Konec zveze - občutek izigranosti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- maniac
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 9. 2006
Tamala_mrha napisal/-a:Pa ne samo to, na koncu v očeh tistega, ki mu pomagaš, nisi več niti malo spoštovan, in mislim, da si tega nihče ne želi. Najprej je sirota dobrota, potem pa se vlogi zamenjata. Človek mora v zvezo vstopiti takrat, ko ima tudi pri sebi razčiščene neke osnovne pojme, ne da pričakuje, da ga bo nekdo drug "zbrihtal", ali pa to pričakuje druga polovica, češ bomo ga že spametovali. Ne gre to tako ...
druge polovice velikokrat ničesar ne pričakujejo, ampak gre bolj za želje "dobrotnikov", da bi se njihovi partnerji spremenili v zrele, odgovorne ljudi, medtem ko si oni sami najmanj ne želijo teh sprememb. če te partner izrecno ne prosi za pomoč, mu nimaš kaj pomagat
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Saj to ravno. Tukaj sem namreč tudi jaz delala napako, ko smo mu vsi drugi želeli samo najboljše, celo njegovi starši so na nek način pričakovali od mene, da mu pomagam, le on sam ne. Nikoli ni posebej izrazil želje po tem, da mu pomagam iz tega sranja, le enkrat mi je rekel, da mu naj pomagam pri zdravljenju ter da naj ga zaradi tega ne zapustim, sicer bo ostal sam za vedno, a še na to je kasneje pozabil in spremenil mnenje. Torej se je zavedal, le povedati si ni upal. Je pa to napor za drugega, ker bi se morala zavedati že na samem začetku, da moraš v zvezo vstopiti s človekom, ki ti že na začetku ustreza oz. nima nekih večjih napak, ki jih ne moreš sprejeti ter spreminjati (niti nimaš pravice).
In isto polagam na srce komu drugemu, ki se poskuša iti te vloge ter se podati v ta začaran krog, saj zna biti boleče na koncu.
In isto polagam na srce komu drugemu, ki se poskuša iti te vloge ter se podati v ta začaran krog, saj zna biti boleče na koncu.
- scorpio64
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 12. 2011
Malo kdo sam od sebe prosi za pomoč, pač sm še ena naivna duša in sm mislu da bom lahko spremenu punco na bolje, pa mi ni ratal in sm se pri tem opeku... v tem ni nč slabega, tako sem vzgojen, ljubezen pa tako ali tako ne pozna meja.
@Tamala mrha
Tvoje mnenje mi je pa sploh čisto zgrešeno, me zanima kaj bi ti naredila, če bi tvoj fant bil ves zamorjen pa iz njega nebi nič izvlekla. Bi ga kar pustila? Verjetno nisi tko hladnokrvna, verjetno bi se pozanimala pri prijateljih kaj ga tare. Vsaj men je logično to, da če maš nekoga res rad, da se boš po vseh močeh potrdudil popraviti škodo in mu pomagati.
@Tamala mrha
Tvoje mnenje mi je pa sploh čisto zgrešeno, me zanima kaj bi ti naredila, če bi tvoj fant bil ves zamorjen pa iz njega nebi nič izvlekla. Bi ga kar pustila? Verjetno nisi tko hladnokrvna, verjetno bi se pozanimala pri prijateljih kaj ga tare. Vsaj men je logično to, da če maš nekoga res rad, da se boš po vseh močeh potrdudil popraviti škodo in mu pomagati.
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
scorpio, sej človeka ne pustiš takoj ob prvem prepiru, ko se zapre vase... Ampak more se pa tudi partner ki se zapira, začet zavedat, da s tem pač ne prideš nikamor.
Z ignoranco, trmarjenjem in zapiranjem vase NIKOLI ne rešiš konflikta. Dejstvo!
Z ignoranco, trmarjenjem in zapiranjem vase NIKOLI ne rešiš konflikta. Dejstvo!
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
jaz se pa strinjam s scorpio64. če imaš nekoga rad mu boš pomagal tudi ko te bo zavračal. ko je človek na tleh ponavadi ne razmišlja popolnoma trezno, saj bi se sicer pobral.
zapusti te samo tak ki se mu ne zdi vredno potruditi zate, izgubiti nekaj užitkov da bi nekomu pomagal, si bo raje našel drugega partnerja - backstabbing egoist.
zapusti te samo tak ki se mu ne zdi vredno potruditi zate, izgubiti nekaj užitkov da bi nekomu pomagal, si bo raje našel drugega partnerja - backstabbing egoist.
-
keepsake - Kofetarica
je bilo samo vprašanje časa, kdaj se boš oglasil...
a če bi ti, popolnoma hipotetično seveda, imel punco, ki:
ob več kot eni (in več kot petih) priložnostih, ko pride do konflikta, zavrača reševanje konflikta, ti trmari za brezveze, namenoma noče govoriti o problemu, ti očitno daje vedet da te ne ceni, ne spoštuje in nima interesa reševati konflikt... ITD...
bi vztrajal, ne?
ker je tako fckin veliko ljubezen GREH spustiti iz rok in je to, da odkorakaš od osebe, ki te kot PARTNERJA ne spoštuje niti za drobtinico, znak da si backstabbing egoist.
to otročje "zapiranje vase" se lahko zgodi enkrat, dvakrat, ajde - trikrat. Potem pa dosta zajebancije in se gremo al resno zvezo, al maš pa tamle vrata. Če je zate to, da od parnterja pričakuješ vsaj toliko spoštovanja, da se je pripravljen pogovarjat, preveč egoistično... Nevem no. bohpomagi.
a če bi ti, popolnoma hipotetično seveda, imel punco, ki:
ob več kot eni (in več kot petih) priložnostih, ko pride do konflikta, zavrača reševanje konflikta, ti trmari za brezveze, namenoma noče govoriti o problemu, ti očitno daje vedet da te ne ceni, ne spoštuje in nima interesa reševati konflikt... ITD...
bi vztrajal, ne?
ker je tako fckin veliko ljubezen GREH spustiti iz rok in je to, da odkorakaš od osebe, ki te kot PARTNERJA ne spoštuje niti za drobtinico, znak da si backstabbing egoist.
to otročje "zapiranje vase" se lahko zgodi enkrat, dvakrat, ajde - trikrat. Potem pa dosta zajebancije in se gremo al resno zvezo, al maš pa tamle vrata. Če je zate to, da od parnterja pričakuješ vsaj toliko spoštovanja, da se je pripravljen pogovarjat, preveč egoistično... Nevem no. bohpomagi.
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
- scorpio64
- Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 12. 2011
Velikokrat sem pač potrpel, ji pogledov skozi prste, ampak to samo iz ljubezni, sem si mislil "bo že bolje", pa se ni izšlo... čeprov mi je stalno izkazovala ljubezen, kregati se ni hotela in posledično tudi ni hotela rešiti težav, ni se ji dalo s tem ukvarjati, hotela se je samo imeti lepo, ker pa zveza zahteva prilagodljivost obeh oseb in ne samo ene, je prej ali slej počilo...
-
keepsake - Kofetarica
sej to...
zveza niso samo rožice in mavrice, marsikdaj je treba tud zobe stisnit in it čez kšno pi*darijo.
Samo tega se morata obe strani zavedat in upoštevat, drugače žal ne gre...
zveza niso samo rožice in mavrice, marsikdaj je treba tud zobe stisnit in it čez kšno pi*darijo.
Samo tega se morata obe strani zavedat in upoštevat, drugače žal ne gre...
-
slovenc79 - Cosmopsiho
keepsake napisal/-a:sej to...
p!zdiš se name in spet poveličuješ dejstvo da še nisem imel punce, na koncu pa poveš isto stvar ki jo jaz govorim.
ali ne maraš me in nalašč provociraš ali si sam butasta ali pa oboje.
drugo je ali ma partner težave ali se pa zajebava. jaz sem govoril o reševanju težav, ki nimajo veze s tem kdo koga ceni in kdo koga ne, ti si pa kar neki sproti zmišljuješ sam da imaš kaj proti meni za gobcat...
in ja partner ki bo partnerja pustil takoj ko ne bojo rožice rasle brez da bi se potrudil JE egoist. po mojem mnenju.
-
keepsake - Kofetarica
dej slovenc, ne jemli si tega foruma tko osebno!!!
škorpijon tule pravi o tem, da je treba iz babe ven vlečt in silit v njo in klicat njene kolegice, ko je problem.
mi pravimo, da to nikamor ne pelje, ker je znak nespoštovanja in očitno kazanje neinteresa reševanja problemov.
ti vskočiš s tem, da se strinjaš s škorpijonom in da če v zvezi ne trpiš, si egoist, ker je pa ja treba vse otročarije s kterimi ti bejba postreže, suvereno požret in stoično prenašat.
jez še enkrat poudarim, da je razlika med tem, a je ona nerazpoložena trikrat, al pa konstantno to počne - ne sodeluje pri reševanju konfliktov.
in seveda, big finale, upadeš s tem, da sem butasta. In kako te ne maram. Dej preboli, to je FORUM, gre za izmenjavo mnenj in ne za to, da boš ti vedno, ampak res vedno prišel zraven z neko jako pametno repliko, ko jaz napišem post. In se hudo potrudil mi dokazat kako sem se zarotila proti tebi. Jeeezus.
EDIT:
že večkrat sem pri tvojem pisanju opazila to poveličevanje neegoizma - POTRPI, vedno je treba potrpet, drugače si izbirčna metka, ki si ne zasluži niti kupa gnoja, kaj šele partnerja. Nevem, a nočeš razumet da se tukaj ne govori o tem, da ti partner enkrat zavrne blowjob, mu dva tedna ni do seksa, se en teden zgovarja na šiht, se mu trikrat ne da pričkat in rešit problem, itd itd.
Gre se za dlje časa trajajoče zavračanje, kazanje nespoštovanja, brez interesa,... Ne gre se za kraljične na zrnu graha, ki se obrnejo ob vsaki malenkosti, ki jih zmoti, ravno tako pa v zvezi ni treba trpet in prenašat sranja, ki ne vodi nikamor.
škorpijon tule pravi o tem, da je treba iz babe ven vlečt in silit v njo in klicat njene kolegice, ko je problem.
mi pravimo, da to nikamor ne pelje, ker je znak nespoštovanja in očitno kazanje neinteresa reševanja problemov.
ti vskočiš s tem, da se strinjaš s škorpijonom in da če v zvezi ne trpiš, si egoist, ker je pa ja treba vse otročarije s kterimi ti bejba postreže, suvereno požret in stoično prenašat.
jez še enkrat poudarim, da je razlika med tem, a je ona nerazpoložena trikrat, al pa konstantno to počne - ne sodeluje pri reševanju konfliktov.
in seveda, big finale, upadeš s tem, da sem butasta. In kako te ne maram. Dej preboli, to je FORUM, gre za izmenjavo mnenj in ne za to, da boš ti vedno, ampak res vedno prišel zraven z neko jako pametno repliko, ko jaz napišem post. In se hudo potrudil mi dokazat kako sem se zarotila proti tebi. Jeeezus.
EDIT:
že večkrat sem pri tvojem pisanju opazila to poveličevanje neegoizma - POTRPI, vedno je treba potrpet, drugače si izbirčna metka, ki si ne zasluži niti kupa gnoja, kaj šele partnerja. Nevem, a nočeš razumet da se tukaj ne govori o tem, da ti partner enkrat zavrne blowjob, mu dva tedna ni do seksa, se en teden zgovarja na šiht, se mu trikrat ne da pričkat in rešit problem, itd itd.
Gre se za dlje časa trajajoče zavračanje, kazanje nespoštovanja, brez interesa,... Ne gre se za kraljične na zrnu graha, ki se obrnejo ob vsaki malenkosti, ki jih zmoti, ravno tako pa v zvezi ni treba trpet in prenašat sranja, ki ne vodi nikamor.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
scorpio64 napisal/-a:
Nisen hladna kot špricer, gre za to, da sama partnerja s takšno lastnostjo niti ne bi želela imeti, in mislim, da si noben čustveno dozorel človek ne želi, da je skupaj ali celo živi z nekom, ki mu ne zna, noče oz. ne upa povedati, kaj ga tare, moti pri partnerju itd. Ko sva z bivšim živela skupaj, sva si sproti povedala kaj naju je kdaj motilo, četudi je to pomenilo, da sva se skregala večkrat kot kateri drug par, a sva vsaj razčiščevala, ne pa pometla težave pod preprogo, na koncu bi pa sledila eksplozija in bi eden kar odšel, češ konec je, brez kakršne koli razlage.
Če je tebi to zgrešeno razmišljanje ... potem lahko rečem samo I feel sorry for you. Taki si lahko kot najstnik, ki še tipa in ne ve kaj dosti o resni zvezi. Z nekom si skupaj, a mu ne upaš povedati, če te kaj moti, potem pa se naenkrat odločiš, da končaš, ker bo tako lažje in ne boš "rabil" nič razlagati partnerju. Takih "zvez" je bilo še pa još v času moje srednje šole in kolikor je bilo to takrat še sprejemljivo, toliko zdaj ni. Jaz sicer tega niti v srednji šoli ne bi imela srca narediti, da bi nekoga od*ebala brez razloga ali po sms-u, ker si vsak zasluži normalen pogovor na štiri oči, kjer naznaniš konec, in v srednji šoli je človek star že dovolj, da bi naj to bil sposoben pojasniti, ne pa izginiti kot kafra s stavkom "končala sva".
Ne vem sicer, koliko propadlih zvez je za tabo, a ti povem, da se z vsako naučiš bolje obvladovati čustva oz. skrajšaš čas prebolevanja, četudi si bil recimo z zadnjo skupaj najdalj časa. Nesmiselno se mi zdi razglabljanje o tem v neskončnost, ker sta že končala in to meni osebno pove dovolj - da ji ni bilo (več) do tebe. To pa je zadosten razlog, da nehaš razmišljati o njej, četudi se včasih še spomniš nanjo. In smešno mi je, da jo še po koncu zveze braniš z vsemi štirimi. Kaj si pa pričakoval, da ti bomo napisali, da je bila punca zadetek na lotu, ker je raje molčala o problemih, kot jih zaupala partnerju? Ti si zdaj še sredi čustvene džungle in še nisi vklopil razuma, čez kakšen mesec, dva ali tri (odvisno od tega, kdaj bo nastopila tvoja želja, da zaživiš dalje) pa boš dojel, da ti bo nekega dne lahko lepše z nekom, s katerim boš lahko normalno komuniciral in se ne bo skrila vase kot želva, ko ji kaj ne bo prav. Aja, najbrž je mislila, da znaš brati njene misli.
In mimogrede, tudi sama sem še v fazi prebolevanja (sicer že pri cilju), pa ti povem, da mi gre vsak dan bolje, čeprav sva bila skupaj daljši čas kot vidva. F*ck it, živim dalje in se ne obremenjujem s preteklostjo, ker jo želim pustiti tam, kjer ji je mesto.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
keepsake napisal/-a:dej slovenc, ne jemli si tega foruma tko osebno!!!
EDIT:
to da me ne maraš sklepam po tem da se obesiš na VSAK moj post in napišeš repliko proti njem, čeprav teme prej niti povohala nisi.
tako da TI ne jemlji foruma tok osebno, ker si ti tista ki je subjektivna tuki.
ne, obračaš besede, zakaj to že veva. jaz NISEM napisal da je treba ob partnerju ves čas trpeti, ampak da če ima težave mu stojiš ob strani. egoist je pa tisti ki se odloči da se bo partnerja losal če izračuna da ima od partnerja več -ov kot +ov. zdaj ne vem kako si vi mega izkušeni ljudje zvezo predstavljate, ampak jaz mislim da je v zvezi pomembna ljubezen, zvestoba, ne pa zadovoljitev tvojih potreb.
saj vendar sama govoriš da je treba POTRPET, ker niso v zvezi sam mavrice pa rožice, in točno tako sem jaz napisal, ti pa potem kar nekaj proti meni bluziš, samo zato ker sem slovenc79.
če ti še ni jasno, JA, v zvezi je treba POTRPET, ker niso samo rožice in mavrice, če pa se ti enega problema ne da rešit da bi rešil zvezo, si pa egoist. happy??
-
keepsake - Kofetarica
F5 stisneš v tabu kjer imaš odprto temo. Recimo.
Hvala ker si mi razjasnil smisel zveze in prilagajanja v zvezi
zdej mi je končno jasno, kaj mi prej sploh ni bilo!
Meni je marsikaj jasno, do česar tebi manjka še ene 10+ let praktičnih izkušenj. In ja, itak da sta v zvezi pomembna ljubezen in zvestoba, pa še ene 5542169876546546341321654678498765431316546574 stvari zraven.
In ko teh 5542169876546546341321654678498765431316546574 stvari začne en ali drugi zanemarjat, gre zadeva počasi v franže. Pazi, počasi.
Če pa v zvezi zate ni pomembna zadovoljitev svojih potreb - pa ne govorimo samo o fizičnih potrebah, niti da je tvoja punca tebi najboljša (glupost, ki si jo napisal v neki drugi temi), pa svaka ti čast za to da si s tako piškavim orehom zadovoljen.
In še enkrat, poznam marsikaterega 20letnika, ki veliko bolj zrelo razmišlja od tebe. In se ne obnaša tako debilno - JOJ JAZ SEM SLOVENC, NOBEN ME NE MARA
"keepsake me ne mara"
zame si samo ena pojava iz foruma, ki živi v omari in mi je njeno razmišljanje zaplankano, zgrešeno in zasanjano. Nič drugega.
Ja, sovražim te in cele noči razmišljam kako ti zagreniti lajf.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
no ja to je kakor me ti vidiš. narobe.
debilno je samo to da ti dejansko misliš da cel moj lajf temelji na tem accountu tukaj.
a tebi tvoj fant pol ni najboljši? bodi pol odkrita pa mu reci da si z njim samo za to da zadovoljiš svoje potrebe, ko ne bo več zmožen ga boš pa zamenjala.
mene prav nič ne moti da me maraš. misliš da zaradi tega ne morem spat?? ti si tudi zame ena pojava na forumu, ki me ima pač na piki.
samo to da pa zalezuješ in se v vsaki temi brezglavo protiviš proti meni, pa še druge šuntaš proti meni mi gre pa pošteno na knrac.
pa naučiti se ločiti "pomembno" in "najbolj pomembno" TUDI ko bereš poste ljudi ki jih ne maraš
sploh pa če mi imaš še kaj za gobcat mi gobcaj na zs kjer te lahko komot zbrišem. jaz v tej temi govorim o tem kar se gre, ne pa da mi nek zjeban osebek naprej meče vse moje na slabo obrnjene lastnosti...
debilno je samo to da ti dejansko misliš da cel moj lajf temelji na tem accountu tukaj.
a tebi tvoj fant pol ni najboljši? bodi pol odkrita pa mu reci da si z njim samo za to da zadovoljiš svoje potrebe, ko ne bo več zmožen ga boš pa zamenjala.
mene prav nič ne moti da me maraš. misliš da zaradi tega ne morem spat?? ti si tudi zame ena pojava na forumu, ki me ima pač na piki.
samo to da pa zalezuješ in se v vsaki temi brezglavo protiviš proti meni, pa še druge šuntaš proti meni mi gre pa pošteno na knrac.
pa naučiti se ločiti "pomembno" in "najbolj pomembno" TUDI ko bereš poste ljudi ki jih ne maraš
sploh pa če mi imaš še kaj za gobcat mi gobcaj na zs kjer te lahko komot zbrišem. jaz v tej temi govorim o tem kar se gre, ne pa da mi nek zjeban osebek naprej meče vse moje na slabo obrnjene lastnosti...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov