Občasen sex izven zveze
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Drobtinica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 6. 2006
- Kraj: Malo tu, malo tam ....
@Akvamarin - FF ima človek zaradi tega, ker poleg vseh svojih obveznosti iz zavzetosti z lastnim življenjem nima časa/moči/energije (al pa ima poln kufer partnerstva) za furanje ˝resne zveze˝. FF je tam izključno za potešitev mojega libida in za nič več. Ko bom hotela ˝resno zvezo˝, nekoga, ki me bo držal za roko, da bom vedela, kak je moj status, si bom našla resnega partnerja. Dokler pa resnega partnerja nočem, je FF rešitev. In da, sex in čustvena komponenta sta seveda povezani, ampak pri nekaterih se čustvena komponenta neha, ko dobijo svojo potešitev. Je pa res, da moraš imeti v glavi fajn poštimano, da iz FF ne poskušaš narediti boyfrienda.
In z mojo čustveno inteligenco ni v tem primeru prav nič narobe. Znam pač ločit, kdo je FF material in kdo BF material. In če je FF material tam, ko se meni dvigne, hey, let` go for it. In ne, ljudje nismo monogama bitja. To je izbira. In zakaj bi se morala najmanj poročit s človekom, če hočem samo uživat v spolnosti, v vseh ostalih pogledih življenja pa sem si samozadostna.
In, ne veza brez obveznosti ni obrambni začasni mehanizem, ki kompenzira trenutne človekove nezadovoljenosti. Je just pure sex. As simple as that.
In, ne nimam travm iz otroštva bla bla, ki jih kompenziram s tem, da svoj libido potešim z nekom, kateremu mi naslednje jutro ni treba kave kuhat.
In z mojo čustveno inteligenco ni v tem primeru prav nič narobe. Znam pač ločit, kdo je FF material in kdo BF material. In če je FF material tam, ko se meni dvigne, hey, let` go for it. In ne, ljudje nismo monogama bitja. To je izbira. In zakaj bi se morala najmanj poročit s človekom, če hočem samo uživat v spolnosti, v vseh ostalih pogledih življenja pa sem si samozadostna.
In, ne veza brez obveznosti ni obrambni začasni mehanizem, ki kompenzira trenutne človekove nezadovoljenosti. Je just pure sex. As simple as that.
In, ne nimam travm iz otroštva bla bla, ki jih kompenziram s tem, da svoj libido potešim z nekom, kateremu mi naslednje jutro ni treba kave kuhat.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Jaz pa še nikoli nisem srečala človeka, za katerega bi lahko rekla, da mi je samo FF material. Če mi je tip dovolj dober, da sem pripravljena seksat z njim, ziher hočem kaj več, ali pa vsaj sčasoma bi. Seks brez obveznosti stoposto ni zame, ker se čisto prehitro navežem na človeka, potem bi bila pa drama.
-
Tonja - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 12. 2006
Akvamarin napisal/-a:Jaz osebno ne potpiram sex brez obveznosti! To, da si najdes kao stalnega jebaca, pa oba se kao strinajata in zmenita, da nimata obveznosti...pa potem ga vidis nasljednji dan kako se sprehaja z drugo?!? In kaj potem?!
Zakaj se bi človek tolažil, če vidi FF z drugo? Ni razčiščeno, da je to FF in da je popolnoma logično, da bo imel druge ženske in ženska druge moške???
Ali ženske dejansko govorite, da se strinjate z f*kom brez obveznosti, pričakujete pa, da bo iz tega slej ko prej prišlo do zveze???
Sorry, bullshit!
-
undercover - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 8. 2009
ja najbolš da ji napišeš prošnjo da bi bla FF.
js sm misla to zlo bolj spontano. da pač se zgodi enkrat u situaciji.. po pa če ti je ušeč pa pač še ponovita kdaj
js sm misla to zlo bolj spontano. da pač se zgodi enkrat u situaciji.. po pa če ti je ušeč pa pač še ponovita kdaj
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Pri nama z zadnjim ff je bilo pač tako, da sva se že od prej dobro poznala in sem še pred prvim poljubom vedela, da bo od njega to to in nisem pričakovala čisto nič več. On pa isto, verjetno vesel, ker je vedel, da mu čez največ pol leta ne bom težila z zvezo, kot se mu je dostikrat zgodilo.
Zakaj seks brez obveznosti? Ker čisto preprosto (in samokritično) rečeno nisem bila dovolj zrela za zvezo. Misel na enega samega partnerja, na vsakodnevno klicanje in sms-anje, rojstne dneve pri familiji, predstavljanje staršem... me je plašila. Če sem si zaželela bit sama cel mesec, brez kakšnih stikov s civilizacijo (razen nujnih), sem to naredila. Če se mi je zahotelo odpotovati na drug konec sveta, sem to naredila. Če sem spoznala simpatičnega dečka, sem se z njim zapletla brez slabe vesti. In sedaj, ko imam tega počasi dovolj, sem s tem nehala in se ff ne bom več šla. Čisto preprosto. Ne vem, zakaj je enim tako težko verjeti, da seks brez obveznosti enim pač deluje in zato ni z njimi čisto nič narobe, ne čustveno ne kako drugače.
Zakaj seks brez obveznosti? Ker čisto preprosto (in samokritično) rečeno nisem bila dovolj zrela za zvezo. Misel na enega samega partnerja, na vsakodnevno klicanje in sms-anje, rojstne dneve pri familiji, predstavljanje staršem... me je plašila. Če sem si zaželela bit sama cel mesec, brez kakšnih stikov s civilizacijo (razen nujnih), sem to naredila. Če se mi je zahotelo odpotovati na drug konec sveta, sem to naredila. Če sem spoznala simpatičnega dečka, sem se z njim zapletla brez slabe vesti. In sedaj, ko imam tega počasi dovolj, sem s tem nehala in se ff ne bom več šla. Čisto preprosto. Ne vem, zakaj je enim tako težko verjeti, da seks brez obveznosti enim pač deluje in zato ni z njimi čisto nič narobe, ne čustveno ne kako drugače.
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
tako je jz tud nevem zakaj naj bi bil problem najdit f -sej to je oseba ko ni potrebno da zadošča vsem možnim kriterijem. Glavno da te privlači in ima odličen smisel za humor.Džeki napisal/-a:LOL; sej f-frendship ne nastane tako, da gre tip do ženske in ji reče "ej mala, kaj če bi midva bila f-frenda".
To se razvije tako, da se najprej data dol, potem pa to ponavljata.
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
Kaj naj recem, se zahvaljujem za odziva in cas ki ste si ga uzeli, da bi prebrali mojega mnenja, zal pa se ne morem strinjati z vami!
Kako lahko se zmenis da ne bos upleteval custva!? Emocije so nekaj spontaneaga, ne ves kdaj pridejo, kdaj odhajajo, enostavno se dogajajo! enako je tako za moske kot za zenske!
Evo, dajte mi prosim navodila, tisti ki pravite, da kontrolirate svoje emocije, jaz se nocem razjeziti in uzaliti ce je fant nasilen do mene in ce me tepe. Nasilstvo je tudi nagonsko!
Eni na forumu so napisale, da se ne spuscajo v takih odnosih, ker obsaja nevarnost da se navezejo!! Verjamem!
Druga je napisala, da se je pocitila nezrelo! Tudi verjamem!
Ostali ki pravite, da lepo locujete sex in emocije, vso sreco, samo prosim sporocite ali dozivite orgazem???
Kako lahko se zmenis da ne bos upleteval custva!? Emocije so nekaj spontaneaga, ne ves kdaj pridejo, kdaj odhajajo, enostavno se dogajajo! enako je tako za moske kot za zenske!
Evo, dajte mi prosim navodila, tisti ki pravite, da kontrolirate svoje emocije, jaz se nocem razjeziti in uzaliti ce je fant nasilen do mene in ce me tepe. Nasilstvo je tudi nagonsko!
Eni na forumu so napisale, da se ne spuscajo v takih odnosih, ker obsaja nevarnost da se navezejo!! Verjamem!
Druga je napisala, da se je pocitila nezrelo! Tudi verjamem!
Ostali ki pravite, da lepo locujete sex in emocije, vso sreco, samo prosim sporocite ali dozivite orgazem???
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Ok, mogoče se je tisto moje "nezrelo" slišalo malo narobe, kot sem mislila. Ne v negativnem smislu. Pač nisem bila v mentalnem stanju za zvezo. Zakaj bi se potem zapletala, da bi imela "status," kot ti praviš, Akvamarin, in na koncu še koga prizadela? Seveda pa, mogoče bi se to v trenutku spremenilo, če bi skozi vrata stopil Mr Right? Ne vem, ker se ni zgodilo.
Glede čustev pa... Hja, jaz nisem brezčutno bitje. Do vsakega človeka, ki ga poznam, gojim neka čustva, in če sem s človekom spala, so bila ta čustva najbrž pozitivna. Ampak nobenega od svojih ff ali tipov, s katerimi sem imela kratkotrajne aferice nisem videla kot potencialnega partnerja do konca življenja (in oni mene ne, obviously). Vsi pa so super fantje in do njih SEM nekaj čutila, samo ne TISTO, kar bi bilo potrebno za resno zvezo.
Glede čustev pa... Hja, jaz nisem brezčutno bitje. Do vsakega človeka, ki ga poznam, gojim neka čustva, in če sem s človekom spala, so bila ta čustva najbrž pozitivna. Ampak nobenega od svojih ff ali tipov, s katerimi sem imela kratkotrajne aferice nisem videla kot potencialnega partnerja do konca življenja (in oni mene ne, obviously). Vsi pa so super fantje in do njih SEM nekaj čutila, samo ne TISTO, kar bi bilo potrebno za resno zvezo.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
WTF? Neprimerna primerjava..Akvamarin napisal/-a:Evo, dajte mi prosim navodila, tisti ki pravite, da kontrolirate svoje emocije, jaz se nocem razjeziti in uzaliti ce je fant nasilen do mene in ce me tepe. Nasilstvo je tudi nagonsko!
Na vse ostalo: enostavno, ti pač do osebe ni toliko, da bi si želel kej več od nje, je pa še vedno lahko zelo zabavno.
Ne vem kam to "spada", jz sem se šla FF z enim bivšim fantom, po zvezi.
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
@purple_rain: To ni primerjava!!! Je samo vprasanje naj mi nekdo da navodila kako naj jas kontroliram svoje emocije v primeru da se mi zgodi kaj takega!
Ker nekdo je lepo napisal, da lahko kompletno das stran emocije ce hoces!
Jas nisem sposobna lociti pa sem prosila za uporabna navodila!
Ker nekdo je lepo napisal, da lahko kompletno das stran emocije ce hoces!
Jas nisem sposobna lociti pa sem prosila za uporabna navodila!
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
jullia_ napisal/-a:Jaz pa še nikoli nisem srečala človeka, za katerega bi lahko rekla, da mi je samo FF material. Če mi je tip dovolj dober, da sem pripravljena seksat z njim, ziher hočem kaj več, ali pa vsaj sčasoma bi. Seks brez obveznosti stoposto ni zame, ker se čisto prehitro navežem na človeka, potem bi bila pa drama.
podpis pod tole.
meni se je vedno zgodilo, da se hotla kaj več ipd. zato pri meni pride v poštev od vseh oblik sexa izven veze samo ons.
akvamarin: tukaj ni navodil. odvisno kaka oseba si in na kakšen način dojemaš sex. če ti predstavlja vrhunec v nekem odnosu, potem verjetno nisi za taka razmerja. če ti je pa sex lahko tudi samo 'telovadba', poteb bo verjetno manj težav.
Vsak raj ima svojo kačo.
- kittyCAT00
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 3. 2010
uff ja podpiram tole, ni tistih uprašanj ki si bla ,ka si delala, kdo te kliče , kdo ti piše itd. malo "zabave" pa ne škodi ane.. čemu bit u resni zvezi če ti to ne paše.. in zakaj bi zrd tega "stradal" sex ?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]