Ljubezen in veroizpoved
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 157 prispevkov
• Stran 10 od 11
•
Prejšnja
1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Naslednja
-
lolitaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 5. 6. 2007
ja purple pač hoče povedat da sprejema vse, da nima nč proti drugim narodom itd...sam meni res grejo na živce tej k se tko obnašajo, k pljuvajo čez Slovenijo, pišejo vse možne stvari (Bosna majko moja) po zidovih, se nočejo naučit slovenskega jezika, govorijo z mano po bosansko čeprav znajo slovensko..taki ljudje mi grejo pošteno na živce.ker če bi js šla v Anglijo in govorila slovesnko se sploh nobeden ne bi z mano pogovarjal.in kot je že ena napisala, ja nej grejo nazaj če jim tuki ni všeč, sej vsake počitnice hodijo dol in so oh in sploh ponosni da grejo tja ker tle je itak bedno .
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
-
Vojcha - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 11. 2007
Men se samo ne da kregat. Povedala sem svoje mnenje, spoštujem druga mnenja. Vseeno mi je kakšne vere so moji znanci, kolegi, kdorkoli, dokler se obnašajo normalno in ne delajo ''piz*arij''
Živim v bloku, z osmimi nadstropji, v vsakem nadstropju so 4 stanovanja, pribl. 5-6 slovenskih družin ali posameznikov, je v našem bloku. 3 dilerji in podobno. Vseeno mi je, kaj so po veroizpovedi, meni je pomembno to, da ko se z njimi pogovarjam z mano govorijo slovensko. Razen, če je prišel samo na obisk ali na počitnice, takrat, se tudi jaz potrudim, da me razumejo.
Če bi šla jaz živet v npr. Anglijo, Bosno, Hrvaško, ni važno, bi doma govorila slovensko, seveda, ko pa bi šla v trgovino, knjižico, kavarno(naročit pijačo), bi se pogovarjala v njihovem uradnem jeziku.
Mislim, da je ta tema že zdavnaj presegla meje začetnega vprašanja. Lahko bi vsi globoko vdihnali in prenehali z nestrpnostjo in kregarijo med nami, samimi.
lOve,
Vojcha
Živim v bloku, z osmimi nadstropji, v vsakem nadstropju so 4 stanovanja, pribl. 5-6 slovenskih družin ali posameznikov, je v našem bloku. 3 dilerji in podobno. Vseeno mi je, kaj so po veroizpovedi, meni je pomembno to, da ko se z njimi pogovarjam z mano govorijo slovensko. Razen, če je prišel samo na obisk ali na počitnice, takrat, se tudi jaz potrudim, da me razumejo.
Če bi šla jaz živet v npr. Anglijo, Bosno, Hrvaško, ni važno, bi doma govorila slovensko, seveda, ko pa bi šla v trgovino, knjižico, kavarno(naročit pijačo), bi se pogovarjala v njihovem uradnem jeziku.
Mislim, da je ta tema že zdavnaj presegla meje začetnega vprašanja. Lahko bi vsi globoko vdihnali in prenehali z nestrpnostjo in kregarijo med nami, samimi.
lOve,
Vojcha
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
~NIA~ napisal/-a:ne *purple* - zame niso vsi enaki.
čefurji so tisti, ki se vn mečejo s svojim "jezikom", ki so svinjsko ponosni na svojo državo, tle delajo pizdarije, slovenija je po njihovo podn od podna..
in dol nj grejo - ker tle jim očitno nč ni prov.
In ne govor da nimajo kam jit? sej grejo vsake počitnce ponosno dol na obisk k svojim, da še obogatijo svoje znanje in naglas, da se potem lahko mal pohvaljo pred sošolci.
In ne boš mi rekla da so tile fanti (20-40 let), ki so pršl gor zdej v kratkem, pršl zato kr jih je vojna preganjala.. zdej so pa tle, dobil so delo (po kar so vrjeno pršl) in težijo tle okol, se derejo pa delajo pizdarije..
oni pa lahko grejo nazaj če jim kj ni všeč, nazaj, od kjer so pršli.
zakaj pa nebi smel obogatit svojega maternega jezika?kdo pa si ti, da boš ljudem to preprečevala?
gredo dol ja, ampak dej mal pomisl.A tebe bi sorodniki vzel h sebi da bi tam živela pri njih?no nevem kako je pri tebi, mogoče bi te, ampak žal vsi nimamo take žlahte.Pri nas je precej strgana in tega ne moreš zahtevat.
in še enkrat, ti govoriš stalno o primitivcih.to kar tukej omenjaš so primitivci, čefurji, ma karkoli že rečeš.Ampak dejstvo je pa da ti za slabega proglasiš vsakega ki ne zna tekoče govort slovensko, brez da bi karkoli vedela o njemu in zahetvaš nevemkaj vse.
in verjemi, da če bi mel možnost, da bi šli nazaj.ni težjega kot živet v deželi polni primitvcev, sori sam slovenci smo splošno znani po tem, takoj za hrvati.In sramota, ko sm jst šla v srbijo recimo, sem bila tako dobro sprejeta da verjet nism mogla.pride srb v slovenijo, pa ga vsi popljuvajo.Ja, mene je sram!
pa Nia, kaj ti hočeš dejansko men dopovedat?Jst vem da je tist ki piše po stenah in po tablah in tralalala, primitivc.Take ljudje pač niso.Ampak razumi, ko te nekdo ne mara in ko nimaš koga da se z njim družiš in si naiven in pristaneš v taki družbi, ki to počne, ti pač drugega skorajda ne preostane.In potem si tak kot oni, zvan i zajeban jst teh ne podpiram, ampak nimam pa nč proti in spoštujem naprimer delavce-građevince, ki pridejo k nam delat, da lahko familije nahranijo.In če bosansk govori, prav.In hvala bogu da ne zanemarja maternega jezika.nekak pač držim zat, da se obnesejo kulture vseh držav, in da se ne razgubi jezik, kot recimo slovenščina ki postaja angleščina.
purple_rain...seveda niso (če odštejemo celotno njihovo politiko) ampak moti me, ker se noben ne obregne ob take in se obregujejo čez balkanska ljudstva iz istega razloga kot bi se lahko z ameriko.
Nia, pa a veš d ani nujno da je vsak na -ič bosanc tko da tud tist ki preberš v cajtngu ni nujno da ni slovenc.
In jst bi tud agresivna ratala, če bi me stalno z vseh strani zbadali in zaničevala zarad tega iz kje bi prihajala in zarad tega ker bi imela bosanki naglas.nekje je pač meja, enkrat se ti pa odpne.
-
shy girl - Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 3. 2005
se popolnoma strinjam z Nio - ne gre se za to da smo rasisti, meni je tudi vseeno katere narodnosti so moji prijatelji in poznam veliko južnjakov (ni mišljeno slabšalno!) ki so super in fantastične osebe ampak se vsaj potrudijo in govorijo slovensko! Take ljudi jaz spoštujem in ni važno ali so to južnjaki, afroameričani....Zalostno je da celo v kitajski restavraciji ti kitajec, ki mu je slovenski jezik popolnoma tuj govori boljše od marsikaterega južnjaka. Gre se za nespoštovanje naše države, ki jim je omogočila delo, prebivališče in še marsikaj drugega, da potem po ulici slišimo narodnjake in kako je Slovenija bedna!
Za svojimi štirimi stenami in v družinskem krogu naj govorijo v svojem maternem jeziku, vendar po uradih, lokalih, ulici pa naj se prilagodijo okolju v katerem živijo! Da pa se po šolah recitira Prešerna v njihovem maternem jeziku je pa dovolj žalostno - (to pa imam podatek direktno od profesorice!) saj se Prešeren v grobu obrača
Upam, da nisem koga užalila, to ni bil moj namen, tudi sama nisem "čistokrvna " slovenka vendar spoštujem državo v kateri živim, ki mi omogoča šolanje in dobro življenje. Pa tudi ne mislim da so VSI ISTI (da ne bo pomote). Pa se odgovor na prvotno vprašanje: mislim da taka veza lahko funkcionira vendar z veliko medsebojnega prilagajanja predvsem pa da ni fanatičnega verovanja.
Za svojimi štirimi stenami in v družinskem krogu naj govorijo v svojem maternem jeziku, vendar po uradih, lokalih, ulici pa naj se prilagodijo okolju v katerem živijo! Da pa se po šolah recitira Prešerna v njihovem maternem jeziku je pa dovolj žalostno - (to pa imam podatek direktno od profesorice!) saj se Prešeren v grobu obrača
Upam, da nisem koga užalila, to ni bil moj namen, tudi sama nisem "čistokrvna " slovenka vendar spoštujem državo v kateri živim, ki mi omogoča šolanje in dobro življenje. Pa tudi ne mislim da so VSI ISTI (da ne bo pomote). Pa se odgovor na prvotno vprašanje: mislim da taka veza lahko funkcionira vendar z veliko medsebojnega prilagajanja predvsem pa da ni fanatičnega verovanja.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
jolandabuh napisal/-a:kr.ena
Najpametnejša. Si agresivna. Vsiljuješ svoje prepričanje. V marsičem se motiš.
Zdaj sem se pa kar zamislila ...
Ja, to, da sem najpametnejša, itak vem . In da se kdaj motim, tudi. Čeprav po moje ne v tej temi, kjer sem podala samo svoja mnenja, zakaj se mi zdi praktično nemogoče, da bi bila skupaj z nekom, ki je aktiven vernik katerekoli religije.
O agresivnosti in vsiljevanju se pa ne strinjam ... zakaj si dobila ta občutek?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
- sabinca:)
- Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 9. 2007
Moje mnenje je, da ni važno katere narodne pripadnosti si, ampak kakšen človek si..Dostkrat sm bla priča, ko se je nek Bosanc potegnil za kakega Slovenca, in obratno..In ne razumem nekaterih ljudi, ko sodijo človeka po narodnosti, ker nikoli se ne ve, kdaj ti bo rit rešu kak pripadnik druge vere, ne pa tisti k bo iste kot ti..Pa sj tut vojne ko so..nastanejo zaradi takih ljudi, k ne sprejemajo drugačnosti, ustvarjajo ksenofobijo..No, to je moje mnenje, in ne morem vrjet, kake stvari se dogajajo zaradi vere..Kam pa pridemo s tem, da koga sovražimo?
- sabinca:)
- Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 9. 2007
Moje mnenje je, da ni važno katere narodne pripadnosti si, ampak kakšen človek si..Dostkrat sm bla priča, ko se je nek Bosanc potegnil za kakega Slovenca, in obratno..In ne razumem nekaterih ljudi, ko sodijo človeka po narodnosti, ker nikoli se ne ve, kdaj ti bo rit rešu kak pripadnik druge vere, ne pa tisti k bo iste kot ti..Pa sj tut vojne ko so..nastanejo zaradi takih ljudi, k ne sprejemajo drugačnosti, ustvarjajo ksenofobijo..No, to je moje mnenje, in ne morem vrjet, kake stvari se dogajajo zaradi vere..Kam pa pridemo s tem, da koga sovražimo?
-
Sweet Princess - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 12. 2007
- Kraj: Ljubljana
A ste že kdaj poslušale komad od Murat & Jose: Od ljudi za ljubi.
Točno o tem govori.
K smo že tko svetovljanske - zakaj ne bi sprejemali sebi drugačnih??
Imam fanta katerega korenine so v Bosni - pa vam povem, da so ljudje tm dol čiso neki druzga - niti približno niso tako zategnjeni k smo Slovenci - vsazga sprejmejo z odprtimi rokami! Pa družina je dost bl povezana kot marsikatera Slovenska.
Seveda so ljudje taki in drugačni, ampak konec koncev - vsakmu svoje. Če Slovenci ne bi bli tko zategnjeni in ksenofobični bi blo verjemte mal drgač u tej naši preljubi deželici. Kdo pa mislte da dela po gradbiščih in nam stanovanja dela?? Ja, prav taki od dol - k smo slovenci preveč fajn da bi taka dela opravljali. Pol pa debatirajo o tem kako visok odstotek brezposelnosti imamo..
Točno o tem govori.
K smo že tko svetovljanske - zakaj ne bi sprejemali sebi drugačnih??
Imam fanta katerega korenine so v Bosni - pa vam povem, da so ljudje tm dol čiso neki druzga - niti približno niso tako zategnjeni k smo Slovenci - vsazga sprejmejo z odprtimi rokami! Pa družina je dost bl povezana kot marsikatera Slovenska.
Seveda so ljudje taki in drugačni, ampak konec koncev - vsakmu svoje. Če Slovenci ne bi bli tko zategnjeni in ksenofobični bi blo verjemte mal drgač u tej naši preljubi deželici. Kdo pa mislte da dela po gradbiščih in nam stanovanja dela?? Ja, prav taki od dol - k smo slovenci preveč fajn da bi taka dela opravljali. Pol pa debatirajo o tem kako visok odstotek brezposelnosti imamo..
- Vogue
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 11. 2006
Pri ljudeh nikoli ne gledam na veroizpoved, barvo kože, nacionalnost... Vsakemu dam priložnost, da ga spoznam. Če se dva razumeta in se zaljubita, potem vse ostalo ni pomembno. Kako pa to sprejema okolica je pa odvisno od tebe. Pač se ne oziraš na tiste, ki jih moti vse kar je drugačno od sosedov. Ljudje so ljudje in ni pomembno iz kje prihajajo. Povsod najdeš dobre in slabe. Je pa res, da lahko vera zelo spremeni ljudi in jim diktira način življenja. To ni nič slabega ampak takšni niso za mene.
Prvi neprebran prispevek • 157 prispevkov
• Stran 10 od 11
•
Prejšnja
1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov