neobičajna poroka

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 21. Feb. 2009 21:35

Men pa ni čist nč od tega ušeč. Bi kr umrla, če bi mogla met tako poroko.
Pa brez zamere, UG84 :) , sej teb pa najbrž moja (nekoč) ne bi šla skoz.

Se je ena znanka tut na Bogenšperku poročila in sm vidla fotke (tistih par, k jih je usem razposlala :D ), pa so ble skor enake tvojim. Pa čist preveč denarja za use skp.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Nadine
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Nadine » 21. Feb. 2009 21:47

tud jz ne maram teh klasičnih porok, ČE bi se kdaj poročila bi se nekje na kakšni prečudoviti plaži, al pa magar tud u vegasu :lol: brez družine in drugih svatov... pa sploh mi niso všeč te bele dolge poročne obleke tko da tud tega ne bi bilo, mogoče bi bla kakšna luškana oblekca bolj v mojem slogu :)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 21. Feb. 2009 22:15

UG84 napisal/-a:OK, tu je seznamčke (pisalal sem v vrstem redu kot mi je kaeri račun prišel pod roke):

1. Obleka nevesta (izposoja): 270 EUR
2. Torta in 150 mignonov: 349, 55 EUR
3. Snemalec: 576 EUR
4. Pogostitev na Bogenšperku: 504 EUR
5. Cvetličarka: 577,60 EUR
6. Plačilo protokola na gradu Bogenšperk: 138 EUR
7. Prstani: 258 EUR
8. Gostilna: 2280 EUR
9. Ogrlica nevesta: 37 EUR
10. Čevlji nevesta: 95,70 EUR
11. Kvartet v cerkvi: 125 EUR
12. Prispevek za župnika: 100 EUR
13. Frizer nevesta (proba in dejanska): 125 EUR
14. Make up: 50 EUR
15. Čevlji ženin: 85 EUR
16. Obleka ženin (po meri): 443 EUR + 49,90 EUR (srajca)
17. Pogostitev doma: 60 EUR
18. Fotografinja: 600 EUR
19. Dekliščina: 160 EUR
20. Fantovščina: 135 EUR
21. Glasbena skupina: 600 EUR
22. Poročno potovanje (Tunizija): 1300 EUR (1000 pa še zraven podarjeno, ampak to ne štejem)
23: Make up mami: 45 EUR

Vse to skupaj pride 8.963,75 EUR. Pa še bencin pa cestnine, no pa je že preko 9.000. Tu nisem štela 200 EUR za najem avta, ker je bil to atijev strošek in pa nevem koliko truda in denarja, ki sta ga vložili moja mami in tašča v peko peciva.

No, evo, zato jaz ne bi imela take poroke, pa če pride še pol ceneje. Res bi ta denar raje investirala v karkoli bolj oprijemljivega. Ne razumeti narobe - vsi imamo pravico do svojega mnenja, verjamem, da je vama to pomenilo velik dogodek in sta bila pripravljena na tak strošek, ampak vseeno se mi ne zdi najbolj razumna cena. In zdaj spet kup kokošk v en glas - kaj vse je treba na poroki imeti in blabla. Okeeeej :D
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 21. Feb. 2009 22:36

msn...tole so stroški cisto povprečne poroke s 60 povabljenimi...brez kakšnega preseravanja...pač stroški povprečne poroke...takle mamo! :D
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 21. Feb. 2009 22:44

No, če je to povprečna poroka, potem pa še toliko bolj škoda denarja, če je povprečna pa tako draga :D

Moj tip ima prav, ko pravi, da me ne bo hotel za ženo :twisted: Recesija!
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 21. Feb. 2009 22:46

Meni bi se nekaj časa nazaj tile denarci zdeli ful preveč za poroko, ampak se je prijateljica prejšnje leto poročila in sem videla kako vsi nabijejo ceno samo zato, ker jim omeniš besedo "poroka". Res so ogromni stroški.

Js bi si tudi želela bolj manjše poroke, ker bi bila tako še najbolj sproščena in na ta dan nočem bit kot ena zmešana kura. :D

Sestra, ki se je poročila pred leti, je imela tako luštno poroko, s 25 svati. Čeprav imamo veliko sorodstvo, vendar se ne družimo pogosto. Sta jih pa povabila na samo poroko. Tako, da se je vse poklapalo.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 21. Feb. 2009 22:48

MsN napisal/-a:No, če je to povprečna poroka, potem pa še toliko bolj škoda denarja, če je povprečna pa tako draga :D

Moj tip ima prav, ko pravi, da me ne bo hotel za ženo :twisted: Recesija!

msn, ponavadi se z darili pokrije pa še kaj ostane! :D
no, odvisno od obdarovalcev.... :lol:

ampak je pa doživetje poroka...polno emocij...

ko boš doživela, boš vedela...in takrat ti ne bo žal nobenega evra.... :)
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 21. Feb. 2009 22:52

LanaMaxim napisal/-a:sem videla kako vsi nabijejo ceno samo zato, ker jim omeniš besedo "poroka". Res so ogromni stroški.

se ti ne zdi, da malo posplošuješ?

ko sem se jaz dogovarjal za poroko, sem povsod zahteval ponudbo. in če bi se mi kaj zdelo predrago, bi pač ponudbo zavrnil...ter šel drugam...

zato...ne moreš zadev kar nabijat...tudi zato ne, ker dober glas seže v deveto vas, slab pa še dlje... :wink:
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 21. Feb. 2009 23:00

Meni je mati rekla, da je bil njej ta dan kr neki, niti pod razno njen najljubši dan. Gosti so ji šli na živce, stari starši so se preveč matral s kuhanjem, ljudje so se napil, tašča ji je šla na živce. Nobenih emocij...

Jst itak ne bi organizirala nobene takšne poroke, se mi zdi en brezveze đumbus. Poročila bi se nekje čist iks, na kšnih scottish highlands al pa kej, s samo mojim človekom in dvema naključnima pričama. Pol bi pa mogoče, ko bi domov pršla, nardila eno veliko zabavo, pač glih tok, da dobim darila. :twisted:
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LanaMaxim » 21. Feb. 2009 23:01

Ja, zadeve so sigurno dražje kot pa za kakšno drugo zabavo, saj vedo, da si veliko ljudi reče: "ma v redu, samo enkrat se poročim, nimam časa zdaj še drugih ponudb iskat". Tako sem slišala že od nekaj znancev. Recimo prstani - so dražji samo zato, ker so poročni.

Seveda upam, da so ljudje malo bolj pametni in gredo pogledat še drugam in se ne vdajo taprvi ponudbi.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 21. Feb. 2009 23:04

kk bi se pa uskladili pri razlicnih mnenjih partnerjev glede poroke?! midva sva se neki pogovarjala (bolj za hec, ampak kaj ves :D ) in pac js nimam nekega velikega sorodstva - oz. nismo v stikih. pa tud nekega kupa prijatlov nimam - bolj znance. zdej ce bi se sla neko veliko poroko, bi lahko nabrala skup ogromno ljudi, ampak tega nocem ker mi res ne pomenijo toliko, da bi jih mela na poroki...

pr fantu je pa pac tako, da so ful povezani v sorodstvu, in bi vse familije ful zamerle ce se koga ne bi povablo, plus tega ma se en tak stalni krog prijateljev, in to bi cez par let naneslo en kup ljudi - prjatli pa njihove partnerke, mogoce se druzine...u glavnem ogromno.

in midva bi lahko se tako sla samo eno skrajnost - samo starsi na poroki, al pa ogromna poroka. ker on ne more zbrat recimo 15 najljubsih ljudi, ker so to vse take skupine ljudi, kjer so mu ''enakovredni''. sej ne da razmisljam tok resno da bi se porocila z njim (se ne :D ) ampak me res zanima kaj ce bi mel tako situacijo ko bi bil cas za poroko?

aja drugac pa moja sanjska poroka - klasika, samo z malo ljudi. prelepa cerkev, potem vecerja...nevem ce bi se lahko pocutla zares poroceno, ce bi bla sam midva, nekje u tujini...ker pac mam u glavo tako pa tako predstavo o poroki, so tu zravn tut vsa ta obcutja (ki se sigurno na ta dan pojavijo...) in ce bi mela finance, bi si sigurno privoscila posteno razkosno poroko. CE PA NE bi mela financ, pa 100% ne bi sparala eno leto prej sam za poroko, in se odrekala nevem cemu...torej cena poroke bo najinim takratnim financam priblizno primerna!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 21. Feb. 2009 23:11

Jst se niti slučajno ne bi ozirala na sorodnike... Sej pri nas smo tut ful povezani, verjetno bi mi tut zameril, ampak to je odločitev punce in fanta... Pač njun dan. Jst niti slučajno ne bi povzročala sebi slabe volje sam zato, ker lahko povzročim neke bedne družinske zdrahe. Mislm to itak niso pol neki kul ljudje, če so tok zamerljivi. Če bi pa tip zahteval ogromno poroko, bi mu pa rekla, nej si drugo nevesto poišče :D
Uporabniški avatar
nutella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 5. 2005
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a nutella » 21. Feb. 2009 23:14

Jst se tut na tvojem mestu nebi sekirala zarad sorodnikov. Jst mam tut namen met neki manjšega, ca 30 ljudi in vem, da bodo moji sorodniki (ki jih je malo morje) mel velik za povedat. Ampak na tak dan si jst želim met ob sebi ljudi, ki jih mam rada in ne ljudi, ki se jih "spodobi" met.

Mislem, da smo mal zašle, tema je "neobičajna poroka". A mamo temo "poroka", "načrtovanje poroke" ... ?
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 22. Feb. 2009 9:01

CE PA NE bi mela financ, pa 100% ne bi sparala eno leto prej sam za poroko, in se odrekala nevem cemu...torej cena poroke bo najinim takratnim financam priblizno primerna!

Saj midva sva začela načrtovati ene tričert leta prej in vsi stroški so se porazdelili čez ves ta čas. Nič nisva ne vem kok šparala pa se odrekala. Je pa res, da kolikor pač kdo lahko, ane?

Ne razumeti narobe - vsi imamo pravico do svojega mnenja, verjamem, da je vama to pomenilo velik dogodek in sta bila pripravljena na tak strošek, ampak vseeno se mi ne zdi najbolj razumna cena. In zdaj spet kup kokošk v en glas - kaj vse je treba na poroki imeti in blabla

Kakor komu paše. Midva sva hotela obeležiti dan na svoj način. In ne, ni ti niti najmanj škoda denarja. Niti najmanj. Itak pa, mimogrede, sva 3/4 dobila v denarju nazaj - ne v materialnih darilih. Tako da tudi iz tega vidika se ti stvar definitivno povrne.

Men pa ni čist nč od tega ušeč. Bi kr umrla, če bi mogla met tako poroko.

Lahko greš v sredo na magistrat, v kavbojkah, brez vseh, samo s pričami, pa boš dala samo za stroške protokola. Vsak po svoje. Brez družine, brez pompa. Vsak po svoje, ampak umrla pa definitvno ne bi...no, vsaj upam, da poroka bi moral biti vesel dogodek.

Mislem, da smo mal zašle, tema je "neobičajna poroka". A mamo temo "poroka", "načrtovanje poroke" ... ?

ne , ne, jaz sem to temo obudila, ker je bila na temo poroke, nisem hotela z novo poročno temo smetit. Lahko pa odpremo novo :)

kk bi se pa uskladili pri razlicnih mnenjih partnerjev glede poroke?! midva sva se neki pogovarjala (bolj za hec, ampak kaj ves biggrin ) in pac js nimam nekega velikega sorodstva - oz. nismo v stikih. pa tud nekega kupa prijatlov nimam - bolj znance. zdej ce bi se sla neko veliko poroko, bi lahko nabrala skup ogromno ljudi, ampak tega nocem ker mi res ne pomenijo toliko, da bi jih mela na poroki...

pr fantu je pa pac tako, da so ful povezani v sorodstvu, in bi vse familije ful zamerle ce se koga ne bi povablo, plus tega ma se en tak stalni krog prijateljev, in to bi cez par let naneslo en kup ljudi - prjatli pa njihove partnerke, mogoce se druzine...u glavnem ogromno.

in midva bi lahko se tako sla samo eno skrajnost - samo starsi na poroki, al pa ogromna poroka. ker on ne more zbrat recimo 15 najljubsih ljudi, ker so to vse take skupine ljudi, kjer so mu ''enakovredni''. sej ne da razmisljam tok resno da bi se porocila z njim (se ne biggrin ) ampak me res zanima kaj ce bi mel tako situacijo ko bi bil cas za poroko

To je vajin dan in samo eden drugemu se lahko prilagajata, Drugim nikakor. razen če želita, potem pa ja. Kaj pa če organizirata dva dneva - prvi dan umirjeno poroko (civilno, cerkveno karkoli že), smao najbližji - magari starši. Drugi dan pa piknik za vse - žar in tko naprej.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 22. Feb. 2009 11:19

ss:)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 7:56, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov