Nasilje in manipuliranje

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

JustSomeGuy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 10. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a JustSomeGuy » 05. Okt. 2014 12:43

Včeraj smo bili s kolegi malo na okoli in končali smo v enem od lokalov v Mariboru. Vse lepo in prav, dokler nismo opazili, da se na eno punco nekdo grdo zdira. To je trajalo vsaj pol ure in punca mi je delovala v šoku in prestrašena. Po situaciji sodeč bi rekel, da je bil njen bivši. Punca ga ni želela niti pogledat, on se ji je pa drl v obraz in jo nekaj prepričeval. Okoli je bilo polno ljudi ampak noben ni reagiral. Odločil sem se, da stopim do nje in jo vprašam, če je vse ok. O tem, da je zaradi tega onemu počil film, mi verjetno ni potrebno razlagat. Izmenjala sva si par besed, potem pa mu je punca pokazala, da se gresta ven pogovorit, ker verjetno ni želela, da bi se stepla sredi lokala. Upam, da se je vse končalo ok. Čeprav imam občutek, da jo je zmanipuliral. Imam slabo vest, da ji nisem rekel, da naj ne gre ven in da ji ni potrebno tega prenašat pa naj bo kar bo. Ženske je potrebno zaščitit pred takšnimi psihopati. Bila je bolj drobna on pa kar konkreten.

Glede na to situacijo me zanima slednje. Je v vezah veliko nasilja in manipuliranja? Psihičnega in/ali fizičnega?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 05. Okt. 2014 13:09

Meni se zdi zelo veliko fizičnega in psihičnega nasilja. Se mi zdi, da smo ga po večini že skoraj vse ženske doživele.
Uporabniški avatar
Green Cookie
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 10. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Green Cookie » 05. Okt. 2014 22:18

V ogromno zvezah je prisotno nasilje, predvsem psihično. In žrtve te oblike nasilja so velikokrat tudi moški, na katere se dostikrat pozabi.
JustSomeGuy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 10. 2014

Neprebrana objavaNapisal/-a JustSomeGuy » 06. Okt. 2014 13:27

Žalostno.

Jaz lahko rečem, da sem imel vedno ljubeč odnos. Obojestransko. Tudi, ko smo se razhajali, niso leteli talerji ampak je blo na človeški ravni. Mogoče me je zarad tega še tolk bolj presenetla (ne)reakcija punce, ki je bla čisto prestrašena in v krču. In če je dečko že zunaj tako nasilen, kjer je polno ljudi okoli, kako je šele med 4imi stenami. To, da pa noben ne reagira, je pa klasika.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 06. Okt. 2014 15:31

Se pridružujem..v razmerjih je res po mojem mnenju veliko nasilja vseh oblik..Ampak je na žalost tako, da večinoma nasilja, ki ni fizično, sploh ne "porajtamo". Me pa to spomni na eno sliko, ki kroži že nekaj časa po spletu, kjer sta neka dva starčka gor..in piše nekaj v tem smislu, da so včasih zveze trajale, ker so jih "popravljali", medtem ko jih danes kar končamo ob najmanjših problemih (lahko bi pogooglala, ma se mi ne da). In me to res kr malo jezi, ker nas večina dobro ve skozi kaj so šli vse naši stari starši in starši, vse v imenu "popravljanja" zveze. Ničesar niso popravljali, trpeli so, ker so bodisi verjeli, da bo boljše, vztrajali zaradi otrok ali pa jih je bilo sram, da bi se razšli in bili samski. Jaz rečem samo hvalabogu, če je danes to res, da se ljudje lažje razidejo in rešijo slabih zvez, ampak mislim, da to na ravni resnih zvez ne drži..Danes mladina hitro izstopi iz kratkih zvez, ki ubistvo to niso, v daljših resnejših zvezah, kjer so pa resni problemi prisotni, pa ljudje vztrajajo iz takšnih in drugačnih razlogov in res težko izstopijo iz nekega začaranega kroga..In v teh začaranih krogih se ljudje navadijo na vse, vključno z nasiljem.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
trust
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a trust » 10. Okt. 2014 15:24

Če bi bil dec bi ga parkrat počil pa bi dal mir in uni deklini naredil veliko uslugo
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 15. Okt. 2014 10:10

Evelyn, tista misel s sliko starejšega para ni bila napisana v tem kontekstu, pač pa v smislu, da se dandanes veliko mladih parov in zakoncev razhaja in ločuje za vsako malenkost, namesto, da bi se znali pogovoriti in delati na tem, da razbijejo rutino v zvezi ...

Treba je biti pozoren na vse vrste manipuliranja, ker iz tega slej ko prej pride nasilje.
Zadnjič spremenil Tamala_mrha, dne 21. Jan. 2015 11:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 15. Okt. 2014 11:45

Hja kakršnkoli kontekst je že, je to golo obsojanje in neka idilična nostalgičnost..Če pa se je par danes pripravljen raziti za vsak drek in jim to sploh ni tak problem, potem je pa itak bolje, da niso skupaj..
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Nucky
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 10. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a Nucky » 16. Okt. 2014 8:31

Green Cookie napisal/-a:V ogromno zvezah je prisotno nasilje, predvsem psihično. In žrtve te oblike nasilja so velikokrat tudi moški, na katere se dostikrat pozabi.

Se podpišem.. Predvsem psihičnega nasilja s strani žensk je ogromno.. Brez zamere sam ženske ste mojstrice psihičnega nasilja.. Moški so pa bolj fizično nasilni, čeprav to niso zame moški ampak navadni pezdeti, strahopetci, ki se spravljajo na šibkejše, da sami sebi dokazujejo neko moč.. Nikol ne bom razumel moških, ki tulijo na žensko ali pa jo celo pretepajo.. Meni bi bilo to izpod časti, da udarim žensko.. Čeprav res pa je tudi, da znajo kakšne hitro izvadit nerve ampak vseeno razbiješ omaro namesto nje.. :mrgreen:

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]