Moški....Vas razvaja ali je skopuh?

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 07. Sep. 2010 20:51

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 07. Sep. 2010 21:41

Zanimivo se mi zdi, koliko ljudi se počuti nerodno v situaciji, ko bi jim kdo kaj plačal.

Jaz se pa pogosteje najdevam v nasprotni situaciji. Rad bi, da bi se folk pustil častit, zato da bi lahko njim in sebi omogočil neko lepo izkušnjo. Ta izkušnja nekaj stane, kar pa meni ne pomeni veliko.

Tudi ne pričakujem, da s plačevanjem kupujem karkoli več, kot sem v danem trenutku dobil. Če povabim prijatelja na sushi, je to zato, ker si želim tako njegovo družbo kot sushi, in ne pričakujem od tega nič več, kot to dvoje. Če želim kaj od njega, je to največ, da se je fajn imel, ne pa da bi ustvarjal neko obveznost.

Problem je v tem, da folk tega ne šteka. Ne zna tega tako sprejet. Meni je plačat obrok v dobri restavraciji približno tako, kot komu drugemu kupit kavo. Ampak nesigurnosti, povezane s tem, povzročajo nelagodnosti in komplikacije. Zato se zadnje čase raje dobivam z ljudmi na preprosti pijači. Pa še tam se zgleda počutijo nelagodno, če plačam in jim prihranim tistih nekaj evrov, za katere vem, da jim pomenijo ene 20x toliko, kot meni.

Daleč od tega, da bi iskal folk, ki bi želeli biti z mano zato, ker imajo materialno kaj od tega. Grem pa že raje potem zastonj se s kom pogovarjat na klopco v parku. :D

Govorim pač o tem, da se mi zdi, da ne manjka le kulture dajanja - kar daš, je darilo, brez povezanih obveznosti - temveč tudi kulture sprejemanja: da znaš nekaj na tak način, z nasmehom in hvaležnostjo, brez slabe vesti in brez občutka dolžnosti, sprejeti.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 07. Sep. 2010 22:20

^^1. domnevam, da ti ne gre slabo v življenju in ti ni težko dat še za prijateljevo kosilo/pijačo/rundo biljarda/karkoli;
2. true, velik se jih/nas(?) čuti "dolžne", če nas nekdo počasti/nam nekaj plača - zanimivo tole.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 07. Sep. 2010 23:14

se strinjam, purple_rain, res je zanimivo. mislim, da pomanjkanje kulture sprejemanja izhaja od doma, ko so nas učili, da moramo biti za darila neskončno hvaležni in da se potem moramo do te osebe lepo obnašat.
npr. če mi je teta iz tujine prinesla obupno obleko, sem se morala it zahvalit, jo oblečt in se pokazat in potem teti v zahvalo npr še kaj narisat ipd... mogoče zato zdaj res ne maram občutka, da mi kdo, sploh ki mi ni blizu, kaj podari, jaz mu/ji moram pa potem 'risat rizbico', če pa tega ne storim, se pa počutim osebi kaj dolžna. :oops:
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 08. Sep. 2010 1:47

s0nckic4 napisal/-a:npr. če mi je teta iz tujine prinesla obupno obleko, sem se morala it zahvalit, jo oblečt in se pokazat in potem teti v zahvalo npr še kaj narisat ipd...

"Prisilnih daril" - daril ob ustaljenih priložnostih - iz podobnega razloga ne maram. Če pridem na idejo, da bi nekomu koristilo ali ga razveselilo nekaj, česar brez mene ne bo deležen, potem se mi zdi takšno darilo najbolje uresničiti takoj. Take ideje so včasih kar velike, jih pa ponavadi nimam prav pogosto.

Da bi pa zdaj z idejo za darilo zavlačeval, dokler se ne pojavi ustaljena priložnost? Zakaj? Da bom lahko z drugimi tekmoval? Ali da se poskušam na silo spomnit, kaj bi nekomu dal, ker je priložnost blizu?

Prav tako nič ne uživam v tem, da mi folk poskuša nekaj kupit zaradi priložnosti, ne zato, ker so sami od sebe prišli na redko, izjemno, odlično idejo, kaj zares rabim. Večina takih daril ponavadi zgreši cilj. Če nimaš res odlične ideje, potem verjetno nočem, sicer bi si že sam kupil. :)
Oly
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Oly » 08. Sep. 2010 9:28

Bi rekla,da težko sproščeno sprejemamo ker smo večinoma navajeni, da se pričakuje nekaj v zameno, meni je trajalo pol leta, da sem lahko sproščeno uživala na kosilu s prijateljem, ki razišlja podobno kot ti.Po drugi strani pa smo malo obremenjeni tudi s tem, da želimo vrnit enako dobro izkušnjo in to največkrat povezujemo s tem da je potrebno za nekaj res dobrega(doživetje, kosilo ipd) zapraviti veliko denarja..ki bi ga z veseljem če bi ga imeli pa ga nimamo in to sproži konflikt...
glede daril se pa 100% strinjam, raje nič kot nek kič iz prve štacune zato ker je pač treba.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 08. Sep. 2010 9:55

Horus napisal/-a:Kje je fora dati 50€ za kosilo v restavraciji, če se lahko doma naješ za 15€ ravno tako dobro, le da morš pač sam skuhat? 1 ura kosila ni vredna 50€ :P

nikoli nisva plačala 50€ za kosilo... ponavadi sva šla na pico, kar je dosti ceneje
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 08. Sep. 2010 12:31

maiteperroni napisal/-a:Na tak način da ko sta odšla skupaj ven, si morala sama plačati večerjo ali pa ti ni skoraj nikoli nič kupil??

Ne razumem zakaj bi bilo skopušno, če ti plačaš večerjo? Midva sva plačevala enkrat eden, drugič drugi. Sedaj, ko pa že živiva skupaj pa zunaj plačuje on, ker jaz financiram hrano doma.
Da bi mi kaj dosti kupoval mi ni nihče. Sploh nočem, da bi mi kaj kupoval. Darilo za rojstni dan že, drugega pa nimam želje.
Nisi pa toliko podrobno napisala, da bi razumela točno kaj misliš.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 08. Sep. 2010 13:28

Horus napisal/-a:Kje je fora dati 50€ za kosilo v restavraciji, če se lahko doma naješ za 15€ ravno tako dobro, le da morš pač sam skuhat? 1 ura kosila ni vredna 50€ :P

Uh, en negurman. Zdej pa poglejmo: recimo, da hočem eno specialiteto jesti, moram nabaviti vse drage sestavine, mogoče mi še jed ne uspe, potem ko pojem moram še pomiti in pospraviti. Dnevno kuham in parkrat letno iti na božansko večerjo je kot balzam na dušo zame. Uživaš v orgazmu borbončic (hrani), super vinu in odlični družbi - zame ni stran vržen denar.
A goal without a plan is just a wish.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 08. Sep. 2010 13:36

Meni večerja zunaj kar nekaj pomeni. Ne vem zakaj, ampak tako je.
Glede tega, da hočejo nekateri fantje vse plačat pa ni izgovora. Sem srečala take, a če hočeš to lahko preprečiš. Ne greš več ven, če ne pusti, da plačaš in se zadeva hitro spremeni.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 08. Sep. 2010 13:55

softTouch napisal/-a:

nikoli nisva plačala 50€ za kosilo... ponavadi sva šla na pico, kar je dosti ceneje

Ne vem, kak master kuhar je Horus :) ampak če zavijem v pravo restavracijo, se lahko za 29€ najem bistveno bolje, kot bi se doma za primerljiv trud in denar. Več hodov različnih, dobro usklajenih jedi v zmernih, slastnih porcijah... njam.

Ni primerjave.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 08. Sep. 2010 14:48

Midva mava v bistvu skupen denar, tako da se s tem niti ne ubadava.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 08. Sep. 2010 15:52

Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 08. Sep. 2010 15:56

Horus napisal/-a:Ja, 29€ na osebo. Jaz sem mislil 50€ oba skup xD Saj zej vidim, da ni bilo jasno. Tako da 25€ na osebo =]

Verjetno je predvsem odvisno od tega, koliko ti je vreden tvoj čas. Če ti je vreden 5€ na uro, potem lahko po nakupu sestavin pripravi obroka in pospravljanju posvetiš kakih 5-7 ur, preden ti bo vredno obeda v restavraciji.

Če ti je čas vreden 20, 50, 100, 200€ na uro, bo pa stvar čedalje bolj v prid restavraciji... :D
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 08. Sep. 2010 16:16

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov