Najbolj naravna kontracepcija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- barbika_444
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 2. 2006
Ja z leti jemanja se poveča tudi odstotek možnosti za zanositev. 15 let je res dolga doba.
Men je G priporočila, da jih na 2 leti menjam, ker se telo navadi na zvišano raven hormonov in vseeno sprosti jajčece. Zamenjala sem 3 vrste konc. tabletk (minulet, logest, diane), jemala sem jih pa cca 5 let. So se mi začele pojavlat vmesne krvavitve (menstra kljub jemamnju tablet) in to je bil znak za menjavo. V kolikor kt ne bi zamenjala, bi lahko prišlo do zanositve.
Men je G priporočila, da jih na 2 leti menjam, ker se telo navadi na zvišano raven hormonov in vseeno sprosti jajčece. Zamenjala sem 3 vrste konc. tabletk (minulet, logest, diane), jemala sem jih pa cca 5 let. So se mi začele pojavlat vmesne krvavitve (menstra kljub jemamnju tablet) in to je bil znak za menjavo. V kolikor kt ne bi zamenjala, bi lahko prišlo do zanositve.
-
obliterator - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 10. 2007
- Kraj: ljubljana
Jaz vem samo za obdobje jemanja tabletk. Koliko različnih vrst jih je med tem zamenjala pa meni ni znano.
When the pin is removed, mr. grenade is no longer your friend.
-
špelcačebelca - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 12. 2009
sj vsi vemo koliko stranskih učinkov imajo tabletke, sam kaj ko pa se mi z kondomom zdi vse skupi mal čudno, mi2 z fantm sma načeloma za sex brez kondoma(seveda ker se poznama )..se pa strinjam da jih ni pametno predolgo jesti, sploh če nameravaš imeti v prihodnjih letih otraka.Nekje sem prebrala, da je priporočljivo, če saj 3 leta preden hočeš imeti otroka prenehaš jemati KT.
kaj naj rečem, KT so moje nujno zlo
kaj naj rečem, KT so moje nujno zlo
-
Blondie7 - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 3. 2009
- Kraj: Maribor
ja res je da je problem jemanje predolgo KT, ampak, po drugi strani ti pa ciklus tabletke tako lepo uredijo, da če jih ne jemlješ preko 3h let imaš boljše možnosti zanositve, kot če jih sploh ne bi jemala. Ker pač doziranje hormonov to tako lepo uredi, da se telo navadi. Pa ne nisem si zmislila. Pač za dolgoročno jemanje niso (4 leta in več).
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Naravne metode, ja...no, jaz sem z novim letom prenehala s KT in do konc maja moram nagruntat svoj ciklus, da bomo lahko potem šopali dalje...
Delam tako, da združujem metode, opisane v tem članku: http://www.solazazivljenje.si/naravno_nacrtovanje_druzine.html
Ugotavljam, da imam precej dolg ciklus, nekje na 33 dni. Zdaj torej dobim drugo pravo M. No, moram povedat, da mi merjenje temperature povzroča precej preglavic, predvsem zaradi nerednega bioritma...včasih se zbudim ob 7ih, včasih pa ob 11h...in nekako nisem uspela natančno določit izrazitega porasta temperature. Res je, da je prišlo eno obdobje, po koledarskih izračunih že malo prepozno, ko je bila temperatura 37 ali več (prej je bila večinoma 36,5-36,6). No, takrat sva se ene 3 dni zapored dala dol brez kondoma in brez umika (torej na polno ) in sedaj že dobim menstruacijo (juhu ). Očitno sem trofla dneve
Pa tudi s sluzjo imam težave, ker je vedno isto, samo en dan sem imela res izrazito sluz, sicer pa je več ali manj sploh ni bilo. Upam, da se bodo te zadeve uredile do maja, ker si res ne želim nazaj na tablete...
Sicer pa - ob dosledni in pravilni uporabi je metoda (simptotermalna) 99,3% zanesljiva.
Seveda pa še opozorilo, glede na to, da ta forum berejo tudi 17-letnice: priporočam zgolj parom, ki se jim ne bo porušil svet ob morebitnem pluseku
Delam tako, da združujem metode, opisane v tem članku: http://www.solazazivljenje.si/naravno_nacrtovanje_druzine.html
Ugotavljam, da imam precej dolg ciklus, nekje na 33 dni. Zdaj torej dobim drugo pravo M. No, moram povedat, da mi merjenje temperature povzroča precej preglavic, predvsem zaradi nerednega bioritma...včasih se zbudim ob 7ih, včasih pa ob 11h...in nekako nisem uspela natančno določit izrazitega porasta temperature. Res je, da je prišlo eno obdobje, po koledarskih izračunih že malo prepozno, ko je bila temperatura 37 ali več (prej je bila večinoma 36,5-36,6). No, takrat sva se ene 3 dni zapored dala dol brez kondoma in brez umika (torej na polno ) in sedaj že dobim menstruacijo (juhu ). Očitno sem trofla dneve
Pa tudi s sluzjo imam težave, ker je vedno isto, samo en dan sem imela res izrazito sluz, sicer pa je več ali manj sploh ni bilo. Upam, da se bodo te zadeve uredile do maja, ker si res ne želim nazaj na tablete...
Sicer pa - ob dosledni in pravilni uporabi je metoda (simptotermalna) 99,3% zanesljiva.
Seveda pa še opozorilo, glede na to, da ta forum berejo tudi 17-letnice: priporočam zgolj parom, ki se jim ne bo porušil svet ob morebitnem pluseku
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
no, mene je frapiralo dejstvo da spremiji prežijo tudi do 7 dni v nožnici (zdi se mi namreč kar dolgo obdobje), baje, to je zdej spet tko, podatki se sicer razlikujejo, eni pravijo 3-5 dni, drugi 5-7 dni, zdej pa Bog si ga vedi kaj je res. Vir: internet.
Če katera ima točno info, naj mi prosim sporoči.
Jz sicer čutim ovulacijo, tko da merit T ne rabim, ne glede na to al ima zaščito al ne.
Ampak hipotetično gledano, če bi sexala brez zaščite, bi bilo potem varno 1 teden po M, ker imam ciklus na 28 dni, včasih na tut na 30, in mal več kot 1 teden pred M. Ker če spermiji tak dolg živijo nimaš kaj, je zmer možnost.
Metoda umika pa ne vem kolk je zanesljiva zarad predsemenske tekočine.
Predolgo jemanje KT pa tut ni fajn za telo, potem ostane obliž, ki je isti drek kot KT (isto hormoni) pa kondom,spermicidi (niso najbolj zanesljivi) pa mirena (za ženske, ki so že rodile). Pol prideš do tega da če nočeš KT jest, imaš na izbiro res zelo drugih sredstve za kontracepcijo.
Ovulacija traja predvidevam 2-3 dni, če se ne motim? Tolko mene v trebuhu ponavadi zateguje, čist od spodaj.
Če katera ima točno info, naj mi prosim sporoči.
Jz sicer čutim ovulacijo, tko da merit T ne rabim, ne glede na to al ima zaščito al ne.
Ampak hipotetično gledano, če bi sexala brez zaščite, bi bilo potem varno 1 teden po M, ker imam ciklus na 28 dni, včasih na tut na 30, in mal več kot 1 teden pred M. Ker če spermiji tak dolg živijo nimaš kaj, je zmer možnost.
Metoda umika pa ne vem kolk je zanesljiva zarad predsemenske tekočine.
Predolgo jemanje KT pa tut ni fajn za telo, potem ostane obliž, ki je isti drek kot KT (isto hormoni) pa kondom,spermicidi (niso najbolj zanesljivi) pa mirena (za ženske, ki so že rodile). Pol prideš do tega da če nočeš KT jest, imaš na izbiro res zelo drugih sredstve za kontracepcijo.
Ovulacija traja predvidevam 2-3 dni, če se ne motim? Tolko mene v trebuhu ponavadi zateguje, čist od spodaj.
-
Kako dolgo bodo spermiji preživeli v nožnici, je odvisno od tega, kako "plodna" je sluz. Takoj po menstruaciji je sluz ponavadi gosta, bela, "neplodna". V taki sluzi spermiji ne preživijo. Bolj ko se bližaš ovulaciji, bolj plodna postaja sluz - bolj prozorna in vlečljiva. V taki sluzi lahko semenčice preživijo do pet dni, čakajoč na jajčece, drugače pa propadejo v nekaj urah. Nekatere ženske izločajo plodno sluz več dni (do sedem), druge pa samo kakšno uro.
Torej je vse odvisno od posameznice. Ženska je plodna itak samo med ovulacijo. Ob ovulaciji se jajčni mehurček predre in jajčece »posrka« jajcevod. Če ga v 12 do 24 urah ne oplodi semenčica, propade.
Če točno veš, kdaj imaš ovulacijo, je to zmaga. Nevarni dnevi so torej med ovulacijo in 5 dni prej. Takrat se je treba vzdržat. Če v teh dneh sexaš s kondomom, se procent zaščite zniža na procent kondoma, torej ni več 99,3% Če v teh najbolj plodnih dneh sexaš s prekinitvijo odnosa, se procent zaščite zniža na vrednost coitus interruptus.
In ravno to je najpogostejša napaka, zaradi katere je sloves medote naravnega načrtovanja družine tako slab. Ker uporabniki niso dosledni. Metoda sama po sebi je zelo varna, ampak če se v dneh minirane bombe igraš s prekinitvijo odnosa...ne potem govorit, da uporabljaš simptotermalno metodo, ker je ne (ne mislim zdaj tu na tebe, čuft, ampak govorim v poljubni osebi )
No, upam, da ne bom čez par mesecev pisala v to temo, da pričakujemo, haha
Torej je vse odvisno od posameznice. Ženska je plodna itak samo med ovulacijo. Ob ovulaciji se jajčni mehurček predre in jajčece »posrka« jajcevod. Če ga v 12 do 24 urah ne oplodi semenčica, propade.
Če točno veš, kdaj imaš ovulacijo, je to zmaga. Nevarni dnevi so torej med ovulacijo in 5 dni prej. Takrat se je treba vzdržat. Če v teh dneh sexaš s kondomom, se procent zaščite zniža na procent kondoma, torej ni več 99,3% Če v teh najbolj plodnih dneh sexaš s prekinitvijo odnosa, se procent zaščite zniža na vrednost coitus interruptus.
In ravno to je najpogostejša napaka, zaradi katere je sloves medote naravnega načrtovanja družine tako slab. Ker uporabniki niso dosledni. Metoda sama po sebi je zelo varna, ampak če se v dneh minirane bombe igraš s prekinitvijo odnosa...ne potem govorit, da uporabljaš simptotermalno metodo, ker je ne (ne mislim zdaj tu na tebe, čuft, ampak govorim v poljubni osebi )
No, upam, da ne bom čez par mesecev pisala v to temo, da pričakujemo, haha
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Zanimivo da ovulacija samo traja tako malo, mene špika v trebuhu ponavadi dva dni, zato sem mislila da traja dlje. Mogoče mene špikne, ko se jajčece pripravlja in potem ko se spusti in ko je O pa zato tolko traja.
Za spermije sem ciljala koliko preživijo recimo tam 1 teden po M, ker potem ko sem izračanala da če živijo 7 dni, je vbistvo to kar nevarno za zanositev, če je ciklus na 28 dni. 1 teden po ovulaciji, pa niti ni pomembno koliko preživijo, ker možnosti za zanositev ni.
Med ovulacijo mislim da nobena pametna ženska, ki si ne želi otroka ne gre sexat brez kontracepcije. Ja, problem je bv tem da večina ženska (predvsem ciljam na zelo mlada dekleta do 18 let), ne poznajo svoje telo, ne vedo kdaj so plodni dnevi, ne vedo na kolko dni imajo M. in podobno. Zato je metoda umika nezanesljiva metoda in zato ima zelo negativen sloves.
Jz sm jo že preizkusila, ampak nikol ne par dni pred O in nikol ne med O in se je zadeva obnesla, samo potem rabiš imet jeklene živce ko čakaš M ker je mene vseeno razjedal dvom, kaj pa če sem noseča, zato raje ne, oz. če že, takoj po M ali pa ko že čutim PMS ali pa tik pred njim, kar je res najbolj zanesljivo
S sluzjo ne vem kak je, ker se mi to resnično ni dal opazovat, nisem se nikoli poglabljala v to, logično pa je da se sluz spreminja v poteku ciklusa, pa niti smisla nima, ker ne glede na njo itak vem kdaj je O. V vsakem primeru, če ženska ima redne cikluse je vsak mesec vsaj 14 dni varna pred zanositvijo (prvi teden od 1. dneva M in zadnji teden pred M). Zaradi možnosti podaljšanega ciklusa, ki se mi zgodi max. 1X v 2 leti se nikoli nisem igrala s sexom brez zaščite med 18. in 21. dnevom M, pač za ziher.
Za spermije sem ciljala koliko preživijo recimo tam 1 teden po M, ker potem ko sem izračanala da če živijo 7 dni, je vbistvo to kar nevarno za zanositev, če je ciklus na 28 dni. 1 teden po ovulaciji, pa niti ni pomembno koliko preživijo, ker možnosti za zanositev ni.
Med ovulacijo mislim da nobena pametna ženska, ki si ne želi otroka ne gre sexat brez kontracepcije. Ja, problem je bv tem da večina ženska (predvsem ciljam na zelo mlada dekleta do 18 let), ne poznajo svoje telo, ne vedo kdaj so plodni dnevi, ne vedo na kolko dni imajo M. in podobno. Zato je metoda umika nezanesljiva metoda in zato ima zelo negativen sloves.
Jz sm jo že preizkusila, ampak nikol ne par dni pred O in nikol ne med O in se je zadeva obnesla, samo potem rabiš imet jeklene živce ko čakaš M ker je mene vseeno razjedal dvom, kaj pa če sem noseča, zato raje ne, oz. če že, takoj po M ali pa ko že čutim PMS ali pa tik pred njim, kar je res najbolj zanesljivo
S sluzjo ne vem kak je, ker se mi to resnično ni dal opazovat, nisem se nikoli poglabljala v to, logično pa je da se sluz spreminja v poteku ciklusa, pa niti smisla nima, ker ne glede na njo itak vem kdaj je O. V vsakem primeru, če ženska ima redne cikluse je vsak mesec vsaj 14 dni varna pred zanositvijo (prvi teden od 1. dneva M in zadnji teden pred M). Zaradi možnosti podaljšanega ciklusa, ki se mi zgodi max. 1X v 2 leti se nikoli nisem igrala s sexom brez zaščite med 18. in 21. dnevom M, pač za ziher.
- fashion.freak
- Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 9. 2009
mi lahko prosim kdo razloži kako veš kdaj nastopi ovulacija? in kako veš kdaj maš "varne dni"? ..
-
Preberi si link, ki sem ga zgoraj prilepla, imaš spodaj navedeno tudi še nadaljnje čtivo. Ne morš ovulacije kr tak si določat, to je projekt, ki ga izvajaš skozi, saj ciklus ni stalnica, ampak se spreminja, ob vsakem stresu, bolezni, spremembi okolja se pozna vpliv tudi na ciklus.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^ej..dej tale del:
mal editiraj in ga naredi bolj opaznegapositive vibration napisal/-a:Seveda pa še opozorilo, glede na to, da ta forum berejo tudi 17-letnice: priporočam zgolj parom, ki se jim ne bo porušil svet ob morebitnem pluseku
- fashion.freak
- Komunikatorka
btw jem KT, ampak me je pač zanimalo kak je s tem ker nisem vedla :$ zgleda da nevemo vsi vsega
-
Haha, PR, bemtiš da maš prekleto prav
@fashion.freak, če imaš kontracepcijske tablete, potem pa itak sploh nimaš ovulacije Sej nihče ne pričakuje, da bi vsi vse vedli...ampak to smo se učili v šolah, pri biologiji No, pa saj se tudi jaz več ne spomnim integralov in formul za električni tok...
@fashion.freak, če imaš kontracepcijske tablete, potem pa itak sploh nimaš ovulacije Sej nihče ne pričakuje, da bi vsi vse vedli...ampak to smo se učili v šolah, pri biologiji No, pa saj se tudi jaz več ne spomnim integralov in formul za električni tok...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
- fashion.freak
- Komunikatorka
heh smo se mi tudi učili ja, ampak jaz osebno sem takrat bila premlada da bi se sploh ukvarjala s tem, ker takrat še nisem imela ne fanta, ne spolnih odnosov. drugače pa hvala za odgovor, super stran tisto za prebrat, sem pač vprašala ker nisem vedla heh
-
*Goflaa.* - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2010
Na splošno je danes tveganje, povezano s kombiniranimi ali mini tabletkami, manjše kot tisto, ki spremlja nosečnost in porod.
Kaj naj bi to pomenil?
vir:
http://www.kontracepcija.si/si/kontrace ... e-tabletke
Kaj naj bi to pomenil?
vir:
http://www.kontracepcija.si/si/kontrace ... e-tabletke
Keep smiling =D it makes people wonder what you're up to.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]