Konec zveze - občutek izigranosti

Zadovolj(e)n/a v postelji.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

scorpio64
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a scorpio64 » 31. Dec. 2011 14:12

Pozdravljeni,

Zgodba ki bi jo predstavil je verjetno precej pogosta v današnjih zvezah, vendar me predvsem zanima vaše (in mogoče še predvsem žensko) mnenje.

Torej imel sem prečudovito dekle, hodila sva dobrih 15 mesecev. Vsak preživeti dan, ura, minuta... mi je bil z njo prelep. Vedno sem pomagal njej, njenim prijateljicam, ji vedno nudil oporo - zavetje. Nisem bil "copata" (saj upam da ne) in sem znal reči NE, ampak verjetno se je ravno zaradi tega zveza zapletla. Niti enkrat nisem čez njo rekel kaj grdega, jo užalil ali celo udaril - nisem tak človek. V zvezo sem vstopil kot bolj izkušeni, imel sem že kar nekaj izkušenj z dekleti, vendar nikoli nisem čutil prave ljubezni kot sem jo pri njej. Ona pred najino zvezo še nikoli ni imela fanta ali kar koli resnega in me je ravno zaradi tega pritegnila - zaradi njene preprostosti in nekakšne naivnosti. En velik problem najine zveze je bil ta, da mi ona ni nikoli povedala če ji je šlo kaj na živce, zmeraj sem mogel iz nje vrtati kot pri kakšnem petletniku, jaz sem bil pravo nasprotje - zmeraj sem povedal kaj me moti in hotel zadevo popraviti, uglavnem - sem človek dialoga. Nikoli si nisem mislil da bi se na nekoga lahko v tako kratkem času tako močno navezal...

Približno 5 dni nazaj mi je kazala njeno vdanost, ljubezen, do pred učerajšnim, ko me je dobesedno odjebala, "skenslala" ali kakšno besedo naj še uporabim. Brez kakršnega koli pametnega razloga. Tudi pogovoriti se ni hotela, kot češ "Sem že odločena!". Meni se je podrl svet...

Verjetno predvsem zato, ker takšnega preobrata nikoli nisem pričakoval, sploh pa od NJE, za katero sem mislil da jo poznam. Pa jo zgleda NE.

Ko sem sam iskal razloge, so najverjetneje te, da sva odraščala v različnih okoljih in predvsem starostna in zrelostna razlika. Ona je srednešolka ki se za svoja leta (vsaj po mojem mnenju) obnaša velikokrat otročje in to predvsem zaradi družbe, katera ima na njo velik vpliv, jaz sem na fakulteti, na stvari gledam dosti drugače predvsem bolj odgovorno in bi si upal trditi da sem za svoja leta bolj zrel kot pa večina.

Sedaj pa vprašanje vam:

Kako se lahko nekdo iz ljubečega človeka v trenutku spremeni v totalno hladnokrvno osebo? Se je komu zgodilo kaj podobnega? Kako ste preboleli?

Lep novoletni pozdrav!

Žan
kujavjak
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 3. 2011
Kraj: LJUBLJANA

Neprebrana objavaNapisal/-a kujavjak » 31. Dec. 2011 14:44

Hmmm podobna situacija kot pri meni.. samo da sva z mojo hodila skoraj 5 let, bil sem njen 3 tip.. in letos jeseni me je na eni žurki dobesedno odjebala, nisva za skup, hočem svobodo.. pa nebom reku da sem bil copata, da sem bil tiran, nč od tega... moram pa še poudarit, da sem celo začel gradit hišo, mislit na najino prihodnost, imam dobro zaposlitev, sem diplomiral letos poleti.. ona pa je šla v tako odločitev, verjetno se je ustrašila.. čeprav pr svojih 23 letih, bi lahko tud ona vedla, da nebo cel lajf samo luštno in da bo skoz žurala in svobodna.. ko me je skenslala sem to zelo težko sprejel.. vsi spomini.. še danes mi je težko, samo pojdi ven med prijatelje, pogovarjaj se, zamoti se s hobiji...probaj se vsaj čez dan zamotit, ker čez noč vem da je težko, ko hočeš zaspat začneš mislit, itd...je jeba.. prznam..vem pa nekaj, da je bilo že nekaj znakov, ko se hoče vrnit.. samo jaz ne mislim prvega koraka nazaj delat.. dvomim da ga bo ona, zarad ega.. ampak vseeno, tako se je odločila.. moram naprej, ti pa tud !!
VSO SREČO !
scorpio64
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a scorpio64 » 31. Dec. 2011 14:53

Ko sem prebral tvoj odziv je kr malo srhljivo kako identično je vse skupaj. Enako je rekla meni, da hoče svobodo (da jo omejujem, čeprov ji nikoli nisem težil, če se je šla zabavat sem vedno samo rekel :Dobro se imej!) pa da se hoče izživet. Res ne razumem kako je možno kaj takega, kako se lahko zgodi tako drastičen preobrat...

5 let je še bolj kruto ja, čeprov mislim da ko se enkrat na nekoga močno navežeš, ko spoznaš njegov življenjski stil in njegove domače, sorodnike, prijatelje... ko si nekako domač, ona pri tebi in ti pri njenih... je skoraj da ista stvar ali traja 6 mesecev ali pa 6 let... Na koncu si na tleh...

LP, Želim ti več sreče v novem letu :)
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 31. Dec. 2011 15:26

mja, kle ni kej dost za razglablat al pa ugibat. tisti ki je dal konec, mora dati tudi pobudo, če želi nazaj v zvezo, drugač je brezveze. vidim, da postaja sindrom pomanjkanja komunikacije v vezah vse bolj pogost in to, da dva ne razčistita kaj je sploh šlo narobe, je čist nezrelo. saj takega človeka si verjetno ne želiš v vezi, tko da ti je ubistvu naredila uslugo. zdaj moraš samo še prebolet, pa bo. srečno!
Mr. Nobody
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Mr. Nobody » 31. Dec. 2011 15:35

Zapletel si se s srednješolko in sedaj se čudiš, ker si je v trenutku premislila in ji ni več do zveze. Haha, dober si.

Najdi si letom primerno žensko in ne muhaste najstnice.
tiana3
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a tiana3 » 31. Dec. 2011 15:42

življenje gre naprej in ti moraš tudi z njim....na žalost...tudi pri meni se je podobno takega zgodilo;) kakor pravijo ljudje čas celi rane:)ukvarji se svojim lajfom,druži se s prijatelji in na koncu ko boš spoznal še druge punce zravn, boš lahko svoji bivši na koncu še celo hvaležen ker sta se razšla, da ti je dala možnost da spoznaš nove, boljše, zaupanja vredne ljudi;) drgač pa New Year...New Opportunities ;)))
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 31. Dec. 2011 16:06

Vsi smo že bili tam, kdor še ni bil, pa še bo. Tebi je težko, ko ti je na lepem povedala, da želi končati to zvezo, nekomu je pa težko, ker se je zveza končala na grd način (prevara ipd.).

Sprašuješ, kako se lahko nekdo, za katerega si menil, da si ga poznal v dno duše, spremeni v hladnokrvno osebo ... Tukaj ti ne more nobeden razložit, zakaj je bilo tako pri tvoji bivši, to ve le sama. Najbrž so jo čustva do tebe minila že nekaj časa nazaj, ali pa nekih posebnih čustev do tebe sploh nikoli ni gojila, pač pa je z njene strani šlo le za zaljubljenost, ki pa jo je sčasoma minila in ni ostalo nič več kot samo praznina. Sam si rekel, da je še mlada in da ti je rekla, da se želi še "znoreti" v teh letih. Očitno si sam jemal zvezo dosti bolj resno kot ona, zato tu nimaš več kaj razmišljati. Preživela sta neko skupno obdobje, ki je po določenem času pač izzvenelo, zdaj pa pusti to čustveno navlako nekje daleč za sabo in se osredotoči na nove ljudi, ki jih lahko spoznaš kjerkoli in kadarkoli. Ponavadi ravno v času prebolevanja zamudimo koga zanimivega.
:)

Mr. Nobody napisal/-a:Najdi si letom primerno žensko in ne muhaste najstnice.

No ja, saj tudi punce okoli 23. leta še niso ženske, razen, če so že mame oz. se obnašajo ženski primerno. Tam nekje do 25. leta so to še punce, isto velja za fante. Se pa strinjam, da če že iščeš punco za resno zvezo, išči med puncami 20+, pa še pri teh bodi oprezen, ker se tudi med študentkami najde ogromno "plevela", ki ga mislijo žurati še tja do 30.
scorpio64
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a scorpio64 » 31. Dec. 2011 16:50

Kot prvo hvala za spodbudne besede!

Drugače bom pa tako rekel, ona je proti koncu srednje in marsikatere punce so pri 18ih (4.letnik) letih že kar mentalno zrele (vsaj po teoriji) in v to sem tudi upal, imam pa prijateljico ki je 40 in se obnaša kot 16 letnica.. tako da ja, nezrelost nima meja. Pa tukaj se meni ne gre toliko zaradi starosti, bolj zaradi tega notranjega preobrata, sej če bi mi na čist normalen način in na primernem mestu povedala, bi se jaz v miru pogovoril in tudi veliko lažje sprejel kot pa sem. Gre se izključno za način/princip ki ga uporabiš, da nekomu dopoveš da ti ni več do zveze z njim.

Sploh pa danes ni kakšna posebna umetnost dobiti punco, bolj je problem dobiti dovolj zrelo in pa v glavi urejeno žensko ki je družinski človek, to je pa eden največjih izzivov.

In še eno dejstvo, ki sem ga preko prejšnjih in zdejšne zveze odkril:

Ženske imajo večinoma rajši žigole/mačote, kakorkoli jim že rečete, ki jim prej ali slej strejo srce in one potem za njimi jokajo, kot pa pretirano ustrežljive in prijazne fante ki jih imajo za izkoriščanje. Nekako sledijo principu: ko je en izziv dosežen, grem do drugega.

Vem da s to izjavo nisem odkril slane vode, pa vseeno, tako je. Sem pa prepričan da se večina žensk ne bo strinajala.

Lp in vesele praznike vsem!
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 01. Jan. 2012 13:07

scorpio64 napisal/-a:Kako se lahko nekdo iz ljubečega človeka v trenutku spremeni v totalno hladnokrvno osebo? Se je komu zgodilo kaj podobnega? Kako ste preboleli?

Lep novoletni pozdrav!

Žan
Najbrz je dobila potrditev, da je lahko z enim drugim tipom skupi.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 01. Jan. 2012 15:16

Scorpio, ne sekiraj se...

Vem da ti je težko ker si izgubil ljubezen in ti je težko...pomoje si mislil da je prava, ker si jo vtaknil v neko sliko ki jo hočeš imeti.

Kakršnikoli izgovori kot: bila je nezrela, nisem bil mačo, ni bila odkrita...to ne pomaga nič, ker ni res.

Enostavno ni bila prava, ko je bilo treba položiti karte na mizi in iti naprej, tega ni storila.
Sicer mogoče meniš da je bila, in jo boš poskušal dobiti nazaj, ko ti bo hudo jo boš še vedno pogrešal....poglej preko tega in ugotovil boš da ni bila prava.

Izigranega se počutiš ti, ker nisi dobil tistega kar si hotel...tudi jaz sem imel več takih izkušenj, najprej je bil dolg nos, ampak čez nekaj dni ko sem snel rožnata očala in pogledal skozi te ženske...sem videl tisto kar prej nisem videl.
Tudi ti boš, najprej se boš počutil bedaka da nisi videl tega prej, to ni ne tolaženje, ne egotrip niti branjenje ega.
Enostavno spregledaš, pogruntaš jo.

Če sem se kaj naučil o ženskah je to, da nekatere zbežijo pred situacijo..ponavadi se nekaj izgovorijo, rečejo da jih pusti pri miru in take bedarije, je to zaradi tega ker ne znajo rešiti situacije, ponavadi niti en vejo kaj hočejo. Zato se umaknejo pred tabo, potem si v glavo vbijejo da si bil ti tisti ki jih je pripravil do tega, in da so one žrtve.

Bedno se počutiš ker nisi dobil nobenega pravega odgovora, nobenega zaključka.
Zaključek je da ni bila prava, ne rabiš nič več vedeti.
Ne kličeš jo, ne obešaš se nanjo, ne vlečeš odgovorov iz nje..enostavno greš stran.

Dejstvo je, da boš moral srečati še veliko veliko veliko žensk, da boš spoznal res eno super cool dekle, za katero bo vredno tvegati vse.

Dejstvo dragi kolega je ta, da ko se ti naredi nekaj takega rečeš: bilo je zabavno dokler je trajalo, dobil sem nove izkušnje...in potem rečeš: naslednja!
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 01. Jan. 2012 15:29

scorpio64 napisal/-a:Ko sem sam iskal razloge, so najverjetneje te, da sva odraščala v različnih okoljih in predvsem starostna in zrelostna razlika. Ona je srednešolka ki se za svoja leta (vsaj po mojem mnenju) obnaša velikokrat otročje in to predvsem zaradi družbe, katera ima na njo velik vpliv, jaz sem na fakulteti, na stvari gledam dosti drugače predvsem bolj odgovorno in bi si upal trditi da sem za svoja leta bolj zrel kot pa večina.

To je odgovor.

Ne zgubljat časa s srednješolkami za resno zvezo, ker se ti bo z vsako zgodilo isto. Raje investiraj v odnos s sebi primerno punco, po letih in zrelosti.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 01. Jan. 2012 15:31

Led Zeppelin napisal/-a:Dejstvo je, da boš moral srečati še veliko veliko veliko žensk, da boš spoznal res eno super cool dekle, za katero bo vredno tvegati vse.

Zakaj pa to? In zakaj bi bilo to dejstvo?
Lahko bo že naslednja prava, važno je samo, da si vzame čas in da ne hiti v zvezo z žensko, ki mu ne bo "vau" v vseh oz. večini pogledih ter ne bi bila podobnih nazorov kot on. Ne opisujte iskanje partnerja kot ne vem kako zajebano misijo, ker ni. Za vsakega se najde drugi "pol", odvisno je le, kaj s tem naredi in predvsem, kaj je pripravljen za to narediti.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 01. Jan. 2012 15:36

^^meh, po tej logiki so vse študnetke frajle k se hočejo znoreti,

Vsakega človeka se jemlje posamično, vse super študenke so bile nekoč tud super srednješolke :D
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 01. Jan. 2012 15:38

Tamala_mrha napisal/-a:
Led Zeppelin napisal/-a:Dejstvo je, da boš moral srečati še veliko veliko veliko žensk, da boš spoznal res eno super cool dekle, za katero bo vredno tvegati vse.

Zakaj pa to? In zakaj bi bilo to dejstvo?
Lahko bo že naslednja prava, važno je samo, da si vzame čas in da ne hiti v zvezo z žensko, ki mu ne bo "vau" v vseh oz. večini pogledih ter ne bi bila podobnih nazorov kot on. Ne opisujte iskanje partnerja kot ne vem kako zajebano misijo, ker ni. Za vsakega se najde drugi "pol", odvisno je le, kaj s tem naredi in predvsem, kaj je pripravljen za to narediti.

Ne govorim o potencialnih puncah, govorim nasploh...ženske srečuješ povsod, tvoji nadaljni koraki so to tveganje.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 01. Jan. 2012 15:38

Mahagonij napisal/-a:Najbrz je dobila potrditev, da je lahko z enim drugim tipom skupi.

Točno to je bila moja prva misel, ko sem prebrala uvodni post.

Vrni se na Ljubezen in seks

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov