Najstniške/mladoletne mamice

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

LoveIvy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 3. 2016

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveIvy » 04. Mar. 2016 14:34

Starši so že leta mnenja: sam delajte da boste kj meli.

Nobenga razlogona ni za otroka oz je... Glupo bo zvenelo.. Čutim da sm bolj kot pripravljena na to...
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 04. Mar. 2016 14:47

Ja, ker odrasli ljudje, ki imajo otroke se zavedajo da to ni kar nekaj v kar se vpičiš.

In naj še enkrat potlačim en mit ki je tako globoko prisoten v slovenski mentaliteti.

To da si nekdo želi potovati, ali je bolj socialen, ga ne naredi bolj otročjega ali ne vem kakšnega.

Kar sem jaz mislil je, da je čas res pomembna stvar, sploh v mladosti da zgradiš nekaj...svojo osebnost, kariero, zdravo zvezo in da poskušaš najti kaj točno ti sede.

In za vse to je potreben čas, in potem pridejo nagrade.

Kar ti pišeš je, aha, sem kao odrasla, žurat mi ni, neke perspektive v prihodnosti ne vidim...zatorej, hm, dajmo narediti otroka da mi ne bo dolgčas.

Obenem samo čakam da napišeš, da če imaš prej otroka, da boš kasneje prej užival kot drugi :D.
Ta je moja najljubša, ja, ker pri 40ih uživati je boljše kot v 20ih :D, in sploh ker otroci ratajo popolnoma samostojni pri 18ih :D.

Pri 18ih imeti otroka v zahodni kulturi je tako kot imeti kabriolet na Grenlandiji. Lahko ga imaš, ampak nima ravno smisla.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 04. Mar. 2016 15:01

Led Zeppelin napisal/-a:To da si nekdo želi potovati, ali je bolj socialen, ga ne naredi bolj otročjega ali ne vem kakšnega.

točno to. zrel človek je tisti, ki ve, kaj si zares želi in to počne. ne glede na to, kaj to je.

praviš, da čutiš da si več kot sposobna za to.. problem pa je, kar občutki nas mnogokrat zavajajo in tudi pustijo na cedilu. mnogokrat niso realni in to se je treba zavedat. in tudi niso večni. in zato je treba dvomiti v njih, in tudi iskati nove, ker vsega seveda še ne poznaš. šele po določenem dolgem času in zavedanju, kaj vse obstaja, veš, da je tvoja želja res prava. in otrok je res tista dejansko najbolj pomembna stvar, za katero moraš biti stoprocentno 100%, ker okoli otroka se bo vrtelo celo tvoje življenje. otroka si ne smeš nikoli želet zase - želet ga moraš zaradi njega, želet si moraš podpirat ga, vzgajat, bit pripravljen žrtvovat ves svoj čas in tudi življenje. ne gledaš kaj ti pridobiš z njim, amapk gledaš kaj mu lahko nudiš. in če si tega zares želiš, boš seveda naredila čim več pri tem, da bi bila najboljši starš (ne le "good enough"). čas imaš, izkoristi ga ;)

in nekak se strinjam s starši - ne seveda ves čas, ampak nekaj je treba delat in tudi imet narejenega, da pirpelješ v to novega človečka. neko rezervo, za varnost, finančno predvsem.
hej norci :)
nekogirl
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 11. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a nekogirl » 04. Mar. 2016 16:00

..
Zadnjič spremenil nekogirl, dne 17. Jul. 2016 16:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 04. Mar. 2016 16:12

seveda, potovanje je bolj samo primer tuki :)
hej norci :)
Uporabniški avatar
capo di banda
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 1. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a capo di banda » 04. Mar. 2016 16:33

In kaj vam je fora te (4 osebki) da že 3 strani pluvate po njej?
Podn res, moje mnenje če sta oba z fantom zato ga naj ima. Mislim kakšne nebuloze ji nekateri pišete, mi je pa smešno da to sodijo ravno taki ki pri globoko dvajsetih še kar žlajfajo svojega purana na roko in obiskujejo psihologe, pa čeprav so na papirju odgovorne osebe zaradi let.

Dejstvo da eni so še pri 30 na ravni najstnikov in tudi obratno, samo če se ji zdi da je pripravljena, ne vem zakaj jo treba takoj zabijat. Od kolega tastara sta imela prvega že zelo zgodaj pa jim vse laufa. Roko na srce ali imaš sedaj ali pa pri 22 vsaj denarno nebo neke razlike, mentalno pa itak sama veš kje si... Tako, da sem edini ampak imaš mojo podporo, ker se mi že na splošno zdi to dobro da če želiš imeti otroka ga imaš mlajši.(19-21) Da ko je najstnik lahko še hodiš znjem v hribe in športaš mu pomagaš si neke vrste starš/kolega kot pa nekateri ki imajo že tako pozno da že gredo proti 60 ko je fant mladostnik...

Če je seveda želja, če želje ni je pa vsejeno kdaj ga imaš ali pa splet naključji slaba zaščita pri starejših letih...
nekogirl
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a nekogirl » 04. Mar. 2016 17:01

..
Zadnjič spremenil nekogirl, dne 17. Jul. 2016 16:23, skupaj popravljeno 1 krat.
nekogirl
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a nekogirl » 04. Mar. 2016 17:06

..
Zadnjič spremenil nekogirl, dne 17. Jul. 2016 16:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 04. Mar. 2016 17:20

Meni osebno je vseeno kdaj se folk odloča da ima otroka.

Moja teta je imela do 24ga že tri otroke, dela pač v eni trgovini, poleti grejo na morje za 10 dni, redno objavlja otroke na FB, in to je to.

Otroci imajo ljubezen in vse, samo finančno če ne bi bilo moje babice, bi otroke vzela že socialna, in ker je njihova frendica nima neke velike kontrole nad njimi.
Njen "odrasli" fant iz SŠ, je pa odrasel v kup gnoja ki pije pivo in je verižni kadilec.

Jaz verjamem da ona obožuje svoje otroke, in je dobra mati, ampak v tejle situaciji ni noben zmagovalec.

Kot sem rekel, to so samo moje izkušnje, ki so realno sicer 80% primerov, ampak kot vemo, vsi ljudje so posebni.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 04. Mar. 2016 17:51

meni se ideja imet otroka pri 18tih zdi čist okej :)
sploh če se oba s partnerjem strinjata in si to že dlje časa želita, dobil bo ljubezen, dom in sodeč po opisanem bo tudi preskrbljen, tak da ne vidim problema :) ....pa še 10 jih lahko maš, če začneš dovolj zgodaj :lach:

zna pa bit težko, če ne dobivaš podpore družine, logično da te malo potre, če te kdo od bližnjih ne podpira pri takih odločitvah

sicer pa tud kot mamica lahko gre ven, lahko potuje, itd., če že, to govorim bolj na splošno, ker uporabnici to ni v interesu ;)
moraš pa pazit, da ni želja nastala zaradi tega, ker si želiš nekaj novega, ker ti je dolgčas, ker si ostale stvari prerasla, itd

p.s. imam par sošolk, ki so dobile prve otroke pri 18-21tih pa se je pri vseh lepo izšlo :ja: no, ene imajo sedaj pri 23tih že dva malčka
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 04. Mar. 2016 18:31

Ne delaj tega.. Just don't.

Ze na zacetku si rekla, da je to tabu tema, ampak je tabu tema z razlogom. Ce ti namrec 99% starejsih ljudi toplo svetuje, da malo pocakaj, bodo ze vedeli, o cem govorijo. ;) Se ti ne zdi, da bo nekaj na tem? Poglej si kaksen dokumentarec o mladih mamicah, preberi kaksno knjigo na to temo, stopi v stik z ljudmi, ki so to dali skozi in jih vprasaj, ce bi svoje odlocitve po tolikih letih ponovili. Informiraj se. Vedno imamo ta luksuz, da se lahko ucimo od drugih.

In verjemi mi na besedo - v najstniskih letih smo vsi mislili, da smo boljsi in umsko dalec pred vsemi, tako kot zdaj mislis ti. In to je cisto normalno, te sploh ne obsojam. Sama sem v otrostvu dala marsikaj skozi, zato sem morala kar hitro 'odrasti', a ko pogledam sebe pri 18ih, bi si se vedno najraje zalimala eno cez lice. Od tega je sicer minilo le nekaj let, a to lahko recem ze zdaj. In ne, niti pod razno se mi ne zdi, da sem danes pri 23 pripravljena na otroka, kaj sele pri 18.

Kaj naj bi še doživela v svoji mladosti?

Iskreno se vprasaj, zakaj bi rada imela otroka. Ne kdaj, zakaj.. Po postih sodec, ne ves tocno, kaj bi sama s sabo v tem zivljenju. Na faks pravis, da ne bos hodila. Do zuranja ti ni, prijateljev si se v vecini navelicala, fant hodi delat in tebi je doma po soli malo dolgcas. Res se vprasaj: bi vse to nekoc privoscila svojemu otroku?
V kaksno smer ga bos vodila? Kako ga bos naucila, da si v zivljenju postavlja dolgorocne cilje, ce jih se sama nimas?

Bodi pametna, in pocakaj se nekaj casa, ker si bos zelo verjetno premislila. Cez ekran cutim, kako ob tem zavijes z ocmi, ampak again - to je cistno normalno.. ;) Kar hocem reci: najstnikom celo za tattoo-je svetujejo, naj si skico prilepijo na vidno mesto in pocakajo leto dni, da vidijo, ce ga bodo se vedno hoteli. Kaj mislis, koliko se jih na koncu dejansko odloci za tisti tattoo? Ce mislis, da si pripravljena skrbeti za malo bitje, posvoji macko ali psa. Imeti psa v dvoje (brez da doma zivijo se babice, mame, strici in druga zlahta, ki ga lahko spontano cuvajo, ko moras ti v sluzbo) je dalec vecja odgovornost, kot si predstavljamo. Tega se zaves sele, ko ga imas.

In ja, tezko je, ce do nicesar ne cutis prave strasti. Sploh, ko si se mlad. Ampak iskreno verjamem, da je to v vsakem od nas.. Bucket list, skrite zelje, you name it.. :) Nekaj, kar nas zene, da vsako jutro vstanemo iz postelje. Kristus, nasa galaksija je stara 13, Zemlja vec kot 4,5 miljard let. Mi pa smo v vsem tem samo bezen moment, pikica, ki jo cas v tlesku prsta odpihne. Ko pomislim na to, da vecino tega beznega momenta presedimo v v sobi za racunalnikom, me stisne pri srcu. In hkrati sem vesela, ker sem med redkimi srecnicami, ki vedo, kaj bi nekoc rade.. in ze pridno delam na tem.

Ce potegnem crto:

Dokler sama ne vidis pravega smisla v zivljenju, ne ustvarjaj novega. :wink:
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 04. Mar. 2016 18:48

saarijarvi napisal/-a:Sama sem v otrostvu dala marsikaj skozi, zato sem morala kar hitro 'odrasti', a ko pogledam sebe pri 18ih, bi si se vedno najraje zalimala eno cez lice.

jaaa hahah to! :lach: pa ko si še TAK ziher, da TI pa res nisi tak kot ostali 18letniki, da te vsi podcenjujejo, kolk si odrastel, da si edini v družbi, ko je pač prej odrasto, itd :lach:
ah, dobri stari dni :D
Uporabniški avatar
Lotte
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 12. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Lotte » 04. Mar. 2016 20:17

Men se zdi, da še nisi pripravljena.

Nisem čisto prepričana, da si predstavljaš kaj pomeni skrbeti za otroka. Vem, da so ti otroci luštni, ampak so tudi težki trenutki in ne vem, če si čustveno dovolj zrela za vse. A si kdaj imela možnost, da bi bila varuška za malo dalj časa?

Probaj iti za au-pair varuško, če imaš možnost, da boš dobila neke izkušnje in realnejšo predstavo o vzgoji otrok in boš videla kako je dejansko živeti z otrokom.

Drugače pa se definitivno skušaj pogovorit s starši, mogoče se njim tudi še ne zdiš dovolj zrela.
LoveIvy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveIvy » 04. Mar. 2016 20:29

Delam že 3,5leta in pol redno večinoma cele dneve kot varuška torej v 3,5 letih se mi sanja kaj je otrok. Vem pa da vseeno ni enako kot bit mama
LoveIvy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveIvy » 04. Mar. 2016 20:31

In toliko jaz sem prosila za ZGOBE ŽENSK KI SO ZANOSILE V MOJIH LETIH, KAKO SO SE ZNAŠLE,... NE PA MNENJE DRUGIH :D

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]