Neodobravanje zveze
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Legally_blond - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 11. 2006
Jaz ti svetujem, da ga najprej povprašaš o tem, da mu boš potem vsaj lahko povedala zakaj si se odločila da greš vstran (če se boš seveda), toliko da vidiš kako bo odreagiral in kaj ti bo povedal, potem pa.... odločitev je tvoja, upam da ti ne bo čez 10 let žal in se boš ozrla nazaj ter uvidela, da si ogromno let (najlepša leta vbistvu) zapravila za nekoga, ki si te ne zasluži.
Tole sem pa slučajno na fb prebrala, mogoče ti bo dalo mislit
Medtem, ko vpiješ na svojo žensko, nekje obstaja moški, ki hrepeni po tem, da bi ji govoril na uho. Medtem ko ponižujes, žališ in tlačiš svojo žensko, nekje obstaja moški, ki ji dvori in ji daje vedeti, da je velika ženska. Medtem ko jo tepeš, nekje obstaja moški, ki bi jo ljubil. Medtem ko jo spravljaš v jok, je nekje nekdo, ki ji krade nasmeh.
V ZNAK PROTESTA PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI
Tole sem pa slučajno na fb prebrala, mogoče ti bo dalo mislit
Medtem, ko vpiješ na svojo žensko, nekje obstaja moški, ki hrepeni po tem, da bi ji govoril na uho. Medtem ko ponižujes, žališ in tlačiš svojo žensko, nekje obstaja moški, ki ji dvori in ji daje vedeti, da je velika ženska. Medtem ko jo tepeš, nekje obstaja moški, ki bi jo ljubil. Medtem ko jo spravljaš v jok, je nekje nekdo, ki ji krade nasmeh.
V ZNAK PROTESTA PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI
Zadnjič spremenil Legally_blond, dne 15. Sep. 2010 14:02, skupaj popravljeno 1 krat.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Petrushka napisal/-a:To je res, ampak nočem, da ima on potem takem odpor do mojih staršev še preden bi jim povedala da sva skupaj in bi se počutil nelagodno, ker bi vedel, da ga ne sprejmejo, vsaj ne kot del naše družine (čeprav nisem to izvedela od staršev, ampak od nekoga drugega).
Ni bilo mišljeno, kot da povej, da so ti starši rekli, da ni primeren zate. Ampak če vsi veste, da je nasilen, da svoje starše maltretira,... je to očitno ena taka javna tajna. Saj je logično, pije se v javnosti, torej je tudi agresiven v javnosti, ljudje pa govorijo.
V glavnem, čisto nobenega dobrega argumenta nisi navedla, da ne bi tega razčistila, preden sploh začneta iskat stanovanje.
Jaz vas enih žensk res ne štekam. Preden bom šla s fantom skupaj živet, se bova še marsikaj drugega, manj bistvenega zmenila. Ti pa še tega ne upaš vprašat, če je on slučajno res svojo mamo tepel. Glede na to, da zdaj nimaš jajc za pogovor, močno dvomim, da boš imela kaj več poguma, če bo res prišlo do kakšnega incidenta.
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
Če človek spije par kozarčkou (ko se občasno spravi h pijači), še ne pomeni da je alkoholik. Ker pol sm js direkt za na odvajanje, po hitrem postopku.
Pogovori se z njim, drugega ti ne preostane.
Pogovori se z njim, drugega ti ne preostane.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
- kiiiara
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 6. 2009
nevem zakaj ga kar ne povprašaš o vsem tem... brezveze sedaj tule govorit nekaj, če nevemo ali vse to drži ali ne... jaz bi se na tvojem mestu lepo vsedla in pogovorila z njim... mu direktno povedala kaj se govori o njem in potem poslušala njegovo plat zgodbe... vsekakor pa dokler si nebi bila na jasnem o njem, se nebi selila z njim v novo stanovanje...
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Vanessa, koliko je pa po tvoje treba spit, da se človek kvalificira kot alkoholik? A je res važna samo količina? Dejstvo, da pijan maltretira starše, ni dovolj? A je normalno, da človek še naprej uživa alkohol, če vidi, kaj mu to naredi? A je to mogoče znak, da se mu očitno ne more upret in torej ima težave z njim?
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
[vanessa]- Seveda lahko tudi ko je trezen vdari ven in sem prepričana da prej ali slej tud bo. Ampak saj vemo, da alkohol še "povdari" naše vedenje oz. naše občutke (ne znam se prov izrazit ).
Glede na to, da vem kako je bit v taki družini, bi že ob prvi govorici zbežala kolikor se da.
Aja, in kakor je rekla avtorica teme, da se take stvari ponavadi ne izvedo. Brez skrbi, se. Če nekdo dela scene in probleme prej ali slej vsi vedo.
Glede na to, da vem kako je bit v taki družini, bi že ob prvi govorici zbežala kolikor se da.
Aja, in kakor je rekla avtorica teme, da se take stvari ponavadi ne izvedo. Brez skrbi, se. Če nekdo dela scene in probleme prej ali slej vsi vedo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
No ja, glede na to, da ga ne ti ne js ne poznava, ne moreš kr tko vnaprej obsojat da je alkoholik in da se pijači pod nobenim pogojem ne more upret. Js tudi delam neumnosti ko sm pijana in si prisežem, da nikoli več ne bom pila, ma mi ne rata. Sem zato alkoholik? Ne, ker nism odvisna od pijače, tudi če ji težko rečem ne. In tudi tresem se ne, če se ne taknem pijače več kot 1 mesec. On ma probleme z obnašanjem in kot sm že napisala - agresiven je lahko tudi trezen in če je res nagnjen h temu, bo tako obnašanje udarlo vn tudi ko bo trezen. Alkohol ni izgovor za agresivno obnašanje - če si tak, si tak vedno, sam prašanje časa je, kdaj bo pršlo do besede vedno.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
[vanessa] napisal/-a:^^ Se strinjam ja, sam to še ne pomeni da je alkoholik. Mislim, da on nima problemou s pijačo, ma z vedenjem oz. agresivnostjo. In to lahko udari vn tudi ko je popolnoma trezen.
Ti pa deluješ kot da imaš hude težave s tem, da se koga označuje za alkoholika?[vanessa] napisal/-a:No ja, glede na to, da ga ne ti ne js ne poznava, ne moreš kr tko vnaprej obsojat da je alkoholik in da se pijači pod nobenim pogojem ne more upret. Js tudi delam neumnosti ko sm pijana in si prisežem, da nikoli več ne bom pila, ma mi ne rata.
Zate ne vem (ampak se neki čudno preveč braniš oz. razlagaš svoje izkušnje/poglede), ampak o Petrushkinem tipu celo govorice krožijo, take, ki jih vsi poznajo, o njegovem nasilnem vedenju v alkoholiziranem stanju. Tu ni več važno kdaj in koliko spije, "da ne bi slučajno izpadel kot alkoholik".
-
^^ Js ga nič ne branim. Sm bolj mnenja, da bi mogla spokat od njega, sam sm dobila občutek prek postou avtorice, da ga (malo) brani in se je nekako že odločla da bo šla živet z njim, sam da še vedno ne ve kako uredit to zadevo s starši (= glavni problem so starši/financiranje in ne nasilno vedenje tipa).
Hotla sm samo rečt da tkoj označit nekoga za alkoholika, se mi zdi malo pretirano, ker ni bistvo alkohol (to ni izgovor), ma njegovo obnašanje.
Hotla sm samo rečt da tkoj označit nekoga za alkoholika, se mi zdi malo pretirano, ker ni bistvo alkohol (to ni izgovor), ma njegovo obnašanje.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
Jaz bi od takšnega človeka bežala stran, naj si bo alkoholik ali nasilnež. Ne prenašam ne enega in ne drugega.
Tudi moj je nagle jeze, ampak to pomeni, da vsakemu pove direkt v obraz kar mu gre. Fizično nasilje in alkohol pa mu ne padeta na kraj pameti. Za fizično nasilje nad starši kot ga omenjaš ni opravičila nikoli, ne v treznem in ne v alkoholiziranem stanju. To je dejansko nesprejemljivo.
Tudi moj je nagle jeze, ampak to pomeni, da vsakemu pove direkt v obraz kar mu gre. Fizično nasilje in alkohol pa mu ne padeta na kraj pameti. Za fizično nasilje nad starši kot ga omenjaš ni opravičila nikoli, ne v treznem in ne v alkoholiziranem stanju. To je dejansko nesprejemljivo.
- Cant_sleep_tonight
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 3. 2009
sem slisal da se oblaci v belo, zaziga krize,trpinci manjse zivali, si depilira noge..
samo eno ti preostane..
samo eno ti preostane..
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 22:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]