Ljubezen in dopuščanje svobode v partnerstvu

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Če fanta ne moti, da je njegova punca z drugim - zame obstaja samo en razlog - nima je dovolj rad

Se strinjam. To, da je nima rad, je lahko edini razlog.
66
56%
Se ne strinjam. Obstaja lahko drugi razlog oz. več razlogov in lahko, da jo ima dovolj rad.
52
44%
Skupaj glasov : 118

Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 21. Sep. 2008 11:14

Ne gre se za to kaj bi Boris čutu, in kaj bi ti.. gre se za to, da obstajajo ljudje, ki odprto zvezo furajo.. mi pa ugotavljamo če so oni sposobni globoke ljubezni.. kar pa definitivno ne vemo, dokler kaj takga še nismo dal skozi.. tko da namest da se zgražate kako ljudje to lahko počnejo, kako nimajo radi svojih punc.. me zanima od kje vam podatki? js ne bom rekla nič.. nimam pojma, ker nisem bila v situaciji.. js se držim enega partnerja naenkrat, če pa drugim paše več, pa naj uživajo.. samo ne govort kaj so oni sposobni čutit in kaj ne, ter kaj se dogaja v njihovih glavah, ker mislim da nismo na mestu o tem presojat..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 21. Sep. 2008 11:33

no, očitno je to stvar posameznika. nekdo bi to lahko naredil, nekdo ne. prav tako kot nekdo sprejema varanje, drugi ga ne.

ker sama tega ne morem sprejeti, še manj pa narediti, je to zame nedopustno. in zato izberem fanta z enakim razmišljanjem, ki mu do tega ni. in toj to :)
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 22. Sep. 2008 19:43

BaBeBi napisal/-a:Ne ločiš med prijaznostjo, ljubezinijo, prijateljstvom...za tebe je kar vse ljuebzen

To si povedala človeku, ki je 2 leti obiskoval šolo čustvene inteligence, pomagal študentki pri pisanju diplomske naloge o intimnih odnosih ter preobrazbah razmerij iz širšega sociološkega vidika, prebiral članke o tem, pisal članke o tem, človeku, ki se je resnično naučil ljubiti vse in biti prijatelj z vsakomur. Vse to pa je povsem zanemarljivo, če povem, da je to stvar, za katero se zanimam že več let in da sem mislec, ki se v stvari, ki ga resnično zanimajo in o katerih piše ter diskutira, poglobi.

Lahko si misliš, kakšno imam mnenje o tvojem nastopu.
Predlagam, da prenehaš s flancanjem in pristopiš k zadevi resno, ali pa se pokakaš v pleničke.

BaBeBi napisal/-a:tvoja razlika med prijateljstvom in ljubeznijo me res zanima. ker bi se iz tega mogoče dalo razbrati, kako ti razlikuješ ''fuc buddy'' od odprte zveze.

Fuck buddy je lahko podmnožica množice odprtih zvez. Ni pa nujno podmnožica odprtih zvez, saj si lahko tudi ledik in imaš občasne fuck buddyje.

Ločiti prijateljstvo in ljubezen ni povsem enostavno, še zlasti zaradi različnih kulturnih vidikov, različne stopnje zavesti le tega, ki prijateljuje oz. ljubi, različnih asociacij, ki jih ljudje povezujejo s tem. Pomembno moč subjektivnega oblikovanja predstav o teh pojmih predstavljajo vzgojni stereotipi, vzorci mišljenja in vedenja iz otroških let, travmatskih zgodnjih doživetij, osebnostnega kondicioniranja, prisile vseh vrst.
Imam pa že 1 leto v mislih članek, kjer bi to povsem razdelal na več straneh. Kratke banalne razlage teh pojmov so predvsem predmet smešenja uma. Tvoje površne (ne)razlage povzročajo karies, kateremu sledi plomba na možganih.

Če želiš podati dobro razlago za to, kaj je ljubezen in kaj prijateljstvo, nikakor ne smeš izhajati ali ocenjevati le s svojo optiko s svojimi izkušnjami, občutji, projekcijami. Bistvena razlika v ljubezenskem in prijateljskem odnosu je v globini čustev, povezanosti. Globina pa se ne meri s časom in je tudi ne moreš kvantificirati, kot to ti poskušaš. Naj ti podam primer s fizičnimi čutili: če te jaz močno kresnem po hrbtenici, te bo hudo bolelo v zelo kratkem času. Podobno lahko močno čustvo sprostiš na plano v kratkem ali daljšem razdobju. Globina čustev ni sorazmerno povezana s številom ljudi, katerim jo oddeliš in ni vezana na čas (do več ljudi lahko gojiš globoka čustva v kratkem ali daljšem času). Hitro najdeš razliko tudi, če pogledaš naslednjo poved: "imel je ljubezen do ogrlic". Ne moreš se izraziti "prijateljuje z ogrlicami" v dobesednem pomenu besede.

Ko spišem članek, te obvestim. Ne bo pa to 1 2 3.

edit
Glede razlage prijaznosti bi te pa napotil na psihosintezo, kjer delajo po knjigi Moč prijaznosti (Piero Ferrucci). Se mi zdi kar uporabna knjiga.
http://www.akademija-psihosinteza.org/literatura.html
Uporabniški avatar
jasmine
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jasmine » 24. Sep. 2008 19:21

Hm, po pravic povedan sploh nism sla vsega brat, sam komentirala bom svojo odlocitev.

Se ne strinjam. Obstaja lahko drugi razlog oz. več razlogov in lahko, da jo ima dovolj rad

Mislim, da se to vidi na podlagi tega, kok ma partner razciscene stvari v spolnosti, kakšne fetiše ma. In recmo v situaciji, ženska+njen moški + še ena, se mi zdi d z lahkoto vidis ce ma tip žensko rad, na koncu bo v njenem objemu.

Mislim pa da tukej ključno vlogo igra zaupanje med dvema ki sta v vezi, in posledično ljubosumje (ki pa ni vedno odraz nezaupanja).

In če mene vprašate, če bi pustila tipu da gre z drugo zensko, hm, ja, če sm zraven se jst :razz: pa k je sexa konec, ona spoka pa gre, nobenga odvecnega valanja v postli :twisted: :lol:
če pa takrt on sam ugotovi da me nima rad, pa hej, hvala bogu, bolš prej k pa kasnej :)

definitivno je pa to en velik psihični podvig za oba, ki sta v vezi, mislim pa da ce zadeva zlaufa, da bo potem zaupanje med vama se vecje, no ja, al pa manjše
:lol:

hm, zih sm se kej pozabla napisat
:lol: :lol:
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 06. Feb. 2009 13:45

Ravnokar sem na strani Steva Pavline srečal nov izraz - polyamory.
Poglejmo, kaj ta pojem zaobsega...
http://en.wikipedia.org/wiki/Polyamory
Izvleček:
Polyamory (from Greek πολυ [poly, meaning many or several] and Latin amor [literally “love”]) is the desire, practice, or acceptance of having more than one loving, intimate relationship at a time with the full knowledge and consent of everyone involved.
The term polyamory is sometimes abbreviated to poly, and is sometimes described as consensual, ethical, or responsible non-monogamy. The word is sometimes used more broadly to refer to any sexual or romantic relationships that are not sexually exclusive, though there is disagreement on how broadly it applies.

Polyamory can refer to the practice or status of a relationship at a given time, or used as a description of a lifestyle, philosophy or relationship orientation (much like gender orientation), rather than of an individual's actual relationship status at a given moment. It is an umbrella term that covers many orientations and modes of relationship. There is fluidity in its definition to accommodate the different shades of meaning which might be covered. Polyamorous relationships are themselves varied, reflecting the choices and philosophies of the individuals concerned.

Polyamory differs from polygamy, although the two terms are occasionally used incorrectly as if they are interchangeable. Polygamy more accurately refers to specific structures of recognized relationships, while polyamory is a personal outlook grounded in such concepts as choice, trust, equality of free will, and the idea of compersion, and newer cultural traditions distinct from the religious and cultural traditions of polygamy.

En dooolg članek na temo zakaj polyamory...
http://www.stevepavlina.com/blog/2009/01/why-polyamory/
Začne se takole:
My interest in polyamory isn’t primarily about finding other sex partners. The real reason is to enjoy close, emotionally intimate connections with other people. Emotional intimacy and genuine friendship are the most important factors. Those relationships may or may not include physical intimacy as well.

Trije videoposnetki na to temo...
-Polyamory and Jealousy: http://www.youtube.com/watch?v=Nw5Y4zwzbmQ&feature=related
-A Couples' Guide to Polyamory: http://www.youtube.com/watch?v=t1zSU7LjSDg&feature=related
-Polyamory: http://www.youtube.com/watch?v=leQybHylYCk
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 06. Feb. 2009 14:07

O tem sem že brala, ja. Poliamorija, po naše.Ljudje v takih razmerjih živijo odkrito partnersko razmerje z več ljudmi.. recimo par živi pod isto streho še z njenim ljubčkom in njegovo punco ... partnerja pa potem preživljata noč enkrat v tej sobi, enkrat v drugi.

Načeloma se smatram za zelo liberalno osebo in takega razmerja ne obsojam. Menim pa, da ni sposobno ohranitve v družbi. Redki so posamezniki, ki so pripraljeni tako odkrito ljubiti in deliti ljubljene. Sama vem, da tega ne bi zmogla. Vsaj za enkrat ne.
Imaš, da me vikaš!

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]