Metoda umika ala coitus interruptus
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- thaly
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 2. 2005
Punce, ženske
Koliko vas prakticira metodo umika in predvsem ali je uspešna metoda zaščite za vas (če ste z njo zanosile, me zelo zanima ali je bila izvedena pravilno ali ne ?
Bila bi zelo vesela če napišete koliko časa vam že služi in pa zanima me tudi če pri tej metodi kaj pazite na varne oz nevarne dneve (ovulacija).
Na internetu večinoma statistike pravijo da v enem letu s to metodo zanosi vsaka 4. ženska, vendar na mnogih straneh o predsemenski tekočini piše, da so raziskave pokazale da v njej ni aktivnih spermijev. Na wikipedii tako piše, da je metoda umika če prakticirana PRAVILNO zanesljiva v 96 %.
Pravilno prakticirana metoda umika pomeni troje:
-da tipu ne pride vate
-da je tip čist, to pomeni da nima na sebi sledov sperme od prejšnje ejakulacije, zato je zelo važno da v tem primeru gre po tuš in da LULA saj se v urethri (ne vem kak je slovenski izraz) zadržijo ostanki od prejšnje ejakulacije;
-da je čista tudi ženska, recimo če je kje na njej sled sperme od prejšnje ejakulacije tipa..
in prosim brez pripomb v stilu kako sem neodgovorna ker tega ne rabim. jaz se samo informiram
Koliko vas prakticira metodo umika in predvsem ali je uspešna metoda zaščite za vas (če ste z njo zanosile, me zelo zanima ali je bila izvedena pravilno ali ne ?
Bila bi zelo vesela če napišete koliko časa vam že služi in pa zanima me tudi če pri tej metodi kaj pazite na varne oz nevarne dneve (ovulacija).
Na internetu večinoma statistike pravijo da v enem letu s to metodo zanosi vsaka 4. ženska, vendar na mnogih straneh o predsemenski tekočini piše, da so raziskave pokazale da v njej ni aktivnih spermijev. Na wikipedii tako piše, da je metoda umika če prakticirana PRAVILNO zanesljiva v 96 %.
Pravilno prakticirana metoda umika pomeni troje:
-da tipu ne pride vate
-da je tip čist, to pomeni da nima na sebi sledov sperme od prejšnje ejakulacije, zato je zelo važno da v tem primeru gre po tuš in da LULA saj se v urethri (ne vem kak je slovenski izraz) zadržijo ostanki od prejšnje ejakulacije;
-da je čista tudi ženska, recimo če je kje na njej sled sperme od prejšnje ejakulacije tipa..
in prosim brez pripomb v stilu kako sem neodgovorna ker tega ne rabim. jaz se samo informiram
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
V 90% moje seksualne zgodovine sem prakticiral (in prakticiram) coitus interruptus.
nekajkrat (leeeeta nazaj) sem s kondomom, prabivša pa je imela tablete.
dnevov ovulacije ne štejeva, je pa res, da pred in po menstruaciji spustim noter.
zaenkrat je metoda uspešna, na testiranju plodnosti pa nisem bil, morda sem zaradi takšne uspešnosti celo neploden!
nekajkrat (leeeeta nazaj) sem s kondomom, prabivša pa je imela tablete.
dnevov ovulacije ne štejeva, je pa res, da pred in po menstruaciji spustim noter.
zaenkrat je metoda uspešna, na testiranju plodnosti pa nisem bil, morda sem zaradi takšne uspešnosti celo neploden!
- *smokvica*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 9. 2005
- Kraj: *Štajerska*
Ja smo prakticirali nekaj časa, sam pol je pa 1x zamujala in sem dobila lekcijo in takoj naslednji dan šla po antibaby pilule.
-
Aphrodite - Komunikatorka
- Na forumu od: 24. 1. 2007
sem še mlada, brezskrbna študentka in mi res ni (še) do otroka čeprav poznam pare ki tako seksajo že dolgooooo in je bilo vse ok...mene je tega strah, ker nama je z fantom enkrat počil kondom in sem ful paniko zagnala potem pa šla po tabletke...s tem se ni za igrat
-
BLUBABY - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 11. 2006
Jz sm pomoje še najbl panična od vseh na tem forumu---->ker jemljem tabletke pa še obenem vedno, vedno z fantom prakticirava metodo umika..ne vem, tako res nimava potlej nobenih skrbi..enkrat ko bova pa velika, se bo to pa lahko spremenilo
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
midva sva tud prej skos to prakticirala ker jaz nism mela tabletk...zdej jih spet nimam in spet isto...
mene ni strah da bi se karkoli zgodilo pri tej metodi, razen takrat ko zalčutim da je dal prepozno ven...takrat pa po morning pilule...
pa kakšneo štetje ovulacie in podobno ne delam...še tabletk sm se komi navadla, najprej bi mi en mogu sploh razložit kaj točno je ovulacija, pa še to dvomim da bi pol štela...nimam cajta
mene ni strah da bi se karkoli zgodilo pri tej metodi, razen takrat ko zalčutim da je dal prepozno ven...takrat pa po morning pilule...
pa kakšneo štetje ovulacie in podobno ne delam...še tabletk sm se komi navadla, najprej bi mi en mogu sploh razložit kaj točno je ovulacija, pa še to dvomim da bi pol štela...nimam cajta
-
jeanitte - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 1. 2006
- Kraj: koroška
Ta metoda je bila pri meni uporabljena le enkrat, pred leti, potem so sledili najdaljši in najbolj mučni dnevi čakanja perila. In to me je izučilo, da sm vedno pol mela kondom s sabo, ker nikol ne veš dokler nisem mela resne veze. Zdej pa itak tabletke.
...if there are roses, they will blossom...
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Midva sva nekaj časa prakticirala tabletke in metodo umika. Sedaj pa ne več, tako da uporabljava samo še tabletke. Samo metode umika pa ne bi nikoli in pod nobenim pogojem. Preprosto ji ne zaupam.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
ja, s tipom vedno večkrat, ker sem nehala jest tabletke, kondomi pa nama obema niso všeč. sam mi v bistvu nikoli ne spusti noter, niti ko naj bi imela varne dni.
ker pa dobivam menstruacijo skoraj točno na 28 dni, sledim tud svojmu ciklusu in takrat, ko naj bi bila ovulacija, še posebej paziva oz. takrat pa ponavad dava kondom.
Predsemensko pa mu ponavad posesam
ker pa dobivam menstruacijo skoraj točno na 28 dni, sledim tud svojmu ciklusu in takrat, ko naj bi bila ovulacija, še posebej paziva oz. takrat pa ponavad dava kondom.
Predsemensko pa mu ponavad posesam
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov