Najbolj naravna kontracepcija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Goflaa-verjetno so mislila da je večja verjetnost da gre pri porodu in nosečnosti kaj narobe, kot pa pri jemanju KT. Primerjava mi je zelo neusmestna in neumna. Seveda je več možnosti za komplikacije pri tako kompleksnih "procesih", kot sta nosečnost in porod.
Pri KT pa lahko gre narobe to da to nosečnosti sploh pridit ne moreš, ko si to želiš, ampak to je spet nično tveganje kot pri porodu, do katerega itak ne prideš ker ne moreš zanosit. kao. Sktarkta, zelo neumna primerjava je zgornji stavek, čist brez osnove z namenom prepričat nevedne, mlade punce naj se filajo s KT, da bo ja farmacevtska industrija služila mastne denarje...
Pri KT pa lahko gre narobe to da to nosečnosti sploh pridit ne moreš, ko si to želiš, ampak to je spet nično tveganje kot pri porodu, do katerega itak ne prideš ker ne moreš zanosit. kao. Sktarkta, zelo neumna primerjava je zgornji stavek, čist brez osnove z namenom prepričat nevedne, mlade punce naj se filajo s KT, da bo ja farmacevtska industrija služila mastne denarje...
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
A bi lahko prosla za vsaj eno ali dve raziskave, ki so prišle do zaključka da jemanje KT signifikantno vpliva na plodnost oz. nezmožost zanositve? Jaz ful googlam, pa ne najdem nič oprijemljivega.
-
majchy84 - Debatorica
- Na forumu od: 22. 3. 2006
Pomoje dostkrat okrivijo KT za nezmožnost zanositve, ampak po mojem mnenju je bolj fora v tem, da med jemanjem KT veliko punc ne ve, da imajo policistične jajčnike. Potem pa nehaš jemat KT in ne dobiš M ravno zaradi tega, zato okriviš KT za vse Jst recimo sem imela redno M pred jemanjem KT, potem sem jih 6 let jemala in so se jajčniki "polenili". Ko sem jih nehala jemati, sem dobila še 3 menstruacije ("ostanki" kemije), potem pa 16 mesecev ne (policistični jajčniki). Pa še to sem jo potem dobila po pol leta jemanja agluraba (hormonskih tablet pač ne smem zaradi GVT). In sem pripravljena na to, da bom imela probleme z zanositvijo. Tko da KT po mojem mnenju sigurno nekaj vplivajo, ampak probleme z zanositvijo imajo tudi punce, ki KT nikoli niso jemale.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
Bat of kors, zato bi pa rada črno na belem raziskavo, katere izsledek je, da je vzorec žensk neploden oz. so imele/imajo težave z zanositvijo izključno zaradi uporabe KT in je njihov zdravstveni status sicer BP in so izključeni vsi dejavniki, ki lahko vplivajo na plodnost, razen KT. Ker kar se tiče vrste stranskih učinkov, ki jih KT imajo, obstaja vrsta zanesljivih študij, prav tako je vsaka uporabnica seznanjena z njimi. Ampak tale neplodnist mi je pa misterij, ampak jo vsake tolk zasledim kot protiargument KT na tem forumu, zato bi pa z veseljem prebrala takšno študijo.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Študij ne bom iskala, ker dvomim da je kaj napisano na to temo. Namreč na vseh internetnih strane se povdarjajo pozitivni učinki KT, o negativnih se piše zelo malo, o negativnih učinkih na zanositev pa še manj.
Zakaj?
Zato ker gre za denar, dejte že razumet in farmacevtska industrija noče slabe reklame, zato diskretno podkupi veliko diplomantov, da ti v svoji diplomskih napišejo kako so KT oh in sploh super, nič skodljice, da se na koncu lahko sklicujejo na te diplomske naloge...
Zadeva s KT je konec koncev tako zelo malo raziskana, resnice ne grejo v javnost, prave resnice (po uporabi veliko žensk več let) se bodo pokazale na telesih in zdravju punc/žensk čez kakih 50 let, prej ne.
Moje mnenje je takšno, če vi zaupate KT, pa kar se mene tiče kar. Vsaka posameznica misli da ve kaj je najboljše zanjo in se v skladu s tem obnaša. Farmacevtska industrija pa ima svoje trike in jih bo imela tudi v prihodnje. Če realno pomislimo je marskikar narobe, recimo to da zdravilo proti glivicam naj bi se uživalo oralno, ne spomnim se vem kako se reče tabletkam, celo dr. Pušenjak je na forumu med. over.net napisal da pač mi vse verjamemo, on ne vidi povezave kako bi to zdravilo pozitivno vplivano na vaginalno floro, pa to je samo kapljica v morju.
Aspirin complex, mislim WTF je to? Posvetujte se se z zdravnikom al farmacevtom. Zdravnik ki mi je zelo blizu, prekolne vsakič reklamo ko jo sliši in reče, sploh me ne kličite za to, ker dejansko ne vem kaj je taj aspirin complex, te complexno pozdravi v hipu al kaj? Zdravnik o katerem govorim je visoko cenjen, strokoven, s specialnizacijo in so pacineti z njim zadovoljni...
Samo toliko v razmislek, če Vam bo dalo mislit, če ne pa nič, mogoče komu bo
Zakaj?
Zato ker gre za denar, dejte že razumet in farmacevtska industrija noče slabe reklame, zato diskretno podkupi veliko diplomantov, da ti v svoji diplomskih napišejo kako so KT oh in sploh super, nič skodljice, da se na koncu lahko sklicujejo na te diplomske naloge...
Zadeva s KT je konec koncev tako zelo malo raziskana, resnice ne grejo v javnost, prave resnice (po uporabi veliko žensk več let) se bodo pokazale na telesih in zdravju punc/žensk čez kakih 50 let, prej ne.
Moje mnenje je takšno, če vi zaupate KT, pa kar se mene tiče kar. Vsaka posameznica misli da ve kaj je najboljše zanjo in se v skladu s tem obnaša. Farmacevtska industrija pa ima svoje trike in jih bo imela tudi v prihodnje. Če realno pomislimo je marskikar narobe, recimo to da zdravilo proti glivicam naj bi se uživalo oralno, ne spomnim se vem kako se reče tabletkam, celo dr. Pušenjak je na forumu med. over.net napisal da pač mi vse verjamemo, on ne vidi povezave kako bi to zdravilo pozitivno vplivano na vaginalno floro, pa to je samo kapljica v morju.
Aspirin complex, mislim WTF je to? Posvetujte se se z zdravnikom al farmacevtom. Zdravnik ki mi je zelo blizu, prekolne vsakič reklamo ko jo sliši in reče, sploh me ne kličite za to, ker dejansko ne vem kaj je taj aspirin complex, te complexno pozdravi v hipu al kaj? Zdravnik o katerem govorim je visoko cenjen, strokoven, s specialnizacijo in so pacineti z njim zadovoljni...
Samo toliko v razmislek, če Vam bo dalo mislit, če ne pa nič, mogoče komu bo
-
Tearjerker - Cosmopsiho
KT so ena izmed najbolj pručevanih, proučenih in raziskanih tablet na trgu. Če bi bla farmacevtska industrija res tolk močna, ne bi bilo na ton raziskav, ki podpirajo negativne učinke KT. Ne gre se za random internetne strani, kjer se najde takisto pisanje o pozitivnih in negativnih učinkih in ne eno prevladuje nad drugim, ampak študije. Tu je velika razlika. In mešanje aspirina in dejstva, da te ne pozdravi v sekundi ni v nobeni korelaciji s tako resno stvarjo kot je neplodnost pri/po uporabi kontracepcijskih tablet. Predavanj o farmakokinetiki in farmakodinamiki hvala lepa ne rabim, sem dovolj podkovana v tem da sama presodim če in zakaj eni stvari ''verjamem'', vedno pa se odločam na podlagi znanstveno dokazanih dejstev. Če pa je en dohter pozabil kaj se je učil pri farmakologiji, je to njegova stvar.
Tudi sama imam negativne izkušnje s KT, pa zato ne širim o njih dezinformacij. Ćez 50 let? A da bodo še iste tabletke? Ja, in tudi znanost in tehnologija se bosta ustavili tu in zdaj, ker ni več potrebe po dodatnih raziskavah ane.
In jaz govorim o študijah, na katerih je nekaj let delalo število znanstvenikov, je zajelo reprezentativen vzorec in prišlo do neizpodbitnega odkritja, ki je ponovljivo, ne o diplomskih nalogah žgoljavih nekaj dvajset letnikov ki nekaj prepišejo z neta, da lahko brez slabe vesti nosijo bele halje.
Tudi sama imam negativne izkušnje s KT, pa zato ne širim o njih dezinformacij. Ćez 50 let? A da bodo še iste tabletke? Ja, in tudi znanost in tehnologija se bosta ustavili tu in zdaj, ker ni več potrebe po dodatnih raziskavah ane.
In jaz govorim o študijah, na katerih je nekaj let delalo število znanstvenikov, je zajelo reprezentativen vzorec in prišlo do neizpodbitnega odkritja, ki je ponovljivo, ne o diplomskih nalogah žgoljavih nekaj dvajset letnikov ki nekaj prepišejo z neta, da lahko brez slabe vesti nosijo bele halje.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Kakorkoli, že na fucking ribe v morju vplivamo s svojim lulanjem in too much hormons into it. Če se že ribaki spreminjajo v ribice in tudi tipi so vse bolj poženščeni... in by the way, tudi moški majo vedno več problemov s svojo plodnostjo, dandanes je plodnih približno 30% parov.....ti da znak, da neki ni ok. Overdose of estrogen al kaj naj rečem...sigurno to sranje ni nič dobrega...ok boljše že, kot noseče 17-letnice, ampak menim, da starejše punce bi pa že mogle vedet, komu ga pustite vtikat in kako, čist tak...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
- hobotnica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 8. 2010
Jst bom pa odgovorila kaj je zama najbolj naravna metoda (ker je tudi naslov posta to )
sem jemala KT...in obup. Nikoli več jih ne mislim žret. Naravna metoda (umik pred izlivom in pa štetje dnevov) pri meni že 7let kar dobro fura...nisem se še noben mesec bala da sem zanosila. Sploh pa če bom...bom vesela (beri: če se metoda ponesreči)
sem jemala KT...in obup. Nikoli več jih ne mislim žret. Naravna metoda (umik pred izlivom in pa štetje dnevov) pri meni že 7let kar dobro fura...nisem se še noben mesec bala da sem zanosila. Sploh pa če bom...bom vesela (beri: če se metoda ponesreči)
Ves čas bodi nasmejan pa bo vse fajn!
-
Naj povem, da sem ful z veseljem pričakovala to menstruacijo...haha...sem se že pripravljala, s kakimi besedami bi zapisala, da bomo zibali, no, pa mi ni treba...je prišla teta iz Krvavca na obisk
Ker pač, kot je meni v navadi, sem spet malo eksperimentirala....v začetku aprila je bil moj pri meni na obisku in seveda glih v tistem času sem mela ovulacijo...fuck...moj pri meni na obisku, jz pa ne bi smela sexat, ker sem plodna ko zajklja...
In sem mu naročla, da mi mora kupit tole zadevico. Se opravičujem, neke so spreminjali stran, tk da pošiljam posnetek strani, dokler bo pač link deloval...
Gre torej za FemCap, uporabnice Lunetke ne bi mele z uporabo FemCapa nobenih težav. Je veliko bolj mehka in prožna od Lunetke, je pa res, da jo je malo težje ven dobit, ker je višje v nožnici. Uporaba je zelo enostavna, pred odnosom vstaviš v nožnico, z aplikatorjem naneseš spermicid in po odnosu pustiš notri vsaj 6 ur. Lahko si jo daš notri tudi par ur prej, saj je sploh ne čutiš. Tudi moški načeloma ne čuti, mogoče le občasno v kakem zelo "globokem" položaju, ampak vseeno v primerjavi s kondomom...100x boljše.
V glavnem, zadeva deluje, jaz sem plačala 65€ s spermicidom vred.
Aja, moram povedat, da spermicid rahlo peče, če ga naneseš prej, zato ga jaz nanašam izključno z aplikatorjem...
Any questions?
Ker pač, kot je meni v navadi, sem spet malo eksperimentirala....v začetku aprila je bil moj pri meni na obisku in seveda glih v tistem času sem mela ovulacijo...fuck...moj pri meni na obisku, jz pa ne bi smela sexat, ker sem plodna ko zajklja...
In sem mu naročla, da mi mora kupit tole zadevico. Se opravičujem, neke so spreminjali stran, tk da pošiljam posnetek strani, dokler bo pač link deloval...
Gre torej za FemCap, uporabnice Lunetke ne bi mele z uporabo FemCapa nobenih težav. Je veliko bolj mehka in prožna od Lunetke, je pa res, da jo je malo težje ven dobit, ker je višje v nožnici. Uporaba je zelo enostavna, pred odnosom vstaviš v nožnico, z aplikatorjem naneseš spermicid in po odnosu pustiš notri vsaj 6 ur. Lahko si jo daš notri tudi par ur prej, saj je sploh ne čutiš. Tudi moški načeloma ne čuti, mogoče le občasno v kakem zelo "globokem" položaju, ampak vseeno v primerjavi s kondomom...100x boljše.
V glavnem, zadeva deluje, jaz sem plačala 65€ s spermicidom vred.
Aja, moram povedat, da spermicid rahlo peče, če ga naneseš prej, zato ga jaz nanašam izključno z aplikatorjem...
Any questions?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
glede KT in zanositve:
problem nastane, ker bejbe ki uporabljajo KT velikokrat ne uporabljajo kondomov tudi če menjavajo spolne partnerje. Torej - bolj kot menjavaš spolne partnerje in ne uporabjaš kondomov, večja je možnost da ne boš zibala.
problem nastane, ker bejbe ki uporabljajo KT velikokrat ne uporabljajo kondomov tudi če menjavajo spolne partnerje. Torej - bolj kot menjavaš spolne partnerje in ne uporabjaš kondomov, večja je možnost da ne boš zibala.
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
PV, kako naj bi tale zadeva bila boljša od kondomov, ki jih samo daš na tiča in je to to, pa še cenejši so? Medtem ko tu plačaš bajno vsoto, spermicidi te pečejo, notri pa moraš nek tujek obdržati še vsaj 6 ur...
Mislim, ne vem zakaj točno ne uporabljaš kondomov, ampak če bi js mela na izbiro, da me neki peče in da vzamem kondom, bi definitivno izbrala slednje.
Čist tko iz raziskovalnih razlogov me zanima.
Mislim, ne vem zakaj točno ne uporabljaš kondomov, ampak če bi js mela na izbiro, da me neki peče in da vzamem kondom, bi definitivno izbrala slednje.
Čist tko iz raziskovalnih razlogov me zanima.
Because I can.
-
Čufti, itak da bi ti šlo, ful hitro se naučiš kak mora bit. Ker je lažje uporabljat kot lunetko, velik lažje se vstavi. Samo za ven pač je mal težje, ker je visoko gori neki...hehe
Tananda, ne samo meni, obema je boljše kot kondomi. Zakaj? Zato, ker mene po par dneh sexa s kondomi vse boli, kljub izdatnim količinam lubrikanta.Tista guma, ki se drajsa, me tolk nadraži, da kr ranice dobim in pol morma met 10 dni mirovanja, da se vse zaceli...v glavnem, ne, hvala. Edina pozitivna stvar pri kondomih je, da je sex bolj čist, ker ostanejo plavalčki ujeti, to pa je tudi vse
65€ niti ni tolk, kot se sliši, glede na to, da to zadevico potem pač imaš, dokler traja. Minimalno eno leto, sicer pa, ko se obrabi. Jaz računam, da bo kaki 2 leti 100% mir. In glede na to, da itak rabim pregradno zaščito nekje 7 dni v mesecu, bi porabla več paket kondomov na mesec, kar bi me prišlo cca. 6€ na mesec, na leto je to 70€. Tk da dolgoročno se nama zadevica izplača v enem letu.
Medicinski silikon telo ne zazna kot tujek, tako kot lunetke in silikonskih joškov ne. Zadeve ne čutiš - tampon se bolj čuti. Lahko se ti zgodi celo, da pozabiš, da maš not
Meni je kul, no. Spermicid ne peče, če naneseš z aplikatorjem. Res je, da se sliši nekoliko zakomplicirano. Mogoče za mlade pare in za vse, ki se jim pogosto dogajajo strastni padci v posteljo, res ni. Pri nama je zadeva že bolj ustaljena in nekako "vpeta" v dnevni urnik, tk da ni panike, če grem prej še za 3min tole zrihtat v kopalnico.
Tananda, ne samo meni, obema je boljše kot kondomi. Zakaj? Zato, ker mene po par dneh sexa s kondomi vse boli, kljub izdatnim količinam lubrikanta.Tista guma, ki se drajsa, me tolk nadraži, da kr ranice dobim in pol morma met 10 dni mirovanja, da se vse zaceli...v glavnem, ne, hvala. Edina pozitivna stvar pri kondomih je, da je sex bolj čist, ker ostanejo plavalčki ujeti, to pa je tudi vse
65€ niti ni tolk, kot se sliši, glede na to, da to zadevico potem pač imaš, dokler traja. Minimalno eno leto, sicer pa, ko se obrabi. Jaz računam, da bo kaki 2 leti 100% mir. In glede na to, da itak rabim pregradno zaščito nekje 7 dni v mesecu, bi porabla več paket kondomov na mesec, kar bi me prišlo cca. 6€ na mesec, na leto je to 70€. Tk da dolgoročno se nama zadevica izplača v enem letu.
Medicinski silikon telo ne zazna kot tujek, tako kot lunetke in silikonskih joškov ne. Zadeve ne čutiš - tampon se bolj čuti. Lahko se ti zgodi celo, da pozabiš, da maš not
Meni je kul, no. Spermicid ne peče, če naneseš z aplikatorjem. Res je, da se sliši nekoliko zakomplicirano. Mogoče za mlade pare in za vse, ki se jim pogosto dogajajo strastni padci v posteljo, res ni. Pri nama je zadeva že bolj ustaljena in nekako "vpeta" v dnevni urnik, tk da ni panike, če grem prej še za 3min tole zrihtat v kopalnico.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov