Ljubezen
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
- Kraj: Ljubljana
no ok. po tvoje. Jaz ljubim več oseb. partnerja, sestro, in starše. Ja, tudi njih ljubim. Na čisto drug način, ampak jih ljubim. Zame je to ljubezen, tista prava, brezpogojna, neskončna.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
če bi bila navada da ma ženska več mož pol sploh nobenega ne bi zares ljubila po mojem.. tko kot oni šejki ki majo po več žena. js ne verjamem da sploh kkšno zares ljubijo.
se pa strinjam, ljubezen do družine je tudi ljubiti - ljubezen, ne da jih maš rad. samo drugačna pač kot do partnerja.
se pa strinjam, ljubezen do družine je tudi ljubiti - ljubezen, ne da jih maš rad. samo drugačna pač kot do partnerja.
hej norci
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Ljubezen, kot jo poznamo mi, ni nekaj univerzalnega. Imeti rad je nekaj univerzalnega, biti zaljubljen je nekaj univerzalnega, ljubiti pa ima v različnih kulturah različen pomen. Tega, kar jaz pojmujem, s svojim videnjem, s svojim razumevanjem, tega v haremih ni. Odnosi med šejkom in njegovimi ženami niso enaki, kot odnos med dvema zahodnjakoma, ki se dojemata za enaka in enakovredna.
Ne, ne verjamem, da je mogoče ljubiti več oseb hkrati. Enostavno zato, ker se meni ne zdi, da je ljubiti enako kot nadgradnja imeti rad. To je nekaj povsem drugega, ni le čustvo, je tudi odnos, vsekakor odnos, ki ga ne morem imeti s svojo sestro, mamo ali očetom.
WW: Kaj je narobe z "imeti neskončno rad"? Zakaj to ne ustreza temu, kar čutiš do sestre? Se mi zdi, da se pri tem poimenovanju ljubezni za odnos do mame ali očeta išče samo neka senzacionalnost.
Zakaj bi ljubezen morala imeti več oblik, obrazov, načinov? Pasja brezpogojna ljubezen, ljubezen do otroka, celo ljubezen do knjig in ljubezen do sestre? Vse to prav lepo zajame pojem "imeti rad". In kajpak - rad imaš lahko tako močno, da bi za nekoga žrtvoval svoje življenje. Kar pa še ne pomeni, da ga tudi ljubiš.
Ne, ne verjamem, da je mogoče ljubiti več oseb hkrati. Enostavno zato, ker se meni ne zdi, da je ljubiti enako kot nadgradnja imeti rad. To je nekaj povsem drugega, ni le čustvo, je tudi odnos, vsekakor odnos, ki ga ne morem imeti s svojo sestro, mamo ali očetom.
WW: Kaj je narobe z "imeti neskončno rad"? Zakaj to ne ustreza temu, kar čutiš do sestre? Se mi zdi, da se pri tem poimenovanju ljubezni za odnos do mame ali očeta išče samo neka senzacionalnost.
Zakaj bi ljubezen morala imeti več oblik, obrazov, načinov? Pasja brezpogojna ljubezen, ljubezen do otroka, celo ljubezen do knjig in ljubezen do sestre? Vse to prav lepo zajame pojem "imeti rad". In kajpak - rad imaš lahko tako močno, da bi za nekoga žrtvoval svoje življenje. Kar pa še ne pomeni, da ga tudi ljubiš.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
nevem, brezpogojna radost se mi tko.. smešn sliši xD vse je ljubezen.
jaz pojmujem neki da imaš rad kot nekaj kar ti odgovarja, ustreza, se dobr počutiš.. ko rečeš "rad imam sladoled", recimo. ljubezen, se pravi "ljubiti" je pa neki še več kot radost.
ljubezen ima več oblik, ker SO različne oblike. ljubezen do družine je tudi neka ljubezen, ne? in ni ista kot ljubezen do partnerja. in vendar je ljubezen.
je pa tko, ljubiti, imeti rad so sam besede. očitn je da vsi vemo kako je ljubit/imet rad družinskega člana in partnerja in da to dvoje ni isto.
se pa mi zdi ljubezen nadgradnja od imeti rad - partnerja imaš najprej rad, sčasoma pa ga začneš ljubiti, ne?
jaz pojmujem neki da imaš rad kot nekaj kar ti odgovarja, ustreza, se dobr počutiš.. ko rečeš "rad imam sladoled", recimo. ljubezen, se pravi "ljubiti" je pa neki še več kot radost.
ljubezen ima več oblik, ker SO različne oblike. ljubezen do družine je tudi neka ljubezen, ne? in ni ista kot ljubezen do partnerja. in vendar je ljubezen.
je pa tko, ljubiti, imeti rad so sam besede. očitn je da vsi vemo kako je ljubit/imet rad družinskega člana in partnerja in da to dvoje ni isto.
se pa mi zdi ljubezen nadgradnja od imeti rad - partnerja imaš najprej rad, sčasoma pa ga začneš ljubiti, ne?
hej norci
-
White_Widow - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 5. 2010
aja, kam pa gre pol tista ljubezen, ko partner npr. umre? ljubezen do njega zgine al kako?
Lej jaz temu pravim ljubezen, ti temu reci, da imaš rada.
Neskončno rada imam svojo best prijateljico. Tudi sestro imam neskončno rada, ampak jo še ljubim zraven, neglede na to, kakšna je. Za prijateljico pač tega vsega, kar ima sestra, nebi tolerirala. Ampak jo imam rada na čisto drug način.
Lej jaz temu pravim ljubezen, ti temu reci, da imaš rada.
Neskončno rada imam svojo best prijateljico. Tudi sestro imam neskončno rada, ampak jo še ljubim zraven, neglede na to, kakšna je. Za prijateljico pač tega vsega, kar ima sestra, nebi tolerirala. Ampak jo imam rada na čisto drug način.
- dayđremer
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2012
Ljubezen, k kateri spada tudi privlačnost, poželenje. To sem mislila. Tega ne moreš čutiti do družine (no lahko, sam to je že druga tema).
Ne gre pa seveda le za strast, tudi spoštovanje etc.
Ne gre pa seveda le za strast, tudi spoštovanje etc.
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
- T00Mika
- Debatorica
- Na forumu od: 26. 2. 2010
Ljubezen je zelo širok pojem..Neke točno določene definicije ne oz. bi lahko na dolgo in široko razpravljali. seveda pa je od nas samih odvisno kako čutimo in na kakšen način jo izkazujemo do določenih oseb, ki so nam blizu. Zame pač rad imeti/ljubiti ni isto...in pri nekaterem človeku je lahko to veliko bolj izrazito kot pri drugem. Odvisno od nas in naših čustev..
Pa kakorkoli si razlagamo, glavno je, da si pod pojmom ljubezen predstavljamo nekaj lepega
Pa kakorkoli si razlagamo, glavno je, da si pod pojmom ljubezen predstavljamo nekaj lepega
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
tole temo, kjer se je na pobudo našega borisa o ljubezni na veliko razpredalo sem iz naftalina potegnila
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewto ... 407112b693
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewto ... 407112b693
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov