehko.
Prav tako je v glavici penisa ogromno nevroreceptorjev, ki so odgovorni tako za ućitek kot nadzor orgazma, s odrezom pa dosežemo manjši užitek v spolnosti in s tem zgodnejšo impotenco, nenadzarovani izlivi...
Dojke imajo sam funkcijo mlekane..torej ker imamo mlečne nadomstke dandanes, dojke niso tolko potrebn organ..
Podana primerjava je odlična..pa venmdar si rada hipkrit kajne?
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
dodoman, vse ostalo okoli odebeljenega teksta je pa moj odgovor - ne vem, dokler nisem soočena s situacijo (ti paše, ane, da tolkrat ponavljam, da ne vem); sebično - ni moja stvar posegat v odločitve drugih.
Pejd potem preganjat vse odgovorne za ta početja (zdravnike & zdravniške zbornice, farmacevtske lobije, verske voditelje in kar je še tega; sej si sam omenil: Amnesty, EU, AVAAZ - na vse njih lahko nasloviš svoje skrbi) in ne maltretirat posameznikov, ki bi se potencialno lahko odločal o zadevi.
Oh, kok si ti kul..dodoman napisal/-a:Jaz se potegujm za tiste, za katere se noben drug noče.
Pejd potem preganjat vse odgovorne za ta početja (zdravnike & zdravniške zbornice, farmacevtske lobije, verske voditelje in kar je še tega; sej si sam omenil: Amnesty, EU, AVAAZ - na vse njih lahko nasloviš svoje skrbi) in ne maltretirat posameznikov, ki bi se potencialno lahko odločal o zadevi.
- dodoman
- Komunikatorka
Nevem kaj ti daje idejo, da jih ne:>
drugač ste pa ženske ponavadi matere, moški pa očetje...torej je logično izobraževati tudi posameznike, saj se starši zaenkrat smejo odločati o otroku kajne?
drugač ste pa ženske ponavadi matere, moški pa očetje...torej je logično izobraževati tudi posameznike, saj se starši zaenkrat smejo odločati o otroku kajne?
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
dodoman napisal/-a:Dojke imajo sam funkcijo mlekane..torej ker imamo mlečne nadomstke dandanes, dojke niso tolko potrebn organ..
Bi bil z žensko, ki ima amputirani dojki?
popravljam: Če bi videl žensko, ki ima dve popolnoma normalni dojki in žensko, ki ju nima, katero bi preferiral?
It was forever..but it didnt last long..
-
purple_rain - Cosmopsiho
^^heh, evo, tle obstaja še rekonstrukcija - sicer se žal izgubi funkcionalnost, se pa obdrži (če ne celo izboljša) estetska vrednost.
- dodoman
- Komunikatorka
..Evelyn.. napisal/-a:dodoman napisal/-a:Dojke imajo sam funkcijo mlekane..torej ker imamo mlečne nadomstke dandanes, dojke niso tolko potrebn organ..
Bi bil z žensko, ki ima amputirani dojki?
popravljam: Če bi videl žensko, ki ima dve popolnoma normalni dojki in žensko, ki ju nima, katero bi preferiral?
to je bilo rečeno sarkastično, da so samo mlekarne, ker je to podala kot razlog, češ d kožica penisa nima funkcije:)
Jaz osebno prefetiram cele ženske...ampk, če bi starši rekli: dejmo odstranit hčerki dojke, ker drgačl tvega raka dojk..
bi to blo tudi tko ok, kot je obrez fantka?
Gre se za identičn princip..
Vidik sexualne privlačnosti je tukaj irelvanten, ker nekateri moški majo radi kosmate ženske, drugi obrezane ščegiče itd itd.
- dodoman
- Komunikatorka
purple_rain napisal/-a:^^heh, evo, tle obstaja še rekonstrukcija - sicer se žal izgubi funkcionalnost, se pa obdrži (če ne celo izboljša) estetska vrednost.
Torej lahko mirno rečemo, da je obrez penisa bolj negativen kot odrez dojk..?:)
Saj pri obrezu penisa se zniža kakovost sexa, pri odrezu dojk pa praviš, da pač rekonstruiraš?:)
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Jaz sem tako ali tako proti obrezovanju dečkov s kakršnihkoli wannabe zdravstvenih razlogov, me je zmotilo samo to, da si omenil dojenje, kot edino funkcijo dojk. Kar pa v našem, današnjem svetu definitivno ni, so kr lepo pošteno ovrednotene, kot ključen del ženskega telesa. In, če gresta po cesti dekle brez jošk in tip brez kožice na tiču mislim, da bo dekletu vseeno veliko, veliiiiiiko huje, kakor dečku. Torej je ta primerjava res..groteskna skor. Purple rain, rekonstrukcija dojk, ki so odrezane zaradi raka ni baš preprosta, koža ti gre, kamor naj bi ti vtaknili silikone in bradavice so gone. Torej maš neko skrapucalo, ki izgleda dobro le pod puloverjem, če si greš rekonstruirat dojke.. ta fotografija mi je pa lepa pa jo pač dodajam kr tako :
It was forever..but it didnt last long..
-
purple_rain - Cosmopsiho
Ne, ampak da zame ni primerljivo.dodoman napisal/-a:Torej lahko mirno rečemo, da je obrez penisa bolj negativen kot odrez dojk..?:)
..nekatere ženske imajo raje obrezane tiče, druge spet ne..dodoman napisal/-a:Vidik sexualne privlačnosti je tukaj irelvanten, ker nekateri moški majo radi kosmate ženske, drugi obrezane ščegiče itd itd.
Just sayin'..
- dodoman
- Komunikatorka
purple_rain napisal/-a:Ne, ampak da zame ni primerljivo.dodoman napisal/-a:Torej lahko mirno rečemo, da je obrez penisa bolj negativen kot odrez dojk..?:)..nekatere ženske imajo raje obrezane tiče, druge spet ne..dodoman napisal/-a:Vidik sexualne privlačnosti je tukaj irelvanten, ker nekateri moški majo radi kosmate ženske, drugi obrezane ščegiče itd itd.
Just sayin'..
Edini razlog, da ti ni primerljivo je ker si tko učena...in ker je obrez fantov nekaj "normalnega" za ljudi, medtem ko če bi hotla t obrezat svojo hčer, bi vsi skočili v luft, da si pošast.
pač hipokritičnost ljudi je neizmerna:)
Tudi na žensk brez dojk, bi se ljudje navadili čez čas in bi to ratalo normalno in nekaterim boj privlačno kot "sala špeha z bradavicam"(tko nekak bi verjetno blo imenovanje dojk takrt).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]