Mlade punce in slepilo "romantičnega seksa"

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 09. Jun. 2011 22:01

Očitno obstajata dve vrsti ljudi: taki, ki za seks rabijo romantično podlago ( pa čeprav je lažna) in taki, ki rabijo samo fizično privlačnost.

Bi rekel, da iz tega enostavnega dejstva izvira veliko problemov, ki jih obravnava ta forum.

Veliko mladih punc očitno pripada prvi skupini. Še vedno je med mladimi puncami razširjeno mnenje ( sodeč po problemih, ki jih tukaj prebiram), da "je treba biti v vezi, da bodo seksale"; seks izven zveze pa dojemajo kot "ponižanje in izkoriščanje".

Fantje se hitro učijo. In ker si za razliko od punc povprečen fant ne more zmišljevati po mili volji, s katero bo seksal, hitro osvoji osnovna pravila igre, ki so očitno taka, da fant najhitreje pride do seksa, če se punci magari zlaže o svojih čustvih, ki jih ni in ji naklada o "resnih namenih", o katerih seveda ni ne duha ne sluha.

Vsak se na koncu odloči, da bo ravnal tako, da bo dobil optimalen rezultat. In 20-letniku je v resnici najlažje poseksati 18-letnico tako, da ji proda foro "jaz sem tvoj fant, ki te ljubi", čeprav so njegove resnične želje daleč od tega. Če bi ji rekel, sori ti si mi huda in s tabo bi rad seksal, ker si mi pač huda, ljubim pa te ne, bi pa obveljal za kretena.

Od tod izvira veliko dekliških strtih src, razočaranj, spoznanj, da tipček ni ravno princ na belem konju itd itd.

Ženske, ki so v svojih pričakovanjih realnejše in za to, da se s tipom dajo dol, ne rabijo nujno neke romantične ali kvazi-romantične podlage in izliva silnih ( magari lažnih ) čustev, takih problemov seveda nimajo. Očitno pa so med zelo mladimi puncami take bolj izjema kot pravilo, med malce starejšimi jih je pa več.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 09. Jun. 2011 22:04

in vprašanje je??? :) bistvo obojih je seks, nekatere samo rade kompliciramo in moškim grenimo življenje. :wink:
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 09. Jun. 2011 22:16

V bistvu ni vprašanja, bolj ugotovitev, ki lahko služi kot iztočnica za debato.

Grenite življenje tipom? Hm, jaz imam občutek, da ženske, ki za seks hočejo nujno izliv čustev (čeprav lažnih), predvsem grenijo življenje same sebi.

Za nas tipe je relativno izi. Če je ženska praktična in ji zadostuje samo spolna privlačnost, super. Če je komplicirana in hoče neko kvazi-romantično podlago in nujno "občutek zveze"...tudi ni nek problem za tipa.
celjanar
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a celjanar » 09. Jun. 2011 22:18

Džeki...LEGENDA :D :zustimm: :zustimm: Bolj prav ne bi mogl bit kot si pa ti opisu
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 09. Jun. 2011 22:24

ja, maš prav...sam mam občutek, da puncam to šteješ ful v slabo?? Da ful utrujamo s čustvi in nevemčim vse že takoj na začetku...a je res TOK BAD, če ena bejba hoče bit tvoja punca? Enim pač ne sede seksat, če se prej tipu čustveno ne odprejo. Govorim valda za prvo kategorijo hehe...

Pa zaljubljene punce žal ne ločijo med pravimmi in lažnimi čustvi...

BTW men se zdi, da bi eno tako resno raj omožil, z eno "nekomplicirano" bi pa radi seksal pri <20 :lach:
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 09. Jun. 2011 22:36

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 15:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 09. Jun. 2011 22:42

Ja sej to...jaz sem tut že večkrat seksala sam zarad seksa, sam mi prav neki manjka...pa pol k te po seksu crklja, je prav čuden filing, k ni iskreno :?
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Jess° » 09. Jun. 2011 23:00

okej, pol sm jst punca mešanica obojega? .. se namreč ful hitro napalim, fant mora rečt prave besede (pa ne rabijo bit nič kaj romantične if you know what i'm saying :twisted: ) .. ko je pa konc vsega, mi je pa malo čudno če se takoj vstane in gre domov al kamorkol. Ker mam takrat občutek da ni blo vse v redu in mam nekakšno slabo vest.

Pomoje je fora, da večina deklic gleda te romantične filmčke, pa risanke, pepelka in stuff in si ustvarijo neko določeno vizijo veze, naloge fanta (vse bi se rade poročile z lepim, prijaznim fantkom xD) .. Pa na žalost, tega v resničnem življenju ni oz. je zelo redko, zato tudi strta srca itd.kot si ti rekel. Kmalu se naučijo, da ne rabijo bit sam fanti ˝žleht˝ in da majo tud one kakšno korist od tega od tega. Seveda je odvisno kolk so punce pri tem odprte in čustveno razvite. kar se mi zdi, da v današnjih časih ni težko najt tako. (glede na dogajanja po diskotekah, lokalih - sama živim v dosti majhnem kraju in je tega ogromno - odprtih, avanturističnih punc)
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 09. Jun. 2011 23:09

Džeki napisal/-a:Očitno obstajata dve vrsti ljudi: taki, ki za seks rabijo romantično podlago ( pa čeprav je lažna) in taki, ki rabijo samo fizično privlačnost.

Ja obstajata dve vrsti ljudi, prvi so zenske, ki rabijo romanticno podlago, in ta drugi so moski, ki rabijo samo fizicno privlacnost.

Dzeki, to je predvsem zaradi razlike v hormonih med moskim in zenskim spolom, ne bom se spuscala opisovat v podrobnosti, kako delujejo hormoni na nacin dojemanja stvari, bom pa poskusala skrajsat.

Na zacetku osvajanja, zenske rabijo custveno potrditev, ce je zenska custveno zavrnjenja, potem je njen ego prizadet, zenska rabi potrditev custev, da lahko deluje tut telesno(seksualno).
Pri moskih pa je drugac, moski na zacetku osvajanja rabijo telesno potrditev, hocejo da si jih zenska seksualno zeli.
Ce moski, dobi takoj seksualno potrditev, je dobil svoje, potem ni casa, da se k njemu razvijajo custva, ker je njegov ego zadovoljen, ker je takoj dobil seksuualno potrditev. Ce pa moski ne pride hiter do seksa, pride do faze, da zacne razmisljati o zenski, zacne analizirati, in se zacnejo pocasi tudi k njemu razvijati custva.
Zaradi tega, zenske zmeraj pocakamo glede seksa, ker se rabimo custveno prepricat, ker moski enostavno niste zmozni ze na zacetku nam dat custveno potrditev, pac moski na zacetku cutijo vecinoma sam fizicno privlacnost, enako kot mi ne moremo ze na zacetku takoj seksati, ker nismo enostavno pripravlljeni.
In tako pride pravzaprav do zveze, zenska hoce zadovoljiti svoj ego, iz druge strani moski hoce zadovoljiti svoj ego in se najdeta na pol poti, da kompenzirata zadevo.

Zakaj pa hocemo zvezo? Ker zveza nam da neko potrditev, da mogoce moskemu je stalo do nas (spet v ozadju je custvena potrditev).

Sam jaz sem ti ze napisala v drugi temi, da neiskrene namene, ki jih imajo moski, zenska jih zacuti, ker je zenska predvsem intuitivna.

Zenske, ki imajo visjo koncentracijo testosterona v krvi pa lahko sam seksajo na podlagi fizicne privlacnosti.

Tukaj se gre predvsem za biolosko razliko med moskim in zenski spolom in tlele leta nimajo neki bistven vpliv.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 09. Jun. 2011 23:15

Džeki napisal/-a:Veliko mladih punc očitno pripada prvi skupini. Še vedno je med mladimi puncami razširjeno mnenje ( sodeč po problemih, ki jih tukaj prebiram), da "je treba biti v vezi, da bodo seksale"; seks izven zveze pa dojemajo kot "ponižanje in izkoriščanje".

Zato, ker jim, ko pridejo v najstniska leta, vsi zacnejo tupit v glavo, da morajo cakat na pravega; da ce bodo nedolznost zgubile s fantom, ki jih ne ljubi, jim bo kasneje posteno zal; da ce imajo vec kot 1 ali 2 spolna partnerja v zivljenju, so kurbe itd.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 09. Jun. 2011 23:27

sirova štručka napisal/-a:Torej ženske se že prej začnemo zavedat, da hočemo najboljše, moški pa pač rabite.

Malo drugače.

Ženske imate v mladih letih manj močan spolni nagon, zato se spolno odprete šele, če je seks ena od večih prijetnih strani zveze.

Moški imamo v mladih letih zelo močan spolni nagon, doživljamo spolnost kot bistveno in nam niso toliko važni drugi aspekti zveze.

Ko pridemo tam nekje do 35-40, se pa obrne. Moške seks še vedno zanima, ampak ni več bistven. Ženske ste pa na svojem spolnem vrhuncu in se začnete dosti bolj zanimati za seks kot tak, kot pa za seks kot en od mnogih aspektov zveze.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 09. Jun. 2011 23:33

Akvamarin napisal/-a:Ja obstajata dve vrsti ljudi, prvi so zenske, ki rabijo romanticno podlago, in ta drugi so moski, ki rabijo samo fizicno privlacnost.

Po mojih izkušnjah takšno posploševanje sicer lahko drži za dosti ljudi, ampak zdaleč ne za veliko večino, in zdaleč ne v vseh starostnih obdobjih.

Dosti ljudi je, ki jim je za seks dovolj fizična privlačnost. A zagotavljam ti, da je med njimi dosti žensk, in da je med tistimi, ki rabijo romantično podlago, dosti moških. Preveč, da bi se lahko tako posploševalo.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 09. Jun. 2011 23:40

Akvamarin napisal/-a:Ce moski, dobi takoj seksualno potrditev, je dobil svoje, potem ni casa, da se k njemu razvijajo custva, ker je njegov ego zadovoljen, ker je takoj dobil seksuualno potrditev. Ce pa moski ne pride hiter do seksa, pride do faze, da zacne razmisljati o zenski, zacne analizirati, in se zacnejo pocasi tudi k njemu razvijati custva.

Meni se pa zdi, da lahko gre tudi za selekcijo. Ko ženska moškemu takoj ne da, s tem eliminira tiste, ki niso in ne bodo razvili čustev. Ostanejo tisti, ki čustva razvijejo. Ampak to ne pomeni, da jih ne bi razvili tudi v primeru, da bi z žensko seksala prej.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 10. Jun. 2011 7:11

Alwaleed napisal/-a:Ženske imate v mladih letih manj močan spolni nagon, zato se spolno odprete šele, če je seks ena od večih prijetnih strani zveze.

Moški imamo v mladih letih zelo močan spolni nagon, doživljamo spolnost kot bistveno in nam niso toliko važni drugi aspekti zveze.

Ko pridemo tam nekje do 35-40, se pa obrne. Moške seks še vedno zanima, ampak ni več bistven. Ženske ste pa na svojem spolnem vrhuncu in se začnete dosti bolj zanimati za seks kot tak, kot pa za seks kot en od mnogih aspektov zveze.

BRAVO!

To je nekaj najboljšega, kar sem prebral na tem forumu. In očitno zelo resnično.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 10. Jun. 2011 7:36

ves začetni post bi lahko komot obrnila tako, da bi moški izpadli budale in ne ženske. saj je vse lepo in prav, ampak mi ni všeč da se tipe kuje v nebesa.
sploh razlogi ZAKAJ si fantje želijo sexa.
moje mnenje je, da če se na nedolžnost ne bi izvajal ta nek "prikriti pritisk družbe", bi marsikater fant začel sexat 2 leti pozneje, bi pa zato sexal s punco ki mu je zares všeč (ne rabi je ljubit) in ne s taprvo, ki jo lahko ima za budalo in ji reče, da jo ima rad. pa naj si najde eno starejšo. ne pa samo zato da bo alhko rekel, da je sexal, izbere anito iz 2a, da bo potem lahko s prstom na njo pokazal, kolegi pa se smejali ko bo šla mimo. ker tete tinke iz visoke vasi nobeden ne pozna in je težje dokazovati. :roll:

se pa seveda strinjam z napisanimi đekijevimi in alwaleedovimi posti.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov