Obrezovanje otrok: za ali proti?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 355 prispevkov
• Stran 23 od 24
•
Prejšnja
1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Naslednja
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Oly napisal/-a:V knjižnicah(priporočam CMK) in knjigarnah je mnogo knjig kjer se lahko o tem poučite pa tud internet v primeru, da znate iskat in ločit relevantne strani od idiotizmov je priročen, meni osebno se anatomije, fiziologije, patofizologije, mikrobiologije, infekcijskih bolezni in farmakologije ne da razlagati na forumu folku, ki je ravno prav neumen, da rezanje dojk enači z obrezovanjem penisa.
+ onkologije.
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:34, skupaj popravljeno 1 krat.
- Oly
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 3. 2010
Hehe ja...življenje je itak najhujša bolezen, še noben ga ni preživel.
Glej fora preventive(kar se rezanja dojk tiče) pri raku na dojki je v tem, da vkolikor obstaja sum na visoko gensko pogojenost tega raka(Brca1 in 2 kot mislim, da je ena že omenila) se naredi testiranje otroka in če se ugotovi ta gen to sicer še ne pomeni znaka za preplah je pa svetovano, da se zgodaj začne z mamografijo in da se punco nauči samopregledovanja.Ena izmed opcij za katero se lahko punca odloči je odrez dojke vendar se to počne samo pri izredno močni indikaciji, da lahko dobi raka in samo na njeno izrecno željo s tem, da so ji pred tem predstavljene vse ostale opcije, prav tako pa tudi kaj se zgodi, ko zboliš.
Punca za katero vem je imela tako situacijo s tem, da so za rakom na dojki zbolele njena babica, mama, teta in sestra.Moje mnenje je, da če se je njej za njej ljubi mir in zdravje to zdelo potrebno potem nobena na temu forumu ki ni bila v enaki situaciji nima niti najmanjše pravice komentirat a je to bolno ali ne ker so posledice raka(če recimo odšetejemo smrt) lahko take, da glava peče in večina vas pač nima blage kakšne travme imajo taki pacienti pred, po in med zdravljenjem s tem, da do konca življenja nisi rešen hudiča pa še tveganje za ostale oblike raka je višje.
Mi je žal, če je moj ton malo oster ampak to, da mi nekdo na pamet govori o temi o kateri pišejo že v vsaki drugi reviji je pa mal patetično.
Glej fora preventive(kar se rezanja dojk tiče) pri raku na dojki je v tem, da vkolikor obstaja sum na visoko gensko pogojenost tega raka(Brca1 in 2 kot mislim, da je ena že omenila) se naredi testiranje otroka in če se ugotovi ta gen to sicer še ne pomeni znaka za preplah je pa svetovano, da se zgodaj začne z mamografijo in da se punco nauči samopregledovanja.Ena izmed opcij za katero se lahko punca odloči je odrez dojke vendar se to počne samo pri izredno močni indikaciji, da lahko dobi raka in samo na njeno izrecno željo s tem, da so ji pred tem predstavljene vse ostale opcije, prav tako pa tudi kaj se zgodi, ko zboliš.
Punca za katero vem je imela tako situacijo s tem, da so za rakom na dojki zbolele njena babica, mama, teta in sestra.Moje mnenje je, da če se je njej za njej ljubi mir in zdravje to zdelo potrebno potem nobena na temu forumu ki ni bila v enaki situaciji nima niti najmanjše pravice komentirat a je to bolno ali ne ker so posledice raka(če recimo odšetejemo smrt) lahko take, da glava peče in večina vas pač nima blage kakšne travme imajo taki pacienti pred, po in med zdravljenjem s tem, da do konca življenja nisi rešen hudiča pa še tveganje za ostale oblike raka je višje.
Mi je žal, če je moj ton malo oster ampak to, da mi nekdo na pamet govori o temi o kateri pišejo že v vsaki drugi reviji je pa mal patetično.
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:34, skupaj popravljeno 1 krat.
- Oly
- Sramežljivka
Ps:vkolikor ginekolog opazi sumljivo spremembo tkiva na materničnem naredi biopsijo tkiva(odreže delček tkiva in ga pošlje na histološki pregled), da se potrdi ali ovrže sum, potem pa glede na razširjenost spremembe, stopnje invazije na bezgavke ipd določi terapijo.Odstranitev maternice v prvi fazi lahko tudi ni potrebna...kako se terapij aizvede je pogojeno z veliko variabilami.
Problem pri raku na dojki je ta, da se ga kljub rednim pregledom in samopregledovanju lahko odkrije prepozno ker je zelo invaziven še ko je zelo majhen(majhen as in težko tipen, sploh če je lokacija neobičajna in neugodna).Mal predolgo čakaš pa je v bezgavkah in potem je potrebno odstraniti tudi te in potem je potrebno narediti preiskave do kam mu je uspelo priti, kje so možni zasevki ipd...
Problem pri raku na dojki je ta, da se ga kljub rednim pregledom in samopregledovanju lahko odkrije prepozno ker je zelo invaziven še ko je zelo majhen(majhen as in težko tipen, sploh če je lokacija neobičajna in neugodna).Mal predolgo čakaš pa je v bezgavkah in potem je potrebno odstraniti tudi te in potem je potrebno narediti preiskave do kam mu je uspelo priti, kje so možni zasevki ipd...
- Oly
- Sramežljivka
Horus napisal/-a:Well, jaz nisem kontriral tej logiki. Ocitna genetska okvara je zame dovolj dober medicinski razlog, da se vsaj razmisli o preventivnem rezanju. Stos pa je, da pri obrezovanju moskih sploh pri novorojenckih dokaj tezko s podobno stopnjo verjetnosti lahko kdorkoli napove neke infekcije ipd., ki jih dozivi zanemarljiv odstotek moskih. Pa tudi nihce ne nasprotuje svobodni volji posameznika, ki se za poseg odloci. Torej, nihce ne nasprotuje posegu kot takemu ampak temu, da nekateri pac "preventivno" (opazi "" in beri: brez utemeljenega suma) dajo svoje sincke pod skarje. TO je problem.
Se pravivendar se to počne samo pri izredno močni indikaciji
je kljucni stavek, ki se ga pri fantkih ignorira.
S tem se popolnoma strinjam, mislim, da tega tudi nikjer nisem zanikala.Kar se bunim tukaj ej samo, ko nekdo tko offhand navrže tako primerjavo in ko mi nekdo nekaj zagovarja z argumenti, ki ne držijo vode.Podpiram njegov trud, da ljudi malo izobrazi samo način mi je tak, da je obsojen na propad pa mu poskušam malo pokazati kaj naj spusti drugače se bo folk vrgel na njegov način in pretiravanje namesto, da bi se posvetil problemu.
Kar se pa infekcij tiče pa osebno takoj pri prvi ne bi šla obrezovat, v primeru kroničnih infekcij, ki jih ne bi mogla prepreit kljub upoštevanju navodil in trudenju s higieno je pa že potrebno malopomisliti kaj otroku bolj škoduje, obrezovanje ali stalna prisotnost vnetja v telesu.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
To pa zato, ker je evangelisticno teslo, ki bo tezil in napadal brez konca in bo hitro posegel po totalno absurdnih argumentih, samo zato da jih ima kao vec.Oly napisal/-a:Kar se bunim tukaj ej samo, ko nekdo tko offhand navrže tako primerjavo in ko mi nekdo nekaj zagovarja z argumenti, ki ne držijo vode.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
dodoman napisal/-a:[
Ti po drugi strani izvoli podati kakšno podobno raziskavo o travmah žensk, ker moraj nosit tiste obleke..potem bom verjel.
Prvotni namen teh forumov je bil dejansko samo kontrirati zdravinkom, ki zavajajo starše z rakom penisa in izobraziti ljudi tudi o negativnih posledicah obrezovanja, ki po mojm in mnenju večine moških pretehtajo argumente za obrez.
ti si izvoli izmeriti recimo še svoj iq. ali pa naredi kakšno raziskavo sam. ne me fopat z nekimi zadevami, ki so subjektivne.
če odrežejo kožico novorojenčku ga takrat boli, a kot odrasel se ne spomni in nima nobenih travm, niti ne ve kako je sexati s "celim" tičem.
če se kot odrasel sam odloči za tak poseg, je to njegova odločitev.
če mati privoli v obrez svojega sina, ker je to preventiva, jo podpiram. (ker to naredi iz ljubezni, ne iz hudobije. če je to dobro ali ne, pa si ti en velik nič da bi o tem lahko sodil).
pa že nehaj, ker si en debil. prvi trije stavki tvojega uvodnega posta so bili prek preveč, da sem to pogruntala, zato se tudi tako dolgo nisem vtikala v to temo, a me je res zanimalo, če si na vseh področjih svetovljan, pa vidim, da si en navaden fičfirič.
(aja. vem, da so z obrezanim fantje "kondicijsko" bolj sposobni v postelji, zato je fajn, da lahko tudi ženski pride, medtem, ko ti s svojim celim tičem/ neobrezanim ne moreš zadovoljiti ženske )
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
- dodoman
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 5. 2010
claire napisal/-a:dodoman napisal/-a:[
Ti po drugi strani izvoli podati kakšno podobno raziskavo o travmah žensk, ker moraj nosit tiste obleke..potem bom verjel.
Prvotni namen teh forumov je bil dejansko samo kontrirati zdravinkom, ki zavajajo starše z rakom penisa in izobraziti ljudi tudi o negativnih posledicah obrezovanja, ki po mojm in mnenju večine moških pretehtajo argumente za obrez.
ti si izvoli izmeriti recimo še svoj iq. ali pa naredi kakšno raziskavo sam. ne me fopat z nekimi zadevami, ki so subjektivne.
če odrežejo kožico novorojenčku ga takrat boli, a kot odrasel se ne spomni in nima nobenih travm, niti ne ve kako je sexati s "celim" tičem.
če se kot odrasel sam odloči za tak poseg, je to njegova odločitev.
če mati privoli v obrez svojega sina, ker je to preventiva, jo podpiram. (ker to naredi iz ljubezni, ne iz hudobije. če je to dobro ali ne, pa si ti en velik nič da bi o tem lahko sodil).
pa že nehaj, ker si en debil. prvi trije stavki tvojega uvodnega posta so bili prek preveč, da sem to pogruntala, zato se tudi tako dolgo nisem vtikala v to temo, a me je res zanimalo, če si na vseh področjih svetovljan, pa vidim, da si en navaden fičfirič.
(aja. vem, da so z obrezanim fantje "kondicijsko" bolj sposobni v postelji, zato je fajn, da lahko tudi ženski pride, medtem, ko ti s svojim celim tičem/ neobrezanim ne moreš zadovoljiti ženske )
no saj se mi je zdelo, da govoriš vse iz riti, saj nisi podala niti enega samega dokaza za kar si govorila..
Žaljenje je vse kar premoreš?
drugo niti nism pričakoval od neizobražene kokoši, ki išče izgovore za nepotrebno pohabljanje otrok, dokle sio ti moškega spola.
Za raziko od tebe sem jaz podal raziskave, ki so bile potrjee od zdravstvenih inštitucij..kaj si pa ti kokodajsala pametnega?..aja nič drugega kot podajala nesmiselne primerjave brez utemeljitve, pri čemer se ti lahko samo smejem:)
če že nimate pametnih argumentov ne rabte jokcat adminom, da sm zlobn:)
- dodoman
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 5. 2010
Oly..prosim argumentiraj kako primerjava odreza dojk ni primerljiva z obrezom penisa?
Pri odrezu dojk preprečiš raka dojk, pri obrezu penisa preprečiš zlo redke infekcije, ki jih zdravimo z mazili..torej kaj je bolj pozitivno z vidika zdravstva?
d slišim tvojo argumentacijo...
Ker trenutno govoriš zgolj kot ženska, ki noče izgubiti joškov..kar pa ni nobena utemeljitev z zdravstvenga vidika.
Jaz sem podal podatke obrezovanj in posledic, ki so tudi potrjeni s strani zdravstvenih organizacij amerike, britanije in še kje..izvoli ti podati identično in nehaj govoriti na pamet.
Poleg tega tebi podajam identičn vprašanje kot barbie..
Bi te motilo, če da starš obrezat deklici sramne ustnice(sem obrazložil, da je to identično) z namenom preprečit infekcije?
In ne skušaj se zdsaj izmotati, da ni isto..ker je.
In o anatomiji in še čemu očitno vem veliko več kot pa ti, kar si tudi dokazala, ko si trdila, da dajem nesmiselne primerjave.
Primerjava odrzeza dojk na podlagi odločitve starša je čisto smoterna, ko se gre za zdravje kajne?
Saj naj bi bil to identičn argument pri obrezovanju fantkov...ZDRAVJE.
Pri odrezu dojk preprečiš raka dojk, pri obrezu penisa preprečiš zlo redke infekcije, ki jih zdravimo z mazili..torej kaj je bolj pozitivno z vidika zdravstva?
d slišim tvojo argumentacijo...
Ker trenutno govoriš zgolj kot ženska, ki noče izgubiti joškov..kar pa ni nobena utemeljitev z zdravstvenga vidika.
Jaz sem podal podatke obrezovanj in posledic, ki so tudi potrjeni s strani zdravstvenih organizacij amerike, britanije in še kje..izvoli ti podati identično in nehaj govoriti na pamet.
Poleg tega tebi podajam identičn vprašanje kot barbie..
Bi te motilo, če da starš obrezat deklici sramne ustnice(sem obrazložil, da je to identično) z namenom preprečit infekcije?
In ne skušaj se zdsaj izmotati, da ni isto..ker je.
In o anatomiji in še čemu očitno vem veliko več kot pa ti, kar si tudi dokazala, ko si trdila, da dajem nesmiselne primerjave.
Primerjava odrzeza dojk na podlagi odločitve starša je čisto smoterna, ko se gre za zdravje kajne?
Saj naj bi bil to identičn argument pri obrezovanju fantkov...ZDRAVJE.
če že nimate pametnih argumentov ne rabte jokcat adminom, da sm zlobn:)
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 20:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Prvi neprebran prispevek • 355 prispevkov
• Stran 23 od 24
•
Prejšnja
1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov