Konec zveze - občutek izigranosti

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 02. Jan. 2012 16:46

scorpio64 napisal/-a:Zakaj in kako se lahko zgodi tako drastični 3 dnevni preobrat?
Fora je, da v njej se je to verjetno dlje časa "kuhalo"..ampak žal ti tega ni znala (želela?) povedat/pokazat in zato se vedno drugemu zdi "drastičen preobrat".
Zakaj, pa mi ne moremo vedet.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 02. Jan. 2012 17:51

scorpio64 napisal/-a:
Seveda tukaj izveš samo mojo plat zgodbe, njena je spet drugačna, ampak punca je velikokrat zahajala na slaba pota in sem ji zmeraj pomagal da bi ji čim bolj šlo

Skratka, sindrom pomagača? Pomagal si ji, "da bi jim čimboljše šlo"? To je daleč od neke normalne zveze.

Vprašaj se raje, zakaj si kot resen in odgovoren študent sploh čutil potrebo igrati pomagača problematičnemu dekletu, češ, da bi jo spravil na prava pota?

Glej, ženska je izgubila vso privlačnost do tebe, to je vse, kar moraš vedeti. Tebe zdaj bega, da med vama ni prišlo do nekakšnega pogovora, kjer bi ona tebi razložila, zakaj te ne mara več. Ma čemu prijatelj, a misliš, da bi slišal kaj uporabnega? Natrosila bi ti razne puhljice, ki nimajo veze z resnico.

Ne mara te več, no, to je vse, kar moraš vedet.

Jaz ne vem, zakaj te ne mara, iz tvojih besed pa sklepam, da si bil preveč ustrežljiv do nje, pa še imaš nek sindrom spravljanja problematičnih punc na prava pota. Njej je vse dol padlo, nisi ji zanimiv več, v začetku si ji verjetno bil, ker si pač starejši tip in jo je zanimalo, kaj bo ob tebi doživela.

Punca je šla s svojim lajfom naprej, tudi ti moraš iti, nimaš druge..

Pa vbodoče se raje izogibaj problematičnim puncam, ob katerih bi čutil potrebo, da jih spravljaš na pravo pot. Malo deluješ kot ženske, ki hodijo s slabimi tipi, za katere upajo, da jih bodo spremenile.
scorpio64
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a scorpio64 » 02. Jan. 2012 18:49

S tem se že bolj strinjam. Hvala za odgovor!
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 02. Jan. 2012 19:34

Džeki napisal/-a:Natrosila bi ti razne puhljice, ki nimajo veze z resnico.

This + what purple_rain said. V njej se je to en čas kuhalo, morda ji je res nekdo tretji všeč, morda se je samo ohladila do tebe ker je spoznala, da ji ne nudiš tega, kar je v začetku videla v tebi, mogoče je imela občutek utesnjenosti.... Namesto da bi ti nalila čistega vina in te morda še dodatno dotolkla (v stilu: všeč mi je nekdo drug; nimam te več rada, ne privlačiš me več.... karkoli) je enostavno izustila da ''to ni več to'' - kar je seveda res, ampak zadaj tiči nek razlog, ki tebe žre, ampak na tebi je da to poskušaš preboleti in pozabiti.

Pa še to; občutek izigranosti je pa čisto dramatiziranje. Punca te ni izigrala, kar je bilo, je bilo pristno, ampak samo dokler je trajalo (pri njej). To pa ni izigravanje.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 02. Jan. 2012 21:45

Zakaj točno naj bi bilo pomaganje nekomu daleč od normalne zveze? Po mojem je to bistvo vsake daljše zveze - najt nekoga, ki te bo razumel in ti pomagal, ki bo sposoben prilagajanja, ki ti bo odkrito povedal kaj ga moti v zvezi in enako pričakoval od tebe, da bosta potem sposobna skupaj rešit težave. Ker zakon ni neka perfektna zveza, ampak zahteva stalno prilaganje, kompromise, včasih zahteva da postaviš samega sebe na stran - za dobro svojega partnerja, otrok, družine itd. V današnjih časih pa reveč gledamo na to kaj bom JAZ potegnil iz zveze, kaj bo v tem dobrega ZAME itd.
Tudi ne vem zakaj se vsi tako spravljate nanj glede starosti njegove punce - poznam kar nekaj parov, ki so začeli hodit v najstniških letih in ostali skupaj. To se mi zdi celo boljše kot nekateri, ki se za skupno življenje odločajo šele v poznih tridesetih. Do takrat je edini način življenja, ki so ga kdajkoli poznali ta, da jim je mamica prala in kuhala in očka pozimi odmrznil avto za v službo. Če pa so že imeli dovolj "poguma"da so se odselili, so navajeni svojega mira v življenju in pomeni še ena oseba v njihovem stanovanju ogromno motnjo in nepotrebnost, saj se jim v življenju nikoli ni bilo treba prilagajati.

Zdaj me boste pojedli, da zakaj pametujem, ampak to je moje mnenje in za tem stojim.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 02. Jan. 2012 22:29

Zveza ne more temeljiti na tem, da ga en konstantno serje okoli, drugi pa ga usmerja in proba spravit na pravo pot. Meni je to čist logično. Ne more biti temelj zveze to, da nekdo skuša nekoga "popravljat". Že tisočkrat videl, vedno pride do sranja. Tisti, ki je bil "podpora", ga vedno najebe in se čudi samemu sebi.

To je, kot sem napisal, sindrom pomočnika, sindrom žensk, ki poskušajo spremeniti slabe tipe. V tem primeru imamo pač tipa, ki je probal "pomagati punci, ki je pogosto zašla na slaba pota" ( njegove besede ).

On si je ful zadal nalogo, kako bo to žensko "popravil" in bosta imela dobro zvezo. Isto, kot dosti žensk sanja, kako bodo svojega jebivetrskega tipa spremenile v dobrega partnerja.

Zveza mora temeljiti na VZAJEMNI pomoči in vzajemnem zaupanju. Drugače zveza ni mogoča, vsaj kolk tolk normalna ne.
scorpio64
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a scorpio64 » 02. Jan. 2012 23:36

Sarissima in Džeki

Ja, se strinjam z obema. Na živce mi gre ko folk tukaj očita, kot češ, saj je srednješolka, to ubistvu ne bi smelo imeti kakšne posebne veze, saj sva nekje v podobni starosti, ista generacija, pri 18ih pač moraš že prevzeti svoj delež odgovornosti. Je pa res da če pomislim, sem res nekako preveč pomočniško deloval, preveč sem se trudil in dobil premalo feedbacka, vzajemnost je že bila, samo ne v dovolj veliki meri.

Pa saj zdaj ni več važno, kar je bilo je bilo, hočeš-nočeš bom moral sprejeti in pozabiti...

Hvala vsem za mnenja,

LP
bassjaxx
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 5. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a bassjaxx » 03. Jan. 2012 0:03

@scorpio

Najverjetneje se je ona že nekaj časa odločala, kako končati s tabo in jo je nekaj morilo, ampak se je bilo lažje pretvarjat da je vse ok, kot pa imet nek resen pogovor, kot ti temu praviš. Ko ji je bilo dovolj, je pa naredila konec na tak način, kot je bilo njej najlažje, kaj bi želel ti, ji je bilo pa v tistem trenutku itak vseeno. Najverjetneje je ona tebe oziroma vajino vezo čustveno že zdavnaj prebolela, zato ji ni bilo težko veze končat na tak način in nima slabe vesti, ker te je s svojim načinom prizadela.

Kar ti je lahko v uteho je to, da je človeka, ko te enkrat prizadane, verjetno lažje pozabit, kot pa če imaš o njem še vedno mnenje, da je oh in sploh popoln in da ti nikdar nebi storil nič slabega. Ona te je očitno brez problema odjebala, največja usluga, ki si jo v tem trenutku lahko narediš pa je to, da se z njo ne obremenjuješ še dodatno. Konec koncev je očitno, da je bilo njej za tvoja čustva vseeno.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 03. Jan. 2012 10:47

s0nckic4 napisal/-a:^ če boš malo pobrskal po forumu, boš našel kup tem in postov, ki se nanašajo na to, kako so tipi ženske kar odj***** brez razloga, se nehali oglašat na telefon, izginili kot kafra... (in obratno seveda). tako da takšen konec razmerja je precej običajen za mlajše in čustveno nižje inteligentne osebke. lažje je zgint in problem pomest pod preprogo, kot pa se z njim soočit.

v zvezah, ki se okoli mene končale gre dostikrat tudi za to, da si partner enostavno zatiska oči, da je v zvezi nekaj narobe. da številni: poglej, imava problem, misliš da se da glede tega kaj naredit. se ti ne zdi, da se morava okoli tega pomenit, to poskušaš delati drugače,.... ipd enostavno ne jemljejo resno, ampak kot neki minorni problemi, okoli katerih se itak ni vredno pogovarjat in bodo šli sami od sebe mimo.

potem pa jok in stok in surprise surprise, ko se nekdo odloči, da zadeva ne vodi eč nikamor in kako to oh, kako me je odjebala brez posebnega razloga.

mislim, meni se zdi skoraj nemogoče, da nekdo do konca glumi srečno razmerje in popolnost, pol te pa naslednji dan nepreklicno skensla. al hodite z ljudmi, ki res dobro igrajo, al pa preprosto ne znate brat signalov, ki vam jih partner sporoča.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 03. Jan. 2012 11:31

Džeki napisal/-a:Zveza ne more temeljiti na tem, da ga en konstantno serje okoli, drugi pa ga usmerja in proba spravit na pravo pot. Meni je to čist logično. Ne more biti temelj zveze to, da nekdo skuša nekoga "popravljat". Že tisočkrat videl, vedno pride do sranja. Tisti, ki je bil "podpora", ga vedno najebe in se čudi samemu sebi.

To je, kot sem napisal, sindrom pomočnika, sindrom žensk, ki poskušajo spremeniti slabe tipe. V tem primeru imamo pač tipa, ki je probal "pomagati punci, ki je pogosto zašla na slaba pota" ( njegove besede ).

On si je ful zadal nalogo, kako bo to žensko "popravil" in bosta imela dobro zvezo. Isto, kot dosti žensk sanja, kako bodo svojega jebivetrskega tipa spremenile v dobrega partnerja.

Zveza mora temeljiti na VZAJEMNI pomoči in vzajemnem zaupanju. Drugače zveza ni mogoča, vsaj kolk tolk normalna ne.

Se strinjam. Lahko gre sicer za pomoč v smislu, da daš nekomu motivacijo pri dokončanju šole ali študija, biti neke vrste "starš" nekomu, to pa ne funkcionira - vsaj dolgoročno ne. Tudi jaz sem se znašla v vlogi mame bivšemu fantu in ga hotela spraviti k "pameti", da bi pri 31 doživel razsvetljenje, da s prekomernim pitjem alkohola ne bo napredoval v življenju (kljub izobrazbi in super službi), pač pa kvečjemu nazadoval in končal kot propalica. Seveda je trajalo nekaj časa, da sem postavila razum pred čustva in šla vstran, ker je šlo samo še navzdol. Pa ne samo to, na koncu v očeh tistega, ki mu pomagaš, nisi več niti malo spoštovan, in mislim, da si tega nihče ne želi. Najprej je sirota dobrota, potem pa se vlogi zamenjata. :wink: Človek mora v zvezo vstopiti takrat, ko ima tudi pri sebi razčiščene neke osnovne pojme, ne da pričakuje, da ga bo nekdo drug "zbrihtal", ali pa to pričakuje druga polovica, češ bomo ga že spametovali. Ne gre to tako ...

Nauči se nekaj iz te zveze, ker ti vsak odnos nekaj doprinese. Imej to v glavi in je ne smatraj kot popolne bivše, ker to (vsaj zate) ni bila, sicer bi ostala s tabo. Očitno pač nista bila za skupaj, toliko bolje, da se ni vleklo še dalj časa, ker je precej zvez, kjer se glumi čustva, saj se nekateri bojijo ostati sami.
Uporabniški avatar
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 26. 12. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Sarissima » 03. Jan. 2012 11:58

Džeki napisal/-a:Zveza ne more temeljiti na tem,......

Džeki, sej to sem misla :). Morda sem se res malo slabo izrazila :D
Vzajemnost, sodelovanje, pomoč eden drugemu itd.
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 03. Jan. 2012 14:57

Se strinjam s Floribundo.

Kar se pa tiče občutka izigranosti: izigranega bi se lahko počutil, če bi ti punca obljubljala gradove v oblakih in nevemkakšno prihodnost. Al pa če bi bla s tabo, da bi prek tebe pršla do koga/česa. To bi bla izigranost. Ne pa, da te enostavno pusti. Prej bi rekla, da maš občutek, ki je miks presenečenja in žalosti.
scorpio64
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a scorpio64 » 03. Jan. 2012 18:26

floribunda napisal/-a:
s0nckic4 napisal/-a:^ če boš malo pobrskal po forumu, boš našel kup tem in postov, ki se nanašajo na to, kako so tipi ženske kar odj***** brez razloga, se nehali oglašat na telefon, izginili kot kafra... (in obratno seveda). tako da takšen konec razmerja je precej običajen za mlajše in čustveno nižje inteligentne osebke. lažje je zgint in problem pomest pod preprogo, kot pa se z njim soočit.

v zvezah, ki se okoli mene končale gre dostikrat tudi za to, da si partner enostavno zatiska oči, da je v zvezi nekaj narobe. da številni: poglej, imava problem, misliš da se da glede tega kaj naredit. se ti ne zdi, da se morava okoli tega pomenit, to poskušaš delati drugače,.... ipd enostavno ne jemljejo resno, ampak kot neki minorni problemi, okoli katerih se itak ni vredno pogovarjat in bodo šli sami od sebe mimo.

potem pa jok in stok in surprise surprise, ko se nekdo odloči, da zadeva ne vodi eč nikamor in kako to oh, kako me je odjebala brez posebnega razloga.

mislim, meni se zdi skoraj nemogoče, da nekdo do konca glumi srečno razmerje in popolnost, pol te pa naslednji dan nepreklicno skensla. al hodite z ljudmi, ki res dobro igrajo, al pa preprosto ne znate brat signalov, ki vam jih partner sporoča.

S tem se ne strinjam, oziroma ne poznaš zveze da bi lahko o tem govorila, ona je meni že pokazala ko ji kaj ni bilo všeč ampak na tak način da se je kremžila in zaprla vase, potem pa sem moral v njo vrtat kot v kakega petletnika da sem izvedel kaj jo je motilo ali pa sem celo moral poklicati kako njeno prijateljico. Jest sem bil vedno človek pogovora, če mi kaj ni bilo všeč sem jasno in razločno povedal, ona pa ravno obratno. Sama vase se je zaprla, se sama sebi smilila in se stežka spopadla s kakršnim koli problemom.

Tako da mi ni treba govorit kot da sem ignoriral znake, če bi jih bi to sam pri sebi vedel in se tudi ne bi čudil temu da je šlo vse skupaj v k.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 03. Jan. 2012 19:18

scorpio64 napisal/-a: potem pa sem moral v njo vrtat kot v kakega petletnika da sem izvedel kaj jo je motilo ali pa sem celo moral poklicati kako njeno prijateljico.

To je kar konkretno ignoriranje znakov, če si se spuščal tako nizko in se kljub vsemu slepil.
Ne zdi se mi neki znak zrelosti, da se v resni zvezi zapiraš vase. In mogoče ravno zaradi tega zapiranja nisi vedel, kaj te je doletelo potem in se ti je zdelo vse iznenada.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 03. Jan. 2012 20:47

To, da je moral vrtati v njo, je itak pokazatelj, da ni zrela za resno zvezo, ker še niti sama ni zrela oseba. To, da pa kličeš prijatelja od partnerja, ker od njega česa ne izveš, je pa še bolj nezrelo. Če ti partner sam nečesa ni sposoben povedati, kako ti bo potem njegov prijatelj? Pa četudi od prijatelja izveš kar bi moral od partnerja, bi jaz takega partnerja kar lepo odslovila. Še tam, kjer je komunikacija udomačena vrlina partnerjev, lahko kdaj zaškripa, kako potem ne bo tam, kjer se pojavljajo šumi v komunikaciji? Meni bi se to zdela že takrat resna stvar in razlog za konec zveze. Tudi dvomim, da bi se človek kar naenkrat odprl in od takrat dalje vedno spregovoril o tem, kaj ga moti v zvezi. Ali si odprt do sprotnega reševanja problemov, ali pa pač nisi. :wink:

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov