Najbolj naravna kontracepcija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Baby* napisal/-a:Neželeni učinki: Kontracepcijske tabletke za 40% povečajo nevarnost raka na dojkah, če jih ženska jemlje še pred rojstvom prvega otroka. To tveganje se poveča na 70%, če tabletke uporablja štiri ali več let pred rojstvom prvega otroka. Drugi neželeni učinki so: visok krvni tlak, krvni strdki, možganska kap, srčni infarkt, depresija, pridobivanje telesne teže, in migrene. Diabetiki, ki jemljejo kontracepcijske tablete, imajo lahko povečan nivo sladkorja v krvi. Nekaterim ženskam se po prenehanju jemanja tabletk ciklus ne povrne še leto ali dlje. Čeprav tabletke zmanjšajo nevarnost raka na jajčnikih in maternici, pa povečajo tveganje za raka na dojkah, jetrih in materničnem vratu. Najmanj 3 študije pa so pokazale, da se ženska lažje okuži z virusom HIV, če jemlje tabletke.
Tile procenti so po mojem mnenju precej za lase privlečeni. Sploh tole glede raka. Dokazano je bilo, da je rak materničnega vratu bolj pogost pri ženskah, ki jemljejo KT. Vendar pa ni dokazano ali je to res zaradi uporabe KT ali pa zaradi tega, ker preprosto bolj redno hodimo na preglede h ginekologu in je zato rak (hitreje) odkrit.
Tako da bi prosila za kakšne konkretnejše dokaze, preden verjamem takim in podobnim podatkom. Meni se zdijo še vedno najboljša izbira. Če ne bom mogla imeti otrok pa j*** ga... koliko je sirot na svetu, ki nujno potrebujejo starše...
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
Maychy napisal/-a:Dokazano je bilo, da je rak materničnega vratu bolj pogost pri ženskah, ki jemljejo KT. Vendar pa ni dokazano ali je to res zaradi uporabe KT ali pa zaradi tega, ker preprosto bolj redno hodimo na preglede h ginekologu in je zato rak (hitreje) odkrit.
Rekel bi, da prej zato, ker imaš pri seksu brez kondoma ekspres dostavo HPV-ja na maternični vrat.
Če je raziskava merila pogostost raka - ne abnormalnih PAP testov - potem se raka opazi pri vseh. Pri tistih, ki ne hodijo k ginekologu, se pač opazi, ko je že prepozno.
- Baby*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 10. 2009
~NIA~ napisal/-a:Liefde napisal/-a:Jst sm ih uporabljala....zdej pa nič več .....
ko jih nehaš jemati menda traja še par mesecev, da lahko zanosiš (tko mi je reku ginekolog, po drugi strani je pa reku da naj jih redno jemljem, čene lahko zanosim)
Ja meni je rekel okoli 6mesecev ampak spet odvisno od vsake posameznice ene lahko mogoče že takoj ene pa tudi komaj čez kako leto ali še dlje... Drugače sm jih pa js tudi uporabljala 3 leta sedaj jih več ne jem in mislim da jih tudi nebom sem za vse tisto kar je naravno je treba pač malo bolj pazit
-
Liefde - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 10. 2009
- Kraj: Nizozemska
NARAVNE METODE KONTRACEPCIJE!
Najbolj važno: niso zanesljive metode kontracepcije. Na leto z uporabo teh metod zanosi celo 20 (!) od 100 žensk. Te metode temeljijo na spolni vzdržnosti med plodnimi dnevi. Sem štejemo: koledarsko metodo (Klaus in Oginovo metodo), merjenje bazalne temperature, ugotavljanje cervikalne sluzi, ovulativno metodo.
Tuki spada tudi prekinitev spolnega odnosa oz. “moški pazi”:
Coitus interruptus je še zmeraj zelo pogosta “praksa in oblika kontracepcije”. Ta metoda nikakor ni zanesljiva, saj se morate zavedati, da so pri moškem semenčice prisotne že v izločku, še pred samim izlivom (ejakulacijo). Po statističnih meritvah od 100 žensk zanosi 10 do 25 žensk. Veliko, ne?
Najbolj važno: niso zanesljive metode kontracepcije. Na leto z uporabo teh metod zanosi celo 20 (!) od 100 žensk. Te metode temeljijo na spolni vzdržnosti med plodnimi dnevi. Sem štejemo: koledarsko metodo (Klaus in Oginovo metodo), merjenje bazalne temperature, ugotavljanje cervikalne sluzi, ovulativno metodo.
Tuki spada tudi prekinitev spolnega odnosa oz. “moški pazi”:
Coitus interruptus je še zmeraj zelo pogosta “praksa in oblika kontracepcije”. Ta metoda nikakor ni zanesljiva, saj se morate zavedati, da so pri moškem semenčice prisotne že v izločku, še pred samim izlivom (ejakulacijo). Po statističnih meritvah od 100 žensk zanosi 10 do 25 žensk. Veliko, ne?
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
- čuftika
- Cosmofrik
jullia_ napisal/-a:Če pa to z enoletnim jemanjem in pavzami res izvajaš, pa to ni najbolj pametno. Telo potrebuje par mesecev, da se spuca hormonov in prične spet funkcionirat "normalno" in ravno, ko se to zgodi, ti spet začneš jest tabletke. Resno, to je ful odsvetovano ravno zato, ker popolnoma zmedeš organizem.
tablete sem jedla eno leto, potem sm bila brez ene 2 lti, potem sem jedla 1 mesec, no in to je to, sm zaključila zgodbo s tabletkami, nisem imela nobenih pavz, nism jih jedla 2 leti ker sm se tak odločila in zej sm se tut odločila da jih nikoli več v življenju niti povoham ne, tko da ne more biti nič narobe, sej verjamem da so prenehanja in pavze nevarne, samo to da jih jejo nekatere po 7, 8 let skupi , to tut ne more biti super za žensko telo...ampak vsakmu svoje, vsak ve kaj dela s svojim telesom
-
Tejax - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 4. 2009
*arabic_girl* napisal/-a:zelo pretresljiv stavek...vsaj zame no....kaksne so pa te posledice, ki se pokazejo cez leta ce smem vprasat?
Sama ti lahko povem posledico, ki jo ima moja znanka. Vso najstniško obdobje (4 leta), ko je imela fanta, in še kasneje nekaj let (skoraj do časa, ko je želela zanositi), je redno jemala kontracepcijske tablete. Potem jih je opustila in sta seksala brez zaščite. Ker se po kakšnem letu dni ni nič zgodilo, nobene zanositve, je šla na pregled. Ugotovili so, da so ji jajčniki "zaspali", da v bistvu sploh nima ovulacije, četudi je imela vsak mesec menstruacijo. Dobila je neke hormonske tablete (da se odpravi težava in seveda omogoči nosečnost), vendar po dveh letih še vedno ni bilo nič.
Sedaj se več ne družimo, nič se tudi več ne vidimo, ampak kolikor mi je znano, še vedno nima otroka, od takrat je pa že nekaj let. Mogoče si je že tudi premislila.
Dodala bi še le: čim se jemljejo (kontracepcijske) tablete, to več ni naravna kotracepcijska metoda! Zame spadajo med te metode samo tiste, ko nič ne vnašaš vase oz. ničesar ne dodajaš nase.
Kot je že bilo omenjeno tukaj za povsem naravne kontracepcijske metode: umik spolnega uda, merjenje temperature, obdobje ovulacije.
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
Najmanj 3 študije pa so pokazale, da se ženska lažje okuži z virusom HIV, če jemlje tabletke.
Kako zanimiv se da resnico skrivit
Ponavadi zenske, ki jemljejo tablete nespametno ne uporabljajo kondomov niti pri one night standih.
"Naravne" kontracepcijske metode (ze ta besedna zveza zveni napacno ) so zelo nezanesljive, zato bi rekla, da ce si otroka ne zelite niso najbolj priporocljive. Kaj pa je s kondomi narobe, da niso "naravni"?
Ce pa res hocete bit ultra naravne in ne met nobene panike pred zanositvijo pa je ena zadeva najboljsa, rece se ji vzdržnost.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
-
Tejax - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 4. 2009
Tudi meni se te povsem naravne metode ne zdijo prav nič zanesljive in se jih ne poslužujem. Nekateri pa imajo svoje predsodke, kot npr.: da so se po tabletkah zredile, da s kondomom ni feelinga..., vzdržnosti ne vzdržijo, potem pa se gredo te naravne metode.
Ravno ta vikend sem bila na obisku pri kolegici, ki je na ta način zanosila (z "naravno" kontracepcijo) - z njeno sedaj 8-letno hčerko sva se spet prav lepo ujeli.
Ravno ta vikend sem bila na obisku pri kolegici, ki je na ta način zanosila (z "naravno" kontracepcijo) - z njeno sedaj 8-letno hčerko sva se spet prav lepo ujeli.
- čuftika
- Cosmofrik
Tejax napisal/-a:Sama ti lahko povem posledico, ki jo ima moja znanka. Vso najstniško obdobje (4 leta), ko je imela fanta, in še kasneje nekaj let (skoraj do časa, ko je želela zanositi), je redno jemala kontracepcijske tablete. Potem jih je opustila in sta seksala brez zaščite. Ker se po kakšnem letu dni ni nič zgodilo, nobene zanositve, je šla na pregled. Ugotovili so, da so ji jajčniki "zaspali", da v bistvu sploh nima ovulacije, četudi je imela vsak mesec menstruacijo. Dobila je neke hormonske tablete (da se odpravi težava in seveda omogoči nosečnost), vendar po dveh letih še vedno ni bilo nič.
Sedaj se več ne družimo, nič se tudi več ne vidimo, ampak kolikor mi je znano, še vedno nima otroka, od takrat je pa že nekaj let. Mogoče si je že tudi premislila.
ja, jz poznam tut eno kolegico, ki sicer še ni poskusila zanositi, je pa seksala večkrat brez zaščite, pa ni bilo nič narobe-jz sm si zmeri mislila srečnica, ima pa lene jajčnike, policistične, ona sicer nima M. ko ne jemlje KT, se pravi da je zanositev nemogoča , otorke si želi v prihodnje, ne ve pa če jih bo lahko imela... Vse to zaradi KT, kii jih je začela jesti v 8 razredu osnovne in jih jedla 5 let, zej jih pa tak more jesti da bi sploh imela M. Sama pravi, ker sva res dobri, da ji takrat ni nihče povedal kako so nevarne tabletke, G. ji je napisala tabletke, da bi mela mir, no zej je G. zamenjala in imava isto...Svetovala ji je neko operacijo ko bo hotla zanosit (ne vem točno kako). Skratka, jz ne jem tabletke, pač sexava s kondomom, to pa da bo pazil se mi ne zdi varno in tudi ni, saj res ko sva kao pazila na začetku, res ni nikoli notri spustil, sam kaj pa predsemenska tekočina...a-a, ne hvala, to ni metoda kontracepcije, vsaj zame ne, oz. je, sam ni zanesljiva:)
- Baby*
- Komunikatorka
Ja a lahko zanosiš s predsemensko tekočino ? Lahko ampak je full malo možnosti Midva sva vedno tako ker s kondomom je res drugačen feeling zato je vedno umaknil preden je blo sedaj pa mi menstruacija zamuja že ene 10 dni... Bomo vidli kaj bo kontracepcijskih tablet pa ne jem že neki cajta več ne jedla sm jih pa tak samo 2 leti....
- Baby*
- Komunikatorka
Bom brezskrbi ker ni fajn da neveš na čem si Čeprav sem misla še kako leto al pa dve počakat če pa bo bom pa itak ful vesela:) Čeprav še vedno mislim da je to fulll mala možnost, morda je pa kej drugiga narobe ali mi pač samo menstruacija zaostaja nevem...
- Baby*
- Komunikatorka
Bom brezskrbi ker ni fajn da neveš na čem si Čeprav sem misla še kako leto al pa dve počakat če pa bo bom pa itak ful vesela:) Čeprav še vedno mislim da je to fulll mala možnost, morda je pa kej drugiga narobe ali mi pač samo menstruacija zaostaja nevem...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov