Najbolj naravna kontracepcija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
bucka_* - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 11. 2007
Js sm bla pr ginekologu in sm ga vprašala zadnič za te tabletke.. pa je reku da če že zdaj 3 leta uporablam ene in mi ustrezajo zakaj bi menjavala za druge ki so "naravne" in mogoče sploh nebi ustrezale.. pol bi lahko vsako leto ko pride nova finta menjavala KT.. Reku je pa tud da nobena tabletka ni naravna in da je vse marketinška finta, da je vse bol ko ne reklama in da imajo podobne sestavine kot druge..
tk da js bom ostala kr pri svojih..
tk da js bom ostala kr pri svojih..
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Baby* napisal/-a:Ja a lahko zanosiš s predsemensko tekočino ? Lahko ampak je full malo možnosti Midva sva vedno tako ker s kondomom je res drugačen feeling zato je vedno umaknil preden je blo sedaj pa mi menstruacija zamuja že ene 10 dni... Bomo vidli kaj bo kontracepcijskih tablet pa ne jem že neki cajta več ne jedla sm jih pa tak samo 2 leti....
zanimivo da so full male možnosti, tebi pa lih zamuja M. no, sej če si kot si potem napisala tak želiš otroka , je cool, sicer pa pri kaki mlajši ko še ni pripravljena pa ne bi blo lih superca...
Jz vem da mam zelo točno M, in če bi mi zamujala bi me fejst skrbelo, sicer pa če s kondomom, potem vsaj mirno spim, ker ko sva se špilala-se pravi ko je pazil me je blo zmeri strah pred M, ali jo bom dobla ali ne, enkart pa ko sm bila pri G: zaradi nekih težav pa me je vprašala če sm bila zaščitena, pa sm mela 1 teden nazaj menzo, pa me je vseen postala na test nosečnosti v laboratorij, ker mi je potem dala tabletke...No, vedla sm da je skor nemogoče, da bi bila noseča, ker sm mela M, samo me je blo pa tolko strah da adijo, nikoli več si tega ne privoščim... Je pa res da se s fantov zmeniva da bova s kondomov, ampak kokr sm sklepala med vrstica njemu kondom lih ne diši, ker pol zmeri poskusi brez, pa tut uno devanje kondoma gor zna ubiti neko vzdušje, se strinjam s tem, samo kaj naj, tabletk nočem več, zaščita pa more bit, ker otrok še ne mislim met.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
To ni res.Baby* napisal/-a:
Neželeni učinki: Kontracepcijske tabletke za 40% povečajo nevarnost raka na dojkah, če jih ženska jemlje še pred rojstvom prvega otroka. To tveganje se poveča na 70%, če tabletke uporablja štiri ali več let pred rojstvom prvega otroka.
Jst ne vem a je folk tok zabit?Baby* napisal/-a:Najmanj 3 študije pa so pokazale, da se ženska lažje okuži z virusom HIV, če jemlje tabletke.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Ne glede na to, kako neumno se tudi meni sliši, je to, da naj bi imele ženske, ki jemljejo kontracepcijske tablete, večjo možnost za okužbo z virusom HIV, sem to tudi že jaz slišala. In to od zdravnika, ki nam je predaval o HIV/aidsu. Ne spomnim se več, v čem naj bi bila fora, ampak mislim, da v tem, da tabletke spremenijo sestavo sluznice (in potem gre razlaga še naprej, ampak kot rečeno, ušlo iz glave). Ampak bi rada videla te raziskave najprej
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Seveda, to je logična razlaga. Zato me pa zanima kakšne so bile te raziskave, ki so to ugotovile
ampak kot rečeno, tisti predavatelj je prav razlagal, da prav jemanje KT poveča možnost okužbe, v smislu, če ima ženska spolni odnos brez kondoma z okuženim moškim, bi naj bila večja možnost okužbe, če jemlje KT. ali pa obratno, je večja možnost, da se tip okuži. hmmm... eh, ne vem. ne vem pa, zakaj in od kod jim to dejstvo.
ampak kot rečeno, tisti predavatelj je prav razlagal, da prav jemanje KT poveča možnost okužbe, v smislu, če ima ženska spolni odnos brez kondoma z okuženim moškim, bi naj bila večja možnost okužbe, če jemlje KT. ali pa obratno, je večja možnost, da se tip okuži. hmmm... eh, ne vem. ne vem pa, zakaj in od kod jim to dejstvo.
-
bucka_* - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 11. 2007
Če si proti koncu jemanja škatlice jih nehaj jest in dobila boš prej menstuacijo tk se je mn nardilo pa mi je ginekolog naroču naj to nardim..
V navodilih piše kaj morš nardit sicer pa pokliči v zdravstveni dom zdej ko je vikend...
V navodilih piše kaj morš nardit sicer pa pokliči v zdravstveni dom zdej ko je vikend...
- Baby*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Okej prvo kot prvo sem menstruacijo dobla tak da nič ne bo s bejbijom Čuftika res je se čist strinjam, da mlade punce, ki še nemorejo si zdle privoščit otroka naj se zaščitijo vseeno pa še se bolj nagibam k kondomu kot KT. Midva pa, bova še vedno pazila, četudi se zgodi imava vse pripravljeno...čeprav še misliva kako leto počakat če bo pa prej pa pač bo Ampak zaenkrat še ni:)
-
obliterator - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 10. 2007
- Kraj: ljubljana
Baby* napisal/-a:Ja res je, sam kondom je bolš kot pa KT:) Jst ful ne porpiram KT ker je to ful nenaravno in pač ni niti najmajn vredu za tele ene mlade punce. Kondome uporablat tak je tut zagotovljeno da ne dobite kake spolne bolezni
Se strinjam poleg abstinence je mehanska zaščita kot naprimer kondom najbolj zanesljiva metoda za zaščito proti SPB ali zanositvi.
Kar se pa tiče varnosti KT, moja prijateljica jih že 15 let redno jemlje in je kar se tega tiče smrtno resna, AMPAK je prejšnji teden izvedela da je 8 tednov noseča. Čestitke niso bile ravno na mestu
When the pin is removed, mr. grenade is no longer your friend.
-
sm00tka - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 12. 2007
- Kraj: medvode
obliterator napisal/-a:Baby* napisal/-a:Kar se pa tiče varnosti KT, moja prijateljica jih že 15 let redno jemlje in je kar se tega tiče smrtno resna, AMPAK je prejšnji teden izvedela da je 8 tednov noseča. Čestitke niso bile ravno na mestu
a tok časa?? ja kdaj je pa pol že začela? to semi pa res zdi mal preveč no...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov