Kondom
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 317 prispevkov
• Stran 20 od 22
•
Prejšnja
1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22
Naslednja
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Mr. Mr. napisal/-a:Med manj intenzivno in nezmožnostjo seksa s kondomom je velika razlika dečko
Jaz sem ženska.
S0nckic4: Meni se ne zdi, da pokvari vzdušje, ampak mi je občutek seksa s kondomom neprijeten.
Itak pa govorim samo za primer, ko imaš stalnega spolnega partnerja, ne če seksaš z različnimi ljudmi. V taki situaciji je kondom itak obvezen.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
mislim da smo že enkrat debatirali o problematiki kondomov in stalnimi ter nestalnimi spolnimi partnerji. razlika je, da nestalne menjavaš z večjo frekvenco.
in kaj naredi večina žensk ko dobi stalnega spolnega partnerja? po nekaj mesecih hoje gredo na tabletke ker zdaj pač imajo stalnega partnerja in ga poznajo in mu zaupajo.
koliko ljudi se dejansko testira? koliko vas je sploh že bilo testiranih? pa ne govorim za hiv, ki ga ne stakneš lih za vsakim vogalom, ampak predvsem o klamidiji, ki pa jo lahko. in brez testiranja ne moreš vedet ali je čist ali ni (razen če je bil nedolžen), dostikrat oseba niti sama ne ve ali ima spb, če nima znakov (kar je pogosto pri klamidiji).
tako je v praski razlika med luštnim fantom, s katerim se ima ons in istim fantom, s katerim se ujame in začne hodit samo v tem, da se pri ons vrjanti zahteva kondom in je panika, če ga ni; pri razmerje varijanti pa gre punca po nekaj mesecih avtomatsko na tabletke, ker mu zaupa.
dejstvo pa je, da je pri nas nehormonska kontracepcija izjemno nepriljubljena, sploh z moške strani, ker je normalno da se najstnice in mladostnice ko purani filajo z umetnimi hormoni. zavest o nevarnostih takšne kontracepcije pa je preglašena z idejo o neizmerno boljšem seksu, ki ni primerjiv z lizanjem sladoleda skozi šipo
ps. sori sirova za dolg post
in kaj naredi večina žensk ko dobi stalnega spolnega partnerja? po nekaj mesecih hoje gredo na tabletke ker zdaj pač imajo stalnega partnerja in ga poznajo in mu zaupajo.
koliko ljudi se dejansko testira? koliko vas je sploh že bilo testiranih? pa ne govorim za hiv, ki ga ne stakneš lih za vsakim vogalom, ampak predvsem o klamidiji, ki pa jo lahko. in brez testiranja ne moreš vedet ali je čist ali ni (razen če je bil nedolžen), dostikrat oseba niti sama ne ve ali ima spb, če nima znakov (kar je pogosto pri klamidiji).
tako je v praski razlika med luštnim fantom, s katerim se ima ons in istim fantom, s katerim se ujame in začne hodit samo v tem, da se pri ons vrjanti zahteva kondom in je panika, če ga ni; pri razmerje varijanti pa gre punca po nekaj mesecih avtomatsko na tabletke, ker mu zaupa.
dejstvo pa je, da je pri nas nehormonska kontracepcija izjemno nepriljubljena, sploh z moške strani, ker je normalno da se najstnice in mladostnice ko purani filajo z umetnimi hormoni. zavest o nevarnostih takšne kontracepcije pa je preglašena z idejo o neizmerno boljšem seksu, ki ni primerjiv z lizanjem sladoleda skozi šipo
ps. sori sirova za dolg post
Vsak raj ima svojo kačo.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Jah, saj za HPV ali kakšno drugo okužbo je dovolj že ena baba (al pa dedec) brez kondoma, pa je, ni treba, da bi jih imel ne vem koliko Baje ima že okoli tretjina ali še več (se ne spomnim točno, vedno pozabim) mladih spolno aktivnih v sebi vsaj kakšno vrsto HPV (ki jih je sicer cela vrsta z različnimi posledicami, od genitalnih bradavic, herpesa, hujših in blažjih zadev...). Saj tega itak ne vidiš (ne pokažejo se poseldice takoj po okužbi) oz. ni treba biti blazno promiskuiteten, da se ti kaj takega zgodi
Oziroma kako že pravijo, če spiš z nekom brez zaščite, naj bi bilo to tako, kot da bi hkrati spal še z vsemi njegovimi prejšnjimi partnerji (če so bili tudi brez zaščite, seveda)
Oziroma kako že pravijo, če spiš z nekom brez zaščite, naj bi bilo to tako, kot da bi hkrati spal še z vsemi njegovimi prejšnjimi partnerji (če so bili tudi brez zaščite, seveda)
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Heh s0nckic4 +1 (pa čeprav imam stalnega fanta že sedm in pol let.)
Osebno, zdaj sem že kake štiri mesce brez tabletk in..se mi zdi seks s kondomom čisto isto dober, če ne celo boljši (sicer je to verjetno bolj zaradi prenehanja s hormoni..). Velik minus je samo, da malo ubije spontanost.
Osebno, zdaj sem že kake štiri mesce brez tabletk in..se mi zdi seks s kondomom čisto isto dober, če ne celo boljši (sicer je to verjetno bolj zaradi prenehanja s hormoni..). Velik minus je samo, da malo ubije spontanost.
It was forever..but it didnt last long..
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
sem brala nek članek o kondomih, ki je govorila o tem, da naj bi bili kondomi testirani na propustnost virusa hiv. virusov ki so manjši (oz bolj prodorni?) naj kondom ne bi zaustavil, ampak gredo vseeno skozi. bom poskusla najt članek. je pa seveda možno, da je bila zadeva spisana kot promocija vzdržnosti.
a mogoče kdo ve kaj več o tem?
a mogoče kdo ve kaj več o tem?
Vsak raj ima svojo kačo.
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Jap, niso povsem zanesljivi, ne ščitijo pred vsemi SPB ...
No, mene so ravno pred kratkim pretestirali za vse žive SPB, so naredili teste kar na infektološkem, ko sem zbolela - je vse BP, tako da vem, da nisem kužna, fant pa očitno tudi ne, ker se bi moralo meni na krvi poznat, četudi virus (tak ali drugačen) ni aktiven.
Pač prakticiram tisto tretjino meseca seks s kondomi, ampak ne vem ... mene vedno peče ob njihovi uporabi, izsušijo me, seks včasih postane boleč ... zato jih ne maram, se jim pa - seveda ne bom odrekla, kaj hočem.
Plus, okužiš se lahko tudi z oralnim seksom ...
No, mene so ravno pred kratkim pretestirali za vse žive SPB, so naredili teste kar na infektološkem, ko sem zbolela - je vse BP, tako da vem, da nisem kužna, fant pa očitno tudi ne, ker se bi moralo meni na krvi poznat, četudi virus (tak ali drugačen) ni aktiven.
Pač prakticiram tisto tretjino meseca seks s kondomi, ampak ne vem ... mene vedno peče ob njihovi uporabi, izsušijo me, seks včasih postane boleč ... zato jih ne maram, se jim pa - seveda ne bom odrekla, kaj hočem.
Plus, okužiš se lahko tudi z oralnim seksom ...
-
Mishela - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 6. 2012
eno vprašanje..
kaj mislite o poceni kondomih?
saj so vsi testirani in bi naj bli 100 % zanesljivi ali pač ?
malo mi je nelogično zakaj potem toliko ljudi kupuje npr. durex, ki so precej dražji v primerjavi z nekaterimi ostalimi.. je fora samo v znamki ali zanesljivosti tudi ?
kaj mislite o poceni kondomih?
saj so vsi testirani in bi naj bli 100 % zanesljivi ali pač ?
malo mi je nelogično zakaj potem toliko ljudi kupuje npr. durex, ki so precej dražji v primerjavi z nekaterimi ostalimi.. je fora samo v znamki ali zanesljivosti tudi ?
-
delfinchek - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2011
Za kondome sicer ne vem, vendar pri veliko stvareh ljudje bolj zaupajo neki poznani, dražji znamki, ker je pač razširjena, znana..., cena se tudi dostikrat povezuje s kvaliteto - dražje je boljše, kar nikakor ni pravilo.
Še enkrat poudarjam, da za kondome res ne vem, vendar po neki kmečki logiki, bi morali biti vsi zanesljivi, če so na trgu, ali kako?
Še enkrat poudarjam, da za kondome res ne vem, vendar po neki kmečki logiki, bi morali biti vsi zanesljivi, če so na trgu, ali kako?
Prvi neprebran prispevek • 317 prispevkov
• Stran 20 od 22
•
Prejšnja
1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov