Obrezovanje otrok: za ali proti?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 355 prispevkov
• Stran 22 od 24
•
Prejšnja
1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24
Naslednja
- dodoman
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 5. 2010
..Evelyn.. napisal/-a:Jaz sem tako ali tako proti obrezovanju dečkov s kakršnihkoli wannabe zdravstvenih razlogov, me je zmotilo samo to, da si omenil dojenje, kot edino funkcijo dojk. Kar pa v našem, današnjem svetu definitivno ni, so kr lepo pošteno ovrednotene, kot ključen del ženskega telesa. In, če gresta po cesti dekle brez jošk in tip brez kožice na tiču mislim, da bo dekletu vseeno veliko, veliiiiiiko huje, kakor dečku. Torej je ta primerjava res..groteskna skor. Purple rain, rekonstrukcija dojk, ki so odrezane zaradi raka ni baš preprosta, koža ti gre, kamor naj bi ti vtaknili silikone in bradavice so gone. Torej maš neko skrapucalo, ki izgleda dobro le pod puloverjem, če si greš rekonstruirat dojke.. ta
Pri tei velja isti argument kot pri purplerain...
Ljudje ste vajeni obrezovanjs fantkov zato je nekaterim puncam to ok..
Če pa bi šla v državo, kjer niti en ni obrezan in bi hotla obrezat sina..bi pa vsi rekli d je čuden.
Pri dojkah boš doživela isti princip.vpeljš sistem odreza dojk in kmalu bo polno ljudi mislilo, da je to normalno in lepše:)
če že nimate pametnih argumentov ne rabte jokcat adminom, da sm zlobn:)
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Ne, ubistvu nisem "tko učena" in se mi ne zdi neki ful normalno, da se to počne kot po tekočem traku.dodoman napisal/-a:Edini razlog, da ti ni primerljivo je ker si tko učena...in ker je obrez fantov nekaj "normalnega" za ljudi, medtem ko če bi hotla t obrezat svojo hčer, bi vsi skočili v luft, da si pošast.
Edini faktor tle, zakaj zagovarjam (oz. ne nasprotujem tolk vneto), je ker sem imela obrezanega tipa iz države, kjer se je to včasih zdelo normalno (meni ne, pač sem iz drugačnega okolja) in ni nikoli dajal nobenih znakov travm (ne mi o potlačenih travmah in podobnem, prosim; dovolj ga poznam, da vem, da so ga druge stvari bolj skrbele in da tole res ni bil problem), celo vem, da je užival v sexu. (TMI, ampak za voljo argumenta..)
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:34, skupaj popravljeno 1 krat.
- dodoman
- Komunikatorka
purple_rain napisal/-a:Ne, ubistvu nisem "tko učena" in se mi ne zdi neki ful normalno, da se to počne kot po tekočem traku.dodoman napisal/-a:Edini razlog, da ti ni primerljivo je ker si tko učena...in ker je obrez fantov nekaj "normalnega" za ljudi, medtem ko če bi hotla t obrezat svojo hčer, bi vsi skočili v luft, da si pošast.
Edini faktor tle, zakaj zagovarjam (oz. ne nasprotujem tolk vneto), je ker sem imela obrezanega tipa iz države, kjer se je to včasih zdelo normalno (meni ne, pač sem iz drugačnega okolja) in ni nikoli dajal nobenih znakov travm (ne mi o potlačenih travmah in podobnem, prosim; dovolj ga poznam, da vem, da so ga druge stvari bolj skrbele in da tole res ni bil problem), celo vem, da je užival v sexu. (TMI, ampak za voljo argumenta..)
nikoli nism reku, da nič ne uživajo..raziskave samo trdijo, da MANJ uživajo, kot bi brez obreza..
Sicer je pa poanta celotne tematike to, da odvzameš otroku pravico do odločanja, ko se gre za tko resno operacijo, kot je obrez..
Glede učenosti pa razumi, da družba nas ves čas uči kaj je prav in kaj ne...ni to nekaj, kar bi zavestno vedela, da se ti dogaja.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^to je podobno kot z vero: do takrat, ko ima človek pravico sam se odločat, je večinoma (ne pravim, da vsi) že tolk "v tem", da je po vsej verjetnosti situacijo že sprejel.
Sicer pa:
Sicer pa:
- dodoman
- Komunikatorka
purple_rain napisal/-a:^^to je podobno kot z vero: do takrat, ko ima človek pravico sam se odločat, je večinoma (ne pravim, da vsi) že tolk "v tem", da je po vsej verjetnosti situacijo že sprejel.
Sicer pa:
To da se sprijazni s danim, še ne pomeni, da je dejanje avtomatsko ok..
Tud s pedofilijo bi otrok sprijaznil, ko odraste , če bi mu vsi govoril, da to ni nč hudga...pa vendar veš, da to ni prav in je vredno obsojanja..
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
dodoman napisal/-a:Večina obrezovanj nima zdravstvene utemeljitve, vendar se to počne množično.
Tega nisem nikjer zanikala, torej?
dodoman napisal/-a:In reči, da kožica nima pomena samo dokazuje tvoje nepoznavanje moške anatomije.
Nikjer nisem rekla da kožica nima pomena. Če je barbie_girl_85 (pa ne me linčat barbie, če sem kaj pomešana) prešvinglala izpit iz anatomije naj ti povem, da ga jaz nisem.
dodoman napisal/-a:Dojke imajo sam funkcijo mlekane..torej ker imamo mlečne nadomstke dandanes, dojke niso tolko potrebn organ..
Če se že gremo v negiranje pomembnosti organov, brez marsikaterih bi lahko živeli normalno. In ker znamo tudi umetno oplodit in imamo vibratorje in dildoje, potem kaj.... Lahko začnemo tudi penise kr bek rezat v celoti?
dodoman napisal/-a:Podana primerjava je odlična..pa venmdar si rada hipkrit kajne?
Ne vem kaj je hipkrit.
- Oly
- Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 3. 2010
Odrez dojk kot preventiva že sedaj obstaja, je ena izmed možnosti za katero se lahko ženska odloči, osebno trenutno vem za 2 primera v slo. Kjer se je mlada punca odločila za tako opcijo.Enako je obrezovanje fantka opcija, ni obvezno..vsaj kolikor jaz vem ni obvezno nikjer(dopuščam možnost, da se motim).Edina razlika je v tem, da se v primeru obrezovanja odločajo starši ker je otrok premlad, da bi lahko odločal zase…kar je logično po eni strani, če bi za vsako pomembno zadevo v življenju otroka starši čakali dokler ne bo dovolj odrasel, da se sam odloči bi imeli kaos.
Problem obrezovanja, kot smo že rekli miljonkrat je v tem, da se to prepogosto počne brez nekega tehtnega razloga.Možnost pogostih infekcij iz bilokerega razloga je za moje pojme tehten razlog, obrezovanje pa le ena od možnih rešitev.Ampak, da jaz vidim da ima otrok stalne probleme z infekcijami kljub trudu bo šel na obrezovanje ker nekaj procentov spolnega užitka manj še kako odtehta možne posledice, ki jih imajo kronične ali pogoste infekcije.V knjižnicah(priporočam CMK) in knjigarnah je mnogo knjig kjer se lahko o tem poučite pa tud internet v primeru, da znate iskat in ločit relevantne strani od idiotizmov je priročen, meni osebno se anatomije, fiziologije, patofizologije, mikrobiologije, infekcijskih bolezni in farmakologije ne da razlagati na forumu folku, ki je ravno prav neumen, da rezanje dojk enači z obrezovanjem penisa.
In sorry pri impotenci imaš toliko različnih faktorjev ki vplivajo nanjo da hočem direkten link raziskave ki je ugotovila zgodnejšo impotenco pri obrezanih moških, da vidim kako je bilo to izvedeno, kako jim je uspelo ven vreči alkoholike, moške s psihičnimi težavami, moške s kroničnimi boleznimi, boleznimi srca in ožilja, pljučnimi boleznimi, diabetesom, neprimernim spodnjim perilom ipd… in hkrati nabrati še kontrolno skupino neobrezanih pod čim bolj enakimi pogoji in akko so izvedli raziskavo brez psihološkega vpliva na te ljudi.Kolikor je meni uspelo pogledati v tej smeri obstaja nekaj razsikav ki so potrdile to tezo in sicer predvsem pri odraslih moških, ki so šli pod nož(torej ne pod prisilo) in približno enako število drugih raziskav, ki so to tezo ovrgle oziroma niso opazile nikakršne povezave.
Če je raziskava, ki jo boš linkal dobra in mi bo to dokazala se pridem opravičit, do takrat teh bučk ne kupim.
Problem obrezovanja, kot smo že rekli miljonkrat je v tem, da se to prepogosto počne brez nekega tehtnega razloga.Možnost pogostih infekcij iz bilokerega razloga je za moje pojme tehten razlog, obrezovanje pa le ena od možnih rešitev.Ampak, da jaz vidim da ima otrok stalne probleme z infekcijami kljub trudu bo šel na obrezovanje ker nekaj procentov spolnega užitka manj še kako odtehta možne posledice, ki jih imajo kronične ali pogoste infekcije.V knjižnicah(priporočam CMK) in knjigarnah je mnogo knjig kjer se lahko o tem poučite pa tud internet v primeru, da znate iskat in ločit relevantne strani od idiotizmov je priročen, meni osebno se anatomije, fiziologije, patofizologije, mikrobiologije, infekcijskih bolezni in farmakologije ne da razlagati na forumu folku, ki je ravno prav neumen, da rezanje dojk enači z obrezovanjem penisa.
In sorry pri impotenci imaš toliko različnih faktorjev ki vplivajo nanjo da hočem direkten link raziskave ki je ugotovila zgodnejšo impotenco pri obrezanih moških, da vidim kako je bilo to izvedeno, kako jim je uspelo ven vreči alkoholike, moške s psihičnimi težavami, moške s kroničnimi boleznimi, boleznimi srca in ožilja, pljučnimi boleznimi, diabetesom, neprimernim spodnjim perilom ipd… in hkrati nabrati še kontrolno skupino neobrezanih pod čim bolj enakimi pogoji in akko so izvedli raziskavo brez psihološkega vpliva na te ljudi.Kolikor je meni uspelo pogledati v tej smeri obstaja nekaj razsikav ki so potrdile to tezo in sicer predvsem pri odraslih moških, ki so šli pod nož(torej ne pod prisilo) in približno enako število drugih raziskav, ki so to tezo ovrgle oziroma niso opazile nikakršne povezave.
Če je raziskava, ki jo boš linkal dobra in mi bo to dokazala se pridem opravičit, do takrat teh bučk ne kupim.
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
Oly napisal/-a:Odrez dojk kot preventiva že sedaj obstaja, je ena izmed možnosti za katero se lahko ženska odloči, osebno trenutno vem za 2 primera v slo. Kjer se je mlada punca odločila za tako opcijo.
To je neumno podpihovanje strahu. Ne morem verjeti da medicinci to sploh dovoljujejo. Tej deklici bi morali poiskati psihiatra sj bi se očitno nekdo res moral pogovoriti o njenih strahovih.
Po tej teoriji je najbolje da si ženska odstrani dojke, slepič in vse nepotrebne organe. in seveda maternico takoj ko dosežeš željeno število otrok. Prav je da se preventivno pregleduje in hod na preglede ampak ni pa prav da se iz strahu podlega raznim nepotrebnim operacijam. Upam da takšna neumnost ni bila plačana iz strani zavarovalnice...
-
Tearjerker - Cosmopsiho
To da s testiranjem ugotovijo da ima ena ženska npr. 80% ali več odstotno možnost za pojava raka dojke zaradi okvarjenega gena je potem indikacija za psihiatra? Iz kakega razloga že?
-
Tearjerker - Cosmopsiho
To sploh ni primerljivo zaradi same organizacije, izvora in organiziranosti raka.
Prvi neprebran prispevek • 355 prispevkov
• Stran 22 od 24
•
Prejšnja
1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov