Kondom
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tonja - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 12. 2006
Greš do svojega osebnega zdravnika, ki ti predpiše napotnico... Večinoma je namreč narejeno tako, da opravijo teste samo za HIV in hepatitis, za ostalo pa ne (sifilis, gonoreja, genitalne bradavice, klamidija, glivice, trihomoniaza ipd.). Ravno te virusne okužbe se pojavljajo največkrat in nekatere sploh nimajo nekih opaznih simptomov...
Skratka, najprej do osebnega zdravnika ali do ginekologa, le ta pa naj da napotnico za naprej... V vsakem večjem kraju so namreč kraji, kjer se opravljajo tile popolni pregledi za blato, urin in tudi kri...
Skratka, najprej do osebnega zdravnika ali do ginekologa, le ta pa naj da napotnico za naprej... V vsakem večjem kraju so namreč kraji, kjer se opravljajo tile popolni pregledi za blato, urin in tudi kri...
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
koliko si pa plačala?
-
mala_s* - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 9. 2008
Tore, jaz pa sem se malo pozanimala na internetu in sem našla to stran:
http://www.ezdravje.com/si/zenska/kontracepcija/#4.
Kondom naj bi bil 96% zanesljiv, tabletke pa 99%. 100% zanesljiva kontracepcija pa je le vzdržnost Tak da, če nočemo zanosit, potem ne bomo seksale (malo heca, ne zamerit)
http://www.ezdravje.com/si/zenska/kontracepcija/#4.
Kondom naj bi bil 96% zanesljiv, tabletke pa 99%. 100% zanesljiva kontracepcija pa je le vzdržnost Tak da, če nočemo zanosit, potem ne bomo seksale (malo heca, ne zamerit)
- Gost
Jaz pa ne razumem, zakaj bi bil ob pravilni uporabi kondom le 96 % zanesljiv. Vem, da 100 % ni nič, ampak če kondom ne poči, če ga pravilno in pravočasno natakneš - kako je mogoče, da obstajajo še 4 % možnosti za zanositev, če pa sperma nikakor ne pride v stik z nožnico?
-
miteq - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 11. 2004
MsN napisal/-a:Jaz pa ne razumem, zakaj bi bil ob pravilni uporabi kondom le 96 % zanesljiv. Vem, da 100 % ni nič, ampak če kondom ne poči, če ga pravilno in pravočasno natakneš - kako je mogoče, da obstajajo še 4 % možnosti za zanositev, če pa sperma nikakor ne pride v stik z nožnico?
A ne veš kako je Hesus nastal? Maria je zanosila, ne da bi se Hose kdajkoli dotaknil Mariinih prepovedanih sadežev. To je božja volja. In kaj bo kondom proti božji volji?
Zato tistih 4% nezanesljivosti.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
Vir: SSKJ
Vir: SSKJ
- Gost
Saj res
Ampak jaz sprašujem čisto resno - ker tole o zgolj 96 % je res čudno. Skoraj premalo, da me pomiri
Ampak jaz sprašujem čisto resno - ker tole o zgolj 96 % je res čudno. Skoraj premalo, da me pomiri
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
To sem se tudi jaz spraševala. Ker so tu upoštevani rezultati ob pravilni uporabi, torej kondom gor od začetka penetracije (in ne samo na koncu), brez zdrsa s tiča po uporabi,...
Glede na to, da kondom mehansko prepreči vstop semenčic v vagino, bi upala trdit, da je 99,9% zanesljiv.
Tisti 3% ki manjkajo do moje računice so pa najbrž vračunane hibe. Vprašanje kaj je "pravilna" in kaj "običajna" uporaba. Mogoče je natrganina zaradi nakita ali nohtov upoštevana pri "pravinli uporabi", mogoče so tu všteti namerno preluknjani kondomi,....
nekje bo treba najt te 3%!
Glede na to, da kondom mehansko prepreči vstop semenčic v vagino, bi upala trdit, da je 99,9% zanesljiv.
Tisti 3% ki manjkajo do moje računice so pa najbrž vračunane hibe. Vprašanje kaj je "pravilna" in kaj "običajna" uporaba. Mogoče je natrganina zaradi nakita ali nohtov upoštevana pri "pravinli uporabi", mogoče so tu všteti namerno preluknjani kondomi,....
nekje bo treba najt te 3%!
Imaš, da me vikaš!
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Jz pa se še zdej počutim bolj "varna" pr seksu s kondomom kot pa s KT, ker pr kondomu ostane use not.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema