Oče in sin...? Razlika?

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 01. Sep. 2010 12:17

Tete ti govorijo, da iz fanta ne bo nič, ker tudi iz očeta ni? :)
ddevil.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a ddevil. » 01. Sep. 2010 15:51

sinovi se včasih učijo iz očetovih napak. v primeru da oče tepe ženo (mamo) se sin velikokrat prestraši. vrjetno mu to početje ni všeč. in se mu že od malega zameri. zato se jih veliko odloči da nebojo nikoli taki nasilneži. nekatere naredi bolše in močnejše(karakterno)
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 01. Sep. 2010 16:01

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 19:36, skupaj popravljeno 1 krat.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 01. Sep. 2010 16:10

Moj ni fotru čisto nič podoben, ne značajsko in ne po videzu. Tudi moj ati dedku ni nič podoben. In s tem, da bo hči čez 20 let takšna kot njena mati se tudi ne strinjam, ker vsaj v našem sorodstvu to nič ne drži.
Nivea
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 02. Sep. 2010 11:03

1. 60% otrok alkoholikov postane odvisnih od alkohola

2. Očetov alkoholizem deluje bolj maligno na sina, kot na hčer. Sinovi alkoholikov pogosto razvijejo alkoholikovo vedenje.

3. Vzgoja otrok poteka predvsem po mehanizmu istovešenja s starši. V alkoholični družini pa istovetenje poteka s hudimi motnjami in so otroci stalno izpostavljeni menjajočim se izkušnjam pretiranega upanja in skrajnih razočaranj.
Otroci so v alkoholnični družini žrtve različnih travmatskih doživetij, ki so del njihovega odraščanja. Ponižanja, grobost, žalitve in prikrajšanja vseh vrst so le najbolj vidni znaki resnih motenj v odnosih.
Otroci v teh družinah doživljajo veliko sovražnosti, občutkov krivde, bojazni, razvrednotenja, medsebojnih manipulacij in patoloških simbioz. Vse to še veliko bolj ogroža zdrav razvoj osebnosti otroka. To se odraža v nizkem samospoštovanju otrok, v občutkih nevrednosti, nesprejetosti, v motenem učenju socialnega vedenja in ustvarjalne samopotrditve. To tvori šibke strani otrokove osebnosti, na osnovi katerih se zelo pogosto razvije bolezenski način reševanja običajnih in izjemnih nezadovoljstev s pomočjo alkohola.

Zdej pa temu biseru dodaj še ostale:
- tete ga ne marajo
- nima srednje šole...posledično brez ambicij in ciljev......PS Kaj v življenju počne 21. letnik, ki je prekinil s šolanjem? Je redno zaposlen???
- je druge vere (musliman).

Izgleda ima mali kar dobre pozitivne lastnosti in je vizualno najmanj Brad Pitt, ker drugače res ne vem, kaj delaš z njim... (Razen če iz primarne družine prinašaš podobne vzorce, in je fant na las podoben tvojemu očetu....)
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 02. Sep. 2010 11:26

ddevil. napisal/-a:sinovi se včasih učijo iz očetovih napak. v primeru da oče tepe ženo (mamo) se sin velikokrat prestraši. vrjetno mu to početje ni všeč. in se mu že od malega zameri. zato se jih veliko odloči da nebojo nikoli taki nasilneži. nekatere naredi bolše in močnejše(karakterno)

Zelo mali procent je takih, ki se iz tega izvlečejo boljši in močnejši.

"Otroci pretepanih mater pozneje v življenju kažejo v povprečju več anksioznosti, nižje samospoštovanje, obsesivno-kompulzivno simptomatiko, pozornostne deficite in hiperaktivnost, suicidalna dejanja, neuspešno socialno integracijo, slabšo šolsko uspešnost in zlasti zvišano agresivnost" (Jaffe, Wolfe in Wilson, 1990).

Izkazalo se je celo, da so se moški, ki so zakrivili hujše oblike nasilja (npr. pretepanje, težki udarci, grožnje z orožjem ali njegova uporaba), razlikovali od moških z manj hudimi oblikami (npr. grabljenje, porivanje, metanje) po tem, da so bili v otroštvu samo priče nasilja, sami pa niso utrpeli fizičnih kazni (Hotaling in Sugarman, 1990).

Posledice nasilja v družini so drugačne pri dečkih kot pri deklicah. Gelles (1976) je že leta 1976 ugotavljal, da dečki, ki so žrtve nasilja v svoji primarni družini, pozneje večkrat postanejo storilci nasilnih dejanj, medtem ko deklice pogosteje postanejo žrtve tudi v svojem partnerskem odnosu.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
RoNcoLiNo
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a RoNcoLiNo » 02. Sep. 2010 15:48

Jaz pa opažam tole.Moj brat je čezdalje bolj podoben najinemu fotru,kar je kriza!!!Jaz takega partnerja ne bi imela...

Moj fant,je popolno nasprotje svojega fotra in dela vse stvari ravno kontra. Revežu se je namreč tako zameril,da sploh vedeti noče zanj,njegov brat pa je popoln klon (tako po videzu,razmišlanju in načinu dela) svojega fotra.

Jaz mislim,da če se odločiš da boš pa ti nekaj spremenil in ne boš tak kot so tvoji,da se vse da. Sam it je treba ven iz teh družinskih okvirov...
Trmasti vztrajajo. Še bolj trmasti zmagujemo...
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 02. Sep. 2010 15:54

RoNcoLiNo napisal/-a:Jaz mislim,da če se odločiš da boš pa ti nekaj spremenil in ne boš tak kot so tvoji,da se vse da..

Svoj karakter človek težko obrne v popolnoma drugo smer...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Edinstvena
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 11. 2004
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Edinstvena » 02. Sep. 2010 19:37

jaz močno upam da moj nebo niti malo kot njegov foter... foter je alkoholik, družina razpadla zaradi njega, v prometni nesreči skoraj ubil svoja otroka - ampak on se pohvali s tem kaki karambol je to bil :x :eek: in pri svojih 50letih ne more 15min pri miru stat na nogah...

ne moti me da moj spije pivo, dva... pa še to le občasno, ker sem mu jasno povedala da če misli it po fotrovih stopinjah kar naj, ampak brez mene!
Izziv je v tem da ostaneš to kar si,v svetu ki te poskuša narediti takšnega kot so vsi drugi!
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 03. Sep. 2010 17:09

Jaz poznam take tipe, ki so cisto isti kot njihovi ocetje (tako kot je oce full pil, tudi on sedaj ipd), ali pa popolno nasprotje...
Za svojega bi rekla, da je bolj nasprotje svojemu fotru...ceprav vizualno pa bi rada, da bi bil tak kot on (pri 50+ brez sivega lasu :D)
maiteperroni
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a maiteperroni » 03. Sep. 2010 19:51

Hvala vsem za komentarje in nasvete....
še posebej pa sem hvaležna barbie_girl_85 ker mi je odprla oči.
Res je...on je brez nobenih načrtov za prihodnost, medtem ko jih jaz imam veeeeeliiikoooo.... :wink:

glede tet pa.....ko se hecate če mi dovolijo to pa ono,....zame to ni hec lahko je kar precej mučno verjamite,ko ti poleg staršev še 5 žensk drugih filozofira .. :roll:

upam da bom našla kakega pametnega (s cilji v prihodnosti ) partnerja in da me bo podpiral in spoštoval...zdej pa:

1 problem nastopi!

Kako se ga znebiti? Kaj naj mu rečem?
Zakaj?

Resno sprašujem a nasvet in prosim da mi odgovorite iskreno.!
Hvala vsem..!! :oops: :D
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 03. Sep. 2010 20:11

Sej se zajebavaš ne?
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
mateja79
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mateja79 » 03. Sep. 2010 20:50

barbie_girl_85 napisal/-a:1. 60% otrok alkoholikov postane odvisnih od alkohola

Zelo dvomim v to izjavo, ker sosed je bil alkoholik, medtem ko nihče od njegovih 3 otrok sploh ne pije alkohola. Po tej statistiki pa bi morala piti dva, oziroca celo biti odvisna od alkohola.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 03. Sep. 2010 21:16

^Res zgrešena logika.
mateja79
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mateja79 » 03. Sep. 2010 21:23

Itak da, ker se otrokom alkoholikov po vsej verjetnosti alkohol zagnusi.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov